×
سیاسی
شناسه خبر : 144889
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/12 ساعت 15:51
رئیس جمهور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سخنرانی می‌کند

رئیس جمهور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سخنرانی می‌کند

آیت‌الله رئیسی صبح سه‌شنبه به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای، در بیست و سومین اجلاس سران این سازمان که به شکل ویدئوکنفرانس در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، سخنرانی می‌کند.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح سه‌شنبه به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای، در بیست و سومین اجلاس سران این سازمان که به شکل ویدئوکنفرانس در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، سخنرانی می‌کند و به تشریح دیدگاه‌ها و مواضع کشورمان می‌پردازد.

جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای بود و درخواست کشورمان برای عضویت رسمی و کامل در این سازمان نیز پس از ۱۶ سال، در اولین حضور رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران، در بیست و یکمین نشست سران شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، در شهریور ۱۴۰۰ به تأیید هشت عضو دیگر سازمان رسید و ایران نهمین عضو این سازمان مهم منطقه‌ای شد.

فرآیند فنی و انجام تعهدات رویه‌ای تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی نیز در بیست و دومین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در سمرقند به تصویب اعضا رسید.

با پایان یافتن فرآیند عضویت قطعی کشورمان در سازمان شانگهای، یکی از دستورات اصلی بیست و سومین نشست سران سازمان که به شکل مجازی و به میزبانی هند برگزار می‌شود، اعلام عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای خواهد بود.

با توجه به سیاست اعلامی دولت سیزدهم در عرصه روابط خارجی و اولویت دادن به گسترش روابط با کشورهای همسایه و منطقه، عضویت در سازمان منطقه‌ای شانگهای ظرفیت‌های زیادی را در زمینه توسعه مناسبات با کشورهای عضو در اختیار کشورمان قرار می‌دهد.

سازمان همکاری شانگهای در حوزه‌های بسیاری نظیر حوزه اقتصادی فعالیت می‌کند و جمهوری اسلامی ایران، از این پس می‌تواند منافع منطقه‌ای خود را در این حوزه‌ها موثرتر دنبال و تأمین کند.

همچنین کشورمان به جهت برخورداری از زیرساخت‌های مناسب و شبکه‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای، فرودگاه‌ها و بنادر، به ویژه بندر چابهار در دهانه اقیانوس هند، می‌تواند نقش مناسبی از نظر اقتصادی در این سازمان ایفا کند.

از سوی دیگر دو کشور بزرگ واردکننده انرژی در جهان یعنی چین و هند در این سازمان عضویت دارند و ایران نیز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان انرژی، فرصت‌های خوبی را برای تقویت همکاری با این کشورها در چارچوب سازمان شانگهای خواهد داشت.

طرح کمربند _ راه، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری‌های منطقه‌ای در دیگر حوزه‌ها از جمله دیگر مسائلی هستند که بیش از پیش بر اهمیت عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای به عنوان عضو اصلی می‌افزایند.

سیستم تصمیم‌گیری در سازمان شانگهای که بر اساس اجماع است نیز به کشورهای عضو فرصت دفاع برابر از منافع و اهداف خود را می‌دهد.


فارس
اخبار مرتبط
پوتین: جنگ ترکیبی علیه روسیه در جریان است
سه‌شنبه 1402/04/13 ساعت 12:53
پوتین: جنگ ترکیبی علیه روسیه در جریان است
رئیس جمهور روسیه در اجلاس سازمان همکاری شانگهای گفت: درحال حاضر یک جنگ ترکیبی علیه ما در جریان است، تحریم‌های بی‌سابقه غیرقانونی علیه روسیه اعمال شده است.
رئیس جمهور چین: از ایران به عنوان عضو رسمی شانگهای استقبال می‌کنیم
سه‌شنبه 1402/04/13 ساعت 12:44
رئیس جمهور چین: از ایران به عنوان عضو رسمی شانگهای استقبال می‌کنیم
رئیس‌جمهور چین امروز در بیست و سومین نشست سران سازمان شانگهای به صورت ویدوئوکنفرانسی با میزبانی دهلی‌نو گفت: از ایران به عنوان عضو رسمی استقبال خواهیم کرد و به این کشور تبریک می‌گوییم.
عضویت در سازمان همکاری شانگهای نشانه شکست طرح انزوای ایران است
دوشنبه 1401/06/28 ساعت 10:11
سیدرضا صدرالحسینی
عضویت در سازمان همکاری شانگهای نشانه شکست طرح انزوای ایران است
کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تحرک قابل توجه سیاست خارجی دولت سیزدهم در حوزه روابط با همسایگان گفت: تکمیل عضوت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و تأثیر آن بر عضویت در سایر پیمان‌های بزرگ اقتصادی و سیاسی جهان از جمله بریکس نشان می‌دهد که در وضعیت کنونی نظام بین‌الملل صحبت از تحریم و انزوای ایران بیشتر به یک لطیفه سیاسی می‌ماند و جمهوری اسلامی از همه این مراحل عبور کرده است.
اعلام رسمی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
جمعه 1401/06/25 ساعت 13:14
اعلام رسمی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای
به صورت رسمی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای توسط رئیس‌جمهور ازبکستان اعلام شد.
نظرات

آخرین اخبار
وعدۀ سرخرمن وزیر انرژی آمریکا به ایران
تجاوز جدید اسرائیل به جنوب سوریه؛ ورود نظامیان به حومه قنیطره
عراقچی: آثار «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران است
تحریم جدید آمریکا علیه یک بانک مصری به اتهام ارتباط با ایران
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
محدودیت ترافیکی جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه7 شهریور و تحلیل قیمت طلا
جنگ اقتصادی ترامپ به دیوار چین خورد؛چرا پکن خط قرمز جنگ اقتصادی است؟
گلوگاه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران کجاست؟
پخش زنده بازی تراکتور و چادرملو امشب جمعه در رقابت های لیگ برتر
آخرین وضعیت ترافیک جاده چالوس و هراز؛ ترافیک نیمه‌سنگین در چند محور
صعود تیم ملی هندبال ایران به نیمه نهایی قهرمانی نوجوانان آسیا و کسب سهمیه جهانی
واژگونی مرگبار پژو پارس در محور خرم‌آباد-کوهدشت
رایزنی اروپا و غرب آسیا؛ نشست تنگه هرمز در استانبول
پاسخ شرکت برق حرارتی به ادعای قاچاق گازوئیل توسط نیروگاه‌ها
تورم مرداد 1405 اعلام شد
توانیر: کاهش 53 درصدی قطعی برق در تابستان امسال
ادامه حملات جنایتکارانه اسرائیل به جنوب لبنان
آخرین قیمت طلای جهانی امروز جمعه 6 شهریور 1405؛ طلا کاهشی شد
میدری: سیاست دولت درباره کالابرگ تغییر نکرده است
واکنش لاوروف به تحولات تنگه هرمز و شروط ایران برای اخذ عوارض ترانزیتی
محدودیت تردد در آزادراه قزوین-کرج از 6 شهریور؛ جزئیات ساعات اجرای عملیات
جهان اسلام چگونه می‌تواند قواعد بازی جهانی را تغییر دهد؟
پادشاه جوان اوگاندا در 34 سالگی درگذشت
دفاع مقدس؛ الگویی برای نقش‌آفرینی مردم در عرصه‌های مختلف
کمک 2میلیون دلاری سازمان ملل به سیل‌زدگان آسیا
قطعی برق تهران فردا شنبه 7 شهریور + لینک
ترامپ؛ استاد معامله یا استاد گران‌کردن معامله؟
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 7 شهریور
برگزاری رزمایش سه‌جانبه واشنگتن، سئول و توکیو
پارلمان انگلیس: جنگ ایران تورم انگلیس را بالا برد
توقیف محموله 60 هزار لیتری گازوئیل قاچاق در خوزستان
نبرد نفتی بغداد و ریاض
انفجارهای مرگبار در حسکه و لاذقیه سوریه
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته