×
سیاسی
شناسه خبر : 145268
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 15:12
بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

«جان ساپکو» بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان از فساد در افغانستان به عنوان "بزرگترین چالش" مأموریت آمریکا یاد کرد و گفت که «ما نه تنها پول زیادی از دست دادیم، بلکه به فساد در آن کشور نیز کمک کردیم.»

نورنیوز - گروه بین‌الملل: بازرس ویژه آمریکا روز دوشنبه در نطقی در موسسه خدمات سلطنتی انگلیس ضمن انتقاد از نظارت ضعیف دولت آمریکا بر کمک‌های خارجی، با اشاره به انتقال پول "هنگفت" از آمریکا به افغانستان گفت: ما فساد را از طریق ریختن پول بیش از حد با سرعت بیش از حد در یک کشور بیش از حد کوچک، بدتر کرده‌ایم و نکته مهم این است که نظارت چندانی هم در کار نبوده است.

این اظهارات ساپکو بعد از آن مطرح شد که بانک جهانی در یک ارزیابی از نحوه مدیریت صندوق بازسازی افغانستان (سیگار -ARTF) انتقاد کرد، به همین دلیل وی گفت که حامیان مالی خارجی افغانستان بیش از آنکه بتوانند این بودجه هنگفت را صرف بازسازی آن کنند، با این ریخت و پاش مالی باعث بدتر شدن فساد و دامن زدن به درگیری در افغانستان شدند. 

ساپکو همچنین با نقد رویکرد "غیر واقع بینانه" امریکا در افغانستان گفت که افغانستان یک کشور بسیار فقیر است که به یکباره پول هنگفتی به آن سرازیر شد و نظارت اندکی بر آن وجود داشت.

وی همچنین از "عدم هماهنگی بین نهادهای بین المللی در افغانستان" به عنوان یک مسئله دیگر یاد کرد و بی اطلاعی دولت ها و سازمان‌های بین المللی از فعالیت‌های یکدیگر در افغانستان را "مشکل جدی" خواند و گفت: "ما و متحدان ما نمی‌دانستیم که در افغانستان چه می‌کنند و پیمان کاران آنها کیستند. "

سیگار به تازگی در گزارشی اعلام کرد که تاکنون نظارت چندانی بر نحوه مصرف و مکان مصرف کمک ۱۰ میلیارد دلاری که ۳۴ کشور و نهاد بین المللی از سال ۲۰۰۲ به افغانستان کرده بودند وجود نداشته است، بعد از آن بود که بانک جهانی نیز بر ناتوانی خود در ارزیابی دقیق تاثیر این پول‌ها صحه گذاشت.

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان گفت: سوءمدیریت پول‌های صندوق بازسازی افغانستان نشان دهنده مشکلات کلی مربوط به کمک‌های چندین میلیارد دلاری خارجی برای بازسازی افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون است.

ساپکو با اعلام اینکه این گزارش یک هشدار برای جامعه بین‌المللی است، افزود: ما از همان ابتدا فساد را نادیده گرفتیم و اعتنایی به مقام‌های فاسدی که به آنها پول می‌دادیم و همینطور روسای خرده‌پایی که بعدا به شدت ثروتمند شدند، نداشته‌ایم.

او تأکید کرد: چنین فسادی به طولانی‌تر شدن جنگ در افغانستان که در سال هفدهم آن است کمک می‌کند چراکه باعث تضعیف حمایت از دولت افغانستان و تضعیف روحیه نیروهای نظامی این کشور که جنگیده و جانشان را از دست می‌دهند، می‌شود.

سیگار همچنین به تازگی در گزارش سه ماهه خود اعلام کرد که تعداد نیروهای امنیتی افغانستان کاهش چشمگیری داشته در حالی که کنترل شبه‌نظامیان طالبان و دیگر شبه‌نظامیان بر این کشور افزایش یافته است.

ساپک در پایان گفت که آمریکا همان زمان نیز یک جدول زمانی "غیر واقعی" برای موفقیت در افغانستان ارائه کرده بود.


ایرنا
اخبار مرتبط
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 15:02
نور ویدئو؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 12:17
نور ویدئو؛
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
در حالی یک سال از جنگ نیابتی آمریکا با روسیه در اوکراین گذشت که هزینه‌تراشی‌ جنگ‌افروزی‌های آمریکا برای مالیات‌دهندگان این کشور دستاوردی نداشت.
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 14:22
نور ویدئو؛
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ دو سامانه بارشی معادل 6 برابر باران پاییز کشور
واکنش تند نوه عزالدین قسام به تهدید وزیر افراطی رژیم صهیونیستی
ادامه ممنوعیت فعالیت الجزیره در رام الله
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمالی
دستور صریح رئیس جمهور برای حل مشکل میدان نفتی آزادگان
هشدار سرعت لحظه‌ای در جاده‌ها؛ رانندگان مراقب باشید!
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
هوای تهران دوباره آلوده شد
غرب برای مداخله و تاثیرگذاری بر انتخابات دومای دولتی روسیه تلاش می کند
اظهارات بحث‌برانگیز درباره آرزوی مرگ ترامپ توسط زلنسکی
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
X
آگهی تبلیغاتی