×
سیاسی
شناسه خبر : 143654
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/05 ساعت 10:03
شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!

با انتشار اولین مصاحبه‌های پریگوژین و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه درخصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که تسلط احتمالی‌ واگنر بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: هنوز اطلاعات دقیقی از شورش ۲۴ ساعته ارتش خصوصی واگنر علیه دولت روسیه در دست نیست و کسی نمی‌داند ریشه این رخداد و دلایل پایان سریع آن چیست.

گمانه‌های مختلفی در این خصوص مطرح است اما تاکنون هیچ سند متقنی که بتواند برآوردها را به واقعیت قابل قبول تبدیل کند ارائه نشده است.

از آن سو اما؛ نوع واکنش غرب نسبت به این رخداد که با ایجاد شکاف میان نیروهای مسلحی که با نقطه‌چین به ارتش رسمی این کشور متصل هستند، دستِ‌کم در ظاهر نشان از شکل‌گیری تهدید علیه دولت روسیه داشت، در نوع خود جالب توجه است.

امروز پس از اصرار آمریکا به تداوم جنگ در اوکراین و وادار کردن کشورهای اروپایی به همراهی با این رویکرد پرهزینه واشینگتن، تقریبا برای هیچ ناظر منصفی درباره «استفاده ابزاری آمریکا از اوکراین و کشورهای اروپایی برای مهار روسیه» جای شک و تردید باقی نگذاشته است.

شورش واگنر در ابتدا به‌دلیل ایجاد چالش نظامی برای روسیه و تضعیف روانی نیروهای مسلح این کشور که در جنگ اوکراین درگیر هستند موجب خرسندی غرب و تلاش سازمان‌دهی شده رسانه‌های آن برای بزرگ‌نمایی عجیب و غریب این رخداد شد.

اما با انتشار اولین مصاحبه‌های «یوگنی پریگوژین» که معروف به آشپز پوتین است و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه در خصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که حتی اگر بپذیریم که ارتش واگنر می‌تواند تهدیدی برای دولت روسیه قلمداد شود، تسلط احتمالی‌اش بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.

روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» روز گذشته از وجود این نگرانی در اردوگاه غرب خبر داده و نوشته است: با نگرانی ناتو از وقوع یک حادثه هسته‌ای، تماس‌های غیر رسمی بین این ائتلاف نظامی و وزارت دفاع روسیه در مورد شورش نظامی واگنر صورت گرفت.

این روزنامه می‌افزاید: غرب می‌خواسته به سرعت مشخص کند که نیروهایش هیچ نقشی در اقدامات شورشگران نداشته‌اند.

بر این اساس؛ گرچه ظاهرا شورش واگنر علیه روسیه چنانچه مکرون به آن اشاره کرده؛ «نشان دهنده وجود شکاف‌هایی در داخل ارتش روسیه» محسوب می‌شود اما این شکاف‌ها الزاما نمی‌تواند خبر خوبی برای کشورهای غربی که نیابتی مشغول جنگ با روسیه در اوکراین هستند، باشد.

بلینکن وزیر خارجه آمریکا در جدیدترین اظهارنظر خود پیرامون رخداد اخیر در روسیه گفته است: «آنچه در روسیه دیدیم، عادی نبود. شکاف‌هایی را دیدیم که قبلا وجود نداشت.»

این اظهارنظر نشان می‌دهد که وقوع چنین رخدادی از سوی آمریکا غیرمنتظر بوده و به هیچ وجه برآوردی از احتمال وقوع آن نداشته است.

شکل‌گیری این شگفتی فارغ از ماهیت آن که هنوز کاملا روشن نیست، می‌تواند علامت سوال بزرگی در خصوص ریشه‌ها و اهداف وقوع این رخداد باشد که در نگاه اول حادثه‌ای تهدیدآمیز برای مسکو تلقی شد.‌

هنوز برای قضاوت و نتیجه‌گیری در مورد ریشه‌های شورش ۲۴ ساعته ارتش خصوصی واگنر علیه روسیه خیلی زود است اما با توجه به مهارت قابل ملاحظه «ولادیمیر پوتین» در استفاده به موقع از مهره‌های صفحه شطرنج برای بر هم زدن صف‌آرایی رقبا، نمی‌توان احتمال استفاده از این رخداد برای انتقال پیامی جدید از سوی روسیه به اردوگاه غرب را منتفی تلقی کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس گروه واگنر با رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرد
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 18:03
رئیس گروه واگنر با رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرد
سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در کرملین با یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر و فرماندهان این گروه دیدار و درباره رویدادهای 24 ژوئن گفتگو کرد.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
یکشنبه 1402/04/04 ساعت 15:04
نور ویدئو؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 18:36
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
کشورهای غربی در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند که تحولات روسیه را از نزدیک دنبال می‌کنند، از طرفی رئیس جمهور بلاروس نیز در تماس با پوتین در جریان آخرین تحولات این کشور قرار گرفت.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 13:18
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
عراقچی با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کرد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال (2) - اتلتیکو مادرید (5)| رئال به دنبال تثبیت صدرنشینی در دربی مادرید
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
X
آگهی تبلیغاتی