×
سیاسی
شناسه خبر : 146205
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/14 ساعت 15:28

امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک با همتای سریلانکایی خبر داد؛

توافق ایران و سریلانکا برای آزادی زندانیان/ کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور فعال می‌شود

وزیر امور خارجه با اشاره به سفر وزیر خارجه سریلانکا به تهران گفت: این سفر نقطه جدیدی برای توسعه همکاری‌های دو کشور ایران و سریلانکا در زمینه‌های مختلف است.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان» در نشست خبری مشترک با «علی صبری» وزیر خارجه سریلانکا در محل وزارت خارجه ایران، گفت: در دیدار امروز در ارتباط با طیف وسیعی از مسائل منطقه، دو جانبه و بین‌المللی رایزنی و گفتگو کردیم، همچنین بر توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه اقتصادی، توسعه تجارت، گردشگری و افزایش همکاری‌ها در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تأکید کردیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در دیدار امروز در مورد برخی از موانع موجود در راه گسترش روابط دو کشور نیز رایزنی کردیم. اغلب این موانع قابل حل است و در مورد برخی دیگر از موانع نیز می‌توانیم در چارچوب قوانین بین‌المللی به راه‌های برون رفت در مورد آنها دست یابیم.

او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ظرفیت‌های آسیا و نقش این قاره در نظم جدید بین‌الملل گفت: پتانسیل‌های زیادی در منطقه اقیانوس هند وجود دارد. سریلانکا قرار است به زودی ریاست اتحادیه همکاری کشورهای اقیانوس هند را بر عهده بگیرد و در همین چارچوب معتقدیم که ریاست سریلانکا بر این اتحادیه فرصتی برای نگاه نیرومندتر در ارتباط با افزایش همکاری‌ها با کشورهای آسیایی و همکاری‌های قوی‌تر ایران با کشورهای آسیا و اعضای این سازمان است.

او همچنین با بیان اینکه در دیدار امروز در ارتباط با اهمیت همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد تأکید کردیم و دو طرف در این زمینه دارای تمایل هستند، افزود: همچنین در این دیدار در مورد آخرین وضعیت توافق‌های صورت گرفته بین دو کشور صحبت کردیم. وضعیت آنها را مورد بررسی قرار دادیم و توافق برای امضای اسناد بیشتر در آینده را مورد توجه قرار دادیم.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه دو کشور بر اجرای هر چه زودتر توافقات موجود اتفاق نظر دارند در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت:‌ در این نشست همچنین در مورد آزادسازی زندانیان در دو کشور ایران و سریلانکا گفتگو کردیم و در چارچوب توافقنامه‌های موجود بین دو کشور توافق کردیم که در آینده نزدیک نسبت به آزادی زندانیان دو کشور با نگاه انسانی اقدام کنیم.

او همچنین با بیان اینکه ایران و سریلانکا بر تقویت روابط کنسولی نیز تأکید دارند، گفت: در همین چارچوب به فعال کردن کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و کمیته کنسولی توجه دارند.

وزیر خارجه با اشاره به سابقه استفاده از چای سریلانکا توسط شهروندان ایرانی و آشنایی مردم با این محصول سریلانکایی، گفت: سریلانکا ظرفیت بالایی در تولید و صادرات چای و دریافت اقلام مختلف از ایران دارد.

او همچنین به موضوع همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی و نیروگاهی و انجام پروژه‌های مشترک در این زمینه اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های خوبی بین ایران و سریلانکا در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی، پزشکی، صادرات تجهیزات پزشکی و گسترش همکاری‌ها در حوزه اقتصادی، انرژی و گردشگری وجود دارد و طرفین بر استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیت‌ها تأکید دارند.


ایسنا
اخبار مرتبط
رئیس‌جمهور برای به اشتراک گذاشتن ‌توانمندی‌های ایران با سریلانکا اعلام آمادگی کرد
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 15:22
در دیدار وزیر خارجه سریلانکا؛
رئیس‌جمهور برای به اشتراک گذاشتن ‌توانمندی‌های ایران با سریلانکا اعلام آمادگی کرد
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در زمینه‌های علمی و فناوری علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه گفت: آمادگی داریم این توانمندی‌ها را با کشورهای دوست مثل سریلانکا به اشتراک بگذاریم.
گزارش اینستاگرامی وزیر امور خارجه از سفر به پاکستان
شنبه 1402/05/14 ساعت 10:59
گزارش اینستاگرامی وزیر امور خارجه از سفر به پاکستان
امیرعبداللهیان در گزارشی نوشت: این سفر به منظور تسریع در روند اجرای توافقات گذشته، تمرکز بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری، برنامه‌ریزی برای تحول در افق‌‌ آینده، پیگیری اسناد همکاری امضا شده و بررسی دغدغه‌های مشترک سیاسی و امنیتی دو کشور، در چارچوب توسعه‌ سیاست همسایگی انجام شد.
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست
دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:59
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست
وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست، گفت: معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.
پیام امیر قطر به رئیس‌جمهور تسلیم امیرعبداللهیان شد
یکشنبه 1402/05/01 ساعت 18:12
پیام امیر قطر به رئیس‌جمهور تسلیم امیرعبداللهیان شد
وزیر مشاور در امور خارجی دولت قطر در دیدار با حسین امیرعبداللهیان پیام امیر قطر در دعوت از آیت‌الله رئیسی برای سفر به دوحه را تسلیم او کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
جزئیات جدید از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
X
آگهی تبلیغاتی