×
سیاسی
شناسه خبر : 145777
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

بازی پُرهزینه سوئد در زمین موساد

تفسیر سوء و عامدانه دادستان‌های سوئدی نسبت به قرآن‌سوزی و اسلام‌ستیزی محصول توافق سازمان اطلاعاتی این کشور (SAPO) و موساد است، توافقی که قطعا هزینه‌های زیادی برای استکهلم، تل‌آویو و دیگر بازیگران دخیل در این پروژه خطرناک در پی خواهد داشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها در کنار اعتراضات گسترده‌ای که از سوی مسلمانان و پیروان آخرین دین آسمانی درخصوص توهین و هتک حرمت غیرقابل بخشش سوئدی‌ها به قرآن کریم صورت گرفته، مباحثی در رسانه‌های سوئدی بر سر «چرایی اعطای مجوز دستگاه‌های امنیتی سوئد» به قرآن‌ستیزان برای انجام اقدامات وقیحانه آنها در جریان است.

برخی مقامات سوئدی مدعی هستند که ممنوعیت قرآن‌سوزی در فضای عمومی با توجه به قوانین این کشور، اقدامی دشوار خواهد بود، زیرا در این کشور اروپایی هیچ قانونی وجود ندارد که به طور خاص سوزاندن یا هتک حرمت قرآن یا کتاب‌های مقدس سایر ادیان را ممنوع اعلام کرده باشد!

این در حالی است که در یکی از بندهای قانون اساسی سوئد آمده است: «تحریک گروه‌هایی از مردم بر اساس نژاد، قومیت و مذهب ممنوع است.»

از سویی؛ بر همگان مسجل است که قرآن‌سوزی در مقابل سفارت عراق، مصداق عینی توهین به پیروان دین اسلام و تحریک مسلمانان است.

حال سوال اینجاست که آیا دستگاه امنیتی سوئد چنین واقعیت واضح و مسجلی را درک نمی‌کند و آیا بر سر تفسیر و مصداق‌یابی صریح این قانون، مانعی وجود دارد؟!

در این میان؛ طی چند روز گذشته سخیف‌ترین توجیهات ممکن از سوی برخی سیاست‌مداران سوئدی و رسانه‌های حامی اسلام‌ستیزی بیان می‌شود که با هیچ عقل سلیمی قابل توجیه نیست.

به عنوان مثال گروهی از سیاست‌مداران مخالف ممنوعیت قرآن‌سوزی در سوئد می‌گویند: «چنین اعمالی دین اسلام و نه پیروان آن را هدف قرار می‌دهد، بنابراین چنین عملی انتقاد از دین تحت پوشش آزادی بیان است!»

این استدلال آن‌چنان سخیف است که مثلا بر پایه آن می‌توان گفت؛ می‌شود خاک کشور سوئد را بمباران کرد و کسی هم حق اعتراض و ناراحتی ندارد چون چنین اقدامی فقط «کشور سوئد» و نه شهروندان آن را هدف قرار داده است!!

موضوع دیگر اینکه؛ در سوئد تضمین‌هایی برای تجمعات و تظاهرات عمومی در قانون اساسی سوئد در نظر گرفته شده است و پلیس این کشور باید دلایل خاصی مانند وجود خطرات امنیتی را برای رد درخواست‌های برگزاری تظاهرات یا تجمعات اعتراضی بیان کند.

با این وجود؛ گرچه پلیس استکهلم در ماه فوریه دو درخواست متوالی آتش‌زدن قرآن‌ را با استناد به ارزیابی‌های سرویس‌های امنیتی رد کرد، اما دادگاه استیناف سوئد بعداً اعلام کرد که پلیس این کشور دلایل کافی برای ممنوع کردن قرآن‌سوزی ندارد و تصمیم گرفته شده توسط پلیس استکهلم را لغو کرد!

واقعیت امر این است که ساختار قضایی سوئد گرچه در ظاهر تلاش می‌کند خود را مستقل جلوه دهد، اما دستِ‌کم طی یک دهه اخیر ضمن هم‌افزایی پنهان با تعامل دستگاه امنیتی این کشور و موساد، تفسیر مُوَسّعی را از مقوله «اسلام‌ستیزی» در اسکاندیناوی ارائه داده و مطابق آن، توهین به تمامی نمادها و مصادیق اسلامی و حتی قرآن کریم را مجاز شمرده است!

چنانچه برخی شواهد نشان می‌دهد، تفسیر سوء و عامدانه دادستان‌های سوئدی نسبت به قرآن‌سوزی و اسلام‌ستیزی محصول توافق سازمان اطلاعاتی این کشور (SAPO) و موساد است، توافقی که قطعا هزینه‌های زیادی برای استکهلم، تل‌آویو و دیگر بازیگران دخیل در این پروژه خطرناک در پی خواهد داشت.


نورنیوز
اخبار مرتبط
باقری: آتش کشیدن کتاب و اندیشه، آزادی نیست، عین توحش است
یکشنبه 1402/05/01 ساعت 17:35
در دیدار با وزیر مشاور در امور خارجه دولت قطر؛
باقری: آتش کشیدن کتاب و اندیشه، آزادی نیست، عین توحش است
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار وزیر مشاور در امور خارجه دولت قطر گفت: آتش کشیدن کتاب و اندیشه، آزادی نیست، عین توحش است.
امیرعبداللهیان: کشورهای منطقه می‌توانند بدون مداخلات خارجی امنیت منطقه را تأمین کنند
یکشنبه 1402/05/01 ساعت 12:34
در گفتگور تلفنی با وزیر خارجه امارات؛
امیرعبداللهیان: کشورهای منطقه می‌توانند بدون مداخلات خارجی امنیت منطقه را تأمین کنند
وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با همتای اماراتی خود ضمن محکوم نمودن اهانت به قرآن کریم در سوئد گفت: کشورهای منطقه می‌توانند بدون مداخلات خارجی امنیت منطقه را تأمین کنند.
سید حسن نصرالله: نباید فریب عذرخواهی سوئدی‌ها را بخوریم
شنبه 1402/04/31 ساعت 22:47
سید حسن نصرالله: نباید فریب عذرخواهی سوئدی‌ها را بخوریم
دبیر کل حزب‌الله لبنان در واکنش به اهانت‌های اخیر به قرآن کریم در سوئد، گفت: موضع‌گیری‌ها باید به قطع روابط دیپلماتیک با دولت سوئد تبدیل شود و نباید ما فریب عذرخواهی را بخوریم.
وضع قوانینی علیه اهانت‌کنندگان به قرآن توسط کشورهای اسلامی
شنبه 1402/04/31 ساعت 19:47
در تماس تلفنی وزرای امور خارجه‌ ایران و پاکستان مطرح شد؛
وضع قوانینی علیه اهانت‌کنندگان به قرآن توسط کشورهای اسلامی
وزیر خارجه پاکستان موافقت خود با پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان برای انجام هرگونه همکاری را اعلام و تأکید کرد به منظور مبارزه با این دست از اقدامات لازم است کشورهای اسلامی جرم‌انگاری و وضع قوانینی در این خصوص را در دستور کار قرار دهند.
پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد
شنبه 1402/04/31 ساعت 13:48
پیام رهبر انقلاب در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد
حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی جسارت به ساحت قرآن مجید در سوئد تأکید کردند: اشد مجازات برای عامل جسارت به ساحت قرآن مجید مورد اتفاق همه علمای اسلام است
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
X
آگهی تبلیغاتی