شرق:
انتخابات و غریزه تولید قدرت سیاسی (ص۱)
ما از نظر تأمل فکری و تجربه سیاسی در مقوله تولید قدرت اجتماعی و سپس سیاسی، جامعه بسیار جوانی هستیم. انتخابات، در صورت امانتداری از آرا، هنوز میتواند ظرفیتهای زیادی برای احزاب داشته باشد؛ چه با رد صلاحیت و چه بدون آن؛ یعنی ظرفیت تولید قدرت اجتماعی-سیاسی برای معترضان، مخالفان و موافقان. البته درصورتیکه این احزاب واجد برنامهای روشن و مطالباتی شفاف باشند و اعضایی اصلی (و نه دست چندم) به جامعه عرضه کنند. در چنین صورتی نه رد صلاحیت مهم است و نه نتیجه انتخابات؛ فقط «تولید قدرت» و «زمان» مهم است. در افق زمان، ظرفیت تولید قدرت در «بیرونِ درون انتخابات» بیشتر است.
جوان:
همه متهمان پدیده بیحجابی (ص۲)
در زمینه برخورد با بدحجابی در حال حاضر ۴۰ سال از پیروزی انقلاب میگذرد، امروز نباید ما دیگر درگیر این تفکر باشیم که با بدحجابی چه باید کنیم. برخوردهای سلبی و چکشی به طور موقت ممکن است به عنوان مسکن مورد استفاده قرار گیرد، اما در دراز مدت و میان مدت، نمیتواند مؤثر واقع شود. چرا که حجم تهاجم فرهنگی و جنگ نرم در این حوزه به قدری بالا است که باید آماده باش کامل در خانواده، مسجد، مدارس و.. در کشور باشد. ما کارهای زیر بنایی انجام ندادیم. فقط کارهای ظاهری انجام دادیم. فلسفه حجاب کالبد شکافی نشده است و همچنین برابر با هجوم به این نماد فرهنگی، دفاع و ضد حمله انجام نشده است. با ادامه کم توجهی خانوادها و ضعف نهادها و انجام اقدامات صوری متأسفانه شاهد کاهش رغبت به حجاب خواهیم بود.
ایران:
ایده ائتلاف ۸ کشور به جای شورای همکاری خلیج فارس (ص۲)
هرچند توافق ازسرگیری رابطه تهران و ریاض و سفر وزیر خارجه سعودی به تهران از منظر تحولات صورت گرفته در مناسبات دو کشور، از ابعاد قابل توجهی برخوردار است اما مجموعه اتفاقات پرشتابی که در پی آن شکل گرفته، در حال به جای گذاشتن تأثیر و تأثری فراتر از این مناسبات دوجانبه است و به کلیت تعاملات دیپلماتیک ایرانی - عربی تسری پیدا کرده است. در حالی که پیش از این، بسیاری از ناظران، تفاهم دو بازیگر مهم خاورمیانه را بیش از یک نمایش دیپلماتیک تفسیر نمیکردند و میکوشیدند آن را به اقدامی صرفاً برای کاهش تنش تقلیل دهند، با گذر تنها ۳ ماه از این رویداد، نشانههایی پدیدار شد که ثابت میکرد عادیسازی این رابطه پایهگذار چهارچوب جدیدی در منطقه خاورمیانه شده که دیگر جایی برای بحرانهای نظامی نمیگذارد و در عین حال به دنبال ایجاد پیوندهای امنیتی تازهای با ابتنا بر همکاری درونمنطقهای همه بازیگران این عرصه است.
سیاست روز:
موج سواری غرب بر خیانت سران «واگنر» (ص۶)
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، میتواند آثار روانی مخربی را بهدنبال داشته باشد اما این گروه از نقطهنظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است. ابعاد و شیوه مواجهه کشورها و رسانههای غربی در قبال این موضوع را باید در راستای سناریوی جنگ ترکیبی با محوریت جنگ شناختی علیه روسیه ارزیابی کرد که تلاش عامدانه آنها برای وخیم نشان دادن اوضاع روسیه شاهدی بر این مدعاست.
آرمان امروز:
ناگهان روسیه (ص۳)
آنچه میتواند شورش واگنر را به بحران داخلی بیسابقه تبدیل کند، احتمال نافرمانی در داخل ارتش روسیه است. آنگونه که پیداست نارضایتی از ادامه دار شدن جنگ اوکراین و استراتژی جنگی روسیه به داخل خود ارتش هم کشیده شده و در ماههای اخیر انتقادات بسیاری از مقامات و کارشناسان روسی از عملکرد ارتش بالا گرفته است. اگر هم این شورش سریعا مهار شود، و هیچ نوع نافرمانی هم در خود ارتش روسیه رخ ندهد، باز این نزاع برای روسیه در جنگ اوکراین در این بازه زمانی حساس که غرب وارد فاز دیگری از رویارویی با روسیه در این جنگ شده است، پرهزینه و پرپیامد به نظر میرسد.
دنیای اقتصاد:
محدوده فرود رشد نقدینگی (ص۱۲)
سخنان رئیس کل بانک مرکزی در همایش سیاستهای پولی و ارزی مشخص کرد که سیاستگذار کاهش نرخ رشد نقدینگی در پایان سال را هدفگذاری کرده است. تحقق این هدف مستلزم رشد ماهانه حداکثر ۲درصدی نقدینگی است. با این حال آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که رشد پایه پولی شاهد افزایش است و این مساله بهعنوان تهدیدی برای تحقق نرخ هدف رشد نقدینگی به شمار میرود. با توجه به اینکه نقدینگی از ابتدای سال جدید تا پایان اردیبهشتماه ۲.۱ درصد رشد کرده است، تحقق هدف اعلامشده از سوی رئیسکل بانک مرکزی مستلزم این است که طی ده ماه باقیمانده تا پایان سال، رشد ماهانه نقدینگی از سطح ۲ درصد فراتر نرود.
نورنیوز