×
سیاسی
شناسه خبر : 146105
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/10 ساعت 18:00
نماینده ایران: سلاح هسته‌ای در دست رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت منطقه است/ آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی را بی‌طرفانه انجام دهد

نماینده ایران: سلاح هسته‌ای در دست رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت منطقه است/ آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی را بی‌طرفانه انجام دهد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در نشست کمیته مقدماتی بازنگری معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای وجود صدها سلاح هسته‌ای در دست رژیم اسرائیل را تهدیدی جدی برای امنیت منطقه خاورمیانه و فراتر از آن دانست.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «محسن نذیری اصل» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در نشست کمیته مقدماتی بازنگری معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای (NPT) خطاب به نمایندگان دولت‌های عضو، مواضع اصولی کشورمان را مطرح نمود.

نماینده کشورمان در ابتدا ضمن ابراز تأسف از اینکه یکی از ارکان اساسی معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای، یعنی خلع‌سلاح هسته‌ای، علی‌رغم تمایل شدید جامعه بین‌المللی هنوز محقق نشده است، نسبت به شکل‌گیری مسابقه تسلیحات هسته‌ای جدید میان کشورهای دارای سلاح هسته‌ای هشدار داد.

او همچنین با اشاره به اینکه فرسایش سیستماتیک و عدم‌پایبندی به تعهدات خلع‌سلاح هسته‌ای جدی‌ترین تهدید برای یکپارچگی و اعتبار این معاهده است، بر نیاز ضروری به پایبندی سریع و کامل همه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای با تعهدات ماده ششم و سایر تعهدات در زمینه خلع‌سلاح هسته‌ای به‌عنوان اولویت اصلی تأکید نمود.

نذیری همچنین سازوکارهای اشتراک تسلیحات هسته‌ای میان کشورهای دارای سلاح هسته‌ای و برخی از کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای، به‌ویژه استقرار و میزبانی این دسته از سلاح‌ها در قلمروی کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای در اروپا را نقض تعهدات ذیل معاهده دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران از این دسته از کشورها می‌خواهد به نگرانی‌های جدی اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو NPT توجه کنند و به تعهدات خود در زمینه معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای برگردند.

نماینده کشورمان در ادامه با تأکید بر تعهد قوی ایران به اهداف معاهده منع‌اشاعه هسته‌ای که مبتنی بر مبانی عقلی، قانونی و شرعی است و همچنین تأکید بر نقش آژانس در نظارت بر تعهدات مربوطه تحت NPT، اضافه کرد: ما بر تعهد خود به اجرای موافقتنامه جامع پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس ماده سوم معاهده ثابت‌قدم می‌مانیم.

او در همین راستا اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش اجرای پادمان، همکاری ایران با آژانس در زمینه پادمان مثال‌زدنی بوده است.

او با اشاره به اینکه ایران به‌خاطر ارائه این سطح از همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شایسته تقدیر است، تأکید نمود:  ضروری است آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی خود را بدون تبعیض، بی‌طرفانه و مستقل انجام دهد تا اعتبار خود را که بزرگترین دارایی‌اش می‌باشد، حفظ و در برابر فشارهای خارجی برای دستکاری در دستور کار خود مقاومت کند.

نماینده کشورمان درخصوص موضع برجام نیز ابراز کرد: در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۵ گزارش متوالی خود تأیید نمود که ایران به‌طور کامل به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل می‌کند، آمریکا به‌طور یک‌جانبه و بدون هیچ توجیهی از این توافق خارج شد و پس از آن تمام تحریم‌های غیرقانونی خود علیه ایران را مجدداً اعمال کرد، از طرف دیگر طرف‌های اروپایی برجام به تعهدات خود مبنی بر جبران خسارات وارده به ایران در نتیجه تحریم‌های مجدد ایالات متحده پایبند نبودند، فلذا، ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا به‌خاطر بی‌عملی در اجرای تعهداتشان ذیل برجام، مسئول وضعیت وخیم کنونی این توافق هستند.

نذیری همچنین ضمن تأکید به احترام کامل به حقوق کشورهای عضو و رعایت تعهدات مندرج در ماده ۴ معاهده درخصوص ترویج استفاده صلح‌آمیز از انرژی و فناوری هسته‌ای، تصریح کرد: تحمیل اقدامات قهری یکجانبه توسط یک دولت عضو، یعنی آمریکا، علیه همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز غیرنظامی با برخی از کشورهای عضو دیگر، نقض فاحش تعهدات قانونی بر اساس ماده ۴ معاهده است.

نماینده کشورمان در پایان نیز درخصوص وضعیت نگران‌کننده تسلیحات هسته‌ای رژیم اسرائیل عنوان داشت: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را از تأخیر مداوم و طولانی در اجرای قطعنامه ۱۹۹۵ و برنامه اقدام ۲۰۱۰ در خاورمیانه ابراز می‌کند. رژیم اسرائیل با حمایت و کمک آمریکا با تمام ابتکارات و تلاش‌ها در زمینه ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه مخالفت کرده است. وجود صدها سلاح هسته‌ای در دست این رژیم تهدیدی جدی برای امنیت منطقه خاورمیانه و فراتر از آن است.

جامعه بین‌الملل باید از طرق مقتضی از این رژیم بخواهد از  سلاح‌های هسته‌ای دست بکشد و ضمن پیوستن به معاهده منع‌اشاعه، تمامی تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروتکل الحاقی قرار دهد و پاسخگو باشد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تاکید گوترش در دیدار با نخست وزیر قطر، بر تشکیل کشور فلسطین
زاخارووا: ایتالیا به‌طور کامل فرو می‌پاشد
مسکو و پکن؛ از تقویت همکاری راهبردی تا کاهش سهم دلار در مبادلات دوجانبه
غفوری: برای حضور در استقلال هزاران بار شکرگزارم
جزئیات تمهیدات ترافیکی پلیس همزمان با راهپیمایی 13 آبان+فیلم
«داریوش ارجمند» خادم افتخاری مسجد جمکران شد
حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شمال دارفور کشته و زخمی برجای گذاشت
السودانی: گروه‌های مسلح فقط با خروج آمریکا خلع سلاح می‌شوند
ترامپ: ارسال موشک‌های تاماهاک به اوکراین فعلا منتفی است
سوئیس: شرایط لازم برای به ‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هنوز فراهم نشده است
ائتلاف احزاب لبنان: قانون اعدام اسرای فلسطینی هرگز مقاومت را متوقف نخواهد کرد
رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی منصوب شد
رونالدو: مسی بهتر از من نیست
فیدان: فلسطینی‌ها باید به دست خودشان اداره شوند
مواد مخدر؛ بهانه آمریکا برای «ماموریت نظامی جدید» در مکزیک
تراکتور 1-0 الشرطه ؛گام بلند تراکتور برای صعود به مرحله حذفی+ جدول لیگ نخبگان
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
شهادت یک نفر در حمله پهپادی جدید اسرائیلی به جنوب لبنان
ساخت «پایتخت 8» قطعی است
بیانیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری درباره جنایات شبه نظامیان سودان
وقتی که دوربین روشن بود اما انسانیت خاموش ماند!
چین با همکاری روسیه نیروگاه اتمی می سازد
بی رحمی دوباره در جام حذفی؛ استقلال در مسیر خلخال، پرسپولیس در گردنه آتش تبریز
جنبش جهاد اسلامی: قانونی کردن اعدام اسیران فلسطینی «جنایت جنگی» است
یک جایگاه سوخت به اتهام فروش اجباری محکوم شد
زرنام و زرکام برگزیده جوایز صنعتی و صادراتی البرز شدند
آزادی 14 محکوم به قصاص در تهران
واکنش رئیس فدراسون والیبال به شایعات درباره صابر کاظمی/شریان‌های مغزی صابر پاره شده است
خوش اقبالی استقلال و مسیر سخت پرسپولیس در تبریز
علت تیراندازی در میدان محمدیه تهران چه بود؟
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درگذشت
گزارش تصویری | دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب
X
آگهی تبلیغاتی