×
سیاسی
شناسه خبر : 146162
تاریخ انتشار : جمعه 1402/05/13 ساعت 18:46
شانتاژ حقوقی آمریکا با تفسیر وارونه از قطعنامه 2231

نورنیوز بررسی کرد؛

شانتاژ حقوقی آمریکا با تفسیر وارونه از قطعنامه 2231

گرینفیلد دو ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: اخیرا «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در مورد همکاری‌های نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرده و مدعی شده است؛ ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده و به ادامه جنگ روسیه علیه اوکراین کمک می‌کند.

این مواضع نشان می‌دهد که ظاهرا مقامات کاخ سفید نمی‌توانند خشم و نارضایتی خود را نسبت به عدم تطابق واقعیات بین‌المللی با راهبردهای کلان و حتی اهداف تاکتیکی و کوتاه مدت خود کتمان کنند.

در مواجهه با این موارد، مقامات آمریکایی معمولا با ارائه تفاسیر وارونه، ناقص و دروغین از قواعد و پیمان‌های بین‌المللی به نوعی می‌کوشند افکار عمومی دنیا را نسبت به شکست و ناکامی‌های خود در میادین نبرد و منازعاتی که خود در خلق آنها دست داشته‌اند، منحرف سازند.

در خصوص تکرار این بازی آمریکایی‌ها چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اساسا مقامات آمریکایی به سبب خروج از برجام به عنوان خمیرمایه و مبنای صدور قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، حق اظهار نظر یا تفسیر عملیاتی از این قطع‌نامه را ندارند، زیرا واشینگتن نمی‌تواند از بخش اعظم قطع‌نامه ۲۲۳۱ عبور کرده و بخش اندکی از آن را مشمول سوء تفسیر خود قرار دهد.

نکته دوم مربوط به بُعد حقوقی ادعای سفیر آمریکا است؛ چه، با توجه به رفع برخی از محدودیت‌های مربوط به مبادلات تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ وفق همین قطع‌نامه ۲۲۳۱، بخشی از مناسبات نظامی ایران و کشورهای دیگر از جمله روسیه شکل گرفته و این مسئله، معطوف به جنگ اوکراین نبوده و نیست.

به عبارت بهتر؛ همکاری‌های نظامی ایران و روسیه اساسا معطوف به جنگ اوکراین نیست و مبدا این همکاری‌ها نیز وقوع این نبرد نبوده و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین و حتی تلاش‌های متعدد در راستای ایجاد صلح گواه همین مدعاست.

بر این اساس؛ گرینفیلد دو ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

طی سال‌های اخیر، بارها آمریکا و مقامات اروپایی تلاش کرده‌اند با طرح ادعای عدم تطابق آزمایش‌های موشکی ایران یا مراودات تسلیحاتی کشورمان با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در این مسیر خلل ایجاد کنند اما استدلالات حقوقی آنها در این خصوص با در بسته رو‌به‌رو شده است.

سوء تفسیر آمریکا و متحدانش از قطعنامه‌های شورای امنیت مسبوق به سابقه بوده و در برهه کنونی نیز شاهد تکرار این بازی نخ‌نما هستیم، لذا بهتر است سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد به جای سخن گفتن از قطع‌نامه‌ای که واشینگتن تنها متهم قطعی عدول از آن محسوب می‌شود، پاسخ‌گوی شکست  راهبرد فشار حداکثری دولت‌های سابق و کنونی این کشور در تقابل با نظام و ملت ایران باشد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر