×
سیاسی
شناسه خبر : 146040
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:11
هاکان فیدان: بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهد بود

هاکان فیدان: بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهد بود

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه گذرگاه لاچین بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است، مدعی شد: «بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه و نه فقط برای یک کشور» سودمند خواهد بود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه و «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، بعدازظهر امروز (دوشنبه)، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در آنکارا حاضر شدند.

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی» و شبکه «تی‌آرتی»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان ابتدا در این کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کرد و گفت: «ما با ترکیه برای بازگرداندن ثبات به خاکی که آن را آزاد کرده‌ایم، همکاری می‌کنیم. مبادلات تجاری ترکیه و جمهوری آذربایجان به صورت پیوسته در حال افزایش است.»

جیحون بایراموف ادامه داد: «ترکیه قوی به معنای جمهوری آذربایجان قدرتمند است. خط لوله گازی کشورمان را توسعه خواهیم داد و آن را به ترکیه و سپس به اروپا خواهیم رساند.»

اما در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه «ما مسئله بازگشت روابط با ارمنستان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و از صلح در منطقه حمایت می‌کنیم،» مدعی شد: «بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهند بود و نه فقط برای یک کشور.»

ادعاها درباره  کریدور زنگزور پس از توافق آتش‌بس سه جانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده است؛ اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کرده‌اند. ایجاد این کریدور ادعایی باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان می‌شود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار «نخجوان» را خواهد داد.

ارمنستان بارها تأکید کرده که تلاش رئیس جمهور جمهوری آذربایجان برای افتتاح مسیرهای حمل و نقل منطقه‌ای هیچ ارتباطی با مذاکرات و بیانیه‌های امضا شده در این زمینه تا به امروز ندارد و برای ارمنستان غیرقابل قبول است.

هاکان فیدان در ادامه اضافه کرد: «ما همواره تأکید داریم که جمهوری آذربایجان و ترکیه یک ملت در دو کشور هستند. ارمنستان حق ندارد به تدابیر امنیتی‌ای که جمهوری آذربایجان اتخاذ می‌کند، اعتراض کند.»

وی همچنین اظهار کرد: «گذرگاه لاچین خاک جمهوری آذربایجان است و باکو این حق را دارد که تدابیری را که لازم می‌داند، در آنجا اتخاذ کند چون این یکی از مهم‌ترین حقوق حاکمیتی این کشور است.»

یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ گذرگاه لاچین است که جمهوری آذربایجان آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آن اعمال می‌کند. این مسیر مهم منطقه قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند. 

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان پیش از این با بیان اینکه جمهوری آذربایجان در حال پاکسازی قومی در منطقه است، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی تداوم مسدود شدن گذرگاه لاچین کمک خواسته بود.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
X
آگهی تبلیغاتی