×
سیاسی
شناسه خبر : 145268
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 15:12
بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

«جان ساپکو» بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان از فساد در افغانستان به عنوان "بزرگترین چالش" مأموریت آمریکا یاد کرد و گفت که «ما نه تنها پول زیادی از دست دادیم، بلکه به فساد در آن کشور نیز کمک کردیم.»

نورنیوز - گروه بین‌الملل: بازرس ویژه آمریکا روز دوشنبه در نطقی در موسسه خدمات سلطنتی انگلیس ضمن انتقاد از نظارت ضعیف دولت آمریکا بر کمک‌های خارجی، با اشاره به انتقال پول "هنگفت" از آمریکا به افغانستان گفت: ما فساد را از طریق ریختن پول بیش از حد با سرعت بیش از حد در یک کشور بیش از حد کوچک، بدتر کرده‌ایم و نکته مهم این است که نظارت چندانی هم در کار نبوده است.

این اظهارات ساپکو بعد از آن مطرح شد که بانک جهانی در یک ارزیابی از نحوه مدیریت صندوق بازسازی افغانستان (سیگار -ARTF) انتقاد کرد، به همین دلیل وی گفت که حامیان مالی خارجی افغانستان بیش از آنکه بتوانند این بودجه هنگفت را صرف بازسازی آن کنند، با این ریخت و پاش مالی باعث بدتر شدن فساد و دامن زدن به درگیری در افغانستان شدند. 

ساپکو همچنین با نقد رویکرد "غیر واقع بینانه" امریکا در افغانستان گفت که افغانستان یک کشور بسیار فقیر است که به یکباره پول هنگفتی به آن سرازیر شد و نظارت اندکی بر آن وجود داشت.

وی همچنین از "عدم هماهنگی بین نهادهای بین المللی در افغانستان" به عنوان یک مسئله دیگر یاد کرد و بی اطلاعی دولت ها و سازمان‌های بین المللی از فعالیت‌های یکدیگر در افغانستان را "مشکل جدی" خواند و گفت: "ما و متحدان ما نمی‌دانستیم که در افغانستان چه می‌کنند و پیمان کاران آنها کیستند. "

سیگار به تازگی در گزارشی اعلام کرد که تاکنون نظارت چندانی بر نحوه مصرف و مکان مصرف کمک ۱۰ میلیارد دلاری که ۳۴ کشور و نهاد بین المللی از سال ۲۰۰۲ به افغانستان کرده بودند وجود نداشته است، بعد از آن بود که بانک جهانی نیز بر ناتوانی خود در ارزیابی دقیق تاثیر این پول‌ها صحه گذاشت.

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان گفت: سوءمدیریت پول‌های صندوق بازسازی افغانستان نشان دهنده مشکلات کلی مربوط به کمک‌های چندین میلیارد دلاری خارجی برای بازسازی افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون است.

ساپکو با اعلام اینکه این گزارش یک هشدار برای جامعه بین‌المللی است، افزود: ما از همان ابتدا فساد را نادیده گرفتیم و اعتنایی به مقام‌های فاسدی که به آنها پول می‌دادیم و همینطور روسای خرده‌پایی که بعدا به شدت ثروتمند شدند، نداشته‌ایم.

او تأکید کرد: چنین فسادی به طولانی‌تر شدن جنگ در افغانستان که در سال هفدهم آن است کمک می‌کند چراکه باعث تضعیف حمایت از دولت افغانستان و تضعیف روحیه نیروهای نظامی این کشور که جنگیده و جانشان را از دست می‌دهند، می‌شود.

سیگار همچنین به تازگی در گزارش سه ماهه خود اعلام کرد که تعداد نیروهای امنیتی افغانستان کاهش چشمگیری داشته در حالی که کنترل شبه‌نظامیان طالبان و دیگر شبه‌نظامیان بر این کشور افزایش یافته است.

ساپک در پایان گفت که آمریکا همان زمان نیز یک جدول زمانی "غیر واقعی" برای موفقیت در افغانستان ارائه کرده بود.


ایرنا
اخبار مرتبط
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 15:02
نور ویدئو؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 12:17
نور ویدئو؛
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
در حالی یک سال از جنگ نیابتی آمریکا با روسیه در اوکراین گذشت که هزینه‌تراشی‌ جنگ‌افروزی‌های آمریکا برای مالیات‌دهندگان این کشور دستاوردی نداشت.
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 14:22
نور ویدئو؛
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
اختلاف بین بن سلمان و ترامپ در پی جنگ علیه ایران
دستور وزیر ارتباطات برای رفع نقاط کور آنتن‌دهی در مسیرهای اربعین
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و سوم
هلال‌احمر با 2500 آمبولانس وارد میدان شد
جنایت در ساختمان نیمه‌کاره؛ قاتل لب به اعتراف گشود
شورای نگهبان: بدرقه رهبر شهید جلوه‌ای از ایمان و وفاداری ملت ایران بود
کره‌جنوبی: خروج کشتی «نامو» از تنگه هرمز به تعویق افتاد
حضور مقام‌های کوبایی در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
جزئیات تشییع داماد رهبر شهید در تهران
خاکسپاری فرزاد جمشیدی با حضور چهره‌های تلویزیون؛ وداع با یک صدای ماندگار
شلیک پلیس به زورگیر پارک پلیس
انهدام باند نفوذ در دستگاه‌های دولتی؛ 11 متهم به 60 سال حبس محکوم شدند
صدرنشینی که هیچ‌کس آرزویش را نداشت
هشدار معاون وزیر علوم درباره کاهش تمایل جوانان به دانشگاه
اژه‌ای: اینک ماییم و بدرقه‌ی عزیزترین عزیزان‌مان
اوسمار رفت؛ شمارش معکوس برای معرفی سرمربی جدید پرسپولیس
شهردار ایلام بازداشت شد
ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
ترور مأمور پلیس در سیستان و بلوچستان؛ ستوان محمد پلنگی به شهادت رسید
دیدار غریب آبادی با نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر
زائران و شهروندان موارد مشکوک را به 110، 113 و 114 گزارش دهند
حضور هیات پاکستان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل یمن
نحوه فعالیت بانک‌ها در تعطیلات 4 روزه تهران اعلام شد
متروی تهران 24 ساعته شد؛ پذیرش زائران در 30 ایستگاه منتخب
پزشکیان: تشییع رهبر شهید باید نماد وحدت ملی باشد
نورنما | نورپردازی زیبای ورزشگاه مونتری
رویترز: مذاکرات فنی غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه آغاز شد
حضور مقامات هند در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب
دیوان محاسبات: فقط 2 شرکت از 74 شرکت صندوق‌های بازنشستگی واگذار شد
حضور معاون اردوغان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران
وضعیت فعالیت میادین میوه و تره‌بار تهران در 13، 14 و 15 تیر اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 +جدول قیمت ها
مرگ مرموز تفنگدار 21 ساله آمریکایی در آب‌های کالیفرنیا
انگلیس رئیس دوره‌ای FATF شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 10 تیر 1405
ماجرای 23 انگشتر اهدایی رهبر شهید چه بود؟
استقرار صدها نظامی آمریکا در ونزوئلا
حق سرانه درمان تامین اجتماعی افزایش یافت؛ مبلغ جدید اعلام شد
ماجرای 23 انگشتری اهدایی رهبر شهید چه بود؟
بازدید 32 هزار گردشگر از تخت سلیمان
آزادی 850 زندانی غیرعمد همزمان با مراسم تشییع رهبر شهید
تهران گرم‌تر می‌شود؛ افزایش دما از جمعه آغاز می‌شود
سازمان بازرسی صدرنشین شفافیت شد؛ رتبه نخست دسترسی آزاد به اطلاعات
مونسون به اوج رسید؛ بارش شدید و سیلاب در راه سیستان‌ و بلوچستان
اتابک: نوسازی صنایع ایران با توان داخلی آغاز شد
فرودگاه مهرآباد جمعه تعطیل است؛ جزئیات محدودیت پروازها برای مراسم تشییع رهبرشهید
حضور رئیس‌جمهور و رئیس مجلس عراق در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
کشتی خارجی متخلف در تنگه هرمز به گل نشست
نورنما | آتش سوزی جنگلی در جنوب یوتا