×
سیاسی
شناسه خبر : 146205
تاریخ انتشار : شنبه 1402/05/14 ساعت 15:28
توافق ایران و سریلانکا برای آزادی زندانیان/ کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور فعال می‌شود

امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک با همتای سریلانکایی خبر داد؛

توافق ایران و سریلانکا برای آزادی زندانیان/ کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور فعال می‌شود

وزیر امور خارجه با اشاره به سفر وزیر خارجه سریلانکا به تهران گفت: این سفر نقطه جدیدی برای توسعه همکاری‌های دو کشور ایران و سریلانکا در زمینه‌های مختلف است.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان» در نشست خبری مشترک با «علی صبری» وزیر خارجه سریلانکا در محل وزارت خارجه ایران، گفت: در دیدار امروز در ارتباط با طیف وسیعی از مسائل منطقه، دو جانبه و بین‌المللی رایزنی و گفتگو کردیم، همچنین بر توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه اقتصادی، توسعه تجارت، گردشگری و افزایش همکاری‌ها در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تأکید کردیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در دیدار امروز در مورد برخی از موانع موجود در راه گسترش روابط دو کشور نیز رایزنی کردیم. اغلب این موانع قابل حل است و در مورد برخی دیگر از موانع نیز می‌توانیم در چارچوب قوانین بین‌المللی به راه‌های برون رفت در مورد آنها دست یابیم.

او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ظرفیت‌های آسیا و نقش این قاره در نظم جدید بین‌الملل گفت: پتانسیل‌های زیادی در منطقه اقیانوس هند وجود دارد. سریلانکا قرار است به زودی ریاست اتحادیه همکاری کشورهای اقیانوس هند را بر عهده بگیرد و در همین چارچوب معتقدیم که ریاست سریلانکا بر این اتحادیه فرصتی برای نگاه نیرومندتر در ارتباط با افزایش همکاری‌ها با کشورهای آسیایی و همکاری‌های قوی‌تر ایران با کشورهای آسیا و اعضای این سازمان است.

او همچنین با بیان اینکه در دیدار امروز در ارتباط با اهمیت همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد تأکید کردیم و دو طرف در این زمینه دارای تمایل هستند، افزود: همچنین در این دیدار در مورد آخرین وضعیت توافق‌های صورت گرفته بین دو کشور صحبت کردیم. وضعیت آنها را مورد بررسی قرار دادیم و توافق برای امضای اسناد بیشتر در آینده را مورد توجه قرار دادیم.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه دو کشور بر اجرای هر چه زودتر توافقات موجود اتفاق نظر دارند در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت:‌ در این نشست همچنین در مورد آزادسازی زندانیان در دو کشور ایران و سریلانکا گفتگو کردیم و در چارچوب توافقنامه‌های موجود بین دو کشور توافق کردیم که در آینده نزدیک نسبت به آزادی زندانیان دو کشور با نگاه انسانی اقدام کنیم.

او همچنین با بیان اینکه ایران و سریلانکا بر تقویت روابط کنسولی نیز تأکید دارند، گفت: در همین چارچوب به فعال کردن کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و کمیته کنسولی توجه دارند.

وزیر خارجه با اشاره به سابقه استفاده از چای سریلانکا توسط شهروندان ایرانی و آشنایی مردم با این محصول سریلانکایی، گفت: سریلانکا ظرفیت بالایی در تولید و صادرات چای و دریافت اقلام مختلف از ایران دارد.

او همچنین به موضوع همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی و نیروگاهی و انجام پروژه‌های مشترک در این زمینه اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های خوبی بین ایران و سریلانکا در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی، پزشکی، صادرات تجهیزات پزشکی و گسترش همکاری‌ها در حوزه اقتصادی، انرژی و گردشگری وجود دارد و طرفین بر استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیت‌ها تأکید دارند.


ایسنا
اخبار مرتبط
رئیس‌جمهور برای به اشتراک گذاشتن ‌توانمندی‌های ایران با سریلانکا اعلام آمادگی کرد
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 15:22
در دیدار وزیر خارجه سریلانکا؛
رئیس‌جمهور برای به اشتراک گذاشتن ‌توانمندی‌های ایران با سریلانکا اعلام آمادگی کرد
رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در زمینه‌های علمی و فناوری علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه گفت: آمادگی داریم این توانمندی‌ها را با کشورهای دوست مثل سریلانکا به اشتراک بگذاریم.
گزارش اینستاگرامی وزیر امور خارجه از سفر به پاکستان
شنبه 1402/05/14 ساعت 10:59
گزارش اینستاگرامی وزیر امور خارجه از سفر به پاکستان
امیرعبداللهیان در گزارشی نوشت: این سفر به منظور تسریع در روند اجرای توافقات گذشته، تمرکز بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری، برنامه‌ریزی برای تحول در افق‌‌ آینده، پیگیری اسناد همکاری امضا شده و بررسی دغدغه‌های مشترک سیاسی و امنیتی دو کشور، در چارچوب توسعه‌ سیاست همسایگی انجام شد.
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست
دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:59
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست
وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست، گفت: معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.
پیام امیر قطر به رئیس‌جمهور تسلیم امیرعبداللهیان شد
یکشنبه 1402/05/01 ساعت 18:12
پیام امیر قطر به رئیس‌جمهور تسلیم امیرعبداللهیان شد
وزیر مشاور در امور خارجی دولت قطر در دیدار با حسین امیرعبداللهیان پیام امیر قطر در دعوت از آیت‌الله رئیسی برای سفر به دوحه را تسلیم او کرد.
نظرات

آخرین اخبار
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟