×
سیاسی
شناسه خبر : 146048
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:59
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست

امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست

وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست، گفت: معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.

 نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان» در کنفرانس مطبوعاتی با «فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه، اظهار کرد: شهادت امام حسین (ع) را تسلیت عرض می‌کنم. در جریان این سفر علاوه بر فیصل مقداد، وزیر اقتصاد و وزیر ارتباطات و تعدادی از معاونین سوریه حضور دارند که همزمان با نشست و گفتگو با فیصل مقداد، نشست مشترک وزرای راه و شهرسازی دو کشور برگزار شد.

او ادامه داد: یکی از اولویت‌های مشترک ما در این دیدار پیگیری توافق رؤسای جمهور دو کشور در جریان سفر رئیسی به دمشق بود.

وزیر امور خارجه گفت: در این سفر توافق برای معاملات تجاری با پول ملی دو کشور، آغاز سفر زائران ایرانی به سوریه، تقویت همکاری‌های بخش خصوصی و تجار دو کشور، افزایش تعداد پروازهای دو کشور از جمله موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیری‌های هفته‌های گذشته است.

او گفت: در بخش دیگر گفتگوهای امروز در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سوریه و موضوعات بین‌المللی تبادل نظر داشتیم.

وزیر خارجه ادامه داد: در هفته‌های گذشته با کوشش سفرای دو کشور و با پیگیری مستمر وزرای کابینه در دو کشور شاهد پیشرفت‌هایی در اجرایی کردن توافقات اقتصادی، تجاری و فناوری بین دو کشور هستیم.

امیرعبداللهیان گفت: به موازات توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه ترانزیت از موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیری‌های هفته‌های گذشته بین دو کشور است. برای پیگیری دقیق‌تر و مستمر رؤسای جمهور دو کشور و بهره‌مندی دو کشور از منافع همکاری‌های تجاری و اقتصادی، کمیته مشترک اقتصادی، کمیته علم و فناوری، کمیته مالی و کمیته حقوقی پیگیر موضوعات فی‌مابین هستند.

او افزود: در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سوریه و منطقه و برخی موضوعات بین‌المللی بحث و تبادل نظر داشتیم.

وزیر امور خارجه گفت: عملیات تروریستی اخیر در منطقه سیده زینب در دمشق و عملیات تروریستی در پاکستان را به ملت و دولت دو کشور تسلیت می‌گویم و این اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنم.

او ادامه داد: باید زنگ خطری که در تحرکات تروریستی به صدا در آمده را باید جدی بگیریم و به اقدامات منطقه‌ای و جهانی برای مبارزه با تروریسم ادامه دهیم.

امیرعبداللهیان افزود: ایران به تلاش‌ها و حمایت‌های خود برای تحقق صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه با قوت ادامه خواهد داد.

امیرعبداللهیان گفت: لزوم ادامه نشست‌های روند آستانه در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت. تحولات مرتبط با نشست آستانه را مورد توجه قرار دادیم. اخیراً نشست بیستم کارشناسان ارشد آستانه برگزار شد و اتفاق نظر وجود دارد که این فرمت به فعالیت خود ادامه دهد و در برنامه‌ریزی‌های نشست در سطح وزرای خارجه و رؤسای جمهور چارچوب آستانه در دستورکار مشترک همه طرف‌ها قرار دارد.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سرزمین سوریه و تداوم این حملات را صریحاً و قویاً محکوم می‌کنیم. این رژیم اصلی ترین منبع بی ثباتی در منطقه است. این رژیم بقای تصنعی خود را ناشی از جنگ افروزی در منطقه می‌داند.

وزیر امور خارجه گفت: حاکمان جعلی رژیم صهیونیستی درک کردند که هیچ اقدام صهیونیست‌ها بی پاسخ نخواهد بود. منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و نخواهد بود.

او بیان کرد: ایران قطعاً از حق مردم سوریه برای حمایت از استقلال و حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور حمایت می‌کند و معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه افزود: نگرانی‌های کشور همسایه و برادر ترکیه را در خصوص امنیت مرزهای مشترک سوریه و ترکیه به خوبی درک می‌کنیم ولی معتقدیم حضور نظامی در خاک سوریه راه‌حل نیست.

او ادامه داد: چارچوب نشست‌های چهارجانبه روسیه، سوریه، ترکیه و ایران را مناسب‌ترین مسیر دیپلماتیک برای توافق و استقرار امنیت در مرزهای مشترک سوریه و ترکیه می‌دانیم.

امیرعبداللهیان نیروهای اشغالگر آمریکایی جز تشدید ناامنی در سوریه و حمایت از تروریست‌ها در ادلب دستاورد دیگری در منطقه نداشتند و خروج فوری نیروهای نظامی و اشغالگر آمریکا از خاک سوریه را کمکی بزرگ به ثبات و امنیت این منطقه می‌دانیم.

او افزود: بر بازگشت فوری و امن آوارگان سوری به مناطق قبلی خود تأکید داریم و معتقدیم برخی کشورها وطرف‌های غربی که مانع بازگشت آوارگان هستند و با بودجه‌های سازمان‌ملل آنها را به تشویق در ماندن بیرون از سوریه می‌کنند باید به بازگشت آوارگان کمک کنند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده