×
سیاسی
شناسه خبر : 146045
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد و پیام‌های حضور ایران در رژه دریایی سن‌پترزبورگ

با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نیروی دریایی نقشی بس مهم و اساسی در هم‌گرایی و توسعه مناسبات دیپلماتیک دارد، چنانچه اخیر فرمانده نیروی دریایی ارتش از آمادگی همسایگان ایران برای تشکیل نیروی واحد دریایی با ایران خبر داده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: رژه سالانه نیروی دریایی روسیه، روز یکشنبه هشتم مردادماه در سن‌پترزبورگ در حالی برگزار شد که در کنار حضور مقامات ارشد روس از جمله «ولادیمیر پوتین» و نمایندگانی از 21 کشور، دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دو شناور ایرانی نیز در آن حضور داشتند.

حضور موثر ایران در این رزمایش را باید در ادامه مسیر دیپلماسی فعال، عمل‌گرا و نتیجه‌محور دولت سیزدهم ارزیابی کرد.

امیر دریادار ایرانی درباره مشارکت ایران در این رژه گفت: یکی از ماموریت‌های نیروی دریایی همه کشورها از جمله ایران، دیپلماسی دریایی و نظامی است. امروز در راستای دعوت فرمانده نیروی دریایی روسیه در این مراسم شرکت کردم زیرا نیروی دریایی ایران یک نیروی بین‌المللی است و ما حتما در صحنه‌های بین‌المللی حضور فعالی خواهیم داشت و پرچم کشورمان را در همه صحنه‌های بین‌المللی افراشته نگاه خواهیم داشت.

تحقق اهداف دیپلماتیکِ هر کشور عموما متناسب با مولفه‌های میدانی که برگرفته از قدرت و اقتدار بومی و درون‌زای کشورهاست، حاصل می‌شود، لذا داشتن توان دفاعی و نظامی در همه ابعاد هوافضا، زمینی، دریایی، پهپادی و پدافندی نقشی مهم در این عرصه ایفا می‌کند.

بر همین اساس؛ با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، نیروی دریایی نقشی بس مهم و اساسی در هم‌گرایی و توسعه مناسبات دیپلماتیک دارد، چنانچه اخیر فرمانده نیروی دریایی ارتش از آمادگی همسایگان ایران برای تشکیل نیروی واحد دریایی با ایران خبر داده است.

در همین خصوص؛ پیش از این نیز توافقاتی میان نیروی دریایی ایران و پاکستان صورت گرفته که می‌تواند گامی موثر در امنیت پایدار دریایی منطقه بدون دخالت بیگانگان باشد.

از سویی؛ از آنجا که ایران و روسیه در چارچوب اهداف مشترک تلاش کرده‌اند مناسباتی فراگیر را به صورت دو و چندجانبه رقم بزنند، توسعه این همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی، دو کشور را در مسیر تحقق برنامه‌های مدون و هماهنگ برای خنثی‌سازی تحریم‌های غرب و تقویت باشگاه تحریم‌شدگان یاری خواهد کرد.

در عرصه مناسبات چندجانبه نیز ایران و روسیه در قالب پیمان‌های شانگهای، اوراسیا، بریکس و اوپک پلاس توانسته‌اند پیوندهای قابل توجهی را رقم بزنند که نتیجه آن می‌تواند شکل‌گیری نظم نوین اقتصاد جهانی در مواجهه با یک‌جانبه‌گرایی غرب باشد.

از سوی دیگر؛ با توجه به نقش محوری تجارت دریایی در چارچوب اهداف ذکر شده، ابتکار عمل‌های ایران در حراست از امنیت زیست محیط خلیج فارس و حضور فعال در آب‌راه‌های جهانی مانند 8 ماه دریانوردی جهانی ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش ایران حکایت از ظرفیت‌ها و اراده قوی ایران در طی این مسیر دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مردادماه 1402/ نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا
جمعه 1403/01/03 ساعت 15:40
نورنیوز بررسی کرد؛
مردادماه 1402/ نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا
با توجه به ناخشنودی آمریکا نسبت به شکل‌گیری روند تنش‌زدایی در روابط میان ایران و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و همچنین گسترش نفوذ چین در منطقه، تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، احتمالا در جهت کسب رضایت متحدان عربستانی و اماراتی پس از انتقادات مستمر نسبت به «بی‌عملی» آمریکا در مقابل ایران صورت می‌گیرد.
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
دوشنبه 1402/05/02 ساعت 16:58
نور ویدئو؛
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
اقدام غیرقانونی آمریکا در نشست اخیر دریانوردی، هر چند بار دیگر ماهیت سیاسی نهادها و ساختارهای بین‌المللی و لزوم تغییر در ساختار و ماهیت آنها را نشان داد اما در نهایت افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را بر همگان آشکار کرد.
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
شنبه 1402/04/31 ساعت 16:58
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده یک ایران‌هراسی دریایی!
اقدام غیرقانونی آمریکا در نشست اخیر دریانوردی، هر چند بار دیگر ماهیت سیاسی نهادها و ساختارهای بین‌المللی و لزوم تغییر در ساختار و ماهیت آنها را نشان داد اما در نهایت افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکا را بر همگان آشکار کرد.
ماموریت ناوگروه 86 ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است
شنبه 1402/03/20 ساعت 07:52
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
ماموریت ناوگروه 86 ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این ماموریت ابهامات زیادی را برای دشمن ایجاد کرده است، گفت: دشمن هنوز نمی‌داند ما چگونه سوخت ناوشکن دنا و غذای همرزمان‌مان را تامین می‌کردیم.
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش برگزار شد
یکشنبه 1402/02/31 ساعت 10:39
با حضور سرلشکر باقری؛
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش برگزار شد
آئین استقبال از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش با حضور سرلشکر باقری و امیر سرلشکر موسوی در منطقه یکم این نیرو مستقر در بندرعباس برگزار شد.
پیام تبریک رهبر معظم انقلاب در پی بازگشت دلاورمردان ناوگروه 86 به کشور
شنبه 1402/02/30 ساعت 19:16
پیام تبریک رهبر معظم انقلاب در پی بازگشت دلاورمردان ناوگروه 86 به کشور
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی بازگشت موفقیت آمیز دلاور مردان ناو گروه 86 نیروی دریایی ارتش از مأموریت دریانوردی بزرگ به کشور را تبریک گفتند.
ناوگروه نیروی دریایی ارتش به آمریکای لاتین رسید
شنبه 1401/11/08 ساعت 16:50
ناوگروه نیروی دریایی ارتش به آمریکای لاتین رسید
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروه نیروی دریایی ارتش در غرب آمریکای لاتین پرچم ایران را به اهتزاز در آورده است.
چندرسانه‌ای: پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟
یکشنبه 1400/03/23 ساعت 14:08
چندرسانه‌ای: پیام حضور ناوگروه ایران در اقیانوس اطلس چیست؟
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
X
آگهی تبلیغاتی