×
سیاسی
شناسه خبر : 146040
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 15:11
هاکان فیدان: بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهد بود

هاکان فیدان: بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهد بود

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه گذرگاه لاچین بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است، مدعی شد: «بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه و نه فقط برای یک کشور» سودمند خواهد بود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه و «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، بعدازظهر امروز (دوشنبه)، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در آنکارا حاضر شدند.

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی» و شبکه «تی‌آرتی»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان ابتدا در این کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کرد و گفت: «ما با ترکیه برای بازگرداندن ثبات به خاکی که آن را آزاد کرده‌ایم، همکاری می‌کنیم. مبادلات تجاری ترکیه و جمهوری آذربایجان به صورت پیوسته در حال افزایش است.»

جیحون بایراموف ادامه داد: «ترکیه قوی به معنای جمهوری آذربایجان قدرتمند است. خط لوله گازی کشورمان را توسعه خواهیم داد و آن را به ترکیه و سپس به اروپا خواهیم رساند.»

اما در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه «ما مسئله بازگشت روابط با ارمنستان را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و از صلح در منطقه حمایت می‌کنیم،» مدعی شد: «بازگشایی گذرگاه زنگزور برای منطقه سودمند خواهند بود و نه فقط برای یک کشور.»

ادعاها درباره  کریدور زنگزور پس از توافق آتش‌بس سه جانبه سران باکو، ایروان و مسکو مطرح شده است؛ اما مسئولان ارمنستانی بارها این ادعاها را رد کرده‌اند. ایجاد این کریدور ادعایی باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان می‌شود و به باکو دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار «نخجوان» را خواهد داد.

ارمنستان بارها تأکید کرده که تلاش رئیس جمهور جمهوری آذربایجان برای افتتاح مسیرهای حمل و نقل منطقه‌ای هیچ ارتباطی با مذاکرات و بیانیه‌های امضا شده در این زمینه تا به امروز ندارد و برای ارمنستان غیرقابل قبول است.

هاکان فیدان در ادامه اضافه کرد: «ما همواره تأکید داریم که جمهوری آذربایجان و ترکیه یک ملت در دو کشور هستند. ارمنستان حق ندارد به تدابیر امنیتی‌ای که جمهوری آذربایجان اتخاذ می‌کند، اعتراض کند.»

وی همچنین اظهار کرد: «گذرگاه لاچین خاک جمهوری آذربایجان است و باکو این حق را دارد که تدابیری را که لازم می‌داند، در آنجا اتخاذ کند چون این یکی از مهم‌ترین حقوق حاکمیتی این کشور است.»

یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ گذرگاه لاچین است که جمهوری آذربایجان آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آن اعمال می‌کند. این مسیر مهم منطقه قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند. 

«آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان پیش از این با بیان اینکه جمهوری آذربایجان در حال پاکسازی قومی در منطقه است، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی تداوم مسدود شدن گذرگاه لاچین کمک خواسته بود.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
X
آگهی تبلیغاتی