×
فرهنگی
شناسه خبر : 146227
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/05/15 ساعت 12:14
دست استان‌ها برای تغییر ساعت آغاز به کار مدارس باز است

با اعلام آموزش و پرورش:

دست استان‌ها برای تغییر ساعت آغاز به کار مدارس باز است

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، بر اساس آیین نامه‌های موجود، این اختیار به استان‌ها داده شده است تا با هماهنگی ستاد و با توجه به شرایطی که دارند ساعت شروع آغاز به کار مدرسه را تعیین کنند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «احمدرضا دوراندیش» با حضور در برنامه پرسشگر شبکه آموزش سیما، در پاسخ به این سوال که آیا تغییر در ساعت شروع به کار مدارس نیازمند مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نیست؟، اظهار کرد: تا جایی که من اطلاع دارم طبق آیین‌نامه‌ها این اختیار به استان‌ها داده شده است تا با توجه به شرایطی که دارند ساعت شروع آغاز به کار مدرسه را تعیین کنند و با هماهنگی ستاد این شرایط  اتفاق مهیا است. برای مثال برخی استان‌ها که گرمای بیشتری دارند می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود درباره اهمیت برنامه‌های درسی در خصوص مهارت آموزی به دانش آموزان، توضیح داد: در زیر نظام برنامه درسی مشخص می‌شود ما چه هدفی از مهارت آموزی داریم، مخاطبین ما چه کسانی هستند و چطور باید آموزش‌ها ارائه شود. زیر نظام برنامه درسی جزو مهمترین زیر نظام‌ها است.

او از معلمان به عنوان دیگر زیر نظام مهم یاد کرد و گفت: سوال مهم این است که آیا ما در ارتباط با این معلمان نیرو یابی درست انجام دادیم و انگیزه لازم را برای این معلمان ایجاد کرده‌ایم؟ این معلمان چطور می‌توانند توسعه شغلی و ارتقاء داشته باشند؟ چرخ دنده دیگر بحث فضا و تجهیزات در مهارت آموزی است چراکه مهارت آموزی بدون فضا و تجهیزات معنا پیدا نمی‌کند.

دوراندیش با تأکید بر اینکه بستر مهارت آموزی باید در مقطع ابتدایی شکل گیرد، ادامه داد: بحث مهارت آموزی را باید از مقطع ابتدایی لحاظ کنیم. آماری که ما از سال‌های قبل داریم نشان می‌دهد رغبت دانش آموزان برای ورود به شاخه‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش چندان ارتقاء پیدا نکرده است. یکی از دلایلی که رغبت دانش‌آموزان برای ورود به شاخه‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش کم شده این است که کار کیفی و عملی در ابتدایی و متوسطه اول کمتر انجام شده است. هدایت تحصیلی باید در متوسطه اول رخ دهد اما ما به آن کمتر توجه کردیم. در اسناد تحولی مشخص شده باید دانش‌آموزان را با توجه به استعداد و علاقه و نیاز کشور در معرض مشاغل قرار دهیم.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد که گرچه در حوزه آموزش ابتدایی کارهای خوبی انجام شده است، اما کافی نیست و دست ورزی برخی مهارتها را بچه‌ها باید از مقطع ابتدایی شروع کنند.
 
او در بخش دیگر سخنان خود درباره نظام جدید آموزش فنی و حرفه‌ای توضیح داد: نظام جدید آموزش فنی و حرفه‌ای ما، پیشرو است. در آن برنامه ریزی که طی سه سال انجام شده است حدود ۳۰ شغل برای هر رشته آموزش داده می‌شود. این برنامه شامل دو دسته از دروس هستند، دسته فنی و حرفه‌ای که مربوط به آموزش شغلی است و دسته‌ای که مربوط به شایستگی‌های غیر فنی مثل اخلاق حرفه‌ای و آموزش فناوری و الزامات محیط کار و بحث‌های مربوط به کارآفرینی است.

دوراندیش ادامه داد: کتبی که برای این امر در نظر گرفته شده و برنامه درسی که تهیه شده به گونه‌ای است که دیگر نیاز نیست دانش آموزان با پایان رسیدن کتاب، کل کتاب را امتحان دهند. هر کتاب شامل پنج پودمان است و هر پودمان شامل یک شغل است. دانش آموزان پس از اینکه هر شغل را آموزش دیدند همان مهارت را امتحان می‌دهند. این امر از سال ۹۴ آغاز شده است. بنابراین می‌توان گفت گرچه برنامه درسی خوبی تهیه شده است اما در مرحله اجرا مشکل وجود دارد. در مقطع ابتدایی مهارت لازم را آموزش نمی‌دهیم، کارگاه‌ها در متوسطه اول تجهیز نیستند. درحالی دانش آموزان به صورت کار عملی و انجام پروژه باید در محیط واقعی کار قرار گیرند که اتفاق نمی‌افتد. اگر این امر رخ دهد، هدایت تحصیلی خوبی برای آموزش فنی و حرفه‌ای خواهیم داشت اما ما غفلت کردیم و باید بیشتر توجه کنیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول