×
سیاسی
شناسه خبر : 145840
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/03 ساعت 08:00
تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس

تیر1402 | جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس

غرب که زمانی مدعی بهره‌گیری از تحریم‌ها برای تسلیم و انزوای ایران بود، امروز نه تنها به آن دست نیافته بلکه جهان شاید افول یک‌جانبه‌گرایی غرب و رویکرد جهانی به مقابله با آن است.

نورنیوز ـ گروه سیاست: نشست این دوره دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو و دوست‌دار «بریکس» با عنوان «بررسی امنیت سایبری به مثابه چالشی در حال توسعه‌ برای امنیت جهانی» از امروز دوشنبه دوم مردادماه در شهر ژوهانسبورگ بزرگترین شهر آفریقای جنوبی آغاز به‌کار کرد.

«علی اکبر احمدیان» نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز به دعوت‌ دولت آفریقای جنوبی، برای شرکت در این نشست در صدر هیأتی عازم آفریقای جنوبی شده است.

دعوت از جمهوری اسلامی ایران با تجربیات گسترده‌ای که در مقابله با ابعاد مختلف تروریسم از جمله در حوزه سایبری دارد، بیان‌گر اقبال جهانی به برخوردار شدن از این تجربیات است.

پیش از این نشست، کنفرانس «گفتگوی احزاب سیاسی بریکس پلاس» روز سه‌شنبه ۲۷ تیرماه با سخنرانی «ماشاتیله» معاون رئیس جمهور آفریقای جنوبی و با حضور ایران در ژوهانسبورگ آغاز به کار کرده بود. 

«اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به دعوت «فیکیله امبالولا» دبیرکل حزب گنگره ملی آفریقا (ANC)، حزب حاکم آفریقای جنوبی در این کنفرانس شرکت کرد.

در همین حال ۱۲ تیرماه خانم «نالدی پاندور» وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در گفت‌وگو با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه نیز ضمن اشاره به ارسال دعوت‌نامه رسمی «رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی برای آیت‌الله رئیسی، بر حضور رئیس جمهور در اجلاس بریکس تأکید کرد. 

پیش از آن یعنی در اواسط خردادماه نیز وزیر امور خارجه در نشست وزرای خارجه و دوستان بریکس در آفریقای جنوبی شرکت و به سخنرانی پرداخته بود. 

مجموع این تحولات تا حضور امروز دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در نشست بریکس، علاوه بر اینکه بیانگر عزم و اراده ایران برای حضور فعال و موثر در بزرگترین اتحاد جهانی است، استمرار متعادل و عمل‌گرایانه دیپلماسی دولت سیزدهم را آشکار می‌سازد که طیف گسترده‌ای از روابط منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و جهانی را در قالب روابط دو و چندجانبه محقق ساخته است. 

این رویکرد را در کنار خنثی‌سازی تحریم‌ها و حرکت در مسیر تامین منافع ملی ایران، باید زمینه‌ساز تسریع در جهت قرار گرفتن ایران در جایگاه حقیقی منطقه‌ای و جهانی خویش به عنوان بازیگری فعال و تأثیرگذار دانست. 

از سویی؛ بریکس نمایان‌گر تقریبا نیمی از جمعیت دنیاست که حدود یک‌ پنجم از اقتصاد جهان را نمایندگی می‌کند و مشارکت همه‌جانبه ایران در قالب دوستان بریکس که درخواست عضویت آن نیز با استقبال گسترده اعضا همراه بوده، نشان از اعتماد گسترده جهانی به ایران و واهی بودن ادعاهای غرب مبنی بر تهدید جهانی بودن ایران دارد.

نکته قابل توجه اینکه همزمان با رویکرد جهانی به ایران، این غرب است که با نگاه منفی جهانی مواجه است، چنانچه بر اساس گزارش‌های منتشره، رئیس‌جمهور فرانسه به نشست گروه بریکس دعوت نشد.

«سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی دعوت‌نامه‌هایی را برای سران ۷۰ کشور جهان برای حضور در اجلاس سران اتحاد آفریقا ارسال کرده بود، با این حال نام رئیس جمهور فرانسه در این میان به چشم نمی‌خورد. همچنین سران کشورهای آمریکا و انگلیس نیز به این نشست دعوت نشدند.

پیش از این وزیر امور خارجه فرانسه تأیید کرده بود که مکرون از رئیس جمهور آفریقای جنوبی درخواست کرده است تا به او فرصت شرکت در نشست گروه بریکس در ژوهانسبورگ را بدهد.

نشست سران گروه کشورهای بریکس اواخر ماه اوت برگزار می‌شود. گروه بریکس هم‌اکنون متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. 

به عبارت دقیق‌تر؛ دعوت از ایران و خودداری از پذیرش درخواست کشورهایی همچون فرانسه، انگلیس و آمریکا سندی آشکار بر غیر قابل پذیرش بودن ادعاهای غرب در باب تهدیدات هسته‌ای و امنیتی ایران برای جهانیان است که سیاسی‌کاری و تهی بودن ادعاهای غرب در نشست‌های اخیر شورای حقوق بشر، شورای امنیت درباره ایران و یا ادعای آمریکا مبنی بر اعزام نیرو و رزم‌ناو به خلیج فارس برای مقابله با تهدیدات ایران را نشان می‌دهد.

از سوی دیگر؛ اقبال گسترده به هم‌گرایی اعضای بریکس با ایران برگرفته از این حقیقت است که جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشورهای هم‌سو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. 

ایران با تجربه بالای حضور فعال در نهادها و ابتکارات بین‌المللی، برخورداری از ذخایر کامل انرژی، شبکه‌های حمل‌ و نقل و ترانزیت کوتاه و ارزان، نیروی انسانی آموزش‌ دیده و دستاوردهای علمی چشمگیر و بالاتر از همه اراده‌ای قوی برای مشارکت در ایجاد نظمی عادلانه در جهان، می‌تواند شریک مهمی برای بریکس باشد.

نکته مهم در این زمینه نقش و جایگاهی است که ایران در عرصه چندجانبه‌گرایی نوین جهانی می‌تواند به عنوان الگویی پایدار و با ثبات در برابر یک‌جانبه‌گرایی غرب ایفا نماید.

مجموع این مولفه‌ها بیان‌گر اهمیت و نقش موثر و فراگیر ایران در چندجانبه‌گرایی جهانی است که با استقبال همگانی نیز همراه شده است. 

غرب که زمانی مدعی بهره‌گیری از تحریم‌ها برای تسلیم و انزوای ایران بود، امروز نه تنها به آن دست نیافته بلکه جهان شاید افول یک‌جانبه‌گرایی غرب و رویکرد جهانی به مقابله با آن است.

در همین حال؛ هم‌زمان اقبال به توسعه و هم‌گرایی بیشتر با ایران در حال شتاب گرفتن است و توسعه روابط کشورهای منطقه و گرایش آنها به همکاری امنیتی با تهران به‌ویژه در تامین امنیت خلیج فارس بدون حضور بیگانگان، عضویت دائم ایران در شانگهای و استقبال بریکس برای عضویت جمهوری اسلامی نمودی از این حقیقت انکارناپذیر است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟
شنبه 1402/05/21 ساعت 16:22
کیتکو نیوز خبر داد؛
ارز جدید بریکس در راه است/ عربستان هم دلار زدایی می‌کند؟
یک رسانه اقتصادی معتبر دنیا پیش‌بینی کرد از ارز بریکس در آینده رونمایی خواهد شد و پشتوانه این ارز طلا خواهد بود.
جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
سه‌شنبه 1402/05/03 ساعت 16:15
نور ویدئو؛
جایگاه ایران در تحقق اهداف امنیت‌محور بریکس
غرب که زمانی مدعی بهره‌گیری از تحریم‌ها برای تسلیم و انزوای ایران بود، امروز نه تنها به آن دست نیافته بلکه جهان شاید افول یک‌جانبه‌گرایی غرب و رویکرد جهانی به مقابله با آن است.
فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در حوزه سایبر موجب مداخلات ناامن کننده‌ آمریکا در سطح جهانی شده‌ است
دوشنبه 1402/05/02 ساعت 14:03
احمدیان در نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو بریکس:
فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در حوزه سایبر موجب مداخلات ناامن کننده‌ آمریکا در سطح جهانی شده‌ است
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو بریکس گفت: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در حوزه سایبر موجب مداخلات ناامن کننده‌ آمریکا در سطح جهانی شده‌ است.
نظرات

آخرین اخبار
توصیه تازه پژوهشگران به مادران؛ پیش از بارداری به قلبتان اهمیت دهید
رسانه صهیونیستی: اسرائیل پایگاه آمریکا می شود
رئیس‌جمهور اسلوونی: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران اشتباهی بزرگ بود
نتایج نهایی آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد
تمجید سخنگوی وزارت خارجه از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد