×
فرهنگی
شناسه خبر : 146093
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/10 ساعت 14:12
موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد/ بیش از 36 هزار نفر از سال 98 تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه:

موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد/ بیش از 36 هزار نفر از سال 98 تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: این دو متهم در مقاطعی همکاری‌هایی با دولت متخاصم آمریکا داشتند که به زودی گزارش کاملی از این موضوع در اختیار عموم ملت بزرگوار ایران قرار خواهد گرفت.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: نشست خبری مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه امروز سه شنبه ۱۰ مردادماه با حضور خبرنگاران برگزار شد.

ستایشی در نشست خبری امروز اظهار کرد: قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی تلاش داشته است تا با رفتار عقلایی و منطقی،  قانون گرایی را به منصه ظهور رسانده و بر آن اصرار ورزد.

او افزود: تلاطم‌های سیاسی و مطالبات برخی از دسته بندی‌ها با صورت بندی‌های مختلف نباید حرکت کلی عدالت محورانه قوه قضائیه را تحت‌تأثیر قرار دهد و مناف رفتار قانونی را از قوه قضائیه سلب کند.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه همکاری با تمام دستگاه‌ها و افراد مسئول در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را وظیفه خود می‌دانیم، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا وزن قانون مندی خود را بر تمامی رفاقت‌ها چیره ساخته و نگذاریم تا حق قانونی مردم و مطالبات بر حق آن‌ها تضییع شود.

او افزود: بر همین اساس تمرکز خود را بر اجرایی ساختن مطالبه به حق مقام معظم رهبری و مردم در خصوص تحقق شعار سال قرار دادیم و معتقدیم که پرونده‌های جدید باز شده در افکار عمومی به صورت روزمره نباید کلیه مسئولان نظام را از تحقق هدف اصلی سال دور سازد.

ستایشی ادامه داد: قوه قضائیه روزمرگی و گرفتار شدن در این فرآیند که دیگران برای مسئولان باز کرده اند را منجر به دور شدن از افق ترسیمی مقام معظم رهبری و مردم ارزیابی کرده و تلاش دارد تا به شدت از آن اعتراض کند.

او افزود: در دوران تحول و تعالی تلاش داشته ایم تا با پرهیز از رفتار‌های احساسی، واکنشی و تبلیغاتی و به خدمت گرفتن ظرفیت‌های فکری اغلب متخصصان، ریل حرکتی قوه قضائیه را به سمت اجرای دقیق قانون و فنی شدن امور پیش ببریم.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به حضور رئیس دستگاه قضاء در جمع قضات و نخبگان عالی رتبه قضایی و برجسته دیوان عالی کشور برای اولین بار به منظور نظر خواهی آن‌های در خصوص انتخاب ریاست دیوان عالی کشور، گفت: در همین راستا این اقدام قابل ارزیابی است.

او افزود: تلاش کردیم تا مطالبه گری در درون قوه قضائیه را نهادینه سازیم و در این رابطه نقد از درون با هدف اصلاح‌گری و زدودن پیرایه‌ها را به فال نیک گرفته و اساسا این نقد را در بالاترین سطوح دنبال کردیم.

او افزود: قوه قضائیه یکی از منتقدان جدی و دارای تخصصی است که رفتار‌های صورت گرفته تحت عنوان دستگاه قضایی که تناسبی با قانون نداشته را به نقد نشسته است. نقد اخیر رئیس قوه قضائیه درباره لزوم دقت و توجه قضات دیوان عالی کشور درباره عدم صدور آرای خلاف بین شرع و یا نقد دیگر رئیس دستگاه قضایی در خصوص لزوم اطلاع به ممنوع الخروجی‌ها و یا نمونه‌های متعدد دیگر در این خصوص را می‌توان در این قالب مورد سنجش و ارزیابی قرار داد.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: کمترین مشکلات برای ما در قوه قضائیه قابل اهمیت است. حتی اگر دو مورد هم وجود داشته باشد باید به آن دو مورد نیز توجه ویژه شود.

ستایشی تأکید کرد: بر پایه ضرورت اجرایی سند تحول قضایی، جشنواره‌ای با عنوان نقد برتر در دستگاه قضایی برگزار شد و هدایایی به برترین منتقدان قوه قضائیه اهدا شد. مدار حرکت قوه قضائیه، استفاده از خرد جمعی، تلاش همگانی برای تحقق قانون و اجرای عدالت برای همگان و قاطعیت در برابر گردنکشان قانون شکن و حراست از حق مظلومان و پرهیز از جو زدگی‌های سیاسی و جناحی است که به آن التزام داشته و عمل می‌کنیم.

آخرین وضعیت پرونده سیل استهبان استان فارس

سخنگوی قوه فضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده سیل استهبان استان فارس که منجر به فوت  ۱۳ نفر شد گفت: در حال حاضر بخش عمده این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان استهبان در مراحل کارشناسی در جریان تکمیل تحقیقات است. شخصیت حقوقی مدیر کل هواشناسی و شرکت سهامی آب منطقه‌ای فارس به عنوان متهم تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. در خصوص شخصیت‌های حقوقی به نظریه اعتراض شده است. پس از تصمیم نهایی بازپرس پرونده به دادگاه ارسال می‌شود. یک قسمت این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز مطرح رسیدگی است.

تعداد مزایده‌ها و فروش اموال در اداره کل تصفیه امور ورشکستگی

ستایشی گفت: تعداد مزایده‌ها و فروش اموال منقول و غیرمنقول در اداره کل تصفیه امور ورشکستگی در سال گذشته حدود ۳۴۳ فقره بوده است.  ۱۲۶ فقره در چهار ماهه اول امسال ثبت شد. آمار مزایده‌های مجتمع قضایی صدر تهران در سال گذشته، ۸۲۴ مورد و آمار مزایده‌های چهار ماهه اخیر امسال ۲۶۶ مورد بوده است. یک مورد مزایده الکترونیکی به صورت آزمایشی انجام شده است.

موضوع اتهامی دو خبرنگار بازداشتی ارتباطی با حرفه خبرنگاری ندارد

ستایشی درباره آخرین روند رسیدگی به پرونده «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» گفت: موضوع اتهامی دو خبرنگار مورد اشاره ارتباطی با تهیه گزارش از مرگ خانم امینی و حرفه خبرنگاری نداشته است. این اشخاص در مقاطعی همکاری‌هایی با دولت متخاصم امریکا داشته‌اند.  به‌زودی گزارش کاملی از این موضوع ارائه خواهد شد. آخرین دفاع از متهمان اخذ شده و پرونده در حال انشای رأی است.

اقدامات موثر دستگاه قضایی در اجرای حدنگاری

سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای  ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی کشور سند حدنگاری صادر شده است. از قریب ۱۸ میلیون هکتار اراضی زراعی کشور برای ۷ میلیون هکتار اسناد مالکیت صادر شده است. در قانون حدنگاری دو مانع قانونی وجود دارد که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد که در حال حل شدن هم است. اراضی موضوع قانون حدنگاری اراضی بزرگ است.

آخرین پرونده حمید نوری و پیگیری‌های قوه قضائیه

سخنگوی قوه قضائیه گفت: معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر پیگیری‌های مجدانه را انجام داده است. متاسفانه اتفاق جدید و مثبتی رخ نداده است؛ روند نگهداری ایشان در سلول انفرادی ادامه دارد و قرار است در روزهای ۱۰ و ۱۴ شهریورماه امسال جلسه ۱۳ و ۱۴ دادگاه تجدیدنظر برگزار شود.

از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند

سخنگوی قوه قضائیه در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته اند. در چهار ماهه امسال ۷ هزار و ۹۸۱ نفر تحت پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند.


میزان
نظرات

آخرین اخبار
برآورد خسارت ساختمان‌های آسیب دیده جنگ توسط کارشناسان رسمی قوه قضاییه
ریه تهرانی ها فروردین 31 روز هوای پاک تنفس کرد
وزیر کشور روسیه با مقام های کره شمالی دیدار می کند
رئیس‌جمهور موقت سوریه به عربستان می رود
دومین نشست لبنان و اسرائیل روز پنجشنبه برگزار می شود
پوشش بیمه‌ای هزینه 10هزار دلاری کاشت حلزون شنوایی
جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد
سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است
آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود
کارشناسان سازمان ملل: توافق تجاری اروپا با رژیم صهیونیستی باید فوری تعلیق شود
اعتراض کهنه‌سربازان آمریکایی به جنگ با لاله قرمز
شمار زخمی‌های ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران به 415 نفر افزایش یافت
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
مرندی: یکی از مطالبات اصلی ایران برای مذاکرات رفع محاصره دریایی است
تحلیلگر استرالیایی: جنگ علیه ایران به تقویت جایگاه تهران انجامید
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی