×
سیاسی
شناسه خبر : 146105
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/10 ساعت 18:00
نماینده ایران: سلاح هسته‌ای در دست رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت منطقه است/ آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی را بی‌طرفانه انجام دهد

نماینده ایران: سلاح هسته‌ای در دست رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت منطقه است/ آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی را بی‌طرفانه انجام دهد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در نشست کمیته مقدماتی بازنگری معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای وجود صدها سلاح هسته‌ای در دست رژیم اسرائیل را تهدیدی جدی برای امنیت منطقه خاورمیانه و فراتر از آن دانست.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «محسن نذیری اصل» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در نشست کمیته مقدماتی بازنگری معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای (NPT) خطاب به نمایندگان دولت‌های عضو، مواضع اصولی کشورمان را مطرح نمود.

نماینده کشورمان در ابتدا ضمن ابراز تأسف از اینکه یکی از ارکان اساسی معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای، یعنی خلع‌سلاح هسته‌ای، علی‌رغم تمایل شدید جامعه بین‌المللی هنوز محقق نشده است، نسبت به شکل‌گیری مسابقه تسلیحات هسته‌ای جدید میان کشورهای دارای سلاح هسته‌ای هشدار داد.

او همچنین با اشاره به اینکه فرسایش سیستماتیک و عدم‌پایبندی به تعهدات خلع‌سلاح هسته‌ای جدی‌ترین تهدید برای یکپارچگی و اعتبار این معاهده است، بر نیاز ضروری به پایبندی سریع و کامل همه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای با تعهدات ماده ششم و سایر تعهدات در زمینه خلع‌سلاح هسته‌ای به‌عنوان اولویت اصلی تأکید نمود.

نذیری همچنین سازوکارهای اشتراک تسلیحات هسته‌ای میان کشورهای دارای سلاح هسته‌ای و برخی از کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای، به‌ویژه استقرار و میزبانی این دسته از سلاح‌ها در قلمروی کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای در اروپا را نقض تعهدات ذیل معاهده دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران از این دسته از کشورها می‌خواهد به نگرانی‌های جدی اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو NPT توجه کنند و به تعهدات خود در زمینه معاهده عدم‌اشاعه هسته‌ای برگردند.

نماینده کشورمان در ادامه با تأکید بر تعهد قوی ایران به اهداف معاهده منع‌اشاعه هسته‌ای که مبتنی بر مبانی عقلی، قانونی و شرعی است و همچنین تأکید بر نقش آژانس در نظارت بر تعهدات مربوطه تحت NPT، اضافه کرد: ما بر تعهد خود به اجرای موافقتنامه جامع پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس ماده سوم معاهده ثابت‌قدم می‌مانیم.

او در همین راستا اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش اجرای پادمان، همکاری ایران با آژانس در زمینه پادمان مثال‌زدنی بوده است.

او با اشاره به اینکه ایران به‌خاطر ارائه این سطح از همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شایسته تقدیر است، تأکید نمود:  ضروری است آژانس فعالیت‌های راستی‌آزمایی خود را بدون تبعیض، بی‌طرفانه و مستقل انجام دهد تا اعتبار خود را که بزرگترین دارایی‌اش می‌باشد، حفظ و در برابر فشارهای خارجی برای دستکاری در دستور کار خود مقاومت کند.

نماینده کشورمان درخصوص موضع برجام نیز ابراز کرد: در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۵ گزارش متوالی خود تأیید نمود که ایران به‌طور کامل به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل می‌کند، آمریکا به‌طور یک‌جانبه و بدون هیچ توجیهی از این توافق خارج شد و پس از آن تمام تحریم‌های غیرقانونی خود علیه ایران را مجدداً اعمال کرد، از طرف دیگر طرف‌های اروپایی برجام به تعهدات خود مبنی بر جبران خسارات وارده به ایران در نتیجه تحریم‌های مجدد ایالات متحده پایبند نبودند، فلذا، ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا به‌خاطر بی‌عملی در اجرای تعهداتشان ذیل برجام، مسئول وضعیت وخیم کنونی این توافق هستند.

نذیری همچنین ضمن تأکید به احترام کامل به حقوق کشورهای عضو و رعایت تعهدات مندرج در ماده ۴ معاهده درخصوص ترویج استفاده صلح‌آمیز از انرژی و فناوری هسته‌ای، تصریح کرد: تحمیل اقدامات قهری یکجانبه توسط یک دولت عضو، یعنی آمریکا، علیه همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز غیرنظامی با برخی از کشورهای عضو دیگر، نقض فاحش تعهدات قانونی بر اساس ماده ۴ معاهده است.

نماینده کشورمان در پایان نیز درخصوص وضعیت نگران‌کننده تسلیحات هسته‌ای رژیم اسرائیل عنوان داشت: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را از تأخیر مداوم و طولانی در اجرای قطعنامه ۱۹۹۵ و برنامه اقدام ۲۰۱۰ در خاورمیانه ابراز می‌کند. رژیم اسرائیل با حمایت و کمک آمریکا با تمام ابتکارات و تلاش‌ها در زمینه ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه مخالفت کرده است. وجود صدها سلاح هسته‌ای در دست این رژیم تهدیدی جدی برای امنیت منطقه خاورمیانه و فراتر از آن است.

جامعه بین‌الملل باید از طرق مقتضی از این رژیم بخواهد از  سلاح‌های هسته‌ای دست بکشد و ضمن پیوستن به معاهده منع‌اشاعه، تمامی تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروتکل الحاقی قرار دهد و پاسخگو باشد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
نشان ویژه ژاپن به پیشکسوت جودوی ایران رسید
پوتین: نظام تک‌قطبی روابط بین‌الملل به گذشته پیوسته است
دستگیری 11 متهم آدم‌ربایی و سرقت در فارس
بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره اتهام حمله به زیرساخت‌های حیاتی عربستان
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
تحریم به ارسال مقالات رسید؛ جنگ علمی
مهلت ثبت‌نام بدون آزمون کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گزارش «سی.ان.ان» از اقدام برق‌آسای یمنی‌ها؛ دروازه‌ای که به روی انصارالله باز شد
آخرین قیمت گوشت قرمز شنبه 21 شهریور ؛ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
ترامپ از نتانیاهو ناراضی شد؛ ماجرای اختلاف بر سر غزه چیست؟
سفیر پاکستان: ایران محور مذاکرات آتی شهباز شریف و پوتین خواهد بود
جاده‌های شمال زیر بار ترافیک؛ کدام محورهای مازندران ترافیک سنگینی دارند؟
قهرمانی فائزه احمدی در پاراتیراندازی قهرمانی جهان 2026
بارش و رعدوبرق در راه تهران؛ هوا از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی
هشدار توانیر درباره ماینرهای غیرمجاز؛ پای آتش‌سوزی و نابودی اشتغال در میان است
کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند
قیمت نقره امروز شنبه 21 شهریور 1405 رکورد شکست + جدول قیمتها
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
پشت درهای عمان چه چیزی در انتظار خلیج فارس است؟
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد
نتایج نهایی امتحانات دوازدهم و یازدهم چه زمانی اعلام می‌شود؟
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند