×
سیاسی
شناسه خبر : 144964
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/04/14 ساعت 10:17
به اقدامات خود برای پیگیری سرنوشت 4 دیپلمات ایرانی ادامه می‌دهیم

وزارت امور خارجه:

به اقدامات خود برای پیگیری سرنوشت 4 دیپلمات ایرانی ادامه می‌دهیم

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سالگرد ربایش 4 دیپلمات ایرانی در لبنان، ضمن مسئول خواندن رژیم صهیونیستی تأکید کرد که همچنان به اقدامات خود برای پیگیری سرنوشت دیپلمات‌های ایرانی ادامه می‌دهد.

نورنیوز -گروه سیاست خارجی: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در چهل و یکمین سالروز ربایش چهار دیپلمات ایرانی در لبنان بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: چهل و یک سال از ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی‌ سید محسن‌ موسوی، احمد متوسلیان، کاظم اخوان و تقی رستگار مقدم، در کشور لبنان که در آن زمان تحت اشغال رژیم صهیونسیتی بود، توسط مزدوران این رژیم می‌گذرد.

در ۱۴ تیر ۱۳۶۱ مطابق با چهارم ژوئیه ۱۹۸۲ خودرو چهار دیپلمات ایرانی چهار دیپلمات ایرانی به نام‌های «سید محسن موسوی»، «حاج احمد متوسلیان»، «تقی رستگار مقدم» و «کاظم اخوان» که در حمایت پلیس دیپلماتیک قرار داشت، برخلاف ضوابط و کنوانسیون‌های بین‌المللی، توسط مزدوران مسلح تحت امر رژیم صهیونیستی در منطقه «برباره» لبنان متوقف شد و دیپلمات‌های ایرانی ربوده شدند. جمهوری اسلامی ایران همواره مسؤولیت سیاسی و حقوقی ربایش و این اقدام تروریستی را متوجه رژیم صهیونیستی و حامیان آن عنوان کرده است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این بیانیه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان و ابراز همدردی با خانواده‌های معزز آنها، تأکید کرده است: این حادثه دارای ابعاد مختلف حقوقی، سیاسی و انسانی است که در بیش از چهار دهه‌ گذشته همواره مورد اهتمام و ‎پیگیری دستگاه سیاست خارجی بوده است؛ اما متأسفانه تا به امروز، با وجود تلاش‌ها و پیگیری‌های گسترده سیاسی و حقوقی با دولت لبنان و نهادهای بین‌المللی وحقوق بشری، متأسفانه به دلیل عدم مسئولیت‌پذیری رژیم صهیونیستی و عاملان دخیل در این ربایش و از بین رفتن بسیاری از شواهد و مستندات با گذشت زمان طولانی و بی‌مسئولیتی و عدم اقدام جدی و موثر از سوی نهادهای ذی‌ربط بین‌المللی، تلاش‌های صورت گرفته برای تعیین سرنوشت دیپلمات‌های کشورمان‌ بی‌نتیجه مانده است.

این بیانیه می‌افزاید: بدون شک، با توجه به اینکه این حادثه در زمان اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی به وقوع پیوسته است، طبق اصول و قواعد حقوق بین‌الملل به ویژه کنوانسیون های ۱۹۴۹ ژنو که در آن تصریح شده است که در طـول دوران اشغال، قوای اشغالگر در برابر مـردم آن سرزمین، دولت آن کشـور و اشـخاص ثالث برای برقراری نظم عمومی و حفـظ جان و مــال مسـئولیت دارنـد، جمهوری اسلامی ایران مسئولیت همه ابعاد این ربایش و اقدام تروریستی را متوجه رژیم صهیونیستی و حامیان آن می‌داند و از نهادهای مسئول بین‌المللی و حقوق بشری درخواست دارد تا با پذیرش مسئولیت‌های حقوقی و انسانی خود در این زمینه،  اقدامات لازم را  برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی و پاسخگو کردن این رژیم به همکاری حداکثری در زمینه روشن شدن سرنوشت این عزیزان به عمل آورده و زمینه مجازات عاملان این جنایت و ناقضان حقوق بین‌الملل به ویژه حقوق دیپلماتیک را فراهم آورند.

 در بیانیه مذکور آمده است: جمهوری اسلامی ایران از دولت دوست و برادر لبنان نیز انتظار دارد در ادامه مساعی خود، در هر دو بعد داخلی و بین‌المللی، اقدامات موثر سیاسی و حقوقی را برای کمک به تعیین سرنوشت دیپلمات‌های ربوده شده ایرانی انجام دهد.

وزارت امور خارجه در پایان بار دیگر تأکید کرده است که همچنان مجدانه به اقدامات خود برای پیگیری موضوع تا تعیین سرنوشت دیپلمات‌های ربوده شده خود در لبنان ادامه خواهد داد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گروسی: ایران قانونی داخلی تصویب کرده که می‌گوید باید همکاری خود با ما را محدود کند
پرسپولیس - استقلال خوزستان | اوسمار ویرا به دنبال شوک مثبت در لیگ برتر
زویا امامی بازیگر تلویزیون درگذشت
انتظار طولانی کامیون‌های ایران پشت مرزها
آخرین وضعیت 4 بیمارستان‌ بحرانی و نا ایمن تهران
هوای پایتخت همچنان ناسالم برای گروه‌های حساس
مرگ 5 دانش آموز در 6 هفته
بقائی: تحریم‌های آمریکا علیه ایرانیان، جنایت علیه بشریت است
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب به یک قایق
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 122) «پاکدشت»
قالیباف: صلح تحمیلی و جنگ تحمیلی استقلال کشورهای مسلمان را هدف قرار داده است
مشاور رئیس جمهور: مشارکتِ گسترده در انتخابات شورا، نشانه زنده‌بودن جامعه است
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه
ترامپ: ایران می‌خواهد تحریم‌ها لغو شوند
ادارات دولتی به سوی تأمین انرژی از منابع خورشیدی
کره‌شمالی موشک بالستیک شلیک کرد
درخواست ماکرون از الجولانی برای پیوستن به ائتلاف ضد داعش
آغاز بازسازی ترمینال یک فرودگاه امام خمینی(ره)
قیمت جهانی طلا صعودی شد
قالیباف وارد کراچی قطب اقتصادی پاکستان شد
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
برگزاری چهارمین آزمون سراسری کارآموزی وکالت در 36 شهر کشور
محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای شمالی
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
ترامپ: من مسئول حمله اسرائیل به ایران بودم + فیلم
پرستاران بیکار در سایه سر ریز آموزشی
بیانیه وزارت خارجه ایران درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری 1405 + لینک ثبت نام
زمین لرزه نسبتا شدید فارس را لرزاند
سنای آمریکا قانون محدودیت حمله ترامپ به ونزوئلا را رد کرد+فیلم
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک
برنامه فیلم‌های سینمایی امروز جمعه 16 آبان
وقتی آمارها گریه می‌کنند؛ فقر در عصر وفور
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 16 آبان+ وضعیت استان ها
برنامه کامل مسابقات ورزشی امروز 16 آبان
با شکستن شیشه جلو هواپیما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
کشف راز اقلیم باستانی زمین با گیاهان 400 میلیون‌ ساله
اسنپ‌چت به موتور جست‌وجوی هوش مصنوعی مجهز می‌شود
آیا ورزشکاران جوان باید کراتین مصرف کنند؟
کاهش اعتیاد به گوشی با قاب فولادی
مکرون «بدترین» رئیس‌جمهور فرانسه در 60 سال اخیر
گوترش: جهان در جلوگیری از گرمایش زمین شکست خورده است
رسانه‌های اسرائیلی: حملات به لبنان با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود
ویتکاف موسسه صلح نوبل را به تقلب علیه ترامپ متهم کرد!
پهپاد، فرودگاه سوئد را تعطیل کرد
اقدام خصمانه وزارت خزانه داری آمریکا علیه افراد مرتبط با حزب‌الله
هشدار اتحادیه اروپا درباره رقابت‌ تسلیحاتی جدید میان روسیه و آمریکا
عون: حملات امروز اسرائیل، یک جنایت کامل است
هکرهای ایرانی به ایمیل جان بولتون دست یافته‌اند
مذاکرات استانبول متوقف شد
X
آگهی تبلیغاتی