×
سیاسی
شناسه خبر : 145905
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/05/03 ساعت 19:33
وزیر کشور: مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند

وزیر کشور: مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند

وزیر کشور با بیان اینکه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند تا از این طریق بتوان بهترین روش‌های علمی را برای مقابله با بحران‌ها بیاموزیم، گفت: عناصر دانشی در موضوعات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد و باید روی این کار شود.

نورنیوز - گروه سیاست: احمد وحیدی وزیر کشور در همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل سپاه تهران بزرگ که امروز در سالن ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، گفت: موضوع نشست تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل برایمان اهمیت زیادی دارد؛ در موضوع پدافند غیرعامل که تهدید محور است، طرف مقابلمان دشمن و در موضوع مدیریت بحران، با حوادث طبیعی روبرو هستیم و این دو موضوع مهم، شباهت قابل توجهی از نوع پرداختن به موضوع دارد.

وزیر کشور با بیان اینکه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند تا از این طریق بتوان بهترین روش‌های علمی را برای مقابله با بحران‌ها بیاموزیم، گفت: عناصر دانشی در موضوعات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد و باید روی این کار شود.

او ادامه داد: وقتی به مدیریت بحران توجه می‌کنیم فرض این است که یک سیستم از حالت تعادل و طبیعی خارج شده است و وضعیتی محسوب می‌شود که شکل بحرانی به خود می‌گیرد، سطح این بحران می‌تواند در سطح یک استان، شهر و یا روستا باشد و  در آن شرایط با یک حالت پیچیده مواجه هستیم و باید آن را به بهترین شکل مدیریت کنیم تا مردم دچار آسیب نشوند.  

وحیدی با بیان اینکه در مدیریت بحران، جمعیت و وسعت جغرافیایی اهمیت زیادی دارد، گفت: آرامش و امنیت مردم همیشه برایمان اهمیت زیادی دارد و در مواقع بحرانی، این دو مؤلفه ضریب می‌گیرد و در این شرایط، مدیریت بحران یک فریضه بزرگ است چون جان مؤمنی به خطر افتاده و باید هر کاری کرد تا نجاتش داد. 

وزیر کشور با اشاره به اینکه افزایش تاب‌آوری موضوع مهمی در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است، افزود: در زلزله‌های سابق که در اطراف تهران رخ داد، شاهد نگرانی مردم عزیز پایتخت بودیم و همین نبود آرامش، می‌توانست به بحران‌های دیگری در تهران منجر شود مثل صف پمپ‌بنزین و یا ترافیک خیابان‌ها و ... در این شرایط با آموزش دادن مردم می‌توانیم بحران را به بهترین شکل مدیریت کنیم و به همین دلیل آموزش مقابله با شرایط بحرانی برای مردم اهمیت زیادی دارد چون در این شرایط، باز توانی روحی و روانی مردم ملاک ماست.

وحیدی اضافه کرد: ساختار و زیرساخت‌ها هم در شرایط بحران باید خلاقانه باشد. برای مثال وقتی یک بحران و حادثه‌ای رخ داده است، اگر سازمان‌های مرتبط با مدیریت بحران نتوانند خودشان را با شرایط وفق دهند، با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شویم و این شرایط، نیازمند سازمانی هستیم که منعطف عمل کند. 

او ادامه داد: مسئله طرح عملیات در شرایط بحرانی هم اهمیت زیادی دارد،  ما بر اساس طرح عملیات می‌توانیم دور هم جمع شویم و این جلسه هم مقدمات آن است و در این شرایط می‌توانیم با تقسیم کار جداگانه، برای مقابله با بحران‌هایی همچون سیل و زلزله آماده شویم. در حال حاضر بحران‌هایی همچون سیل، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی و... جزو خطراتی است که مدام در سطح کشور با آن روبرو هستیم و برای مقابله با این بحران‌ها باید طرح عملیات داشته باشیم و فرماندهی این موضوع اهمیت زیادی دارد.

وزیر کشور گفت: در مدیریت بحران، اگر سپاه تهران بزرگ بتواند طرح عملیاتی تهیه کند و در این طرح عملیات، وظایف سازمان‌ها و دستگاه‌هایی همچون هلال‌احمر، فراجا، اورژانس و ... تعریف شود، یقیناً در مواقع بحرانی می‌توان به بهترین شکل در راستای خدمت‌رسانی به مردم عمل کرد و یقیناً این طرح عملیاتی نقطه کلیدی ما برای حضور به موقع و هدفمند در صحنه برای مقابله با بحران است. 

او با بیان اینکه نظام پشتیبانی در مقابله با بحران‌ها هم حائز اهمیت است، افزود: اینکه ما نظام پشتیبانی را متناسب با بحران شکل دهیم، خیلی موضوع مهمی است مثلاً در مواقع بحرانی و زمان‌های طلایی شاهد حضور هلال‌احمر در مناطق بحران‌زده هستیم و به موازات آن سایر دستگاه‌ها هم می‌توانند ایفای نقش کنند. 

وحیدی ادامه داد: احساس مسئولیت در مردم در مواقع بحرانی جای تقدیر و تشکر دارد، چرا که در بحران‌های سابق مثل سیل و زلزله در شهرهای مختلف کشورمان شاهد امدادهای مردمی به صورت مادی و غیرمادی هم بودیم و باید گفت که مردم رکن اصلی ماجرا در مواقع بحرانی هستند که باید این شرایط به بهترین شکل ساماندهی شود. 

وزیر کشور با بیان اینکه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارند تا از این طریق بتوان بهترین روش‌های علمی را برای مقابله با بحران‌ها بیاموزیم، گفت: عناصر دانشی در موضوعات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد و باید روی این کار شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت