×
سیاسی
شناسه خبر : 146037
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/05/09 ساعت 14:44
اختلاف اعضای ناتو در شرق آسیا؛ پاتک دوباره پاریس به واشینگتن!

نورنیوز بررسی کرد؛

اختلاف اعضای ناتو در شرق آسیا؛ پاتک دوباره پاریس به واشینگتن!

پس از سفر شکست خورده «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن، سفر وزیر اقتصاد فرانسه نشان داد که بازیگران غربی رویکرد واحدی را در قبال پکن و شیوه مواجهه با چین ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در حالی که مقامات آمریکایی و انگلیسی روزبه‌روز در حال افزایش عمق و دامنه مداخله‌گرایی خود در حیاط خلوت پکن و حوزه جغرافیایی و راهبردی شرق آسیا هستند، برخی اعضای ناتو مانند فرانسه و آلمان نسبت به عواقب این مداخله‌گرایی تردید جدی دارند.

چندی پیش «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه نتوانست نگرانی خود را بابت تشدید بحران‌سازی‌های مستمر واشینگتن در تایوان و شرق آسیا کتمان کند و صراحتا نسبت به تلاش برای گسستن پیوندهای موجود میان غرب و چین ابراز نگرانی کرد.

اکنون بار دیگر مقامات فرانسوی در حال ارسال نشانه‌هایی متفاوت از آمریکا نسبت به مقولات جاری در شرق آسیا هستند.  

در همین راستا؛ «برونو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه در پکن گفت: قطع کامل روابط اقتصادی بین آمریکا و اروپا با چین غیرممکن است و توهمی بیش نیست.

لومر که برای انجام گفتگوهای اقتصادی و مالی با چین به پکن سفر کرده، در جریان نشست خبری خود که در محل سفارت فرانسه در پکن برگزار شد، از مذاکرات و لابی‌های خود برای جذب سرما‌یه‌های چین در صنعت خودروهای الکتریکی فرانسه خبر داد.

او بخشی از گفتگوهای خود را معطوف به زمینه‌سازی برای صادرات بیشتر لوازم آرایشی، محصولات کشاورزی و تولیدات و فناوری‌های صنعت هوافضای فرانسه عنوان کرد.

اظهارات وزیر اقتصاد فرانسه نشان می‌دهد که این کشور اروپایی به‌عنوان یک عضو اصلی‌ ناتو، چاشنی احتیاط و بازدارندگی را در مناسبات کلان تجاری با پکن کنار گذاشته است. در مقابل نیز چینی‌ها مطالباتی از فرانسوی‌ها دارند که مهم‌ترین آنها، تنظیم بازی تقابلی واشینگتن و مهار آن است.

دولت چین اخیرا تلاش گسترده‌ای برای توسعه صنعت تراشه خود آغاز کرده اما واشینگتن دسترسی این کشور را به ابزارهای تولیدی پیشرفته مسدود کرده و در عین حال، متحدان خود را نیز متقاعد کرده است که محدودیت‌هایی را در این زمینه علیه پکن وضع و اعمال کنند.

در مقابل، پکن هشدار داده که محدودیت دسترسی به فناوری‌های صنعت تراشه و نیمه‌هادی‌ها می‌تواند باعث بروز اختلال در صنعت گوشی‌های هوشمند و سایر صنایع از جمله خودرو شود.

چینی‌ها در چنین شرایطی احتمالا از توان فرانسه برای تنظیم رویکرد ضد چینی واشینگتن کمک خواهند گرفت.

در هر حال، پس از سفر شکست خورده «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن، سفر وزیر اقتصاد فرانسه نشان داد که بازیگران غربی رویکرد واحدی را در قبال پکن و شیوه مواجهه با چین ندارند.

این اختلاف، نه صرفا از جنس تاکتیکی، بلکه محصول منازعات راهبردیِ درون‌گروهیِ ناتو در مناطقی از جهان از جمله شرق آسیاست، به‌ویژه اینکه خطرپذیری بازیگران غربی برای بازی در زمین آمریکا پس از تجربه جنگ اوکراین کاهش یافته است.

فراتر از آن؛ مقامات ارشد ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز در حال تلاش برای کاهش کسری تجاری با چین هستند که در سال گذشته به ۳۹۶ میلیارد یورو (۴۳۲ میلیارد دلار) افزایش یافته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد