×
سیاسی
شناسه خبر : 145170
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/04/18 ساعت 19:09
عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

عراقچی: بدون داشتن قدرت سخت نظامی و نرم هوشمند نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: بدون قدرت نمی‌توان وارد هیچ مذاکره‌ای شد و حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است. در گفتگو قدرت سخت نظامی و قدرت نرم هوشمند مولفه قدرت هستند و از ابزارهای روانی برای اغنا استفاده می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: «سید عباس عراقچی» دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل در اصفهان اظهار کرد: اگر می‌خواهیم بر تحریم‌ها غلبه کنیم باید تصویر مناسبی از ایران از طریق دیپلماسی عمومی شامل دیپلماسی علمی، هنری، ورزشی و فرهنگی ارائه دهیم هر چند در دور زدن تحریم‌ها ما دکترای آن را داریم.

عراقچی با بیان اینکه در بی اثر کردن تحریم‌ها باید از ظرفیت دیپلماسی عمومی کشور بهره برد، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت دانشمندان، نخبگان، ورزشکاران و فرهنگیان در صحنه بین‌المللی در بی اثر کردن تحریم‌ها نقش خواهد داشت.

عراقچی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مورد هجمه دیپلماسی عمومی قرار گرفته است و در کنار تحریم‌های ظالمانه یک تلاش بزرگ عمومی هم برای منزوی کردن ایران در جریان است.

حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: ملت ایران با این تحریم‌ها تضعیف و منزوی نخواهد شد و نمی‌توان حرفی را به این ملت تحمیل کرد بلکه باید با زبان دیپلماسی با آن‌ها سخن گفت و اگر با زبان زور صحبت کنند با زبان زور هم خواهند شنید.

عراقچی تصریح کرد: کشورها برای اداره روابط خارجی خود از دیپلماسی بهره می‌برند زیرا که آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به اهداف است.

عراقچی اضافه کرد: مذاکره، گفت‌وگو، دیپلماسی اصولاً مبتنی بر قدرت است و هیچ کس بدون قدرت نمی‌تواند وارد هیچ مذاکره‌ای شود و گفت‌وگو بدون اتکا به مولفه قدرت در واقع حرف بی‌پایانی است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی افزود: حرف اگر متکی به قدرتی نباشد باد هوا است و در هر گفت‌وگویی باید قدرت سخت نظامی تا قدرت نرم و هوشمند مولفه قدرت باشد و از ابزارهای غیر سخت از جمله ابزارهای فرهنگی، روانی و هنری برای اغنای طرف مقابل استفاده شود.

دیپلماسی هنر اغنا کردن است

عراقچی گفت: دیپلماسی هنر اغنا کردن است وقتی در دیپلماسی موفق هستید که نسبت به آنچه شما می‌خواهید بتوانید طرف مقابل را قانع کنید.

عراقچی دیپلماسی را شبیه کوه یخی دانست و گفت: آن قسمت بیرونی کوه یخ را دیپلماسی رسمی می‌گویند و آن حجم پنهانی و زیر آب را دیپلماسی غیر رسمی یا همان دیپلماسی ملل تشکیل می‌دهد که از طریق فرهنگی، ورزشی، هنری و رسانه ‌ای قابل احیا است.

 دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی اهمیت و اثر بالایی روی دیپلماسی رسمی دارد، ادامه داد: دیپلماسی رسمی به ما قدرت تصویرسازی می‌دهد، دیپلماسی عمومی مردم هستند اما مخاطب دیپلماسی رسمی دیپلمات‌ها هستند، بنابراین اگر می‌خواهید تصویر خوبی از خود در بین مردم یک کشور شکل دهیم باید توانایی تصویرسازی داشته باشیم.

عراقچی با بیان اینکه قدرت روایت‌سازی نقش موثر در دیپلماسی عمومی دارد، خاطرنشان کرد: اگر نتوانید برای حرکت خود روایت‌های مناسب تولید کنید از صحنه دیپلماسی عقب مانده‌اید.

عراقچی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی بستر لازم را برای دیپلماسی رسمی ایجاد می‌کند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رونمایی از دومین کشور کم‌جمعیت تاریخ جام‌ جهانی
گوترش از آتش‌بس پاکستان و افغانستان استقبال کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 مهر 1404+ جدول پخش
به مسیر جهادی شهید الغماری ادامه خواهیم داد
آغاز پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آبان از فردا
آمادگی کامل نیروهای مسلح یمن برای نبردی فراگیر
گردهمایی اسطوره‌های جام جهانی 90 در آلمان
امشب آخرین مهلت انتخاب رشته متقاضیان با آزمون دانشگاه آزاد
سردار افشار عاشق خدمت صادقانه به مردم بود
هشدار نارنجی آلودگی هوا در پایتخت
حمله آمریکا به یک کشتی دیگر در کارائیب
آغاز هفته هفتم لیگ برتر و بازگشت ساپینتو به نیمکت استقلال
بیانیه ویژه گروه دوستان دفاع از منشور ملل متحد درباره انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت
تجاوزات اسرائیل، ثبات ملی کشور را به خطر می اندازد
180 سال زندان در انتظار جان بولتون
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 25 مهر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 25 مهر+ وضعیت استان ها
تولید سلول‌های خونی انسان بدون نیاز به اهداکننده
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل
آنتروپیک مدل هوش مصنوعی ارزان‌تر هایکو 4.5 را معرفی کرد
نوراینفو | 6 نکته موثر در کاهش مصرف سوخت در رانندگی
گام بلند ایران برای بومی‌سازی فناوری ایمپلنت مغزی
تاثیر حذف کربوهیدرات‌ها روی کاهش وزن
استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
وزیر صمت: سیاست تجاری باید بر اساس اهداف صادرات و واردات تنظیم شود.
توافق وزیران خارجه ایران و مالی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور
لفاظی زلنسکی علیه پوتین در واشنگتن
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
زلنسکی وارد آمریکا شد +فیلم
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
کی‌یف: نیروهای کره شمالی از پهپادها برای ماموریت‌های شناسایی در اوکراین استفاده می‌کنند
وزیر خارجه ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 26 مهر خاتمه می‌یابد
تصادف در جاده سیپدان شیراز + آمار کشته‌ها و مصدومین
اوشاکوف: گفت و گوی پوتین و ترامپ درباره ارسال «تاماهاوک» به اوکراین بود
درخواست کمک وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای برگشت اجساد اسیران اسرائیلی
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
X
آگهی تبلیغاتی