×
سیاسی
شناسه خبر : 146131
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست دوحه و الگوی تراز آمریکایی در مواجهه با حقوق ملت‌ها!

«ودانت پتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توجیه چرایی مذاکره با طالبان گفته است: «ما همواره تصریح کرده‌ایم که هر جا پای منفعت آمریکا در میان باشد با طالبان گفت‌وگو می‌کنیم.»

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روز دوشنبه نهم مردادماه نشستی در دوحه میان مقامات آمریکایی و طالبان برگزار شد که در آن موضوعات فیمابین مورد بررسی قرار گرفت.

در این دیدار، هیات طالبان به رهبری مولوی «امیرخان متقی» وزیر امور خارجه موقت و نمایندگان وزارت اقتصاد و بانک افغانستان و هیات ۱۵ نفره آمریکا به ریاست «توماس وست» نماینده ویژه واشینگتن در امور افغانستان حضور داشتند.

آمریکایی‌ها از تابستان 2021 تا به امروز همواره بر این ادعا بوده‌اند که طالبان را به رسمیت نشناخته و با این عنوان نیز به اعمال تحریم‌ها و حتی بلوکه کردن 7 میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان اقدام کرده‌اند.

اکنون اما «ودانت پتل» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توجیه چرایی مذاکره با طالبان گفته است: «ما همواره تصریح کرده‌ایم که هر جا پای منفعت آمریکا در میان باشد با طالبان گفت‌وگو می‌کنیم.»

این موضع‌گیری نشان می‌دهد که برای آمریکایی‌ها سرنوشت مردم افغانستان و درد و رنجی که به دلیل 20 سال حضور اشغال‌گران و بی‌تعهدی آنها پس از خروج متحمل شده‌اند هیچ اهمیتی ندارد.

در مقطع فعلی هم محور مذاکرات با طالبان، نه رفع تحریم‌ها و کمک به رفع نیازهای میلیون‌ها شهروند افغانستانی، بلکه آزادی دو شهروند آمریکایی بود، چنانچه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در دوحه خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط دو شهروند آمریکایی خود شده‌اند.

این رفتار دولت بایدن یادآور عملکرد ترامپ در مذاکره و توافق با طالبان است که در سال 2020 با ادعای کاهش حملات به نیروهای آمریکایی صورت گرفت.

این تشابه رفتاری نشان می‌دهد که نزد هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، دخالت در امور کشورها رویه‌ای ثابت بوده و نقض حقوق ملت‌ها و مرگ میلیون‌ها نفر بر اثر گرسنگی و فقر و هیچ اهمیتی برای آنها ندارد.

از سویی؛ گرچه ادعای حمایت از آزادی زنان و فعالیت‌های اجتماعی آنها همواره محور تبلیغاتی حکام آمریکایی برای دخالت در سایر کشورها است اما در عمل چنین موضوعی اساسا اولویت ندارد، چنانچه در بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره نشست دوحه تنها یک بار به حقوق زنان و دختران در افغانستان اشاره و از آن عبور شده است.

از درس‌های مهم این نشست برای حکام فعلی افغانستان اینکه؛ برای عبور از مشکلات خود به جای تکیه به غرب، باید در مسیر تعامل بیشتر با همسایگانی گام بردارد که در طول سال‌های اشغال افغانستان و پس از آن همواره با نگاهی جامع و انسانی به این کشور، امنیت و ثبات و رفاه آن را اولویت دانسته و ضمن کمک‌های بشردوستانه، از میلیون‌ها آواره‌ی بی‌پناه میزبانی کرده است.

از سوی دیگر؛ آمریکایی‌ها در حالی صرفا برای منافع خود به مذاکره با طالبان می‌پردازند که این حق را برای سایر کشورها قائل نبوده و با ادعاهای به ظاهر حقوق بشری روابط سایر کشورها با دولت حاکم بر کابل را مردود دانسته و حتی به تحریم علیه دیگر کشورها می‌پردازند.

این رویکرد ناشی از یک‌جانبه‌گرایی منفعت‌طلبانه آمریکا، نه تنها حاضر به پذیرش منافع سایر کشورها نبوده بلکه در موارد متعددی با مداخله و تحرکات تفرقه‌افکنانه، سناریوی درگیری میان کشورها بر اساس منافع خود را دنبال می‌کند که نمود آن را در عملکرد آمریکا در قبال روابط ایران و پاکستان در قبال افغانستان می‌توان مشاهده کرد.

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات دوحه نیز جالب توجه است، چه، بدون اشاره به مشکلات مردم افغانستان ـ ناشی از جنگ‌طلبی و اشغال‌گری غربی‌ها ـ می‌کوشند با ژست‌های حقوق بشری و تکیه بر کلیدواژه‌هایی چون «حقوق زنان»، آمریکا را ناجی و حامی زنان و دختران افغانستانی جا بزنند.

این در حالی است که؛ این رسانه‌ها هم‌زمان سطح مطالبات زنان افغان به عنوان نمادی از مطالبات زنان مسلمان را در حد بازگشایی آرایشگاه‌ها تقلیل داده‌اند، چنانچه بی‌بی‌سی فارسی در گزارش خود چنین عنوان می‌کند:‌ «طالبان دستور بسته شدن تمامی آرایشگاه‌های زنانه را صادر کرده است. سالن‌های زیبایی یکی از معدود مکان‌های عمومی باقی‌مانده بود که زنان به آن دسترسی دارند.»

این رسانه‌ها همچنین سیاست همیشگی غرب در نمایش چهره‌ای خشن و ضدبشری از اسلام را نیز در خلال پوشش نشست دوحه پیگیری می‌کنند، چنانچه در بخش دیگری از گزارش بی‌بی‌سی فارسی، ضمن جا زدن طالبان به عنوان نماد مطلق «حاکمیت اسلام» عنوان می‌شود: «طالبان دستور داده‌اند که زنان باید طوری لباس بپوشند که فقط چشمانشان نمایان باشد و اگر بیش از ۷۲ کیلومتر سفر می‌کنند، باید همراه یکی از بستگان مرد خود باشند.»


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لرزه بر موازنه دیپلماتیک! +فیلم
معاون پزشکیان: رئیس‌جمهور از تدوین لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» خبر نداشت!
ایثار در شعله‌های آبیدر
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
رسانه صهیونیستی خبر داد: آذربایجان در آستانه پیوستن به «پیمان ابراهیم»
نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد
مهرشاد سهیلی جایی در آنتن ندارد؛ روایت یک فریب تبلیغاتی
شرط جدید بانک مرکزی برای خرید ارز اربعین 1404
قمار 50 میلیون یورویی النصر با توصیه رونالدو!
گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ
عارف: توسعه روابط با منطقه راهبرد قطعی ایران است
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
شکست تلخ تراکتور مقابل قهرمان آفریقا در واپسین ثانیه‌ها
تعطیلی یزد، قم و خوزستان در روز چهارشنبه+ جزئیات کاهش ساعت کاری روز سه‌شنبه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره ایران و سوریه
قدمت واقعی سمرقند فراتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وداع زودهنگام گلر الجزایری با سرخ‌ها در ارزروم
عکس های منتخب جهان،28 جولای2025
مهران با 51.8 درجه داغ‌ترین شهر ایران شد
هشدار ایران به رژیم اسرائیل درباره جداسازی استان‌های جنوبی سوریه
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی در اردوی ترکیه
دبیرکل سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه هیچ توجیهی ندارد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
X
آگهی تبلیغاتی