×
سیاسی
شناسه خبر : 145206
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/19 ساعت 14:54
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین

این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: لیتوانی طی چند روز آینده میزبان نشست سران ناتو خواهد بود، نشستی که تحت تاثیر اقدامات اخیر آمریکا در قبال اوکراین قرار گرفته است.

در اقدامی تامل برانگیز چند روز مانده به نشست لیتوانی، بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین «تصمیم سختی» بوده اما او این تصمیم را گرفته چرا که کی‌یف به این بمب‌ها نیاز داشته است.

کاخ سفید ساعاتی قبل‌تر از آن مصاحبه تأیید کرده بود بایدن با ارسال این مهمات جنجالی به اوکراین برای استفاده علیه نیروهای روسیه موافقت کرده است.

بایدن در حالی از کلیدواژه «نیاز اوکراین» برای توجیه این اقدام که می‌تواند به فاجعه‌ای انسانی مبدل شود، استفاده کرده است که در صداقت ادعای او تردید‌های بسیاری وجود دارد، زیرا گرچه اوکراین از آغاز جنگ، خواستار برخورداری از تسلیحات سنگین در کنار جنگنده‌های اف 16 بود ولی آمریکا همواره از انجام آن طفره رفته است.

در همین حال؛ اوکراین عضویت در ناتو را یک ضرورت و نیاز برای امنیت و آینده خود عنوان کرده و حتی جهت تحقق این امر حاضر به جنگ افروزی علیه روسیه شد اما آمریکا و سایر اعضای ناتو رسما این عضویت را رد کردند، چنانچه بایدن در مصاحبه اخیرش گفت: اوکراین هنوز برای عضویت در ناتو آماده نیست!

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز ماه گذشته میلادی گفت: در این نشست از اوکراین برای عضویت در این ائتلاف رسما دعوت نخواهد شد اما راه‌های «نزدیک‌تر کردن اوکراین به ناتو» به بحث گذاشته خواهد شد.

با توجه به این شرایط اعای بایدن مبنی بر دادن بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین به خاطر نیاز این کشور، بیشتر به یک طنز و داستان‌سرایی شباهت دارد تا یک واقعیت.

این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.

در این میان؛ نکته قابل توجه مخالفت آلمان، فرانسه، کانادا، اسپانیا، اتریش و ایتالیا با ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین است، البته ناگفته نماند که انگلیس هر چند به ظاهر مدعی مخالفت با این اقدام آمریکا بوده اما رصد مطبوعات حاکمیتی این کشور همچون بی‌بی‌سی نشان از حمایت کامل انگلیسی‌ها از این موضوع دارد.

بی‌بی‌سی بدون اشاره به پیامدهای انسانی و زیست محیطی استفاده از این بمب‌ها، نه تنها به توجیه این اقدام پرداخته بلکه آن را امری ضروری و حتی مخالفت اروپایی‌ها با آن را نادرست دانسته و پیامد عدم استفاده از آن را کاهش برتری آمریکا بر روسیه در جنگ و ایجاد شکاف میان آمریکا و متحدانش عنوان می‌کند!


نورنیوز
اخبار مرتبط
غلبه حاشیه جنگ غلات بر متن جنگ اوکراین!
دوشنبه 1402/07/03 ساعت 11:05
نورنیوز بررسی کرد؛
غلبه حاشیه جنگ غلات بر متن جنگ اوکراین!
با بالا گرفتن یک مناقشه دیپلماتیک بر سر غلات، لهستان که یکی از نزدیک‌ترین متحدان اوکراین است، اعلام کرده که دیگر به این کشور سلاح ارسال نمی‌کند و نخست‌وزیر لهستان گفته؛ در عوض بر مسلح کردن خود با سلاح‌های مدرن تمرکز خواهد کرد.
فاجعه ارسال اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین؛ آیا گوترش و گروسی توضیحی دارند؟
شنبه 1402/06/25 ساعت 13:13
نورنیوز بررسی کرد؛
فاجعه ارسال اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین؛ آیا گوترش و گروسی توضیحی دارند؟
لید: سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حتی یافته‌های مسلم خود در خصوص مخاطرات زیستی و ژنتیکی ناشی از استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده را نیز از ترس واشینگتن و لندن به صورت قطعی منتشر نمی‌کنند تا مسیر انتقال آنها به اوکراین بر اساس تصمیمات ناتو باز باشد!
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 15:19
نور ویدئو؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 12:52
نورنیوز بررسی کرد؛
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
اوکراین قربانی معاملات پشت پرده آمریکا و اروپا شده و التماس‌ها و تهدیدات زلنسکی در خصوص لزوم عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی تاکنون راه به جایی نبرده و از این پس هم نخواهد برد.
چرا نهادهای بین‌المللی در قبال استفاده گسترده غرب از سلاح‌های غیر متعارف سکوت کرده‌اند؟!
شنبه 1402/01/12 ساعت 14:13
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا نهادهای بین‌المللی در قبال استفاده گسترده غرب از سلاح‌های غیر متعارف سکوت کرده‌اند؟!
استفاده گسترده آمریکا و انگلیس از سلاح‌های اورانیوم دار به‌دلیل آثار مخرب آن بر محیط زیست و حیات انسان‌ها، مصداق جنایت جنگی است و باید از سوی نهادهای بین‌المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.
تلاش غرب برای عقیم گذاردن هر گونه طرح صلح در جنگ اوکراین
جمعه 1402/01/11 ساعت 11:59
نورنیوز بررسی کرد؛
تلاش غرب برای عقیم گذاردن هر گونه طرح صلح در جنگ اوکراین
اکنون بر خلاف واقعیت‌های میدانی، کشورهای غربی تلاش می‌کنند با متهم‌سازی چین و ایران به تامین تسلیحات مورد نیاز روسیه در جنگ اوکراین ،پکن و تهران را به عنوان یک طرف منازعه معرفی کنند تا با این ترفند هرگونه ابتکار صلح را پیش از شکل گرفتن در نطفه خفه کنند.
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
پنج‌شنبه 1401/12/25 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
یک بام و دو هوای فرانسه و آلمان در جنگ اوکراین
فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها گرچه در حوزه دیپلماسی آشکار، سخت‌ترین مواضع را در قبال روسیه اتخاذ کرده‌اند اما هم‌زمان در حوزه دیپلماسی پنهان، سیگنال‌های دیپلماسی را مستقیماً یا از طریق بازیگران واسط به طرف مقابل مخابره می‌کنند.
خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 16:49
نورنیوز بررسی کرد؛
خودکشی غرب در اوکراین؛ مواجهه منطق راهبردی با سودهای تسلیحاتی!
تمرکز تسلیحات غربی در خاک اوکراین نه تنها شرایط جنگ را پیچیده‌تر ساخته، بلکه حتی در صورت انعقاد صلحی موقت و پایدار در کی‌یف نیز شاهد اخلال در حفظ موازنه بازدارندگی در محدوده جنگی خواهیم بود.
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
دوشنبه 1401/12/22 ساعت 19:55
نورنیوز بررسی کرد؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
اوکراین امروز؛ محل عبرت غربگرایان است
دوشنبه 1400/12/09 ساعت 15:20
اوکراین امروز؛ محل عبرت غربگرایان است
صدرالحسینی گفت: قطعا بحران اوکراین که نقطه تاریخی است، می‌تواند برای سالیان دور به عنوان یک ماجرای عبرت آموز برای ملت‌های مستقل تعبیر شود.
نظرات

آخرین اخبار
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند