×
سیاسی
شناسه خبر : 145170
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/04/18 ساعت 19:09
عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: بدون قدرت نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد و حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است. در گفتگو قدرت سخت نظامی و قدرت نرم هوشمند مولفه قدرت هستند و از ابزارهای روانی برای اغنا استفاده می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: «سید عباس عراقچی» دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل در اصفهان اظهار کرد: اگر می‌خواهیم بر تحریم‌ها غلبه کنیم باید تصویر مناسبی از ایران از طریق دیپلماسی عمومی شامل دیپلماسی علمی، هنری، ورزشی و فرهنگی ارائه دهیم هر چند در دور زدن تحریم‌ها ما دکترای آن را داریم.

عراقچی با بیان اینکه در بی اثر کردن تحریم‌ها باید از ظرفیت دیپلماسی عمومی کشور بهره برد، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت دانشمندان، نخبگان، ورزشکاران و فرهنگیان در صحنه بین‌المللی در بی اثر کردن تحریم‌ها نقش خواهد داشت.

عراقچی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مورد هجمه دیپلماسی عمومی قرار گرفته است و در کنار تحریم‌های ظالمانه یک تلاش بزرگ عمومی هم برای منزوی کردن ایران در جریان است.

حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: ملت ایران با این تحریم‌ها تضعیف و منزوی نخواهد شد و نمی‌توان حرفی را به این ملت تحمیل کرد بلکه باید با زبان دیپلماسی با آن‌ها سخن گفت و اگر با زبان زور صحبت کنند با زبان زور هم خواهند شنید.

عراقچی تصریح کرد: کشورها برای اداره روابط خارجی خود از دیپلماسی بهره می‌برند زیرا که آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به اهداف است.

عراقچی اضافه کرد: مذاکره، گفت‌وگو، دیپلماسی اصولاً مبتنی بر قدرت است و هیچ کس بدون قدرت نمی‌تواند وارد هیچ مذاکره‌ای شود و گفت‌وگو بدون اتکا به مولفه قدرت در واقع حرف بی‌پایانی است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است و در هر گفت‌وگویی باید قدرت سخت نظامی تا قدرت نرم و هوشمند مولفه قدرت باشد و از ابزارهای غیر سخت از جمله ابزارهای فرهنگی، روانی و هنری برای اغنای طرف مقابل استفاده شود.

دیپلماسی هنر اغنا کردن است

عراقچی گفت: دیپلماسی هنر اغنا کردن است وقتی در دیپلماسی موفق هستید که نسبت به آنچه شما می‌خواهید بتوانید طرف مقابل را قانع کنید.

عراقچی دیپلماسی را شبیه کوه یخی دانست و گفت: آن قسمت بیرونی کوه یخ را دیپلماسی رسمی می‌گویند و آن حجم پنهانی و زیر آب را دیپلماسی غیر رسمی یا همان دیپلماسی ملل تشکیل می‌دهد که از طریق فرهنگی، ورزشی، هنری و رسانه ‌ای قابل احیا است.

 دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی اهمیت و اثر بالایی روی دیپلماسی رسمی دارد، ادامه داد: دیپلماسی رسمی به ما قدرت تصویرسازی می‌دهد، دیپلماسی عمومی مردم هستند اما مخاطب دیپلماسی رسمی دیپلمات‌ها هستند، بنابراین اگر می‌خواهید تصویر خوبی از خود در بین مردم یک کشور شکل دهیم باید توانایی تصویرسازی داشته باشیم.

عراقچی با بیان اینکه قدرت روایت‌سازی نقش موثر در دیپلماسی عمومی دارد، خاطرنشان کرد: اگر نتوانید برای حرکت خود روایت‌های مناسب تولید کنید از صحنه دیپلماسی عقب مانده‌اید.

عراقچی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی بستر لازم را برای دیپلماسی رسمی ایجاد می‌کند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد