×
سیاسی
شناسه خبر : 145577
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/04/27 ساعت 19:53
نسل‌کشی‌های غرب ذیل توافق غلات!

نورنیوز بررسی کرد؛

نسل‌کشی‌های غرب ذیل توافق غلات!

غرب با عدم اجرای تعهدات خود ذیل توافق استانبول و نیز استمرار حمایت تسلیحاتی از اوکراین و ممانعت از اجرای روند صلح، زمینه‌ساز تشدید بحران غذایی در جهان شده که جان صدها میلیون نفر را به مخاطره انداخته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل با میانجی‌گری آنکارا در ۲۲ جولای سال ۲۰۲۲ میلادی در استانبول سند مربوط به «انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» را امضا کردند.

بر اساس این توافق‌نامه، کنترل بنادر «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات هستند در اختیار طرف اوکراینی است.

علاوه بر این، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی‌های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، در حالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتاب‌گردان در جهان هستند.

این توافق، چند مرتبه تمدید شد تا اینکه دوشنبه 26 تیر ماه 1402، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه از فسخ و عدم تمدید توافق صادرات غلات از بنادر اوکراین در دریای سیاه خبر داد.

پسکوف طی نشست خبری در کرملین گفت: «قرارداد صادرات غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه امروز به پایان می‌رسد و این توافق برای روسیه عملاً فسخ شده است.»

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، او البته تصریح کرد: «روسیه بلافاصله پس از برآورده شدن خواسته‌هایش ذیل توافقنامه صادرات غلات، به آن بازخواهد گشت».

تعلیق این توافق در حالی صورت گرفته است که طبق آمارهایی که نهادهای وابسته به سازمان ملل ارائه داده‌اند، ۷۸۳ میلیون نفر در سرتاسر جهان طی سال گذشته میلادی با گرسنگی مواجه بودند که این تعداد در مقایسه با سال ۲۰۱۹، حدود ۱۲۲ میلیون نفر افزایش داشته است.

با توجه به اینکه روسیه و اوکراین بزرگترین تولیدکنندگان غلات جهان قلمداد می‌شوند، تعلیق این قرارداد می‌تواند تبعات انسانی بسیاری در سراسر جهان به همراه داشته باشد.

در این خصوص چند نکته قابل توجه است:

نخست؛ هر چند روس‌ها در چارچوب رویکردهای انسان‌دوستانه این توافق را امضا و بر اجرای آن تاکید داشتند اما عملا بخش دوم این قرارداد یعنی ارائه خدمات به روس‌ها اجرایی نشد و غرب عملا هیچ تعهدپذیری در قبال این قرارداد نداشت.

این امر چنان بود که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در تماس تلفنی با «سیریل رامافوزا» همتای آفریقای جنوبی خود عنوان کرد موانع در مقابل صادرات روسیه بر اساس توافق حمل‌ونقل غلات دریای سیاه همچنان وجود دارد.

پوتین تاکید کرد که تعهدات امضاء شده میان روسیه و سازمان ملل برای رفع موانع صادرات مواد غذایی و کود معدنی روسیه هنوز محقق نشده است.

پیش از او نیز «ابرامچنکو» معاون نخست‌وزیر نیز گفته بود؛ این معامله از دو بخش تشکیل شده است، که بخش اول آن یعنی صادرات بدون مانع محصولات کشاورزی کی‌یف از طریق بنادر اوکراین به‌طور کامل در حال اجراست اما در بخش دوم هیچ‌یک از تعهدات طرف غربی برای اتصال بانک کشاورزی روسیه به سوئیفت و حذف تمام محدودیت‌های لجستیک و بیمه محموله‌های روسیه انجام نشد.

این مقام روس افزود: قول‌هایی وجود داشت و روند مذاکرات کاملا فعال بود اما متاسفانه تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است. غرب نه تنها به تعهدات خود حول توافق استانبول عمل نکرده بلکه با ارسال تسلیحات به کی‌یف و دامن زدن به جنگ، به تشدید بحران غذایی در جهان دامن زده و عملا روسیه را در مسیر تعلیق توافق استانبول سوق داده است.

به عبارت دیگر؛ غرب با عدم اجرای تعهدات خود ذیل توافق استانبول و نیز استمرار حمایت تسلیحاتی از اوکراین و ممانعت از اجرای روند صلح، زمینه‌ساز تشدید بحران غذایی در جهان شده که جان صدها میلیون نفر را به مخاطره انداخته است.

دوم؛ به اذعان سازمان ملل توافق غلات استانبول اقدامی برای حمایت از کشورهای فقیر و جلوگیری از فاجعه انسانی در جهان بود، اما غرب عملا از اجرای این تعهد سر باز زده است.

‌مطالعه‌ای که توسط آژانس داده‌های سازمان ملل ‌انجام شد نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا ‌دریافت‌کنندگان اصلی محصولات کشاورزی اوکراین بر اساس قرارداد غلات بودند.

بر اساس این داده‌ها، اتحادیه اروپا در مجموع ۱۲ و چهار دهم میلیون تن از این محصولات یا ۳۸ درصد از کل عرضه را تحت قرارداد غلات دریافت کرده، حال آنکه فقیرترین کشورها که بر اساس طبقه‌بندی سازمان ملل متحد شامل افغانستان، یمن، سومالی، سودان و اتیوپی می‌شوند، در کل دوره قرارداد ۷۶۸ هزار تن محصولات کشاورزی معادل دو و سه دهم درصد از این توافق را دریافت کردند.

همچنین بنا به اعلام وزارت دفاع ترکیه، توافق مربوط به صادرات غلات از بنادر اوکراین بیش از آنکه به نفع کشورهای نیازمند باشد، به سود کشورهای اروپایی تمام شده و کشورهای اروپایی ۴۴ درصد غلات صادر شده از طریق توافق غلات میان روسیه و اوکراین را دریافت می‌کنند اما سهم کشورهای آفریقایی تنها ۱۴ درصد بوده است.

از سوی دیگر؛ «اورزولا فون‌درلاین» رئیس کمیسیون اروپا پس از سخنرانی وضعیت اتحادیه در استراسبورگ گفت: امروز ۳۰ درصد از صادرات غلات اوکراین به کشورهای کم درآمد و متوسط ​​در آفریقا، خاورمیانه و آسیا می‌رود.  

بر همین اساس؛ پوتین به همتای آفریقای جنوبی خود گفته بود هدف اصلی این معامله، یعنی ارسال غلات به کشورهای نیازمند، از جمله کشورهای آفریقا اجرایی نشده است.

مجموع این تحولات و مواضع بیان‌گر این حقیقت است که غرب نه تنها در قبال روسیه بلکه در اجرای تعهدات بشردوستانه خویش نیز اقدامی نداشته و علاوه بر جنگ افروزی‌ها تحریم‌ها که موجب فاجعه‌‌های انسانی در افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و... شده، طی یک سال گذشته با بی‌تعهدی در قبال توافق استانبول بُعد دیگری از نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت را رقم زده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی