×
سیاسی
شناسه خبر : 145525
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/26 ساعت 19:46
کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان به زودی در تهران برگزار می‌شود

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عمان به زودی در تهران برگزار می‌شود

وزیر امور خارجه گفت: کمیسیون مشترک اقتصادی با هدف شتاب‌دهی بیشتر بر پیگیری همکاری‌های دو کشور در تهران برگزار می‌شود.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه عصر دوشنبه در نشست مشترک خبری با سید بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه عمان، اظهار داشت: خوشبختانه در طول یک سال گذشته شاهد دو مرحله دیدار سران دو کشور در عمان و ایران بودیم، در گفتگوهای فشرده امروز یکی از موضوعات اساسی دستور کار مشترک ما پیگیری اجرای کامل توافقات گذشته در جریان دیدارهای انجام شده میان سران دو کشور بود.

او گفت: در ۲۲ ماه گذشته حجم تبادلات تجاری ایران و عمان به بیش از دو و نیم برابر افزایش پیدا کرده است.

وزیر امور خارجه افزود: کمیسیون مشترک اقتصادی دو طرف نیز با هدف شتاب‌ده‌ی بیشتر بر پیگیری همکاری‌های دو کشور در تهران برگزار می‌شود.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: معتقدیم روابط کشورهای همسایه می‌تواند به‌صورت پیوسته و زنجیره‌ای افزایش پیدا کند و این چیزی است که منطقه ما برای پیشرفت پایدار، امنیت و ثبات به آن نیاز دارد.  

وزیر امور خارجه عنوان کرد: در منطقه خلیج‌فارس بر اساس گفتگو و همکاری که کلید اصلی صلح، امنیت و پیشرفت پایدار است باید همکاری داشته باشیم.

او بیان کرد: امروز در خصوص ابتکار پیشنهادی ایران برای نشست ۸ کشور خلیج‌فارس بعلاوه یمن با وزیر امور خارجه عمان تبادل‌نظر کردیم. در سفر اخیرم به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با استقبال آنها از این ایده مواجه بودیم و امیدواریم در آینده این ابتکار عملیاتی شود.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه روابط تهران و مسقط راهبردی و مستحکم است، ادامه داد: از نقش عمان در تسهیل گفتگوهای منطقه‌ای و نزدیک کردن دیدگاه‌های منطقه تشکر می‌کنیم و این همان نقشی است که مقامات عالی‌رتبه این کشور به خوبی آن را ایفا می‌کنند.

او با قدردانی از تلاش عمان برای لغو تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران، گفت: برادران ما در عمان همواره به تلاش برای لغو تحریم‌های ظالمانه ادامه می‌دهند.

امیرعبداللهیان گفت: امیدواریم گفتگوهای یمن منجر به پایان کامل جنگ و ورود به گفتگوهای یمنی یمنی، پیشرفت، توسعه و آبادانی این کشور شود.

وزیر امور خارجه افزود: متأسفانه هنوز اهانت به کتب الهی در برخی کشورهای اروپایی ادامه دارد و این‌گونه رفتارها را که مروج تروریسم است قویاً محکوم می‌کنیم.  

امیرعبداللهیان عنوان کرد: اخیراً بندی در یکی از بیانیه‌های شورای همکاری خلیج‌فارس علیه ایران در خصوص جزایر سه‌گانه گنجانده شد، اما نشان دادیم که در خصوص تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در پی احضار سفیر روسیه به وزارت امور خارجه توضیحاتی از سوی مقامات روسیه داشتیم، ولی آن را کافی نمی‌دانیم و تکرار این رویه را از سوی روسیه یا هر طرفی در خصوص تمامیت ارضی ایران برنمی‌تابیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در خصوص اوکراین هم معتقد به تمامیت ارضی یکایک کشورها از جمله اوکراین هستیم که باید بر اساس حقوق بین‌الملل سرلوحه تمام کشورها باشد و البته پایان جنگ از طریق راهکار سیاسی را نیز کماکان مورد تأکید داریم.

همچنین در ادامه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان نیز در این نشست خبری با ابراز خرسندی از سفر به ایران، گفت: امروز هم سفر پرباری از حیث گفتگوها در خصوص موضوعات مشترک داشتیم.  

او با بیان اینکه نشست خوب و مفیدی داشتیم، ادامه داد: در راستای سفرهای روسای دو کشور نیز سفرهای دیگری برای تقویت روابط دو طرف و افزایش حجم تبادلات تجاری انجام شد.

وزیر امور خارجه عمان تأکید کرد: ما شاهد یک تحول جدی از حیث حضور بخش خصوصی ایران در عمان هستیم، همچنین از جمله موضوعات مورد بحث دیگر امروز امکان دستیابی به توافقی برای تجارت ترجیحی بود.

بدرالبوسعیدی در خصوص تحولات در منطقه هم گفت: آنچه آقای وزیر مطرح کردند مبتنی بر نزدیکی عمیق دو کشور بود، سیاست عمان مبتنی بر پیشی گرفتن اصل حسن هم‌جواری است.

او بیان کرد: سیاست ما همواره مبتنی بر اراده قوی برای تقویت صلح و امنیت بوده است، اگر اراده سیاسی قوی وجود داشته باشد راهکار مناسب برای هر مشکلی هم وجود خواهد داشت.  

وزیر خارجه عمان تصریح کرد: اختلاف دیدگاه امری طبیعی است اما تنها راه گذر از این اختلافات گفتگوی صریح و شفاف با هدف دستیابی به راهکارهای مورد توافق همه طرف‌ها است، ما به این روش باور داریم و فکر می‌کنیم این روش درست شیوه‌ای برای تقویت روابط کشورها است.


ایرنا
کلید واژگان
وزیر امور خارجهعمان
نظرات

آخرین اخبار
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4/ وحشت صهیونیست‌ها با حملات سنگین موشکی ایران
سفارت ایران: انگلیس در سمت درست تاریخ بایستد
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: ترامپ نمی‌داند چگونه به جنگ علیه ایران پایان دهد
جنگ طولانی در خلیج فارس حتمال بروز قحطی در جهان را به دنبال دارد
مقام روس: جنگ با ایران یک اشتباه ژئوپلیتیک جدی از سوی ایالات متحده و اسرائیل است
گزارش جدید نیویورک تایمز از وضعیت ذخایر موشکی ایران
زلزله 3.3 عسلویه را لرزاند
سناتور روس نسبت به عواقب تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه هشدار داد
شکاف در اردوگاه ترامپ بر سر برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا
نیروی دریایی سپاه: وقت برکناری فرمانده نیروی هوایی آمریکا رسیده
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید
ایران با خلبانان امریکایی به شیوه عصر حجر برخورد کند یا متمدنانه!
پرسش معنادار قالیباف دربارهٔ سهم تنگهٔ باب المندب در تجارت جهانی
نگرانی سناتور آمریکایی از تداوم جنگ با ایران
نظامیان صهیونیستی زیر ضربات مقاومت لبنان
3 دلیل تراکتور برای نرفتن به عربستان در نامه به AFC
نشریه آمریکایی از تلاش پنتاگون برای پنهان‌سازی تلفات جنگ با ایران پرده برداشت
واکنش پزشکیان به ادعای مذاکره آمریکایی‌ها
آیت الله فاضل لنکرانی به پویش «جانفدا برای ایران» پیوست
تشریح جزئیات روز سی و پنجم عملیات وعده‌ صادق 4
حساب جدید سردار سیدمجید موسوی در شبکه اجتماعی ایکس
تاسیسات گازی ابوظبی دچار خسارت جدی شد
روز سیاه نیروی هوایی آمریکا و رژیم صهیونیستی در آسمان ایران
سفر ملونی به خاورمیانه با هدف تامین انرژی مورد نیاز ایتالیا
سردار محبی مسئول جدید روابط عمومی سپاه شد
خلبان مفقودشده همچنان پیدا نشده است/ ادامه عملیات جستجو در کهگیلویه و بویراحمد
سازمان جهانی بهداشت خواستار حمایت فوری از ایران و کشورهای جنگ‌زده منطقه شد
فرید زکریا: جنگ آمریکا علیه ایران یک گل به خودی راهبردی است
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/درگیری متفاوت پدافند هوایی در تهران با جنگنده ها
گفت و گوی تلفنی وزیران خارجه ایران و ترکیه
پدافند ایران 2 بالگرد آمریکایی را حین عملیات نجات هدف گرفت
واکنش ترامپ به سقوط جنگنده‌های آمریکایی
قدردانی ویژه عباس جمشیدی‌فر از هلال احمر، آتش‌نشانی و کادر درمان
داودمیرباقری: ملت ایران از یورش دشمن سرافراز بیرون می‌آید
حمله اسرائیل به مناطق مرزی قنیطره سوریه
رئیس دانشگاه تهران خواستار مقابله به مثل در قبال حمله به دانشگاه بهشتی شد
مدرسه تلویزیونی برای دانش آموزان از فردا روی آنتن می رود
اعتراف رسانه عبری به انهدام کامل کارخانه پهپادهای اسرائیل
مکرون: فرانسه زیر سلطه آمریکا نمی‌رود
اعتراف ارتش اسرائیل به شکست در مقابل حزب‌الله
بن بست کشورهای میانجی برای دستیابی به توافق آتش بس میان آمریکا و ایران