×
سیاسی
شناسه خبر : 145170
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/04/18 ساعت 19:09
عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: بدون قدرت نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد و حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است. در گفتگو قدرت سخت نظامی و قدرت نرم هوشمند مولفه قدرت هستند و از ابزارهای روانی برای اغنا استفاده می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: «سید عباس عراقچی» دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل در اصفهان اظهار کرد: اگر می‌خواهیم بر تحریم‌ها غلبه کنیم باید تصویر مناسبی از ایران از طریق دیپلماسی عمومی شامل دیپلماسی علمی، هنری، ورزشی و فرهنگی ارائه دهیم هر چند در دور زدن تحریم‌ها ما دکترای آن را داریم.

عراقچی با بیان اینکه در بی اثر کردن تحریم‌ها باید از ظرفیت دیپلماسی عمومی کشور بهره برد، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت دانشمندان، نخبگان، ورزشکاران و فرهنگیان در صحنه بین‌المللی در بی اثر کردن تحریم‌ها نقش خواهد داشت.

عراقچی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مورد هجمه دیپلماسی عمومی قرار گرفته است و در کنار تحریم‌های ظالمانه یک تلاش بزرگ عمومی هم برای منزوی کردن ایران در جریان است.

حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: ملت ایران با این تحریم‌ها تضعیف و منزوی نخواهد شد و نمی‌توان حرفی را به این ملت تحمیل کرد بلکه باید با زبان دیپلماسی با آن‌ها سخن گفت و اگر با زبان زور صحبت کنند با زبان زور هم خواهند شنید.

عراقچی تصریح کرد: کشورها برای اداره روابط خارجی خود از دیپلماسی بهره می‌برند زیرا که آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به اهداف است.

عراقچی اضافه کرد: مذاکره، گفت‌وگو، دیپلماسی اصولاً مبتنی بر قدرت است و هیچ کس بدون قدرت نمی‌تواند وارد هیچ مذاکره‌ای شود و گفت‌وگو بدون اتکا به مولفه قدرت در واقع حرف بی‌پایانی است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است و در هر گفت‌وگویی باید قدرت سخت نظامی تا قدرت نرم و هوشمند مولفه قدرت باشد و از ابزارهای غیر سخت از جمله ابزارهای فرهنگی، روانی و هنری برای اغنای طرف مقابل استفاده شود.

دیپلماسی هنر اغنا کردن است

عراقچی گفت: دیپلماسی هنر اغنا کردن است وقتی در دیپلماسی موفق هستید که نسبت به آنچه شما می‌خواهید بتوانید طرف مقابل را قانع کنید.

عراقچی دیپلماسی را شبیه کوه یخی دانست و گفت: آن قسمت بیرونی کوه یخ را دیپلماسی رسمی می‌گویند و آن حجم پنهانی و زیر آب را دیپلماسی غیر رسمی یا همان دیپلماسی ملل تشکیل می‌دهد که از طریق فرهنگی، ورزشی، هنری و رسانه ‌ای قابل احیا است.

 دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی اهمیت و اثر بالایی روی دیپلماسی رسمی دارد، ادامه داد: دیپلماسی رسمی به ما قدرت تصویرسازی می‌دهد، دیپلماسی عمومی مردم هستند اما مخاطب دیپلماسی رسمی دیپلمات‌ها هستند، بنابراین اگر می‌خواهید تصویر خوبی از خود در بین مردم یک کشور شکل دهیم باید توانایی تصویرسازی داشته باشیم.

عراقچی با بیان اینکه قدرت روایت‌سازی نقش موثر در دیپلماسی عمومی دارد، خاطرنشان کرد: اگر نتوانید برای حرکت خود روایت‌های مناسب تولید کنید از صحنه دیپلماسی عقب مانده‌اید.

عراقچی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی بستر لازم را برای دیپلماسی رسمی ایجاد می‌کند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
میزبانی تیم‌های ایرانی در کشور سومی
فروشنده ملک به کوشنر در آلبانی مظنون به جعل اسناد است