×
فرهنگی
شناسه خبر : 146093
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/10 ساعت 14:12
موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد/ بیش از 36 هزار نفر از سال 98 تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه:

موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد/ بیش از 36 هزار نفر از سال 98 تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: این دو متهم در مقاطعی همکاری‌هایی با دولت متخاصم آمریکا داشتند که به زودی گزارش کاملی از این موضوع در اختیار عموم ملت بزرگوار ایران قرار خواهد گرفت.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: نشست خبری مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه امروز سه شنبه ۱۰ مردادماه با حضور خبرنگاران برگزار شد.

ستایشی در نشست خبری امروز اظهار کرد: قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی تلاش داشته است تا با رفتار عقلایی و منطقی،  قانون گرایی را به منصه ظهور رسانده و بر آن اصرار ورزد.

او افزود: تلاطم‌های سیاسی و مطالبات برخی از دسته بندی‌ها با صورت بندی‌های مختلف نباید حرکت کلی عدالت محورانه قوه قضائیه را تحت‌تأثیر قرار دهد و مناف رفتار قانونی را از قوه قضائیه سلب کند.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه همکاری با تمام دستگاه‌ها و افراد مسئول در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را وظیفه خود می‌دانیم، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا وزن قانون مندی خود را بر تمامی رفاقت‌ها چیره ساخته و نگذاریم تا حق قانونی مردم و مطالبات بر حق آن‌ها تضییع شود.

او افزود: بر همین اساس تمرکز خود را بر اجرایی ساختن مطالبه به حق مقام معظم رهبری و مردم در خصوص تحقق شعار سال قرار دادیم و معتقدیم که پرونده‌های جدید باز شده در افکار عمومی به صورت روزمره نباید کلیه مسئولان نظام را از تحقق هدف اصلی سال دور سازد.

ستایشی ادامه داد: قوه قضائیه روزمرگی و گرفتار شدن در این فرآیند که دیگران برای مسئولان باز کرده اند را منجر به دور شدن از افق ترسیمی مقام معظم رهبری و مردم ارزیابی کرده و تلاش دارد تا به شدت از آن اعتراض کند.

او افزود: در دوران تحول و تعالی تلاش داشته ایم تا با پرهیز از رفتار‌های احساسی، واکنشی و تبلیغاتی و به خدمت گرفتن ظرفیت‌های فکری اغلب متخصصان، ریل حرکتی قوه قضائیه را به سمت اجرای دقیق قانون و فنی شدن امور پیش ببریم.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به حضور رئیس دستگاه قضاء در جمع قضات و نخبگان عالی رتبه قضایی و برجسته دیوان عالی کشور برای اولین بار به منظور نظر خواهی آن‌های در خصوص انتخاب ریاست دیوان عالی کشور، گفت: در همین راستا این اقدام قابل ارزیابی است.

او افزود: تلاش کردیم تا مطالبه گری در درون قوه قضائیه را نهادینه سازیم و در این رابطه نقد از درون با هدف اصلاح‌گری و زدودن پیرایه‌ها را به فال نیک گرفته و اساسا این نقد را در بالاترین سطوح دنبال کردیم.

او افزود: قوه قضائیه یکی از منتقدان جدی و دارای تخصصی است که رفتار‌های صورت گرفته تحت عنوان دستگاه قضایی که تناسبی با قانون نداشته را به نقد نشسته است. نقد اخیر رئیس قوه قضائیه درباره لزوم دقت و توجه قضات دیوان عالی کشور درباره عدم صدور آرای خلاف بین شرع و یا نقد دیگر رئیس دستگاه قضایی در خصوص لزوم اطلاع به ممنوع الخروجی‌ها و یا نمونه‌های متعدد دیگر در این خصوص را می‌توان در این قالب مورد سنجش و ارزیابی قرار داد.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: کمترین مشکلات برای ما در قوه قضائیه قابل اهمیت است. حتی اگر دو مورد هم وجود داشته باشد باید به آن دو مورد نیز توجه ویژه شود.

ستایشی تأکید کرد: بر پایه ضرورت اجرایی سند تحول قضایی، جشنواره‌ای با عنوان نقد برتر در دستگاه قضایی برگزار شد و هدایایی به برترین منتقدان قوه قضائیه اهدا شد. مدار حرکت قوه قضائیه، استفاده از خرد جمعی، تلاش همگانی برای تحقق قانون و اجرای عدالت برای همگان و قاطعیت در برابر گردنکشان قانون شکن و حراست از حق مظلومان و پرهیز از جو زدگی‌های سیاسی و جناحی است که به آن التزام داشته و عمل می‌کنیم.

آخرین وضعیت پرونده سیل استهبان استان فارس

سخنگوی قوه فضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده سیل استهبان استان فارس که منجر به فوت  ۱۳ نفر شد گفت: در حال حاضر بخش عمده این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان استهبان در مراحل کارشناسی در جریان تکمیل تحقیقات است. شخصیت حقوقی مدیر کل هواشناسی و شرکت سهامی آب منطقه‌ای فارس به عنوان متهم تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. در خصوص شخصیت‌های حقوقی به نظریه اعتراض شده است. پس از تصمیم نهایی بازپرس پرونده به دادگاه ارسال می‌شود. یک قسمت این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز مطرح رسیدگی است.

تعداد مزایده‌ها و فروش اموال در اداره کل تصفیه امور ورشکستگی

ستایشی گفت: تعداد مزایده‌ها و فروش اموال منقول و غیرمنقول در اداره کل تصفیه امور ورشکستگی در سال گذشته حدود ۳۴۳ فقره بوده است.  ۱۲۶ فقره در چهار ماهه اول امسال ثبت شد. آمار مزایده‌های مجتمع قضایی صدر تهران در سال گذشته، ۸۲۴ مورد و آمار مزایده‌های چهار ماهه اخیر امسال ۲۶۶ مورد بوده است. یک مورد مزایده الکترونیکی به صورت آزمایشی انجام شده است.

موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد

ستایشی درباره آخرین روند رسیدگی به پرونده «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» گفت: موضوع اتهامی دو خبرنگار مورد اشاره ارتباطی با تهیه گزارش از مرگ خانم امینی و حرفه خبرنگاری نداشته است. این اشخاص در مقاطعی همکاری‌هایی با دولت متخاصم امریکا داشته‌اند.  به‌زودی گزارش کاملی از این موضوع ارائه خواهد شد. آخرین دفاع از متهمان اخذ شده و پرونده در حال انشای رأی است.

اقدامات موثر دستگاه قضایی در اجرای حدنگاری

سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای  ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی کشور سند حدنگاری صادر شده است. از قریب ۱۸ میلیون هکتار اراضی زراعی کشور برای ۷ میلیون هکتار اسناد مالکیت صادر شده است. در قانون حدنگاری دو مانع قانونی وجود دارد که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد که در حال حل شدن هم است. اراضی موضوع قانون حدنگاری اراضی بزرگ است.

آخرین پرونده حمید نوری و پیگیری‌های قوه قضائیه

سخنگوی قوه قضائیه گفت: معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر پیگیری‌های مجدانه را انجام داده است. متاسفانه اتفاق جدید و مثبتی رخ نداده است؛ روند نگهداری ایشان در سلول انفرادی ادامه دارد و قرار است در روزهای ۱۰ و ۱۴ شهریورماه امسال جلسه ۱۳ و ۱۴ دادگاه تجدیدنظر برگزار شود.

از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته اند. در چهار ماهه امسال ۷ هزار و ۹۸۱ نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند.


میزان
نظرات

آخرین اخبار
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای
حبس ابد برای شهروند شیعه در بحرین
قیمت نقره امروز 22 اردیبهشت 1405 / نقره گران شد + جدول
بازار کتاب، طرح نجات ملی می‌خواهد نه نمایشگاه مجازی!
ترامپ از پایان آتش‌بس هراس دارد
هشدار وزیر نیرو درباره الگوی مصرف آب
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 22 اردیبهشت / سقوط سکه به زیر 200 میلیون تومان + جدول
پیام نعیم قاسم به رزمندگان مقاومت : در برابر فشارها متوقف نخواهیم شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود
هشدار پزشکیان درباره سوءاستفاده اقتصادی در شرایط جنگی
رئیس قوه قضاییه: خط سفید و اینترنت‌پرو باید شفاف‌سازی شود
عطسه و کهیر در بهار نشانه پاکسازی بدن است
وضعیت آب وهوای آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
دو مشتری جدید لواندوفسکی معرفی شدند
نوراینفو | برخی از علائم استرس و اضطراب
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن