×
سیاسی
شناسه خبر : 145399
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/24 ساعت 10:02
دستاورد زلنسکی در لیتوانی؛ دو پله سقوط!

نورنیوز بررسی کرد؛

دستاورد زلنسکی در لیتوانی؛ دو پله سقوط!

زلنسکی شاهد دو پله سقوط در لیتوانی بود؛ گذار از «عضویت دائمی در ناتو« به «تشکیل شورای همکاری»!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: با وجود همه نارضایتی‌ها و خط و نشان‌هایی که رئیس جمهور اوکراین برای اعضای پیمان آتلانتیک شمالی در اعتراض به عدم عضویت کشورش در ناتو کشید، او عملا در نشست لیتوانی تحقیر شد.

بر خلاف آنچه برخی رسانه‌های طرفدار زلنسکی در اوکراین و اروپا القا می‌کردند، نتیجه و خروجی نشست لیتوانی، هموار شدن مسیر عضویت کی‌یف در پیمان آتلانتیک شمالی نبود.

زلنسکی در نشست لیتوانی، بر روی دو گزینه متمرکز بود: «عضویت قطعی در ناتو» یا «شراکت با اولویت در ناتو» اما هیچ یک از این دو گزینه اتفاق نیفتاد.

مقامات ناتو صرفا با تشکیل «شورای همکاری اوکراین-ناتو» موافقت کردند و دیگر هیچ! به عبارت بهتر، حتی آتلانتیکی‌ها اوکراین را به عنوان «شریک با اولویت» نیز در نظر نگرفتند.

بنابراین، زلنسکی شاهد دو پله سقوط در لیتوانی بود؛ گذار از «عضویت دائمی در ناتو« به «تشکیل شورای همکاری»!

شرط مهم عضویت اوکراین در ناتو، یعنی جلب موافقت همه اعضای پیمان آتلانتیک شمالی با این مسئله، در عمل اتفاق نخواهد افتاد زیرا برخی کشورها مانند مجارستان،فرانسه و اتریش صراحتا مخالفت خود را با این روند اعلام کرده‌اند.

در این میان، صدای اعتراض زلنسکی به گوش سران ناتو نمی‌رسد. ولودیمیر زلنسکی اخیرا در یک سخنرانی در مرکز ویلنیوس در کنار رهبر لیتوانی مدعی شده است که کشورش ناتو را قدرتمندتر خواهد کرد.

لیتوانی در کنار چند کشور دیگر اروپای شرقی و مرکزی، از متحدان پر و پا قرص اوکراین در جنگ بوده است.منابع دولتی و رسانه ای اوکراین، اعلام کمکهای غرب به این کشور در جریان جنگ در نشست لیتوانی را نوعی شوی تبلیغاتی قلمداد کرده و آن را فاقد اهمیت راهبردی می دانند.

آلمان اعلام کرده است یک بسته نظامی دیگر به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو به اوکراین کمک خواهد کرد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد این بسته کمکی شامل دو سیستم موشک‌انداز پاتریوت، ۲۵ تانک ۱ A5 لئوپارد، ۴۰ خودروی جنگی پیاده نظام ماردر، ۲۰هزار گلوله توپ و ۵هزار تسلیحات دودزا می‌شود.

طی روزهای اخیر بسیاری از تحلیلگران مسائل نظامی و امنیتی در اروپا از نشست لیتوانی به عنوان نقطه آشکارساز شکست و عقبگرد اوکراین یاد می کنند و حتی تلاش ظاهری افرادی مانند ینس استولتنبرگ دبیر کل نروژی ناتو برای توجیه ناراحتی‌های زلنسکی نیز نتوانسته است راه به جایی ببرد!

عضویت در ناتو وحتی شراکت با آتلانتیکی ها، نه در دوران جنگ و نه پس از آن قرار نیست فعالیت پیدا کند. این بدترین خبر ممکن برای رئیس جمهور اوکراین و دیگر غربگرایان این کشورمحسوب می شود.

بی دلیل نیست که مقامات آمریکایی از زلنسکی( با لحنی هشدار آمیز) خواسته اند تا انتقادات خود از واشنگتن و دیگر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی را متوقف سازد.

در هر حال، نشست لیتوانی نقطه آشکارساز اختلافات عدیده ایست که میان ناتو و اوکراین به وجود آمده است. این ماجرا بر خلاف آنچه القا می شود چندان پیچیده نیست!

ناتو به صورتی کاملا آشکار زیر قول ها و وعده های خود به دولت اوکراین و زلنسکی بر سر پذیرش کی یف در پیمان آتلانتیک شمالی زده است. تاکید می شود که چنین روندی قرار نیست در آینده ای نزدیک تکمیل شود ، حتی اگر همین امروز جنگ اوکراین به پایان برسد!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار زرد آلودگی هوا در تهران/ دما ثابت می‌ماند
طوفان در تنریف اسپانیا 3 کشته و 15 زخمی بر جای گذاشت
واکنش سازمان برنامه به سفر برزیل معاون رئیس‎‌جمهور
شمار شهدای غزه به 69 هزار و 176 نفر رسید
کدام بازیکن باارزشترین فوتبالیست جوان جهان است؟
لغو 1100 پرواز فقط در یک روز در آمریکا
بازداشت عضو شورای شهر دورود
القسام جسد افسر اسرائیلی را به صلیب سرخ تحویل داد
قوه قضاییه: اظهارات رسایی صحت ندارد
نخست وزیر مجارستان: پیروزی اوکراین فقط با «معجزه» ممکن است
تاکید وزیران خارجه مصر و قطر بر تثبیت آتش‌بس در غزه
پزشکیان: دستگاه‌های دولتی از ناقضان اصول قانون اساسی هستند
غیرحضوری شدن فعالیت ببیشتر مدارس خوزستان تا پایان آبان + جزییات
صرفه‌جویی در شمال تهران؛ 67 روز بیشتر آب برای پایتخت
جایگاه و نقش گروه زر در امنیت غذایی ایران
مالک رستوران اسپانیایی، مشتریان صهیونیست خود را خارج کرد + فیلم
ترامپ: دموکرات‌ها «مثل سگ» پا پس کشیدند
پایان فرار برادران قاتل؛ اعتراف به قتل سه مرد در زاهدان
اعلام آمادگی لاوروف برای دیدار با وزیر خارجه آمریکا
جزئیات پرونده قتل مبینا زارع در غرب تهران ؛ قاتل از کشور گریخت
دستگیری عوامل کشتار غیرمجاز الاغ
رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
رئیس‌جمهور سه‌شنبه به مجلس می‌رود
زلزله‌ای حدود 7 ریشتری شمال شرق ژاپن را لرزاند
عارف: تأمین مسکن، اولویت اصلی دولت است
مهریه بدون سقف و بدون زندان
پرونده ثبت‌نام آزمون دکتری 1405 با 171 هزار داوطلب بسته شد
اژه‌ای: از متهمان امنیتی جنگ 12 روزه نیز می‌توان گذشت
موفقیت برندهای ایرانی در بازار چین
قیمت دلار و سایرارزها امروز یکشنبه 18 آبان 1404
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 18 آبان 1404 + جدول
پاسخ رسمی مرغداران به شایعه مصرف مواد مخدر در مرغ‌ها
از غزه تا قاب سینما؛ آغاز شمارش معکوس نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت
آلمانی‌ها در مخالفت با صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی خود را زنجیر کردند
گذشت از قصاص یک ساعت قبل از اجرای حکم
اعتراض تند شورایی‌ها به غیبت زاکانی در صحن شورا
توانمندی موشکی کشور چند سال جلو افتاده است
اختلال اینترنت ایران مربوط به سرویس کلادفلر است
انتقاد فرانسه از استقرار نیروهای آمریکایی در کارائیب
سقوط عجیب بورس تهران با خروج نقدینگی
نتانیاهو به زوال عقل پیشرفته مبتلا است
نقشه تازه قدرت در نظم نوین معدنی
حمل بار غیرایمن و جابه‌جایی مسافر با خودرو شخصی ممنوع شد
پرداخت بیعانه نقطه آغاز اغلب کلاهبرداری‌های اینترنتی است
پایان رسمی صدرنشینی ایران در رنکینگ جهانی والیبال نشسته
قاضی پرونده اعدام صدام از سوءقصد جان سالم به در برد
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز 18 آبان 1404
هشت کشور آماده بازداشت نتانیاهو به اتهام جنایت جنگی در غزه
یک شهید در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اراک میزبان دربی پایتخت شد
X
آگهی تبلیغاتی