×
سیاسی
شناسه خبر : 146162
تاریخ انتشار : جمعه 1402/05/13 ساعت 18:46
شانتاژ حقوقی آمریکا با تفسیر وارونه از قطعنامه 2231

نورنیوز بررسی کرد؛

شانتاژ حقوقی آمریکا با تفسیر وارونه از قطعنامه 2231

گرینفیلد دو ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: اخیرا «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در مورد همکاری‌های نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرده و مدعی شده است؛ ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده و به ادامه جنگ روسیه علیه اوکراین کمک می‌کند.

این مواضع نشان می‌دهد که ظاهرا مقامات کاخ سفید نمی‌توانند خشم و نارضایتی خود را نسبت به عدم تطابق واقعیات بین‌المللی با راهبردهای کلان و حتی اهداف تاکتیکی و کوتاه مدت خود کتمان کنند.

در مواجهه با این موارد، مقامات آمریکایی معمولا با ارائه تفاسیر وارونه، ناقص و دروغین از قواعد و پیمان‌های بین‌المللی به نوعی می‌کوشند افکار عمومی دنیا را نسبت به شکست و ناکامی‌های خود در میادین نبرد و منازعاتی که خود در خلق آنها دست داشته‌اند، منحرف سازند.

در خصوص تکرار این بازی آمریکایی‌ها چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اساسا مقامات آمریکایی به سبب خروج از برجام به عنوان خمیرمایه و مبنای صدور قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، حق اظهار نظر یا تفسیر عملیاتی از این قطع‌نامه را ندارند، زیرا واشینگتن نمی‌تواند از بخش اعظم قطع‌نامه ۲۲۳۱ عبور کرده و بخش اندکی از آن را مشمول سوء تفسیر خود قرار دهد.

نکته دوم مربوط به بُعد حقوقی ادعای سفیر آمریکا است؛ چه، با توجه به رفع برخی از محدودیت‌های مربوط به مبادلات تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ وفق همین قطع‌نامه ۲۲۳۱، بخشی از مناسبات نظامی ایران و کشورهای دیگر از جمله روسیه شکل گرفته و این مسئله، معطوف به جنگ اوکراین نبوده و نیست.

به عبارت بهتر؛ همکاری‌های نظامی ایران و روسیه اساسا معطوف به جنگ اوکراین نیست و مبدا این همکاری‌ها نیز وقوع این نبرد نبوده و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین و حتی تلاش‌های متعدد در راستای ایجاد صلح گواه همین مدعاست.

بر این اساس؛ گرینفیلد دو ادعای نادرست را مطرح کرده است که یکی مربوط به جنس و ماهیت همکاری‌های تسلیحاتی ایران و روسیه و دیگری مربوط به عدم انطباق این همکاری‌ها با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

طی سال‌های اخیر، بارها آمریکا و مقامات اروپایی تلاش کرده‌اند با طرح ادعای عدم تطابق آزمایش‌های موشکی ایران یا مراودات تسلیحاتی کشورمان با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در این مسیر خلل ایجاد کنند اما استدلالات حقوقی آنها در این خصوص با در بسته رو‌به‌رو شده است.

سوء تفسیر آمریکا و متحدانش از قطعنامه‌های شورای امنیت مسبوق به سابقه بوده و در برهه کنونی نیز شاهد تکرار این بازی نخ‌نما هستیم، لذا بهتر است سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد به جای سخن گفتن از قطع‌نامه‌ای که واشینگتن تنها متهم قطعی عدول از آن محسوب می‌شود، پاسخ‌گوی شکست  راهبرد فشار حداکثری دولت‌های سابق و کنونی این کشور در تقابل با نظام و ملت ایران باشد!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر