×
سیاسی
شناسه خبر : 145429
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/24 ساعت 12:54
در رابطه با بررسی مصوبات، شورای نگهبان با هر سه قوه ارتباط دارد

سخنگوی شورای نگهبان:

در رابطه با بررسی مصوبات، شورای نگهبان با هر سه قوه ارتباط دارد

هادی طحان‌نظیف گفت: شورای نگهبان از یک سال گذشته 86 مصوبه را بررسی کرده است. در این مدت 115 استعلام صورت گرفته از دیوان عدالت را بررسی کردیم و این موارد در 153 جلسه شورای نگهبان بررسی شده است. در رابطه با این مصوبات با هر سه قوه ارتباط دارد.

نورنیوز - گروه سیاست: سخنگوی شورای نگهبان گفت: در رابطه با بررسی مصوبات، شورای نگهبان با هر سه قوه ارتباط دارد.

هادی طحان نظیف در نشست خبری امروز گفت: در آستانه فرارسیدن ۲۶ تیر سالروز تأسیس نهاد شورای نگهبان هستیم و ضروری است گزارشی را در این رابطه ارائه دهم.

او افزود: شورای نگهبان از یک سال گذشته ۸۶ مصوبه را بررسی کرده است. در این مدت ۱۱۵ استعلام صورت گرفته از دیوان عدالت را بررسی کردیم و این موارد در ۱۵۳ جلسه شورای نگهبان بررسی شده است. در رابطه با این مصوبات با هر سه قوه ارتباط دارد.

او افزود: از جلسه قبل تا کنون، ۸ طرح و لایحه ارسالی از مجلس و یک اساسنامه از دولت و دو استعلام از دیوان عدالت اداری بررسی شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با اصلاحاتی در جلسه مورخ ششم تیر ماه یک هزار و چهارصد و دو به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ ۱۴/ ۰۴/ ۱۴۰۲ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

او افزود: همچنین لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب جلسه مورخ بیست و هشتم خرداد ماه یک هزار و چهارصد و دو مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ ۱۴/ ۰۴/ ۱۴۰۲ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لذا مصوبه واردات خودروهای کارکرده هم توسط شورای نگهبان تایید شد.

او افزود: یکی از موانع بهره‌مندی از تسهیلات ازدواج و فرزندآوری انجام خدمت وظیفه بود که پس از بررسی مصوبه «طرح الحاق یک ماده به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در شورای نگهبان و عدم مغایرت با شرع و قانون اساسی، از این پس افرادی که خدمت وظیفه ندارند هم می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

او در پاسخ به سوالی درباره صدور رای در دیوان عدالت در خصوص میثم لطیفی و انتقاد حقوقدانان مبنی براینکه این رای مغایر با قانون اساسی است، نظر شورای نگهبان در این زمینه چیست؟ گفت: سطح این بحث اختلاف برداشت از قانون عادی است نه قانون اساسی.

او افزود: هم دیوان عدالت و هم دولت برداشت‌های متفاوتی از قانون دارند و کار باید از مجاری قانونی دنبال شود و ساز و کارهای قانونی مورد استفاده گیرد. یکی از آنها می تواند بحث استفساریه از مجلس باشد زیرا بحث اختلاف بر سر قانون عادی است و تفسیر آن بر عهده مجلس است.

او گفت: در خصوص تفسیر در این زمینه چیزی به صورت رسمی از ما خواسته نشده است.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره احتمال رد صلاحیت یک نماینده در دوره‌ای و تأیید آن در دوره دیگر گفت: هم تأیید و رد و هم رد و تأیید امکان‌پذیر است، البته چیز عمومی نیست می‌توانم بگویم که حالت استثنایی محسوب می‌شود ولی دلایلش مختلف می‌تواند باشد و ممکن است مستندات جرح و تعدیل شود. فرض کنید درحالی‌ که رد یا تأیید است مستندی که دلالت بر رد بود منتفی شده باشد، مهم این است که حق افراد است و باید دقت کرد.

او در پاسخ به سوالی مبنی براینکه سخنگوی جبهه اصلاحات اعلام کرده که شورای نگهبان گفته مشارکت اصلا اهمیتی ندارد؟ گفت: هیچ کس در شورا چنین چیزی نگفته است. ما بارها گفتیم مشارکت مهم است و همه دستگاه ها برای مشارکت حداکثری باید تلاش کنند و مکررا بر آن تاکید کردیم البته گفتیم مشارکت عوامل مختلفی دارد و باید به همه عوامل توجه شود و این کار برعهده همه دستگاه هاست.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: حتی ما بر بحث اصلاح قانون انتخابات تاکید داریم زیرا اصلاح قانون انتخابات بر بهبود ساز و کارهای انتخاباتی کمک می کند لذا در افزایش مشارکت تاثیر دارد. کسانی که این حرفها را می زنند باید پاسخگو باشند و بحث عدم‌ مشارکت و تحریم انتخابات را مطرح کردند و این بار هم مدعی عدم مشارکت شدند که جذاب است.

طحان نظیف در پاسخ به اینکه با توجه به تأکید رهبری درباره اهمیت اعتباردهی به سند رسمی به مصلحت بودن طرح مربوط به آن، اگر این طرح در شورای نگهبان مجدد مطرح شود نظر شورا چه خواهد بود؟ گفت: همانگونه که رهبری این مسئله را عنوان کردند یک مسئله مهم است و مصلحت قطعی کشور است و وظیفه تشخیص مصلحت برعهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است. آخرین نظر شورا نسبت به مصوبه بیش از ۷ ماه قبل به مجلس ارسال شده و در همان مقطع با اصرار مجلس به مجمع ارجاع شد و موضوع در اختیار شورا نیست بلکه در اختیار مجمع است و اگر مجمع هنگام بررسی از ما دعوت کند حضور پیدا می کنیم و امیدواریم به نتیجه برسد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آخرین وضعیت مصوبه افزایش سن بازنشستگی/ شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را تأیید نکرد
شنبه 1402/09/04 ساعت 11:24
سخنگوی شورای نگهبان:
آخرین وضعیت مصوبه افزایش سن بازنشستگی/ شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را تأیید نکرد
سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: لایحه حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب مورد بررسی قرار گرفت که پیش از این ابهامات و ایرادات وارد به این لایحه از سوی بنده تشریح شده بود که باید این ایرادات از سوی مجلس مرتفع شود.
پیش ثبت‌نام در انتخابات اجرایی می‌شود
یکشنبه 1402/05/01 ساعت 17:49
سخنگوی شورای نگهبان:
پیش ثبت‌نام در انتخابات اجرایی می‌شود
سخنگوی شورای نگهبان گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های قانون جدید انتخابات، طراحی مرحله‌ای با عنوان «پیش ثبت‌نام» است و با ابلاغ این قانون این مرحله باید از مرداد ماه جاری آغاز شود.
رأی مثبت مجلس به تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف
سه‌شنبه 1402/04/27 ساعت 11:39
در نشست علنی مجلس صورت گرفت؛
رأی مثبت مجلس به تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف
نمایندگان مردم در خانه ملت با تقاضای تحقیق و تفحص از « درامدها، نحوه هزینه کرد آن و موقوفات رها شده سازمان اوقاف و امور خیریه» موافقت کردند.
سخنگوی شورای نگهبان: موضوع اصلاح قوانین گشت ارشاد در اختیار مجلس است
شنبه 1401/07/16 ساعت 11:37
سخنگوی شورای نگهبان: موضوع اصلاح قوانین گشت ارشاد در اختیار مجلس است
سخنگوی شورای نگهبان گفت: موضوع اصلاح قوانین مربوط به گشت‌ ارشاد در حوزه وظایف مجلس شورای اسلامی است.
طحان نظیف: در شورای نگهبان فضای حاکم، تخصصی است
یکشنبه 1401/05/30 ساعت 15:05
طحان نظیف: در شورای نگهبان فضای حاکم، تخصصی است
سخنگوی شورای نگهبان گفت: سیاست‌های کلی انتخابات حدود شش سال است که توسط رهبری ابلاغ شده‌ و این سیاست‌ها آسیب‌شناسی و راهکارهای ارائه شده نظام انتخابات کشور است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اختراع فراموش‌شده‌ هلندی که جهان مدرن را شکل داد
عکس «تلسکوپ فضایی هابل» از یک کهکشان آبی درخشان
ورود اپلیکیشن‌ها به معاملات ملک و خودرو با حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری
عرضه عینک‌های مجهز به هوش مصنوعی گوگل در سال 2026
بایرن مونیخ 3 _ 1 اسپورتینگ
16 ساله‌های استرالیا به شبکه‌های اجتماعی دسترسی ندارند
اعتصاب و اعتراض گسترده مردم ساحلی سوریه علیه سیاست‌های جولانی ادامه دارد
دولت ترامپ لغو روادید 85 هزار تبعه خارجی را اعلام کرد
نیروی دریایی آمریکا پرواز جنگنده‌های اف-18 در نزدیکی مرز هوایی ونزوئلا را تأیید کرد
ماجرای نجات خانواده حادثه دیده در جاده یاسوج_ اصفهان توسط کودک 5 ساله
انگلیس هفت فرد و نهاد مرتبط با روسیه را تحریم کرد
ترامپ: زمان برگزاری انتخابات در اوکراین فرا رسیده است
دیدار قائم‌مقام وزیر امور خارجه عربستان و معاون وزیر امور خارجه چین با وزیر امور خارجه
انفجار مهیب در پایتخت سوریه
طرح زوج و فرد از درب منازل فردا در تهران اجرا می شود
خداداد به کمیته انضباطی احضار شد
نام‌نویسی قطعی حج تمتع از 62 هزار نفر فراتر رفت
سفارت روسیه تکذیب کرد: آگهی جذب نیروی نظامی در ایران جعلی است
زلزله کرمانشاه و آذربایجان شرقی را لرزاند+جزییات
رئیس‌جمهور روسیه بار دیگر بر مالکیت دونباس تأکید کرد
نورنما | رانندگی روی لبه تیغ
سردار معدنی : یگان های عملیاتی سپاه در مرزها هوشیارند
تکلیف سهمیه بنزین خودروهای نوپلاک مشخص شد+ جزییات
هشدار قطر: حمله به آنروا، پیامدهای فاجعه‌بار دارد
عارف هشدار داد: وضعیت کم‌آبی در کشور بی‌سابقه است
کرملین: پوتین قصد بازسازی شوروی و حمله به ناتو را ندارد
پاپ خواستار صلح عادلانه و پایدار در اوکراین شد
کاهش 2 درصدی مصرف گاز با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تا تابستان آیند
واکنش مدیر مجموعه تاریخی سعدآباددرخصوص سرقت از موزه ظروف سلطنتی و مخزن سعدآباد
تولید نفت ایران به 4.3 میلیون بشکه در روز رسید
تیراندازی نظامیان صهیونیست/ 3 شهروند سوری در قنیطره زخمی شدند
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
باران تا جمعه در تهران ادامه دارد؛ هوا سرد می‌شود
وزارت آموزش‌وپرورش: مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند
بارش برف و باران در غرب و شمال غرب کشور
زمان ثبت نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد+شرایط دریافت وام
بخشش گلی کوهکن؛ پایان یک پرونده جنجالی
پرسپولیس 1 - 0 پیکان +فیلم
دونالد ترامپ خواهان دیدار با پاپ لئو چهاردهم شد
اتوبوس و مترو برای بانوان پایتخت رایگان شد+علت
بارش‌های پیش‌رو جبران‌کننده نیست
ثابثی خطاب به فرمانده سپاه تهران: لباس سپاه یادگار شهیدان است؛ شأن آن را حفظ کنید
کدام مدارس و دانشگاه فردا چهارشنبه غیر حضوری هستند؟/اسامی استانها
لحظه نجات مرد 45 ساله با راهنمایی اپراتور هلال احمر+فیلم
رسوایی «استیک‌نایف»؛ پرده‌برداری از سال‌ها پنهان‌کاری سرویس جاسوسی انگلیس
ترکیب پرسپولیس برای دیدار با پیکان اعلام شد
یک مقام مسول: مصرف مازوت در تمام نیروگاه‌های پایتخت متوقف است
دولت عراق: مسدودسازی دارایی‌ها فقط شامل گروه‌های مرتبط با داعش و القاعده است
مدارس سیستان‌وبلوچستان فردا مجازی شد
واکنش جبلی به ادعای دستکاری نظرسنجی ها
X
آگهی تبلیغاتی