×
سیاسی
شناسه خبر : 144842
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/04/11 ساعت 12:53
تغییر رابرت مالی و آدرس‌های غلط رسانه‌های غربی

نورنیوز بررسی کرد؛

تغییر رابرت مالی و آدرس‌های غلط رسانه‌های غربی

سیاست خارجی کشورها، حاصل تصمیمات اجماعی ارکان حاکمیت است و با جابه‌جایی کارگزاران اجرایی دست‌خوش تغییرات ماهوی نمی‌شود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: طی روزهای اخیر اخبار و گزارش‌های متعددی درباره جابه‌جایی «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که مسئول و نماینده این کشور در مذاکرات لغو تحریم‌ها بود، منتشر شده است.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده؛ رابرت مالی در مرخصی است و «آبرام پیلی» به عنوان جانشین موقت او در امور ایران ایفای نقش می‌کند.

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز گفته؛ با خارج شدن رابرت مالی از وزارت خارجه تغییری در سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران ایجاد نخواهد شد.

برخی رسانه‌ها از جمله سی‌ان‌ان مدعی شده‌اند؛ بی‌تدبیری در نگهداری اسناد محرمانه و دنبال کردن دغدغه‌های شخصی از اتهامات رابرت مالی است.

در این میان؛ مالی در گفتگو با سی‌ان‌ان آمریکا تایید کرده که به دلیل تحقیقات و بازرسی از دسترسی‌های امنیتی او در مرخصی به سر می‌برد.

هم‌زمان با انتشار این اخبار، گزارش‌ها از تشدید فشار نمایندگان به‌ویژه جمهوری‌خواهان به کاخ سفید حکایت دارد که خواهان پاسخ‌گویی مقامات دولت بایدن و بیان مطالبی شدند که از دید آنها پنهان مانده است.

«مایکل مک‌کال» رئیس جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه ایالات متحده خواستار توضیحات بیشتر او در این رابطه شده است.

مایکل مک‌کال در این نامه خطاب به «آنتونی بلینکن» نوشته است: «گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که رابرت مالی، فرستاده ویژه در امور ایران، پس از تعلیق مجوز امنیتی‌اش در اوایل سال جاری و در میانه تحقیقات در مورد سوء استفاده احتمالی او از اسناد طبقه‌بندی شده به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده است. این گزارش‌ها نگرانی‌های جدی را در مورد رفتار مالی و اینکه آیا او وزارت امور خارجه، کنگره و افکار عمومی آمریکا را گمراه کرده است، ایجاد می‌کند.»

همچنین سناتور جمهوری‌خواه «بیل هگرتی» هم در توئیتی خطاب به بایدن و بلینکن نوشت: «بایدن پاسخ‌هایی را به مردم آمریکا بدهکار است. وقتی رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران که تلاش‌های بایدن برای راضی کردن تهران و بازگشت به توافق هسته‌ای را رهبری می‌کرد، دسترسی‌های امنیتی خود را از دست داده و در مرخصی اجباری است باید به سوالات جدی پاسخ دهیم.»

اخبار و گزارش‌های منتشره از اقدامات صورت گرفته درباره تحقیقات امنیتی درباره رابرت مالی و واکنش اعضای کنگره بیانگر چندپارگی و اختلافات قابل توجه در ساختار سیاسی آمریکا است.

انتشار این اخبار در حالی است که طی هفته‌های گذشته گزارش‌هایی در خصوص گفتگوهای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در موضوع آزادسازی زندانیان دو طرف و همچنین آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در برخی کشورها از سوی رسانه‌های غربی منتشر شده بود.

از آن سو؛ برخی محافل رسانه‌ای در داخل و خارج ایران که پیشتر حضور مالی را فرصتی برای ایران در موضوع مذاکرات عنوان می‌کردند، تلاش دارند که تعلیق مالی و تغییر احتمالی مسئول تیم آمریکا در مذاکرات لغو تحریم‌ها را موضوعی مهم و تعیین‌کننده در روند مذاکراتی که هنوز هیچ‌یک از طرفین در مورد آغاز آن اظهارنظری نکرده‌اند عنوان کنند.

اما حقیقت آن است که سیاست خارجی کشورها وابسته به افراد نیست و حاصل تصمیمات اجماعی ارکان حاکمیت است. به صورت طبیعی، معیار ارزیابی اراده کشورها در روابط خارجی، اقدامات واقعی آنهاست نه تغییر مجریان.

از این رو مسائل داخلی آمریکا اساسا موضوعی نیست که نقش تعیین‌کننده‌ای بر تصمیم‌گیری‌های راهبردی طرف ایرانی داشته باشد.

دیگر آنکه؛ آنچه از سوی جمهوری‌خواهان با عنوان پاسخ‌گو کردن دولت دموکرات در قبال ایران مطرح می‌شود را می‌توان ناشی از زنجیره تحولاتی دانست که طی ماه‌های اخیر در عرصه منطقه‌ای و جهانی با محوریت جمهوری اسلامی ایران به وقوع پیوسته است.

به بیان دقیق‌تر؛ گرچه ورود بایدن به کاخ سفید با اذعان به شکست فشار حداکثری ترامپ و طرح سیاست فشار هوشمند با تکیه بر اجماع منطقه‌ای و جهانی علیه ایران همراه بود، اما آنچه در بیش از دو سال گذشته رقم خورد حاکی از ناکامی دموکرات‌ها در پیگیری سیاست‌ «فشار-مذاکره» در برابر ایران بوده است.

برآیندهای واقعی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی علاوه بر عبور از فشار اغتشاشات تحمیلی، روند اقتصادی خود را با تکیه بر داشته‌های داخلی و دیپلماسی موثر اقتصادی و منطقه‌ای در مسیر رونق به حرکت در آورده و فراتر از آن، راهبرد حذف دلار از مراودات بین‌المللی و مبادله با ارزهای بومی را در حلقه همسایگان و فراهمسایگان نیز تثبیت کرده است.

در عرصه منطقه‌ای نیز با وجود راهبرد آمریکا مبنی بر اجماع‌سازی عربی-عبری علیه ایران، نه تنها چنین اتفاقی روی نداد، بلکه کشورهای عربی در رویکردی واقع‌گرایانه به گسترش همه‌جانبه روابط با ایران روی آوردند.

در عرصه فرامنطقه‌ای نیز عضویت دائم ایران در شانگهای، استقبال بریکس از عضویت ایران و توسعه روابط با آمریکای لاتین نشانه‌ای بر شکست سناریوی انزوای منطقه‌ای و جهانی ایران است.

در چنین شرایطی سخن گفتن از تاثیر رفت و آمد کارگزاران اجرایی بر روند پرونده‌های موجود میان ایران و آمریکا ضمن آنکه سخنی غیر کارشناسی است، ارائه آدرس غلط برای انحراف افکار عمومی نسبت به موضوعات مهم‌تری است که ریشه در مواجهه سیاسی با موضوعات حقوقی و فنی دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
X
آگهی تبلیغاتی