×
سیاسی
شناسه خبر : 146048
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:59
امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست

امیرعبداللهیان: حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست/ توافقات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه در مرحله اجراست

وزیر امور خارجه با بیان اینکه حضور نظامی کشورهای خارجی در خاک سوریه راه‌حل نیست، گفت: معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.

 نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان» در کنفرانس مطبوعاتی با «فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه، اظهار کرد: شهادت امام حسین (ع) را تسلیت عرض می‌کنم. در جریان این سفر علاوه بر فیصل مقداد، وزیر اقتصاد و وزیر ارتباطات و تعدادی از معاونین سوریه حضور دارند که همزمان با نشست و گفتگو با فیصل مقداد، نشست مشترک وزرای راه و شهرسازی دو کشور برگزار شد.

او ادامه داد: یکی از اولویت‌های مشترک ما در این دیدار پیگیری توافق رؤسای جمهور دو کشور در جریان سفر رئیسی به دمشق بود.

وزیر امور خارجه گفت: در این سفر توافق برای معاملات تجاری با پول ملی دو کشور، آغاز سفر زائران ایرانی به سوریه، تقویت همکاری‌های بخش خصوصی و تجار دو کشور، افزایش تعداد پروازهای دو کشور از جمله موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیری‌های هفته‌های گذشته است.

او گفت: در بخش دیگر گفتگوهای امروز در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سوریه و موضوعات بین‌المللی تبادل نظر داشتیم.

وزیر خارجه ادامه داد: در هفته‌های گذشته با کوشش سفرای دو کشور و با پیگیری مستمر وزرای کابینه در دو کشور شاهد پیشرفت‌هایی در اجرایی کردن توافقات اقتصادی، تجاری و فناوری بین دو کشور هستیم.

امیرعبداللهیان گفت: به موازات توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه ترانزیت از موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیری‌های هفته‌های گذشته بین دو کشور است. برای پیگیری دقیق‌تر و مستمر رؤسای جمهور دو کشور و بهره‌مندی دو کشور از منافع همکاری‌های تجاری و اقتصادی، کمیته مشترک اقتصادی، کمیته علم و فناوری، کمیته مالی و کمیته حقوقی پیگیر موضوعات فی‌مابین هستند.

او افزود: در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سوریه و منطقه و برخی موضوعات بین‌المللی بحث و تبادل نظر داشتیم.

وزیر امور خارجه گفت: عملیات تروریستی اخیر در منطقه سیده زینب در دمشق و عملیات تروریستی در پاکستان را به ملت و دولت دو کشور تسلیت می‌گویم و این اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنم.

او ادامه داد: باید زنگ خطری که در تحرکات تروریستی به صدا در آمده را باید جدی بگیریم و به اقدامات منطقه‌ای و جهانی برای مبارزه با تروریسم ادامه دهیم.

امیرعبداللهیان افزود: ایران به تلاش‌ها و حمایت‌های خود برای تحقق صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه با قوت ادامه خواهد داد.

امیرعبداللهیان گفت: لزوم ادامه نشست‌های روند آستانه در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت. تحولات مرتبط با نشست آستانه را مورد توجه قرار دادیم. اخیراً نشست بیستم کارشناسان ارشد آستانه برگزار شد و اتفاق نظر وجود دارد که این فرمت به فعالیت خود ادامه دهد و در برنامه‌ریزی‌های نشست در سطح وزرای خارجه و رؤسای جمهور چارچوب آستانه در دستورکار مشترک همه طرف‌ها قرار دارد.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سرزمین سوریه و تداوم این حملات را صریحاً و قویاً محکوم می‌کنیم. این رژیم اصلی ترین منبع بی ثباتی در منطقه است. این رژیم بقای تصنعی خود را ناشی از جنگ افروزی در منطقه می‌داند.

وزیر امور خارجه گفت: حاکمان جعلی رژیم صهیونیستی درک کردند که هیچ اقدام صهیونیست‌ها بی پاسخ نخواهد بود. منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و نخواهد بود.

او بیان کرد: ایران قطعاً از حق مردم سوریه برای حمایت از استقلال و حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور حمایت می‌کند و معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه افزود: نگرانی‌های کشور همسایه و برادر ترکیه را در خصوص امنیت مرزهای مشترک سوریه و ترکیه به خوبی درک می‌کنیم ولی معتقدیم حضور نظامی در خاک سوریه راه‌حل نیست.

او ادامه داد: چارچوب نشست‌های چهارجانبه روسیه، سوریه، ترکیه و ایران را مناسب‌ترین مسیر دیپلماتیک برای توافق و استقرار امنیت در مرزهای مشترک سوریه و ترکیه می‌دانیم.

امیرعبداللهیان نیروهای اشغالگر آمریکایی جز تشدید ناامنی در سوریه و حمایت از تروریست‌ها در ادلب دستاورد دیگری در منطقه نداشتند و خروج فوری نیروهای نظامی و اشغالگر آمریکا از خاک سوریه را کمکی بزرگ به ثبات و امنیت این منطقه می‌دانیم.

او افزود: بر بازگشت فوری و امن آوارگان سوری به مناطق قبلی خود تأکید داریم و معتقدیم برخی کشورها وطرف‌های غربی که مانع بازگشت آوارگان هستند و با بودجه‌های سازمان‌ملل آنها را به تشویق در ماندن بیرون از سوریه می‌کنند باید به بازگشت آوارگان کمک کنند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند