×
سیاسی
شناسه خبر : 145630
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/04/28 ساعت 18:11
تیزتر شدن خنجر انگلیس زیر گلوی پناه‌جویان

نورنیوز بررسی کرد؛

تیزتر شدن خنجر انگلیس زیر گلوی پناه‌جویان

مطابق لایحه «مهاجرت غیرقانونی»، پناه‌جویان باید بازداشت شده و با اخراج از خاک بریتانیا به کشور سوم فرستاده شوند، حال آنکه تنها کشور طرف قرارداد انگلیس، روآندا است که خود با بحران شدید مواجه است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: افکار عمومی جهان در حالی معطوف به تشدید جنگ افروزی‌های غرب در اوکراین شده که پارلمان انگلیس در اقدامی تامل برانگیز لایحه اقدام گسترده علیه پناه‌جویان را تصویب کرد.

مطابق لایحه «مهاجرت غیرقانونی»، این افراد باید بازداشت شده و با اخراج از خاک بریتانیا به کشور سوم فرستاده شوند، حال آنکه تنها کشور طرف قرارداد انگلیس، روآندا است که خود با بحران شدید مواجه است.

سازمان ملل از لایحه انگلیس درباره پناه‌جویان انتقاد و تاکید کرده است که این لایحه با آنچه لندن در چارچوب قوانین بین‌المللی به آن ملزم است، تضاد دارد.

روسای دو کمیسیون حقوق بشر و آوارگان سازمان ملل اعلام کرده‌اند؛ بر اساس این لایحه متقاضیان پناهندگی، ​صرف نظر از موقعیتشان، از ارائه درخواست پناهندگی بدون موافقت دولت منع می‌شوند.

پیشتر نیز عفو بین‌الملل این لایحه را «سنگ‌دلانه» خوانده و گفته بود؛ «دولت بریتانیا از دروغ و زبان پر از نفرت برای دامن زدن به تفرقه استفاده می‌کند که خود می‌تواند باعث تشدید خشونت شود.»

دیده‌بان حقوق بشر این لایحه را «شانه خالی کردن دولت بریتانیا از تعهدات بین‌المللی» و انداختن مسئولیت به دوش کشورهای دیگر توصیف کرده و آن را ناقض کنوانسیون جهانی پناهندگان ۱۹۵۱ و همچنین کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دانسته است.

نکته اینکه؛ «مهاجرت غیرقانونی» کلیدواژه‌ای دروغین برای سلب مسئولیت انگلیس است زیرا وفق بندهای مطرح در این لایحه، مصوبه مذکور اقدامی برای مقابله با پناه‌جویانی است که به دلیل شرایط جنگی و ناامنی در کشورشان مجبور به ترک خاک خود شده و ‌از طریق دریا سعی در رسیدن به انگلیس دارند و بر اساس کنوانسیون 1951 سازمان ملل به عنوان پناه‌جو شناخته می‌شوند و کشورهای عضو این کنوانسیون از جمله انگلیس موظف به حمایت از این افراد هستند.

از سوی دیگر؛ این امر حقیقتی انکارناپذیر است که پناه‌جویانی که راهیِ کانال مانش شده‌اند، افرادی هستند که ابتدا در کشورشان قربانی جنگ‌افروزی غرب شده‌ و سپس نیز به دلیل رفتارهای غیر انسانی، نژادپرستانه و غیر قانونی مرزبانی انگلیس نتوانسته‌اند از حق پناه‌جویی برخوردار و به صورت قانونی وارد انگلیس شوند.

نکته قابل توجه آنکه این لایحه ناشی از وعده‌های سوناک به افراط‌گرایان در مقابله با پناه‌جویان است و اجرای آن نسبت مستقیم با ادامه حیات سیاسی او دارد.

آمارها نشان می‌دهد صدها پناه‌جو به‌ویژه کودکان از هتل‌های اسکان پناه‌جویان توسط قاچاقچیان انسان ربوده می‌شوند در حالی که مقامات ارشد دولتی با وجود آگاهی از این فاجعه انسانی اقدامی برای مقابله با آن صورت نمی‌دهند.

در قبال این لایحه غیرانسانی و غیر اخلاقی دو نکته قابل توجه است:

 نخست؛ لایحه مذکور باید به تنفیذ پادشاه انگلیس برسد. این امر بیانگر نقش تصمیم‌ساز پادشاه در امور اجرایی، مقننه و قضائیه انگلیس است و ابعاد دیگری از ماهیت ضدبشری خاندان سلطنتی را آشکار می‌سازد.

دوم؛ نقش رسانه‌های حاکمیتی و وابسته به خاندان سلطنتی در نسل‌کشی و جنایت علیه پناه‌جویان است، چنانچه بی‌بی‌سی در گزارش‌های متعددی با محوریت غرق شدن پناه‌جویان در آب‌های ایتالیا و اسپانیا یا مصاحبه با پناه‌جویان در یونان و پاکستان به دنبال پنهان‌سازی وضعیت بحرانی پناه‌جویان در انگلیس و توجیه لایحه پارلمان انگلیس بوده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گزارش تصویری | سیل ویرانگر در مرز تبت و نپال
مسکو: غرب به دنبال حذف روسیه از معادلات حمل‌ونقل ارمنستان است
هفته دولت با پروازهای تازه و افتتاح هزاران واحد مسکونی در تهران
سرتاسر آمل در مدار 5G / هدیه 10 گیگابایتی همراه اول برای مشترکان آملی
دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد؛ آغاز انتخاب رشته از فردا
نوری المالکی: اجازه نخواهیم داد عراق به ورطه جنگ داخلی بیفتد
رئیس دانشگاه آزاد: دانشگاه‌ها از مقاله‌محوری به نظریه‌پردازی حرکت کنند
آغاز برنامه 3 ساله ایران برای مقابله با تهدیدات کوانتومی علیه بانک‌ها
رد ادعای آلودگی گوشت‌های وارداتی از سوی سازمان دامپزشکی
جنوب لبنان در آتش حملات اسرائیل؛ توپخانه و انفجارها در چند منطقه
ترافیک نیمه‌سنگین و محدودیت تردد در جاده‌های شمالی
نقشه پزشکیان در میدان جنگ اقتصادی چیست؟
اجرای ارکستر سازهای ایرانی «روح‌الله خالقی» در بوستان آب‌وآتش
سه‌گانه رئیس جمهور برای حل مشکلات
طلسم‌شکنی مهاجم برزیلی چلسی در لندن
نفوذ ایتالیا و فرانسه در اعطای وام «صندوق اتحادیه اروپا برای اوکراین»
قطعی برق تهران فردا پنجشنبه 5 شهریور + لینک
پایان چک‌های رمزدار؛ چک‌های تضمین‌شده از مهرماه آنی پرداخت می‌شوند
میراث ماندگار حکیم ایرانی؛ نوآوری رازی در ثبت روند بیماری و درمان
معرفی برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره شهید رجایی
انفجار بزرگ در نقل و انتقالات استقلال
ابلاغ مسیر جدید تأمین ارز برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور
نتیجه فشار حداکثری؛ تعمیق همکاری ایران با شرکای شرقی
جنایت خونین در شهرری؛ مرد جوان با گلوله وینچستر به قتل رسید
هشدار چین به آمریکا درباره تحریم ایران
قیمت نقره امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ ورود نقره به کانال 17 میلیونی
نورویدئو | تحریم ایران یا جنگ بر سر حاکمیت اقتصاد جهان؟
سخنگوی سپاه: اگر آمریکا شرایط ایران را نپذیرد، تنگه هرمز باز نخواهد شد
هشدار پلیس به مسافران شمال؛ این جاده‌ها تا 9 شهریور محدودیت تردد دارند
رأی جدید دیوان عدالت اداری؛ پیش‌پرداخت خودرو دیگر از افزایش قیمت مصون نیست
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ هر گرم به 21 میلیون تومان رسید
کلاهبرداری 35 هزار میلیارد تومانی با وعده پیش‌فروش مسکن
قیمت دلار با کارت ملی مشخص شد
هشدار هواشناسی برای شمال و جنوب کشور؛ احتمال سیلاب و وزش باد شدید
آخرین قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ دینار ارزان شد
پزشکیان: جنگ همیشه راه‌حل عبور از مشکلات نیست
آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ سکه 4.5 میلیون تومان ارزان شد
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور 1405؛ افت 2 هزار تومانی دلار در بازار
هادی چوپان از مسترالمپیا 2026 انصراف داد؛ ماجرای ممنوعیت ورود به امارات چیست؟
پاسخ اتاوا به ترامپ؛ کانادا تعرفه کالاهای آمریکایی را تا 50 درصد افزایش داد
نسخه تازه بانک مرکزی برای بازار ارز؛ عرضه ارز ادامه دارد
وعده جدید دولت برای پرداخت مطالبات گندمکاران
آخرین وضعیت ترافیک کندوان؛ انسداد مسیر شمال به جنوب از ساعت 17
راز توقف ماجراجویی‌های واشنگتن؛ چرا موشک‌های چندمیلیون‌دلاری به خط پایان رسیدند؟
پرتاب بادبادک در غزه باید متوقف شود
جهان پس از جنگ‌ها: خطرناک‌تر از قبل
نوراینفو | رکوردشکنی توزیع سوخت در پایتخت؛ چرا صف‌های بنزین طولانی شدند؟»
اطلاعیه سپاه درباره صدای انفجار در پاکدشت؛ جای نگرانی نیست
بارش کشور نرمال شد؛ تهران و مشهد همچنان با تنش آبی مواجه‌اند
نورنما | جشن تولد استاد اکبر عبدی