×
سیاسی
شناسه خبر : 145525
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/26 ساعت 19:46
کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان به زودی در تهران برگزار می‌شود

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان به زودی در تهران برگزار می‌شود

وزیر امور خارجه گفت: کمیسیون مشترک اقتصادی با هدف شتاب‌دهی بیشتر بر پیگیری همکاری‌های دو کشور در تهران برگزار می‌شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه عصر دوشنبه در نشست مشترک خبری با سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه عمان، اظهار داشت: خوشبختانه در طول یک سال گذشته شاهد دو مرحله دیدار سران دو کشور در عمان و ایران بودیم، در گفتگوهای فشرده امروز یکی از موضوعات اساسی دستور کار مشترک ما پیگیری اجرای کامل توافقات گذشته در جریان دیدارهای انجام شده میان سران دو کشور بود.

او گفت: در ۲۲ ماه گذشته حجم تبادلات تجاری ایران و عمان به بیش از دو و نیم برابر افزایش پیدا کرده است.

وزیر امور خارجه افزود: کمیسیون مشترک اقتصادی دو طرف نیز با هدف شتاب‌ده‌ی بیشتر بر پیگیری همکاری‌های دو کشور در تهران برگزار می‌شود.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: معتقدیم روابط کشورهای همسایه می‌تواند به‌صورت پیوسته و زنجیره‌ای افزایش پیدا کند و این چیزی است که منطقه ما برای پیشرفت پایدار، امنیت و ثبات به آن نیاز دارد.  

وزیر امور خارجه عنوان کرد: در منطقه خلیج‌فارس بر اساس گفتگو و همکاری که کلید اصلی صلح، امنیت و پیشرفت پایدار است باید همکاری داشته باشیم.

او بیان کرد: امروز در خصوص ابتکار پیشنهادی ایران برای نشست ۸ کشور خلیج‌فارس بعلاوه یمن با وزیر امور خارجه عمان تبادل‌نظر کردیم. در سفر اخیرم به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با استقبال آنها از این ایده مواجه بودیم و امیدواریم در آینده این ابتکار عملیاتی شود.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه روابط تهران و مسقط راهبردی و مستحکم است، ادامه داد: از نقش عمان در تسهیل گفتگوهای منطقه‌ای و نزدیک کردن دیدگاه‌های منطقه تشکر می‌کنیم و این همان نقشی است که مقامات عالی‌رتبه این کشور به خوبی آن را ایفا می‌کنند.

او با قدردانی از تلاش عمان برای لغو تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران، گفت: برادران ما در عمان همواره به تلاش برای لغو تحریم‌های ظالمانه ادامه می‌دهند.

امیرعبداللهیان گفت: امیدواریم گفتگوهای یمن منجر به پایان کامل جنگ و ورود به گفتگوهای یمنی یمنی، پیشرفت، توسعه و آبادانی این کشور شود.

وزیر امور خارجه افزود: متأسفانه هنوز اهانت به کتب الهی در برخی کشورهای اروپایی ادامه دارد و این‌گونه رفتارها را که مروج تروریسم است قویاً محکوم می‌کنیم.  

امیرعبداللهیان عنوان کرد: اخیراً بندی در یکی از بیانیه‌های شورای همکاری خلیج‌فارس علیه ایران در خصوص جزایر سه‌گانه گنجانده شد، اما نشان دادیم که در خصوص تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در پی احضار سفیر روسیه به وزارت امور خارجه توضیحاتی از سوی مقامات روسیه داشتیم، ولی آن را کافی نمی‌دانیم و تکرار این رویه را از سوی روسیه یا هر طرفی در خصوص تمامیت ارضی ایران برنمی‌تابیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در خصوص اوکراین هم معتقد به تمامیت ارضی یکایک کشورها از جمله اوکراین هستیم که باید بر اساس حقوق بین‌الملل سرلوحه تمام کشورها باشد و البته پایان جنگ از طریق راهکار سیاسی را نیز کماکان مورد تأکید داریم.

همچنین در ادامه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان نیز در این نشست خبری با ابراز خرسندی از سفر به ایران، گفت: امروز هم سفر پرباری از حیث گفتگوها در خصوص موضوعات مشترک داشتیم.  

او با بیان اینکه نشست خوب و مفیدی داشتیم، ادامه داد: در راستای سفرهای روسای دو کشور نیز سفرهای دیگری برای تقویت روابط دو طرف و افزایش حجم تبادلات تجاری انجام شد.

وزیر امور خارجه عمان تأکید کرد: ما شاهد یک تحول جدی از حیث حضور بخش خصوصی ایران در عمان هستیم، همچنین از جمله موضوعات مورد بحث دیگر امروز امکان دستیابی به توافقی برای تجارت ترجیحی بود.

بدرالبوسعیدی در خصوص تحولات در منطقه هم گفت: آنچه آقای وزیر مطرح کردند مبتنی بر نزدیکی عمیق دو کشور بود، سیاست عمان مبتنی بر پیشی گرفتن اصل حسن هم‌جواری است.

او بیان کرد: سیاست ما همواره مبتنی بر اراده قوی برای تقویت صلح و امنیت بوده است، اگر اراده سیاسی قوی وجود داشته باشد راهکار مناسب برای هر مشکلی هم وجود خواهد داشت.  

وزیر خارجه عمان تصریح کرد: اختلاف دیدگاه امری طبیعی است اما تنها راه گذر از این اختلافات گفتگوی صریح و شفاف با هدف دستیابی به راهکارهای مورد توافق همه طرف‌ها است، ما به این روش باور داریم و فکر می‌کنیم این روش درست شیوه‌ای برای تقویت روابط کشورها است.


ایرنا
کلید واژگان
وزیر امور خارجهعمان
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ خطاب به زلنسکی: یا شروط پوتین را بپذیرید یا نابود شوید
خاندان سلطنتی انگلیس در باتلاق رسوایی
تکذیب وقوع انفجار در بندر دیر
پیام ویتکاف به اسرائیل: به حماس حمله کنید اما مانع از فروپاشی توافق نشوید
ورزشگاه اختصاصی استقلال در البرز ساخته می‌شود
امکان گشایش اقتصادی با پرتودهی محصولات کشاورزی
کابینه رژیم صهیونیستی ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد
نورنما | یکی از پیچیده‌ترین میدان‌های دنیا
نتایج اولیه آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد + لینک
زلنسکی: برابر روسیه تسلیم نشوید
مشاور امنیت ملی عراق، فردا با علی لاریجانی دیدار می‌کند
سفر هیات حماس به قاهره برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس
گزینه ایتالیایی تیم ملی فوتبال ایران معرفی شد
آغاز مرحله دوم فروش خودروهای وارداتی +جزییات و لینک سایت
تصویر سند درخواست پناهندگی رئیس‌جمهور سابق اسرائیل به فلسطین
آمار جدید وزارت بهداشت غزه: شهادت 35 نفر از زمان آغاز آتش‌بس
السیسی: مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه است
صدور دستورالعمل اجرایی جدید پاکستان برای توسعه تجارت تهاتری با ایران
جزییات پیشنهاد جدید وزارت رفاه برای ساماندهی طرح کالابرگ+فیلم
شرط اخراج هاشمیان مشخص شد
زمان واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول 0-2 منچستریونایتد؛ چهارمین شکست پیاپی قرمزها ثبت شد+ خلاصه بازی
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
تعویق‌ کنفرانس‌خبری رییس جمهور
یک متر هم از حریم تخت جمشید کم نشده است
برانکو به پرسپولیس می آید؟
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
پرداخت وام ضروری به 144 هزار بازنشسته در 1404 + جزئیات
فیلیپین با هزاران آواره در محاصره طوفان
بایرن در آستانه شکستن رکورد تاریخی میلان
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
X
آگهی تبلیغاتی