×
سیاسی
شناسه خبر : 143565
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/03 ساعت 13:18
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه

گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گروه نظامی خصوصی واگنر به فرماندهی «یوگنی پریگوژین» که در سال‌های گذشته در مناطق مختلف جهان به نیابت از روسیه وارد عمل شده، از شب گذشته علیه نظامیان ارشد این کشور همچون «سرگئی شویگو» وزیر دفاع و «والری گراسیموف» رئیس ستاد ارتش معترض شده و با هدف برکناری آن‌ها اقدام به شورش مسلحانه کرده است.

اختلافات گروه واگنر با ارتش و وزارت دفاع روسیه از مدت‌ها پیش و در مورد شیوه مدیریت عملیات جنگی در اوکراین آغاز شده بود.

در حالی که پریگوژین هدف خود از چنین اقدامی را برپایی عدالت نامیده اما نهادهای رسمی روسیه این تمرد و سرکشی را به خنجر از پشت زدن تعبیر کرده‌اند که شرایط داخلی روسیه را آن هم در بحبوحه جنگ، با آشوب مواجه ساخته است.

روسیه
 

از سویی؛ گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.

از آن سو اما؛ از ابتدای بروز درگیری میان طرفین در آخرین ساعات شب گذشته، نوع پردازش این رویداد از سوی رسانه‌های غربی از جهات مختلف حائز اهمیت است و نشان از یک برنامه‌ریزی هدف‌مند برای بهره‌برداری حداکثری از این موضوع دارد.

ابعاد و شیوه مواجهه کشورها و رسانه‌های غربی در قبال این موضوع را باید در راستای سناریوی جنگ ترکیبی با محوریت جنگ شناختی علیه روسیه ارزیابی کرد که تلاش عامدانه آنها برای وخیم نشان دادن اوضاع روسیه شاهدی بر این مدعاست.   

موضوع دخالت خارجی در امور روسیه و اظهارنظر دیگر مخالفین در این خصوص از جمله دیگر موضوعاتی است که نشان از پروژه بودن تحولات اخیر روسیه در چارچوب جنگ ترکیبی غرب علیه این کشور دارد، چنانچه «میخائیل خودورکوفسکی» مخالف سرشناس پوتین در اظهاراتی ضمن حمایت از شوش گروه واگنر گفته است: «در صورت حمله به کرملین حتی حمایت از شیطان نیز مشروع است.»

این اظهارات مشابهت بسیار زیادی با رویکردهای بخشی از اپوزیسیون ایرانی در کشورهای غربی دارد که برای دست‌یابی به مقاصد شخصی خود، حتی از به آشوب کشیده شدن ایران و حمله خارجی نیز حمایت به عمل می‌آورند.

روسیه
 

به بیان دیگر؛ راهبرد جنگ‌های موج چهارمی و ترکیبی با محوریت جنگ شناختی و عملیات روانی به خمیرمایه سیاست‌های راهبردی غرب علیه مخالفین تبدیل شده و می‌کوشند از این طریق در کنار گسترش جنگ‌های نیابتی، بیشترین ضربه را به طرف مقابل وارد کنند.

این سناریوی غربی‌ها البته از آغاز جنگ اوکراین به وضوح مشخص بود و ایالات متحده آمریکا بیش از آنکه در این معرکه بر به‌کارگیری غرب‌گرایان اوکراینی مانند زلنسکی و اعضای ناتو به عنوان بازوی نیابتی خود در حوزه قدرت سخت متکی باشد، بر استفاده از انواع تکنیک‌های جنگ شناختی متمرکز شد.

به هر شکل؛ گرچه ساختار قدرت در روسیه بعید است که با چنین سناریوهایی از هم فرو بپاشد اما قطعا زحماتی را برای این کشور در بحبوحه جنگ اوکراین فراهم می‌آورد که بعید است کرملین بابت آن به راحتی از سر تقصیرات مسببینش بگذرد.      


نورنیوز
اخبار مرتبط
کاسبی جنگ‌افروزان به بهانه بازسازی اوکراین
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 22:39
نورنیوز بررسی کرد؛
کاسبی جنگ‌افروزان به بهانه بازسازی اوکراین
تجربه افغانستان و عراق نشان می‌دهد که غرب هر زمان با کمبود بودجه مواجه می‌شود نشستی به اصطلاح جهانی برای حمایت از بازسازی و یا کمک‌های بشردوستانه به این کشورها برگزار درآمد واصله را صرف جنگ‌افروزی و نظامی‌گری خود می‌کند.
شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 10:03
نورنیوز بررسی کرد؛
شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!
با انتشار اولین مصاحبه‌های پریگوژین و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه درخصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که تسلط احتمالی‌ واگنر بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
یکشنبه 1402/04/04 ساعت 15:04
نور ویدئو؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
امیرعبداللهیان: روسیه از این مرحله عبور خواهد کرد
شنبه 1402/04/03 ساعت 22:03
امیرعبداللهیان: روسیه از این مرحله عبور خواهد کرد
«حسین امیرعبداللهیان» و «سرگئی لاوروف» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، در یک گفتگوی تلفنی، آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و همچنین تحولات مربوط به وضعیت ایجاد شده در مناطقی از روسیه را مورد رایزنی قرار دادند.
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 18:36
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
کشورهای غربی در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند که تحولات روسیه را از نزدیک دنبال می‌کنند، از طرفی رئیس جمهور بلاروس نیز در تماس با پوتین در جریان آخرین تحولات این کشور قرار گرفت.
واکنش ایران به شورش واگنر در روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 17:37
واکنش ایران به شورش واگنر در روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه رویداد اخیر در روسیه را موضوع داخلی این کشور دانست.
پسکوف: پوتین در کرملین است
شنبه 1402/04/03 ساعت 16:08
پسکوف: پوتین در کرملین است
کاخ کرملین به دنبال انتشار شایعاتی مبنی بر انتقال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به یک اقامتگاه دیگر درحالی‌که گزارش‌هایی در مورد نزدیک شدن گروه واگنر به مسکو وجود دارد، این ادعاها را رد کرد.
پوتین: ما با یک خیانت داخلی مواجه هستیم
شنبه 1402/04/03 ساعت 10:48
پوتین: ما با یک خیانت داخلی مواجه هستیم
پوتین تصریح کرد: «ما پاسخ سختی به این شورش مسلحانه می‌دهیم.رژیم ضد تروریستی را در مسکو و تعدادی از استان‌ها اعلام کردیم و اقداماتی برای بازگرداندن ثبات در روستوف انجام خواهد شد».
نظرات

آخرین اخبار
قطعی شدن چهار برنز سانداکاران ایران با صعود به نیمه‌نهایی
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ هزار دینار چند شد؟
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ سکه امامی از 237 میلیون تومان عبور کرد
فرمانده نیروی دریایی ارتش: آماده دفاع همه‌جانبه از منافع ملی هستیم
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار 4 هزار تومان گران شد
طوفان مرگبار در ژاپن؛ 4 نفر کشته شدند
قالیباف: در جنگ ترکیبی تسلیم نمی‌شویم و پاسخ خواهیم داد
صدای انفجار در جنوب اصفهان؛ توضیح مدیریت بحران
تله مرگ در غار؛ 3 نفر جان باختند و یک نفر به بیمارستان منتقل شد
تیم ملی فوتبال ایران راهی تاشکند شد؛ دیدار با ازبکستان در راه است
محرومیت داور جنجالی دربی مادرید؛ این اشتباهات جنجالی باعث محرومیت داور شد
میزبانی که خود متهم است؛ سازمان ملل در محاصره
پیام تسلیت دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
حق وتو در خدمت ایران
هشدار سیلاب در غرب ایران؛ بارش‌های 100 میلی‌متری در راه است
پاکستان و یمن
نورنما | حضور و غیاب نمادین دانش آموزان شهید میناب
اینک نوبت ابهام هسته‌ای است
خروج نیروهای آمریکایی از عراق؛ بغداد برای هشتم مهر آماده می‌شود
یمن هدف حملات هوایی عربستان؛ 6 شهید و 8 زخمی
پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پی رحلت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی
انفجارهای کنترل‌شده در هرمزگان؛ عملیات از ساعت 11 آغاز می‌شود
تنگه هرمز؛ راهی به سوی صلح
روز سوم بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا؛ طلسم طلای ایران شکست؛ نعمتی اولین طلای کاروان را گرفت
کشف 254 کیلو گوشت الاغ، قاطر و اسب در تهران؛ 5 نفر دستگیر شدند
آب سدهای کشور 31 درصد بیشتر شد؛ هنوز نیمی از ظرفیت مخازن خالی است
شورای نگهبان به طرح مهریه ایراد گرفت؛ ماجرای 14 سکه چیست؟
افزایش 28 هزار نفری ثبت‌نام در مدارس دولتی به‌خاطر هزینه زیاد هیئت امنایی
رهبر انقلاب: فقدان آیت‌الله شبیری خللی در ردیف محققین تراز اول شیعه ایجاد کرد
قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ رکوردشکنی شاهین و چانگان در بازار
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ نرخ انواع گوشت گوسفند و گوساله
قیمت دلار توافقی امروز 31 شهریور 1405؛ جهش 777 تومانی دلار
طلا پس از رشد اولیه عقب نشست؛ آخرین قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 31 شهریور
قیمت خودروهای ایران خودرو امروز سه‌شنبه31 شهریور؛کدام خودروها از6 میلیاردتومان عبور کردند؟
عراقچی: سازمان ملل تریبونی برای بیان مظلومیت مردم ایران و شهدای میناب است
پیروزی فقط با مردم ممکن است
واکنش بقایی به ادعای واشنگتن درباره گرانی سوخت
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ پزشکیان به نیویورک رفت، قطر خواستار بازگشت به مذاکرات شد
سیاست نامه | سلاحی که از جنگ هشت ساله یادگار مانده است
پزشکیان عازم نیویورک شد؛ رئیس جمهور: با قدرت از مواضع ایران دفاع می‌کنیم
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها امروز سه‌شنبه 31 شهریور؛ ترافیک نیمه‌سنگین در 3 محور
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حملات هوایی سعودی و پاسخ پهپادی انصارالله
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل