×
سیاسی
شناسه خبر : 145132
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/04/18 ساعت 12:52
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!

نورنیوز بررسی کرد؛

حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!

اوکراین قربانی معاملات پشت پرده آمریکا و اروپا شده و التماس‌ها و تهدیدات زلنسکی در خصوص لزوم عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی تاکنون راه به جایی نبرده و از این پس هم نخواهد برد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشانه‌های منفی و بازدارنده‌ای که هر از چندگاهی از سوی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی به کی‌یف مخابره می‌شود، این روزها تشدید شده است.

در تازه‌ترین مورد، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان بار دیگر مخالفت خود با قصد اوکراین برای پیوستن فوری به ناتو را تکرار کرده و گفته: «هیچ کسی نمی‌تواند در جریان جنگ به عضویت ائتلاف دفاعی (ناتو) در بیاید. یکی از معیارها برای عضویت در ناتو این است که هیچ درگیری مرزی وجود نداشته باشد.»

بدون شک زلنسکی هرگز به یاد ندارد که قبل از وقوع جنگ اوکراین و حتی در ماه‌های ابتدایی آن، مقامات ارشد ناتو چنین قاعده‌ای را در خصوص پذیرش عضویت یک کشور در پیمان آتلانتیک شمالی وضع کرده باشند. 

رمزگشایی از سخنان صدراعظم آلمان چندان دشوار نیست، زیرا آتلانتیکی‌ها نمی‌خواهند هزینه‌های حمایت از یک کشور جنگ‌زده را در قالب تعهدات مندرج در پیمان ناتو ـ خصوصا تعهد دفاع مستقیم از آن مطابق بند پنج اساسنامه ناتو ـ را بپذیرند. 

اوکراین در چنین معادله‌ای نقش یک بازیگر دردسرساز و پرهزینه را برای غرب دارد، بازیگری که حتی برخی اعضای ناتو معتقدند باید زودتر از شرّ آن خلاص شد! 

سخنان شولتز مصداق مسئولیت‌گریزی غرب در قبال بحران اوکراین است. ارسال نشانه‌های منفی در خصوص عضویت اوکراین در ناتو نشان می‌دهد که غرب حتی پاسخ‌گوی جنگ هدف‌مندی که در کی‌یف به راه انداخته نیز نیست. 

«ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، رهبران ناتو را زیر فشار قرار داده تا اوکراین را در مسیر پیوستن به ناتو قرار دهند و هشدار داده در غیر این صورت در نشست آتی سران ناتو در شهر ویلنیوس پایتخت لیتوانی حضور نخواهد یافت.

سخنان اخیر صدراعظم آلمان اما نشان می‌دهد که تهدیدات زلنسکی کمترین ارزش و اعتباری برای غرب ندارد و رئیس جمهور اوکراین عملا قربانی بازی وقیحانه و تحمیلی از سوی ناتو شده است. 

آمریکا و اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات به کی‌یف ارسال کرده‌ و به تدریج سلاح‌های سنگین‌تر و پیشرفته‌تری شامل تانک‌های جنگی اصلی، سامانه‌ پدافند هوایی «پاتریوت» و موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه توفان» را در اختیار این کشور قرار داده‌اند. 

آنها اوکراین را به کانونی از آتش تبدیل کرده‌اند، بدون آنکه در قبال سرنوشت آن در دوران جنگ و پس از آن مسئولیت و تعهدی بر عهده بگیرند. 

اوکراینی‌ها تصور می‌کردند ناتو پس از وقوع جنگ، بر فراز کی‌یف منطقه پرواز ممنوع ایجاد خواهد کرد و اوکراین را نیز فورا به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا در خواهد آورد، اما چنین تصوری از ابتدا به طور کامل باطل بود.

به بیان دقیق‌تر؛ اوکراین قربانی معاملات پشت پرده آمریکا و اروپا شده و التماس‌ها و تهدیدات زلنسکی در خصوص لزوم عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی تاکنون راه به جایی نبرده و از این پس هم نخواهد برد. 

این بازی دو سر باخت بیش از هر چیز، معلول محاسبات راهبردی نادرست و پیش‌فرض‌های ایده‌آل‌گرایانه و پرهزینه مقامات اوکراینی نسبت به ماهیت ناتو است و هزینه این شکست حتی به مراتب سنگین‌تر از حد تصور ابتدایی رئیس جمهور اوکراین و همراهانش بوده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 15:19
نور ویدئو؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 13:14
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پای رسمی بایدن به زلنسکی!
قرینه‌یابی و رمزگشایی از جملات اخیر توسط بایدن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد، چه، عضویت اوکراین در ناتو، چه قبل و چه پس از جنگ اساسا محتمل نیست!
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
سه‌شنبه 1402/04/20 ساعت 11:37
نور ویدئو؛
حرف آخری که یک‌سال قبل به زلنسکی زده نشد!
اوکراین قربانی معاملات پشت پرده آمریکا و اروپا شده و التماس‌ها و تهدیدات زلنسکی در خصوص لزوم عضویت کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی تاکنون راه به جایی نبرده و از این پس هم نخواهد برد.
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 14:54
نورنیوز بررسی کرد؛
راز اصرار آمریکا به ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین
این اقدام از یک‌سو برای اعمال فشار بر کشورهای اروپایی جهت افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین برای طولانی شدن جنگ صورت گرفته و از سوی دیگر امتیازی به اوکراینی‌هاست تا در مقابل مخالفت آمریکا با عضویت اوکراین در ناتو در نشست آتی لیتوانی، از فشار کی‌یف بکاهد.
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
یکشنبه 1401/12/28 ساعت 15:41
نور ویدئو؛
افراط‌گرایی غربی؛ از جنگ اوکراین تا قلب اروپا
آنچه این روزها در اروپا و آمریکا در سطح کلان حاکمیتی رخ می‌دهد، نشان‌ از حقایقی دارد که چرایی و چگونگی شکل‌گیری جریان‌های افراطی و تروریستی و همچنین نقش‌آفرینی آنها در جنگ اوکراین را آشکار می‌سازد.
اوکراین امروز؛ محل عبرت غربگرایان است
دوشنبه 1400/12/09 ساعت 15:20
اوکراین امروز؛ محل عبرت غربگرایان است
صدرالحسینی گفت: قطعا بحران اوکراین که نقطه تاریخی است، می‌تواند برای سالیان دور به عنوان یک ماجرای عبرت آموز برای ملت‌های مستقل تعبیر شود.
نظرات

آخرین اخبار
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان