×
سیاسی
شناسه خبر : 145091
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/17 ساعت 14:40
تکرار هشدار کیسینجر توسط فوکویاما به آمریکا درباره منازعات خودساخته

نورنیوز بررسی کرد؛

تکرار هشدار کیسینجر توسط فوکویاما به آمریکا درباره منازعات خودساخته

فوکویاما در مواضع خود به هم‌گرایی خطرناک دو حزب سنتی آمریکا در قبال چین اشاره و تاکید کرده که بایدن در حال ادامه بسیاری از اقدامات ترامپ در قبال چین است و حتی از بسیاری جهات از دستور کار او نیز فراتر رفته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مداخله‌گرایی واشینگتن در نظام بین‌الملل این روزها وارد فاز عینی‌تری شده و دولت بایدن در حال خلق گره‌های کور راهبردی در محیط پیرامونی رقبای خود از جمله چین و روسیه است. تنش‌زایی‌های مزمن آمریکا در غرب آسیا و شمال آفریفا نیز به قوت خود باقی است.

نکته اصلی اما اینجاست که این فرآیند با پشتوانه‌ای عقلانی در حال هدایت و مدیریت نیست و آمریکا در حال ایجاد و استمرار تنش‌هایی است که خود در آینده‌ای نزدیک به قربانی آنها تبدیل خواهد شد.

در این میان؛ منازعه آمریکا و چین بیش از پیش مورد توجه راهبردنویسانی مانند «هنری کیسینجر» و «فرانسیس فوکویاما» قرار گرفته است.

کیسینجر می‌گوید استمرار لفاظی‌ها و اقدامات آمریکا علیه چین و متقابلا پاسخ پکن به این اقدامات می‌تواند مقدمات وقوع جنگ جهانی سوم در نظام بین‌الملل را فراهم بیاورد.

این هشدار اخیرا به گونه‌ای دیگر از سوی فوکویاما، واضع نظریه جنجالی «پایان تاریخ» نیز مشاهده می‌شود.

فوکویاما در مواضع خود به هم‌گرایی خطرناک دو حزب سنتی آمریکا در قبال چین اشاره و تاکید کرده که بایدن در حال ادامه بسیاری از اقدامات ترامپ در قبال چین است و حتی از بسیاری جهات از دستور کار او نیز فراتر رفته است.

ایالات متحده در حال جدا کردن خود از چین در زمینه‌های خاصی مانند نیمه‌هادی‌ها، باتری‌ها، خاک‌های کمیاب و سایر کالاهایی است که سیاست‌گذاران واشینگتن معتقدند اهمیت راهبردی دارند.

بایدن همچنین بسیاری از موانع تجاری را که برای اولین بار توسط ترامپ ایجاد شد حفظ کرده و سیاست صنعتی «نخست آمریکا» را برای تداوم تولید در خاک ایالات متحده ترویج کرده است.

دموکرات‌ها از بسیاری جهات در رقابت با جمهوری‌خواهان بر سر این که چه کسی می‌تواند در قبال چین تندروتر باشد به سر می‌برند.

یکی از دلایلی که جمهوری‌‌خواهان بر اساس آن از کمک به اوکراین انتقاد کرده‌اند این است که این کمک‌ها باعث کاهش ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده می‌شود، ذخایری که آمریکا در صورت درگیری با چین به آنها نیاز خواهد داشت.

اما در مواجهه با این صحنه پیچیده، فوکویاما به فریب‌هایی اشاره می‌کند که عالم سیاست برای سیاست‌مداران ایجاد خواهد کرد.

در حقیقت اشاره فوکویاما آینده‌ای است که با اهداف و بازی طراحی شده‌ی واشینگتن در شرق آسیا کاملا در تضاد بوده و می‌تواند تبدیل به نقطه سقوط واشینگتن در نظام بین‌الملل شود.

در این معادله، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بازی متوازنی را آغاز کرده‌اند که برنده آن قطعا واشینگتن نخواهد بود. بر همین اساس، تنها نقطه کانونی برای درگیری راهبردی با چین تایوان است و به هیچ وجه مشخص نیست که جمهوری‌خواهان محافظه‌کار از دفاع نظامی ایالات متحده از آن جزیره حمایت کنند.

فوکویاما نیز مانند کیسینجر از وضعیتی خطرناک سخن می‌گوید که سیاست خارجی آمریکا به صورت کاملا ارادی آن را ایجاد کرده اما قدرت مدیریت آن را از دست داده است!

البته توصیه‌های فوکویاما در این خصوص، الزاما نمی‌تواند حکم یک راه‌کار دائمی برای گذار از این بحران خودساخته داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرواز 30 دقیقه‌ای در انگلیس با حادثه مرگبار پایان یافت
پارلمان اسرائیل به محدودیت پخش اذان رأی داد!
حمله با سلاح سرد به نیروهای حراست بیمارستان یاسوج + تعداد مصدومان
27 ایستگاه استقبال از زائران در تهران فعال می‌شود
درخواست فوری فوتبال ایران از AFC
کاخ سفید: ترامپ به توافق با ایران امیدوار است
قدردانی رئیس‌جمهور از اعضای تیم ملی فوتبال
غریب آبادی: در دوحه نشستی با هیات آمریکایی برگزار نشده است
ملونی: در برابر ترامپ زانو نمی‌زنم!
آمریکا و اسرائیل برای ساخت سفارت دائمی در قدس توافق کردند
الجزیره: تهران سه مطالبه کلیدی را روی میز گذاشت
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
قالیباف درگذشت فرزاد جمشیدی را تسلیت گفت
قدردانی محمدنبی از حامیان و کادر فنی تیم ملی/قلعه‌نویی: نتایج خوبی در جام جهانی گرفتیم
تیم ملی فوتبال ایران از جام‌جهانی به کشور بازگشت
از لبنان تا ایران؛ محورهای دیدار امیر قطر و نمایندگان ترامپ
رئیس جمهور تاجیکستان در مراسم وداع با رهبر شهید شرکت می کند
فرستاده ویژه پوتین برای تشییع رهبر ایران به تهران می‌آید
ایران آزادی 3 میلیارد دلار را شرط پیشرفت مذاکرات کرد
ناتو پرونده ایران را به آنکارا می‌برد
جشن صعود مکزیک به یک تراژدی تلخ تبدیل شد
اوسمار رفت؛ اسکوچیچ سرمربی جدید پرسپولیس شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
گزارش تصویری | آماده سازی مصلی امام خمینی(ره) در آستانه مراسم وداع با رهبر شهید
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
بازنشستگان مراقب تماس‌های کلاهبرداری باشند
موزه‌ها و اماکن تاریخی 15 تیر تعطیل هستند
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 +جدول قیمت ها
ترکیه برای مشارکت در بازسازی ایران اعلام آمادگی کرد
گرد و غبار ترکمنستان در راه مشهد؛ هشدار کاهش شدید کیفیت هوا
ترامپ: گفت‌وگوهای بسیار خوبی با ایران داشتیم
شهردار ایلام بازداشت شد
توزیع کارت شناسایی میان زائران مراسم تشییع رهبر شهید
رقابت آمریکا و چین به اعماق اقیانوس‌ها کشیده شد
اقتصاد جهانی یا نقشه جدید مهار قدرت ایران؟
اختلاف بین بن سلمان و ترامپ در پی جنگ علیه ایران
دستور وزیر ارتباطات برای رفع نقاط کور آنتن‌دهی در مسیرهای اربعین
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و سوم
هلال‌احمر با 2500 آمبولانس وارد میدان شد
جنایت در ساختمان نیمه‌کاره؛ قاتل لب به اعتراف گشود
شورای نگهبان: بدرقه رهبر شهید جلوه‌ای از ایمان و وفاداری ملت ایران بود
کره‌جنوبی: خروج کشتی «نامو» از تنگه هرمز به تعویق افتاد
حضور مقام‌های کوبایی در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
جزئیات تشییع داماد رهبر شهید در تهران
خاکسپاری فرزاد جمشیدی با حضور چهره‌های تلویزیون؛ وداع با یک صدای ماندگار
شلیک پلیس به زورگیر پارک پلیس
انهدام باند نفوذ در دستگاه‌های دولتی؛ 11 متهم به 60 سال حبس محکوم شدند
صدرنشینی که هیچ‌کس آرزویش را نداشت
هشدار معاون وزیر علوم درباره کاهش تمایل جوانان به دانشگاه
اژه‌ای: اینک ماییم و بدرقه‌ی عزیزترین عزیزان‌مان