×
سیاسی
شناسه خبر : 143763
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/04/07 ساعت 12:28

امیرعبداللهیان: تحریم داروهای جانبازان شیمیایی از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت است

مراسم گرامیداشت قربانیان حمله شیمیایی به شهر سردشت در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

نورنیوز - گروه سیاست: صبح امروز مراسم گرامیداشت قربانیان حمله شیمیایی به شهر سردشت با حضور جمعی از جانبازان و معاونین وزارت امور خارجه در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای جلسه پیام حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه قرائت شد. متن پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پیام مقام عالی وزارت خارجه بمناسبت گرامیداشت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت

سخن را با صلوات بر پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) سلام بر امامان معصوم (س) و درود به ارواح طیبه امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی دفاع مقدس دفاع از حرم امنیت و غیرت آغاز می‌کنم و در سی و ششمین سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت ضمن ادای احترام به مقام شامخ همه شهدای شیمیایی کشور یاد و خاطره ایثارگری‌های آنان را گرامی میدارم و از خداوند متعال برای همه جانبازان عزیز از جمله جانبازان شیمیایی به ویژه بانوان جانباز شیمیایی سلامتی و بهبودی عاجل طلب می‌کنم.

تاریخ دفاع مقدس مملو از صفحات زرین دفاع قهرمانانه و مقاومت پیروزمندانه ملت ایران در برابر تجاوز و همچنین آثار و صدمات بجامانده از ددمنشیها و ناجوانمردیهای دشمن است که در این میان زخم ها و رنج های ناشی از سلاح‌های شیمیایی از همه دردناکتر و یادآور جنایتی است که وجدان‌های بیدار بشری هرگز آن را فراموش نخواهد کرد.

شواهد معتبر و مدارک غیرقابل انکاری از شراکت عملی و گسترده برخی دول غربی به ویژه آلمان انگلیس فرانسه هلند و آمریکا در انجام این جنایات از طریق تجهیز رژیم صدام به سلاح‌های شیمیایی و کمک به آن در استفاده از آنها علیه مردم ایران وجود دارد به عنوان مثال تأسیسات تولید سلاح شیمیایی در سامرا و فلوجه عراق با مشارکت وزارت دفاع آلمان ساخته شد؛ با محموله های شیمیایی دریافتی از آمریکا به تولید رسید و سلاح‌های شیمیایی تولیدی آن به وسیله جنگ افزارهای تهاجمی فرانسوی علیه شهروندان ایران استفاده شد.

یکی از ابعاد کمتر دیده شده جنایت استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران کاربرد وسیع آن علیه شهرها و غیرنظامیان بویژه زنان بی دفاع و کودکان بی‌گناه بود که باعث شهادت هزاران نفر و جانباز شدن دهها هزار نفر گردید که گروه کثیری از آنها هنوز نیز با درد و رنج شبانه روزی ناشی از آثار آن به مشقت روزگار می‌گذرانند.

طنز تلخ این است که مدعیان دروغین حقوق بشر در سال ۱۴۰۱ در قالب یک جنگ ترکیبی رذیلانه علیه ،ایران مزورانه خود را در جایگاه حامی زنان و دختران ایران نشاندند؛ خدعهای تکراری که سابقه استفاده از سلاح شیمیایی در سردشت و روستاهای اطراف ،آن دروغین بودن آن را به اثبات رسانده است.

امروز در حالی یاد و خاطره هزاران قربانی بمباران شیمیایی سردشت را گرامی میداریم که علیرغم گذشت 36 سال از این جنایت پیگیریهای حقوقی بینالمللی دولت جمهوری اسلامی ایران برای استیفای حقوق تضییع شده مادی و معنوی شهدا و جانبازان شیمیایی ایران و محاکمه و مجازات، آمران عاملان، معاونان، مباشران و حامیان استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران از جمله در فاجعه سردشت، بدلیل کارشکنی‌های آشکار دولت‌های غربی مدعی حقوق بشر به نتیجه مورد نظر نرسیده است.

با این وجود مایلم تأکید و تصریح نمایم که دولت جمهوری اسلامی ایران عاملان این جنایات و همدستان آنها را نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید این جنایات با نقض آشکار حقوق بین‌الملل منشور ملل متحد و پروتکل ۱۹۲۵ ژنو درباره ممنوعیت گازهای سمی انجام شده و موجب مسئولیت بین‌المللی است و کلیه عوامل و آمران آنها باید پاسخگوی اعمال غیرانسانی خود باشند. این امر مشمول مرور زمان نمیشود و موانع فراروی فرایند پیگیری استیفای حقوق قربانیان شیمیایی نیز نه رافع مسئولیت بین‌المللی دولت‌های ذیربط و مسئولیت فردی جنایات ارتکاب یافته است و نه خللی در عزم ما در پیگیری حقوق مان ایجاد خواهد کرد.

یکی از ابعاد جنایات کشورهای غربی در این زمینه که امروزه نیز ادامه دارد، تحریم داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیائی است. با این اقدام آنها عملاً نمک بر زخم جانبازان شیمیائی عزیز ما می پاشند. این تحریم‌ها یکی از مصادیق بارز غیرانسانی ترین جنایات علیه بشر است.

البته با وجود تمام محدودیتهای ناشی از تحریمها تلاشهای دولت جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات پزشکی به جانبازان معزز شیمیایی با جدیت تمام ادامه داشته و حتی فراتر از آن کشورمان در همکاری با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی بدنبال انتقال تجارب بی نظیر و ارزنده جامعه پزشکی ایران در درمان مجروحان شیمیایی با سایر کشورها میباشد در این راستا در مهر، امسال جمهوری اسلامی ایران برای یازدهمین بار میزبان نشست بین المللی ابعاد پزشکی کمک و حفاظت در برابر کاربرد سلاح‌های شیمیایی» خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی استفاده گسترده و نظام مند از سلاح شیمیایی در دوران معاصر، ضمن محکوم کردن کاربرد سلاح شیمیایی در هر جا توسط هر کسی و تحت هر شرایطی یکبار دیگر تعهد خود را به تحقق جهان عاری از سلاحهای شیمیایی تجدید می‌نماید امروزه تحقق کامل اهداف کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی تا حدود زیادی منوط به انهدام کامل سلاحهای شیمیایی آمریکا و پیوستن فوری و بدون قید و شرط رژیم صهیونیستی به این کنوانسیون و نیز اجرای کامل مؤثر و غیر تبعیض آمیز آن به ویژه در زمینه توسعه همکاری بینالمللی در استفاده از مواد شیمیائی برای مقاصد صلح آمیز می‌باشد.

در سی و ششمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت بار دیگر به روان پاک شهدای عزیز ادای احترام کرده و درود می‌فرستیم و در برابر صبر و مقاومت جانبازان شیمیایی آن روز و همچنین خانوده های آن شهدا و جانبازان سر تعظیم فرود میآوریم امیدواریم بشر به چنان بلوغی برسد که هیچ وقت از این سلاح‌های غیرانسانی استفاده نکند.

والسلام علیکم حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه هفتم تیر ۱۴۰۲


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
جزئیات جدید از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
X
آگهی تبلیغاتی