×
سیاسی
شناسه خبر : 146131
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست دوحه و الگوی تراز آمریکایی در مواجهه با حقوق ملت‌ها!

«ودانت پتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توجیه چرایی مذاکره با طالبان گفته است: «ما همواره تصریح کرده‌ایم که هر جا پای منفعت آمریکا در میان باشد با طالبان گفت‌وگو می‌کنیم.»

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روز دوشنبه نهم مردادماه نشستی در دوحه میان مقامات آمریکایی و طالبان برگزار شد که در آن موضوعات فیمابین مورد بررسی قرار گرفت.

در این دیدار، هیات طالبان به رهبری مولوی «امیرخان متقی» وزیر امور خارجه موقت و نمایندگان وزارت اقتصاد و بانک افغانستان و هیات ۱۵ نفره آمریکا به ریاست «توماس وست» نماینده ویژه واشینگتن در امور افغانستان حضور داشتند.

آمریکایی‌ها از تابستان 2021 تا به امروز همواره بر این ادعا بوده‌اند که طالبان را به رسمیت نشناخته و با این عنوان نیز به اعمال تحریم‌ها و حتی بلوکه کردن 7 میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان اقدام کرده‌اند.

اکنون اما «ودانت پتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توجیه چرایی مذاکره با طالبان گفته است: «ما همواره تصریح کرده‌ایم که هر جا پای منفعت آمریکا در میان باشد با طالبان گفت‌وگو می‌کنیم.»

این موضع‌گیری نشان می‌دهد که برای آمریکایی‌ها سرنوشت مردم افغانستان و درد و رنجی که به دلیل 20 سال حضور اشغال‌گران و بی‌تعهدی آنها پس از خروج متحمل شده‌اند هیچ اهمیتی ندارد.

در مقطع فعلی هم محور مذاکرات با طالبان، نه رفع تحریم‌ها و کمک به رفع نیازهای میلیون‌ها شهروند افغانستانی، بلکه آزادی دو شهروند آمریکایی بود، چنانچه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در دوحه خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط دو شهروند آمریکایی خود شده‌اند.

این رفتار دولت بایدن یادآور عملکرد ترامپ در مذاکره و توافق با طالبان است که در سال 2020 با ادعای کاهش حملات به نیروهای آمریکایی صورت گرفت.

این تشابه رفتاری نشان می‌دهد که نزد هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، دخالت در امور کشورها رویه‌ای ثابت بوده و نقض حقوق ملت‌ها و مرگ میلیون‌ها نفر بر اثر گرسنگی و فقر و هیچ اهمیتی برای آنها ندارد.

از سویی؛ گرچه ادعای حمایت از آزادی زنان و فعالیت‌های اجتماعی آنها همواره محور تبلیغاتی حکام آمریکایی برای دخالت در سایر کشورها است اما در عمل چنین موضوعی اساسا اولویت ندارد، چنانچه در بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره نشست دوحه تنها یک بار به حقوق زنان و دختران در افغانستان اشاره و از آن عبور شده است.

از درس‌های مهم این نشست برای حکام فعلی افغانستان اینکه؛ برای عبور از مشکلات خود به جای تکیه به غرب، باید در مسیر تعامل بیشتر با همسایگانی گام بردارد که در طول سال‌های اشغال افغانستان و پس از آن همواره با نگاهی جامع و انسانی به این کشور، امنیت و ثبات و رفاه آن را اولویت دانسته و ضمن کمک‌های بشردوستانه، از میلیون‌ها آواره‌ی بی‌پناه میزبانی کرده است.

از سوی دیگر؛ آمریکایی‌ها در حالی صرفا برای منافع خود به مذاکره با طالبان می‌پردازند که این حق را برای سایر کشورها قائل نبوده و با ادعاهای به ظاهر حقوق بشری روابط سایر کشورها با دولت حاکم بر کابل را مردود دانسته و حتی به تحریم علیه دیگر کشورها می‌پردازند.

این رویکرد ناشی از یک‌جانبه‌گرایی منفعت‌طلبانه آمریکا، نه تنها حاضر به پذیرش منافع سایر کشورها نبوده بلکه در موارد متعددی با مداخله و تحرکات تفرقه‌افکنانه، سناریوی درگیری میان کشورها بر اساس منافع خود را دنبال می‌کند که نمود آن را در عملکرد آمریکا در قبال روابط ایران و پاکستان در قبال افغانستان می‌توان مشاهده کرد.

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات دوحه نیز جالب توجه است، چه، بدون اشاره به مشکلات مردم افغانستان ـ ناشی از جنگ‌طلبی و اشغال‌گری غربی‌ها ـ می‌کوشند با ژست‌های حقوق بشری و تکیه بر کلیدواژه‌هایی چون «حقوق زنان»، آمریکا را ناجی و حامی زنان و دختران افغانستانی جا بزنند.

این در حالی است که؛ این رسانه‌ها هم‌زمان سطح مطالبات زنان افغان به عنوان نمادی از مطالبات زنان مسلمان را در حد بازگشایی آرایشگاه‌ها تقلیل داده‌اند، چنانچه بی‌بی‌سی فارسی در گزارش خود چنین عنوان می‌کند:‌ «طالبان دستور بسته شدن تمامی آرایشگاه‌های زنانه را صادر کرده است. سالن‌های زیبایی یکی از معدود مکان‌های عمومی باقی‌مانده بود که زنان به آن دسترسی دارند.»

این رسانه‌ها همچنین سیاست همیشگی غرب در نمایش چهره‌ای خشن و ضدبشری از اسلام را نیز در خلال پوشش نشست دوحه پیگیری می‌کنند، چنانچه در بخش دیگری از گزارش بی‌بی‌سی فارسی، ضمن جا زدن طالبان به عنوان نماد مطلق «حاکمیت اسلام» عنوان می‌شود: «طالبان دستور داده‌اند که زنان باید طوری لباس بپوشند که فقط چشمانشان نمایان باشد و اگر بیش از ۷۲ کیلومتر سفر می‌کنند، باید همراه یکی از بستگان مرد خود باشند.»


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
فروش ویژه ایران‌خودرو با سه محصول جدید آغاز شد +لینک سایت
خطای سیستمی در سامانه ارز اربعین ؛ زائران با پیام خطا مواجه شدند
واکنش ترامپ به تصمیم انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
زن فلجی که با ذهنش نوشت؛ انقلابی در فناوری نورالینک و خواندن ذهن + عکس
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
محکومیت عبدالرضا داوری به 6 ماه حبس
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
فردا صبح در تبریز صدای انفجار شنیده می‌شود
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
X
آگهی تبلیغاتی