×
سیاسی
شناسه خبر : 146045
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:43
ابعاد و پیام‌های حضور ایران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد و پیام‌های حضور ایران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ

با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نیروی دریایی نقشی بس مهم و اساسی در هم‌گرایی و توسعه مناسبات دیپلماتیک دارد، چنانچه اخیر فرمانده نیروی دریایی ارتش از آمادگی همسایگان ایران برای تشکیل نیروی واحد دریایی با ایران خبر داده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: رژه سالانه نیروی دریایی روسیه، روز یکشنبه هشتم مردادماه در سن‌پترزبورگ در حالی برگزار شد که در کنار حضور مقامات ارشد روس از جمله «ولادیمیر پوتین» و نمایندگانی از 21 کشور، دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دو شناور ایرانی نیز در آن حضور داشتند.

حضور موثر ایران در این رزمایش را باید در ادامه مسیر دیپلماسی فعال، عمل‌گرا و نتیجه‌محور دولت سیزدهم ارزیابی کرد.

امیر دریادار ایرانی درباره مشارکت ایران در این رژه گفت: یکی از ماموریت‌های نیروی دریایی همه کشورها از جمله ایران، دیپلماسی دریایی و نظامی است. امروز در راستای دعوت فرمانده نیروی دریایی روسیه در این مراسم شرکت کردم زیرا نیروی دریایی ایران یک نیروی بین‌المللی است و ما حتما در صحنه‌های بین‌المللی حضور فعالی خواهیم داشت و پرچم کشورمان را در همه صحنه‌های بین‌المللی افراشته نگاه خواهیم داشت.

تحقق اهداف دیپلماتیکِ هر کشور عموما متناسب با مولفه‌های میدانی که برگرفته از قدرت و اقتدار بومی و درون‌زای کشورهاست، حاصل می‌شود، لذا داشتن توان دفاعی و نظامی در همه ابعاد هوافضا، زمینی، دریایی، پهپادی و پدافندی نقشی مهم در این عرصه ایفا می‌کند.

بر همین اساس؛ با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نیروی دریایی نقشی بس مهم و اساسی در هم‌گرایی و توسعه مناسبات دیپلماتیک دارد، چنانچه اخیر فرمانده نیروی دریایی ارتش از آمادگی همسایگان ایران برای تشکیل نیروی واحد دریایی با ایران خبر داده است.

در همین خصوص؛ پیش از این نیز توافقاتی میان نیروی دریایی ایران و پاکستان صورت گرفته که می‌تواند گامی موثر در امنیت پایدار دریایی منطقه بدون دخالت بیگانگان باشد.

از سویی؛ از آنجا که ایران و روسیه در چارچوب اهداف مشترک تلاش کرده‌اند مناسباتی فراگیر را به صورت دو و چندجانبه رقم بزنند، توسعه این همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی، دو کشور را در مسیر تحقق برنامه‌های مدون و هماهنگ برای خنثی‌سازی تحریم‌های غرب و تقویت باشگاه تحریم‌شدگان یاری خواهد کرد.

در عرصه مناسبات چندجانبه نیز ایران و روسیه در قالب پیمان‌های شانگهای، اوراسیا، بریکس و اوپک پلاس توانسته‌اند پیوندهای قابل توجهی را رقم بزنند که نتیجه آن می‌تواند شکل‌گیری نظم نوین اقتصاد جهانی در مواجهه با یک‌جانبه‌گرایی غرب باشد.

از سوی دیگر؛ با توجه به نقش محوری تجارت دریایی در چارچوب اهداف ذکر شده، ابتکار عمل‌های ایران در حراست از امنیت زیست محیط خلیج فارس و حضور فعال در آب‌راه‌های جهانی مانند 8 ماه دریانوردی جهانی ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش ایران حکایت از ظرفیت‌ها و اراده قوی ایران در طی این مسیر دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مردادماه 1402/ نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا
جمعه 1403/01/03 ساعت 15:40
نورنیوز بررسی کرد؛
مردادماه 1402/ نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا
با توجه به ناخشنودی آمریکا نسبت به شکل‌گیری روند تنش‌زدایی در روابط میان ایران و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و همچنین گسترش نفوذ چین در منطقه، تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، احتمالا در جهت کسب رضایت متحدان عربستانی و اماراتی پس از انتقادات مستمر نسبت به «بی‌عملی» آمریکا در مقابل ایران صورت می‌گیرد.
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
دوشنبه 1402/05/02 ساعت 16:58
نور ویدئو؛
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
اقدام غیرقانونی آمریکا در نشست اخیر دریانوردی، هر چند بار دیگر ماهیت سیاسی نهادها و ساختارهای بین‌المللی و لزوم تغییر در ساختار و ماهیت آنها را نشان داد اما در نهایت افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را بر همگان آشکار کرد.
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
شنبه 1402/04/31 ساعت 16:58
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
اقدام غیرقانونی آمریکا در نشست اخیر دریانوردی، هر چند بار دیگر ماهیت سیاسی نهادها و ساختارهای بین‌المللی و لزوم تغییر در ساختار و ماهیت آنها را نشان داد اما در نهایت افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را بر همگان آشکار کرد.
ماموریت ناوگروه 86 ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است
شنبه 1402/03/20 ساعت 07:52
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
ماموریت ناوگروه 86 ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این ماموریت ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است، گفت: دشمن هنوز نمی‌داند ما چگونه سوخت ناوشکن دنا و غذای همرزمان‌مان را تامین می‌کردیم.
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش برگزار شد
یکشنبه 1402/02/31 ساعت 10:39
با حضور سرلشکر باقری؛
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش برگزار شد
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش با حضور سرلشکر باقری و امیر سرلشکر موسوی در منطقه یکم این نیرو مستقر در بندرعباس برگزار شد.
پیام تبریک رهبر معظم انقلاب در پی بازگشت دلاورمردان ناوگروه 86 به کشور
شنبه 1402/02/30 ساعت 19:16
پیام تبریک رهبر معظم انقلاب در پی بازگشت دلاورمردان ناوگروه 86 به کشور
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی بازگشت موفقیت آمیز دلاور مردان ناو گروه 86 نیروی دریایی ارتش از مأموریت دریانوردی بزرگ به کشور را تبریک گفتند.
ناوگروه نیروی دریایی ارتش به آمریکای لاتین رسید
شنبه 1401/11/08 ساعت 16:50
ناوگروه نیروی دریایی ارتش به آمریکای لاتین رسید
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروه نیروی دریایی ارتش در غرب آمریکای لاتین پرچم ایران را به اهتزاز در آورده است.
چندرسانه‌ای: پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟
یکشنبه 1400/03/23 ساعت 14:08
چندرسانه‌ای: پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
یکطرف شدن جاده چالوس امروز از ساعت 15
فدراسیون جهانی والیبال بیش از 251 هزار دلار به ایران اختصاص داد
دبیرکل جهاد اسلامی: سلاح مقاومت فلسطین را زمین نمی‌گذاریم
لغو گسترده پروازها در آمریکا همزمان با ادامه تعطیلی دولت فدرال
تصادف مرگبار امروز در صالح‌آباد تهران+ آمار فوتی‌ها
انفجار در مسجد جاکارتا ده‌ها نمازگزار را مجروح کرد
الحیه: «طوفان الاقصی» پاسخ به تلاش برای محو مسئله فلسطین بود
چین خواستار کاهش چشمگیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا شد
پایان انتظار خودروهای بلاصاحب در پارکینگ‌های بندرعباس
تأکید شهباز شریف بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با ایران
X
آگهی تبلیغاتی