×
سیاسی
شناسه خبر : 145442
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

جهاد تبلیغ و تبیین؛ شاه‌کلید مواجهه فعال با جنگ شناختی

امروز عرصه تبلیغ و جهاد تبیین، سنگر جدید جنگ با دشمنی است که در طی بیش از چهار دهه جنگ تحمیلی، ترور، خراب‌کاری، تحریم و تهدید نتوانسته به اهداف خود دست یابد و امروز جنگ ادراکی را در ابعادی گسترده به کشور تحمیل نموده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: گسترش شبکه‌های ارتباطی به‌ویژه فضای مجازی و ارتباطات جمعی، گرچه مرزها را در نوردیده و ماهیتی جهانی یافته اما هم‌زمان به ابزاری نوین در صحنه جنگ‌افروزی‌ها و سلطه‌گری‌های نظام سلطه تبدیل شده است.

جنگ‌های موج چهارمی و ترکیبی که با محوریت جنگ‌های شناختی و ادارکی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین ارتباطی صورت می‌گیرد، می‌کوشد با تکنیک القائات وارونه و تحریف حقایق شناخت و ادراک مخاطب نسبت به پیرامون خود را تغییر داده و از این رهگذر اراده خویش را بر جوامع تحمیل کند.

شبهه‌افکنی در مبانی نظام سیاسی و اعتقادی، خدشه‌دار کردن ارزش‌ها و ارزش‌دهی به ضد ارزش‌ها، ایجاد شکاف و چند دستگی در جوامع، فرهنگ‌زدایی و فرهنگ‌سازی هدف‌مند، تغییر سبک زندگی، تحریف تاریخ و تطهیر استبداد و استعمار، تحقیر داشته‌ها، کشتن امید و خودباوری و... از جمله مواردی است که در این فرآیند از سوی دشمنان انجام می‌شود.

ملت ایران به دلایل متعدد از جمله کانون‌های اصلی هدف‌گذاری نظام سلطه در این خصوص است که نمود آن را در رفتار مقامات و رسانه‌های غربی در مقاطع مختلف به ویژه رخدادهای پاییز سال گذشته می‌توان مشاهده کرد.

ناکامی در جنگ تحمیلی، تحریم و فشار حداکثری و در مقابل تبدیل ایران به بازیگری قدرت‌مند و مقتدر در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی که حتی توانسته به الگویی برای ملت‌ها و دولت‌های تبدیل شود، موجب تغییر رویکرد نظام سلطه به جنگ‌های موج چهارمی علیه ملت ایران شده است.

بهره‌گیری از ابزار قدرت نرم جهت تاثیرگذاری بر ذهن، اندیشه و باورهای افراد با هدف تغییر نگرش آنها، مهم‌ترین راهبرد غرب علیه نظام‌های سیاسی و ملت‌هایی است که تاکنون به دایره پیرامونی قدرت‌های بزرگ وارد نشده و استقلال خود را حفظ کرده‌اند.

از آنجا که در چنین فرآیندی، نهایتا قدرت تفکر از فرد و جامعه سلب شده و او در مسیری قرار می‌گیرد که دشمن برای آن هدف‌گذاری کرده، مهم‌ترین راه‌کار مقابله، کنش فعال با رویکردی تهاجمی است که بتواند جبهه مقابل را به چالش بکشد و «تبلیغ» شاه‌کلید این کنش‌گری است.

«تبلیغ» با آگاهی‌بخشی، زدودن شبهات، پاسخ‌گویی به نیازهای فکری جامعه و بسترسازی برای هدایت جامعه در مسیر صحیح در نهایت می‌تواند ضمن تبیین داشته‌ها و دستاوردهای یک نظام و جامعه، آن را از بسیاری از خطرات داخلی و بیرونی به ویژه در فرآیند جنگ شناختی مصون بدارد.

البته «تبلیغ» نیازمند مولفه‌هایی است که بی‌توجهی به آنها می‌تواند با نتایج معکوس همراه شده و نقض قرض کند. مهم‌ترین مولفه در این رابطه «شناخت صحیح از مخاطب» است.

در این میان؛ استفاده از ظرفیت‌های موجود امری ضروری است، چنانچه رهبر انقلاب نیز بارها از جمله اخیرا در جمع مبلغین تاکید داشتند که خانواده و نقش پدر و مادر ظرفیتی بزرگ در عرصه تبلیغ است و بهره‌گیری از آن امری ضروری و مهم است.

نکته مهم دیگر در عرصه تبلیغ، «دشمن‌شناسی» و اِشراف بر پشت صحنه‌ها است. به عبارت بهتر؛ باید دانست که وقتی با انبوه شبهه در ذهن جوان‌ها مواجه می‌شویم با چه کسی یا کسانی طرف هستیم. آیا این برگرفته از ذهن یک جوان است یا در پشت صحنه دیگرانی قرار دارند که به دنبال خدشه‌دار کردن ذهن جوان و انحراف آن به سمت خواسته‌های خود هستند؟

رهبر انقلاب در جمع مبلغین اشاره داشتند: «حالا فرض کنید یک شبهه‌ای را فلان سرمقاله‌نویس یا فلان ستون‌نویس فلان روزنامه یا فلان مثلاً توئیت‌زن در فلان شبکه‌ی فلان یک چیزی را مطرح کرده، اما ما با چه کسی طرفیم؟ این کیست؟ آیا این خودش است که این کار را دارد میکند؟ احتمال قوی هست که این‌جور نباشد، احتمال قوی هست که این یک پشت صحنه‌ای داشته باشد.»

متاسفانه عدم شناخت از پشت پرده‌ انتشار اخبار و دروغ‌پراکنی‌ها خسارت‌های بسیاری را به همراه داشته و نمود آن را در تبلیغات دشمن در برجسته‌سازی کاستی‌ها و پنهان‌سازی و سانسور شدید پیشرفت‌های کشور برای تکمیل پروژه «تحقیر و ناامیدسازی جامعه» می‌توان مشاهده کرد.

از سویی؛ گرچه در عرصه تبلیغ، پاسخ‌گویی امری ضروری است اما بیش از آن شناخت زیرساخت‌ها و مبانی فکری دشمن به عنوان کانون القائات فریب‌کارانه اهمیت دارد.

شناخت مبانی فکری و زیر سوال بردن آنها و مطالبه‌گر بودن به جای پاسخ‌گو بودن اصلی مهم و ضروری است، چنانچه مثلا رهبر انقلاب بارها عنوان کرده‌اند که در باب مقام و جایگاه زن ما سوالات اساسی از غرب داریم که باید پاسخ‌گو باشد نه آنکه ما در چنبره پاسخ‌گویی به ادعاهای دروغ و اتهام‌زنی‌های آنها قرار بگیریم.

شناخت صحیح از آنچه در جوامع غربی جریان دارد و آنچه غرب در صحنه جهانی اجرا می‌کند و جنایاتی که با واژه‌سازی‌ها و باغ سبز نشان دادن‌ها مرتکب شده‌اند، اصلی مهم در عرصه تبلیغ است.

وضعیت اسفبار خانواده، بردگی زنان در لوای نام آزادی، بحران هویتی نسل جوان در غرب، دیکتاتوری و سرکوب‌گری در جوامع غربی نظیر آنچه پس از قتل جوان 17 ساله توسط پلیس فرانسه در خیابان‌های این کشور روی داد، وضعیت اسفناک حقوق بشر در غرب نظیر وضعیت بحرانی پناه‌جویان در انگلیس، فاجعه انسانی که به افغانستان و اوکراین در لوای حمایت از این کشورها به آنها تحمیل شده است و... نمودهای آشکاری از تهی بودن مبانی فکری غرب است.

در این میان داشتن روحیه جهادی در مسیر تبلیغ اصلی ضروری است، چه، بدون روحیه جهادی قطعا نمی‌توان این مسیر سخت و پر چالش را که نیازمند صبر و ممارست بسیار است پیمود.

این وظیفه حوزه‌ها، دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی است که باید با پژوهش مستمر و تولید محتوای مناسب و درخور به اجرای این ماموریت بپردازند.

جان کلام اینکه؛ امروز عرصه تبلیغ و جهاد تبیین، سنگر جدید جنگ با دشمنی است که در طی بیش از چهار دهه جنگ تحمیلی، ترور، خراب‌کاری، تحریم و تهدید نتوانسته به اهداف خود دست یابد و امروز جنگ ادراکی را در ابعادی گسترده به کشور تحمیل نموده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تیر1402 | گزارش جهت‌دار کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی علیه ایران
پنج‌شنبه 1403/01/02 ساعت 08:22
نورنیوز بررسی کرد؛
تیر1402 | گزارش جهت‌دار کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی علیه ایران
این گزارش بخشی از ثمره یک جنگ ترکیبی تمام‌عیار و چندلایه است که در پاییز گذشته علیه ملت ایران رقم خورد و عاملان آن امروز در پی چیدن میوه‌های آن از رهگذر این نمایش نخ‌نما و تکراری هستند.
خردادماه/ بازخوانی رخداد ایذه؛ پشت پرده قهرمان‌سازی از یک جنایت‌کار+فیلم
دوشنبه 1402/12/28 ساعت 08:32
نورنیوز بررسی کرد؛
خردادماه/ بازخوانی رخداد ایذه؛ پشت پرده قهرمان‌سازی از یک جنایت‌کار+فیلم
تلاش ضدانقلاب و رسانه‌های معاند برای قهرمان‌سازی از فردی جنایت‌کار که پس از زیر گرفتن تعمدی شهید قنبری با تیراندازی ماموران حاضر در صحنه مجروح و سپس در بیمارستان فوت کرد، بخشی از سناریویی است که هدف آن ایجاد بستر برای تکرار وقایع تلخ و خسارت‌باری چون پائیز گذشته است.
هوشیاری مردمی در برابر تقلای ضدانقلاب برای بازتولید اغتشاشات
دوشنبه 1402/03/29 ساعت 11:25
نورنیوز بررسی کرد؛
هوشیاری مردمی در برابر تقلای ضدانقلاب برای بازتولید اغتشاشات
با وجود به‌کارگیری انواع و اقسام ترفندهای نوین عملیات روانی و جنگ شناختی، مردم متوجه این موضوع شده‌اند که تلاش دشمن برای ایجاد فضای اغتشاش در کشور همواره زمانی شدت گرفته است که کشور در مسیر بهبود شرایط اقتصادی قرار داشته است.
ابعاد جنایت نفرت‌انگیز و هدایت‌شده در ایذه و ضرورت برخورد قاطع با مسببین
یکشنبه 1402/03/21 ساعت 22:14
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد جنایت نفرت‌انگیز و هدایت‌شده در ایذه و ضرورت برخورد قاطع با مسببین
طی دو هفته گذشته گروه‌های ضدانقلاب با برگزاری نشست‌های هماهنگی از طریق کلاب هاوس بر ضرورت موج‌سازی در داخل و خارج از کشور به بهانه سال‌روز تولد مرحوم کیان پیرفلک تاکید کرده بودند.
رهبر انقلاب: سیاست دشمن یأس‌آفرینی است/ از شبهه نباید رنجید
پنج‌شنبه 1401/12/04 ساعت 13:48
در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری؛
رهبر انقلاب: سیاست دشمن یأس‌آفرینی است/ از شبهه نباید رنجید
رهبر معظم انقلاب اسلامی یأس‌آفرینی را سیاست‌ دشمنان دانستند و تأکید کردند: از شبهه نباید رنجید و برای مواجهه‌ با آن باید کاملاً آماده شد.
جزئیاتی از نقشه و هزینه‌ دشمنان در اغتشاشات اخیر
پنج‌شنبه 1401/11/27 ساعت 11:06
وزیر اطلاعات تشریح کرد؛
جزئیاتی از نقشه و هزینه‌ دشمنان در اغتشاشات اخیر
وزیر اطلاعات گفت: دشمن تنها با چند رسانه محدود مزدبگیر سعودی، انگلیسی و آمریکایی به میدان نیامد بلکه با امکانات مالی که تراز آن از بودجه کشور ما بیشتر بود، هر چه در توان داشت را به کار گرفت.
باتوم راه حل نیست؛ تبیین راه ارتباط با جوانان و نوجوانان است
سه‌شنبه 1401/10/20 ساعت 18:53
نورنیوز بررسی کرد؛
باتوم راه حل نیست؛ تبیین راه ارتباط با جوانان و نوجوانان است
راه برطرف کردن وسوسه‌های تبلیغاتیِ اثرگذار بر ذهن جوانان و نوجوانان باتوم نیست بلکه تبیین و روشنگری است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز 25 خرداد + پخش زنده
پاسخ بقائى به مکرون: این حجم از ریاکارى حیزت‌آور است
رئیس شاباک استعفا داد
‌تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران تهران درپی حمله رژیم صهیونیستی/مردم فاصله بگیرند
اطلاعیۀ روابط‌عمومی سپاه دربارۀ موج جدید عملیات وعده صادق 3
مرحله جدید موشک باران سرزمین های اشغالی+فیلم
رسانه عبری زبان: شب سختی را پیش رو داریم
شهادت سردار خسرو حسنی جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله تروریستی اسراییل
ترامپ: جنگ بین ایران و اسرائیل باید تمام شود
ناوشکن جاسوسی انگلیسی در دریای عمان متوقف شد
جزییات دورکاری کارمندان دولتی در استان تهران اعلام شد
انهدام 10 هواگرد اسرائیلی در یک ساعت گذشته
عراق به شورای امنیت شکایت می‌کند
آژانس انرژی اتمی: 4 ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان آسیب دیدند
تمام ادارات و ارائه خدمات طبق روال معمول دایر است
امتحانات 2 روز آیندۀ دانشگاه آزاد در تهران لغو شد
انتقال خانواده‌های ورزای اسرائیلی از ترس حملات ایران به پناهگاه
فردا مدارس در اسرائیل تعطیل شد
آخرین وضعیت ترافیکی در محور های شمالی
بورس تعطیل شد
جزئیات تعطیلی موزه ها اعلام شد
رژیم صهیونیستی فاز 14 پارس جنوبی را هدف گرفت+ فیلم
شکار پهپاد اسرائیلی با سامانه سوم خرداد در نطنز
تصویر لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت
رئیس‌کل بانک مرکزی: تخصیص یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی
قهرمان بوکس لرستانی در حمله اسرائیل به شهادت رسید
اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخصوص زمان دقیق واریز یارانه نقدی+جزییات واریز
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
اقدام زیبای فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
پاسخ باکو به شایعات در مورد همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
X
آگهی تبلیغاتی