×
سیاسی
شناسه خبر : 145630
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/04/28 ساعت 18:11
تیزتر شدن خنجر انگلیس زیر گلوی پناه‌جویان

نورنیوز بررسی کرد؛

تیزتر شدن خنجر انگلیس زیر گلوی پناه‌جویان

مطابق لایحه «مهاجرت غیرقانونی»، پناه‌جویان باید بازداشت شده و با اخراج از خاک بریتانیا به کشور سوم فرستاده شوند، حال آنکه تنها کشور طرف قرارداد انگلیس، روآندا است که خود با بحران شدید مواجه است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: افکار عمومی جهان در حالی معطوف به تشدید جنگ افروزی‌های غرب در اوکراین شده که پارلمان انگلیس در اقدامی تامل برانگیز لایحه اقدام گسترده علیه پناه‌جویان را تصویب کرد.

مطابق لایحه «مهاجرت غیرقانونی»، این افراد باید بازداشت شده و با اخراج از خاک بریتانیا به کشور سوم فرستاده شوند، حال آنکه تنها کشور طرف قرارداد انگلیس، روآندا است که خود با بحران شدید مواجه است.

سازمان ملل از لایحه انگلیس درباره پناه‌جویان انتقاد و تاکید کرده است که این لایحه با آنچه لندن در چارچوب قوانین بین‌المللی به آن ملزم است، تضاد دارد.

روسای دو کمیسیون حقوق بشر و آوارگان سازمان ملل اعلام کرده‌اند؛ بر اساس این لایحه متقاضیان پناهندگی، ​صرف نظر از موقعیتشان، از ارائه درخواست پناهندگی بدون موافقت دولت منع می‌شوند.

پیشتر نیز عفو بین‌الملل این لایحه را «سنگ‌دلانه» خوانده و گفته بود؛ «دولت بریتانیا از دروغ و زبان پر از نفرت برای دامن زدن به تفرقه استفاده می‌کند که خود می‌تواند باعث تشدید خشونت شود.»

دیده‌بان حقوق بشر این لایحه را «شانه خالی کردن دولت بریتانیا از تعهدات بین‌المللی» و انداختن مسئولیت به دوش کشورهای دیگر توصیف کرده و آن را ناقض کنوانسیون جهانی پناهندگان ۱۹۵۱ و همچنین کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دانسته است.

نکته اینکه؛ «مهاجرت غیرقانونی» کلیدواژه‌ای دروغین برای سلب مسئولیت انگلیس است زیرا وفق بندهای مطرح در این لایحه، مصوبه مذکور اقدامی برای مقابله با پناه‌جویانی است که به دلیل شرایط جنگی و ناامنی در کشورشان مجبور به ترک خاک خود شده و ‌از طریق دریا سعی در رسیدن به انگلیس دارند و بر اساس کنوانسیون 1951 سازمان ملل به عنوان پناه‌جو شناخته می‌شوند و کشورهای عضو این کنوانسیون از جمله انگلیس موظف به حمایت از این افراد هستند.

از سوی دیگر؛ این امر حقیقتی انکارناپذیر است که پناه‌جویانی که راهیِ کانال مانش شده‌اند، افرادی هستند که ابتدا در کشورشان قربانی جنگ‌افروزی غرب شده‌ و سپس نیز به دلیل رفتارهای غیر انسانی، نژادپرستانه و غیر قانونی مرزبانی انگلیس نتوانسته‌اند از حق پناه‌جویی برخوردار و به صورت قانونی وارد انگلیس شوند.

نکته قابل توجه آنکه این لایحه ناشی از وعده‌های سوناک به افراط‌گرایان در مقابله با پناه‌جویان است و اجرای آن نسبت مستقیم با ادامه حیات سیاسی او دارد.

آمارها نشان می‌دهد صدها پناه‌جو به‌ویژه کودکان از هتل‌های اسکان پناه‌جویان توسط قاچاقچیان انسان ربوده می‌شوند در حالی که مقامات ارشد دولتی با وجود آگاهی از این فاجعه انسانی اقدامی برای مقابله با آن صورت نمی‌دهند.

در قبال این لایحه غیرانسانی و غیر اخلاقی دو نکته قابل توجه است:

 نخست؛ لایحه مذکور باید به تنفیذ پادشاه انگلیس برسد. این امر بیانگر نقش تصمیم‌ساز پادشاه در امور اجرایی، مقننه و قضائیه انگلیس است و ابعاد دیگری از ماهیت ضدبشری خاندان سلطنتی را آشکار می‌سازد.

دوم؛ نقش رسانه‌های حاکمیتی و وابسته به خاندان سلطنتی در نسل‌کشی و جنایت علیه پناه‌جویان است، چنانچه بی‌بی‌سی در گزارش‌های متعددی با محوریت غرق شدن پناه‌جویان در آب‌های ایتالیا و اسپانیا یا مصاحبه با پناه‌جویان در یونان و پاکستان به دنبال پنهان‌سازی وضعیت بحرانی پناه‌جویان در انگلیس و توجیه لایحه پارلمان انگلیس بوده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات قتل تکان دهنده دانش‌آموز 11 ساله در مشهد +فیلم بازسازی صحنه جنایت
سرپرست وزارت دفاع: به آمریکا اعتماد نداریم؛ پاسخ هر نقض توافق را می‌دهیم
ایران هیچ مذاکره‌ای با آمریکا ندارد؛ گفت‌وگوها فقط با عمان درباره تنگه هرمز است
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
زمان آغاز فاز جدید کالابرگ اعلام شد+ دهک های مشمول
مهاجرانی: ایران با همبستگی ملی از بحران جنگ عبور کرد
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
خبر مهم بانک مرکزی؛ امکان مشاهده و بستن حساب‌های بانکی به‌صورت آنلاین
پشت‌پرده هجوم مهاجران به سئوتا؛ 40 هزار نفر برای ورود به اروپا تلاش کردند
زنگ خطر پیری جمعیت در مازندران؛ نرخ باروری به پایین‌ترین سطح رسید
قیمت گوشت قرمز امروز 12 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
حادثه دریایی در تنگه هرمز
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران و کرج
فراتر از شمشیر
دوگانه‌ها و واقعیت‌های تجاوز به ایران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
معنای محوریت یک تفاهم معلق!
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 / خروج طلا از سایه جنگ
تنها چاره آمریکا فرار فوری از منطقه است
چرا مردم دیگر خودروی ثبت‌نامی نمی‌خرند؟ پایان عصر سودهای نجومی
مقصد بعدی محمد صلاح کجاست؟
آخرین مهلت واریز وجه برندگان طرح فروش ایران خودرو اعلام شد
دوفوریتی | وقتی جنایت «لایک» و «فالوور» می سازد!
اعدام 2 متهم پرونده جاسوسی برای موساد؛ حکم امید بهزاد و پوریا صفوت اجرا شد
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 چقدر است؟
ترامپ مدعی آغاز مذاکرات با ایران شد؛ چرخش از تهدید نظامی به دیپلماسی؟
تنش در کابینه اسرائیل؛ فرمانده ارتش قربانی اختلاف با وزیر جنگ شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 12 مرداد +پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + وضعیت استانها
آخرین اخبار از جنگ ایران و آمریکا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
راز افزایش طول عمر بعد از 40 سالگی؛ فقط کافی است این عادت را تغییر دهید
چرا ترامپ از حمله به ایران عقب‌نشینی کرد؟ نقش بازدارندگی و مذاکرات
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد