×
سیاسی
شناسه خبر : 145268
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 15:12
بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

بازرس ویژه آمریکا: واشنگتن خودش به فساد در افغانستان دامن زد

«جان ساپکو» بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان از فساد در افغانستان به عنوان "بزرگترین چالش" مأموریت آمریکا یاد کرد و گفت که «ما نه تنها پول زیادی از دست دادیم، بلکه به فساد در آن کشور نیز کمک کردیم.»

نورنیوز - گروه بین‌الملل: بازرس ویژه آمریکا روز دوشنبه در نطقی در موسسه خدمات سلطنتی انگلیس ضمن انتقاد از نظارت ضعیف دولت آمریکا بر کمک‌های خارجی، با اشاره به انتقال پول "هنگفت" از آمریکا به افغانستان گفت: ما فساد را از طریق ریختن پول بیش از حد با سرعت بیش از حد در یک کشور بیش از حد کوچک، بدتر کرده‌ایم و نکته مهم این است که نظارت چندانی هم در کار نبوده است.

این اظهارات ساپکو بعد از آن مطرح شد که بانک جهانی در یک ارزیابی از نحوه مدیریت صندوق بازسازی افغانستان (سیگار -ARTF) انتقاد کرد، به همین دلیل وی گفت که حامیان مالی خارجی افغانستان بیش از آنکه بتوانند این بودجه هنگفت را صرف بازسازی آن کنند، با این ریخت و پاش مالی باعث بدتر شدن فساد و دامن زدن به درگیری در افغانستان شدند. 

ساپکو همچنین با نقد رویکرد "غیر واقع بینانه" امریکا در افغانستان گفت که افغانستان یک کشور بسیار فقیر است که به یکباره پول هنگفتی به آن سرازیر شد و نظارت اندکی بر آن وجود داشت.

وی همچنین از "عدم هماهنگی بین نهادهای بین المللی در افغانستان" به عنوان یک مسئله دیگر یاد کرد و بی اطلاعی دولت ها و سازمان‌های بین المللی از فعالیت‌های یکدیگر در افغانستان را "مشکل جدی" خواند و گفت: "ما و متحدان ما نمی‌دانستیم که در افغانستان چه می‌کنند و پیمان کاران آنها کیستند. "

سیگار به تازگی در گزارشی اعلام کرد که تاکنون نظارت چندانی بر نحوه مصرف و مکان مصرف کمک ۱۰ میلیارد دلاری که ۳۴ کشور و نهاد بین المللی از سال ۲۰۰۲ به افغانستان کرده بودند وجود نداشته است، بعد از آن بود که بانک جهانی نیز بر ناتوانی خود در ارزیابی دقیق تاثیر این پول‌ها صحه گذاشت.

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان گفت: سوءمدیریت پول‌های صندوق بازسازی افغانستان نشان دهنده مشکلات کلی مربوط به کمک‌های چندین میلیارد دلاری خارجی برای بازسازی افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون است.

ساپکو با اعلام اینکه این گزارش یک هشدار برای جامعه بین‌المللی است، افزود: ما از همان ابتدا فساد را نادیده گرفتیم و اعتنایی به مقام‌های فاسدی که به آنها پول می‌دادیم و همینطور روسای خرده‌پایی که بعدا به شدت ثروتمند شدند، نداشته‌ایم.

او تأکید کرد: چنین فسادی به طولانی‌تر شدن جنگ در افغانستان که در سال هفدهم آن است کمک می‌کند چراکه باعث تضعیف حمایت از دولت افغانستان و تضعیف روحیه نیروهای نظامی این کشور که جنگیده و جانشان را از دست می‌دهند، می‌شود.

سیگار همچنین به تازگی در گزارش سه ماهه خود اعلام کرد که تعداد نیروهای امنیتی افغانستان کاهش چشمگیری داشته در حالی که کنترل شبه‌نظامیان طالبان و دیگر شبه‌نظامیان بر این کشور افزایش یافته است.

ساپک در پایان گفت که آمریکا همان زمان نیز یک جدول زمانی "غیر واقعی" برای موفقیت در افغانستان ارائه کرده بود.


ایرنا
اخبار مرتبط
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 15:02
نور ویدئو؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
دوشنبه 1401/12/15 ساعت 12:17
نور ویدئو؛
درس نگرفتن از تاریخ و هزینه‌تراشی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی
در حالی یک سال از جنگ نیابتی آمریکا با روسیه در اوکراین گذشت که هزینه‌تراشی‌ جنگ‌افروزی‌های آمریکا برای مالیات‌دهندگان این کشور دستاوردی نداشت.
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 14:22
نور ویدئو؛
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چگونه فرزندمان را مقابل آنفلوآنزا ایمن کنیم؟
ریزربات‌های هوشمند؛ حرکت با گرمای بدن بدون نیاز به باتری
نوراینفو | فواید مصرف بادام
محققان صدای رعد و برق روی مریخ را ثبت کردند
مخدر گل و تهدیدات آن: پزشک متخصص اعتیاد از خطرات پنهان می‌گوید
سرمربی تیم ب استقلال کیست ؟
تسهیل ارسال 24 هزار کامیون کمک به غزه
آلمان حمایت خود را از پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا اعلام کرد
شهادت 335 لبنانی پس از آتش‌بس
واکنش سازمان ملل به تجاوز اسرائیل به سوریه
شایعه مرگ عمران خان پاکستان را ملتهب کرد
شبیخون مقاومت به نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری
تفاهم‌نامه ریلی ایران، روسیه و آذربایجان در راستای توسعه ترانزیت بین المللی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تحولات منطقه
واکنش صریح سازمان ملل به سخنان ترامپ علیه مهاجران
هاآرتص افشا کرد؛ درخواست عربستان برای برکناری نتانیاهو
انصارالله یمن: سوریه حق دارد به تجاوزهای اسرائیل پاسخ دهد
غافلگیری تکنولوژیک در دربی
انفجار مهیب در پایگاه موشکی روسیه/جزئیات حادثه در حال بررسی است
چین به آمریکا هشدار داد؛ هرگونه اقدام علیه ونزوئلا غیرقابل قبول است
افزایش خطرناک آلاینده‌ها در شهرهای پرجمعیت
مردم خشمگین سوریه پرچم صهیوئیستی را آتش زدند
سه کارگر چینی قربانی یک حمله پهپادی در مرز تاجیکستان شدند
فقط 43 هزار از یک میلیون اثر تاریخی ایران ثبت شده
محرومیت در پرسپولیس به‌دلیل مصاحبه‌های جنجالی
شیخ نعیم قاسم: حق پاسخگویی به ترور شهید الطبطبائی محفوظ است
زلزله سیاسی در اوکراین / استعفای رئیس دفتر زلنسکی
جدول لیگ برتر فوتبال ایران / پرسپولیس صدرنشین
شکست حریف آمریکایی با کامبک دیدنی فرجی
اوسمار: الان وقت کری‌خوانی برای دربی است
شرط روسیه برای پذیرفتن مذاکرات صلح
اولین واگن قطار چینی در راه ایران
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
X
آگهی تبلیغاتی