×
سیاسی
شناسه خبر : 143475
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/03/31 ساعت 15:14
ایفای نقش آیپک در بازی دوحزبی سناتورهای آمریکایی علیه ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

ایفای نقش آیپک در بازی دوحزبی سناتورهای آمریکایی علیه ایران

بسیاری از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان، انتخاب مجدد خود در ایالاتشان را مرهون حمایت لابی‌های صهیونیستی می‌دانند، لذا مخالفت با آیپک برای آنها هزینه‌ساز خواهد بود!

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هر اندازه به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 و سپس انتخابات کنگره نزدیک‌تر می‌شویم، پیوند میان لابی صهیونیستی آیپک و سناتورهای هر دو حزب سنتی آمریکا نمود بیشتری پیدا می‌کند.

بسیاری از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان، انتخاب مجدد خود در ایالاتشان را مرهون حمایت لابی‌های صهیونیستی می‌دانند، لذا مخالفت با آیپک برای آنها هزینه‌ساز خواهد بود!

حتی سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به نوعی از عدم ارائه هرگونه توافق احتمالی با ایران به کنگره استقبال می‌کنند زیرا رای مثبت آنها به این توافق، حمایت انتخاباتی آیپک از سناتورهای همراه را زیر سوال خواهد برد.

اخیرا، در بحبوحه انتشار گزارش‌ها مبنی بر اینکه دولت بایدن از سر استیصال در حال مذاکره با تهران برای نوعی توافق است، گروهی دو حزبی متشکل از ۲۶ سناتور آمریکایی در نامه‌ای به جو بایدن از او خواستند بازدارندگی قوی‌تری در مقابل جمهوری اسلامی اتخاذ کند و در عین حال درباره امضا هرگونه توافق ناکارآمد با تهران هشدار دادند.

تلاش برای نگارش نامه فوق در اوایل ماه جاری و به ابتکار و لابی‌گری سازمان ایپک آغاز شد و پیش‌نویس آن قبل از انتشار ادعای مذاکرات اخیر میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، تدوین شد.

جالب اینکه شماری از قانون‌گذاران دموکرات آمریکایی که از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و تلاش برای احیای آن در دوران ریاست جمهوری جو بایدن حمایت می‌کردند، نامه را امضا کرده‌اند.

همین مسئله نشان می‌دهد که نفوذ آیپک در میان سناتورهای دموکرات نیز در نفی هرگونه توافقی با ایران افزایش یافته است.

تحلیل‌گران می‌گویند که حمایت این دسته از قانون‌گذاران دموکرات به آن معنی است که بایدن الزاما نمی‌تواند روی حمایت گسترده دموکرات‌ها برای توافق جدید با تهران حساب کند.

در این نامه ادعا شده است: «کنگره آمریکا از موضع دیرینه دو حزبی مبنی بر اینکه ایران هرگز نباید اجازه دست‌یابی به سلاح هسته‌ای را داشته باشد، حمایت می‌کند.»

«کریستن گیلیبرند» سناتور دموکرات از نیویورک و «جیمز لنکفورد» سناتور جمهوری‌خواه از اوکلاهما هدایت نامه و جمع‌آوری امضاها را بر عهده داشته‌ و سناتورهای دموکرات «جکی روزن»، «گری فیترز»، «ریچارد بلومنتال»، «جو منچین»، «الکس پادیلا»، «مگی هسن»، «رافائل وارناک»، «مارک کلی»، «ران وایدن» و «مایکل بنت» آن را امضا کرده‌اند.

بسیاری از این سناتورهای دموکرات در جریان تصویب توافق هسته‌ای در سال 2015 میلادی، حمایت خود را از برجام اعلام کرده بودند.

نقطه اوج این بیانیه‌نگاری هدف‌مند، بخشی است که به تنظیم روابط واشینگتن و اتحادیه اروپا در تقابل با ایران مربوط می‌شود.

قانون‌گذاران امضاکننده نامه همچنین بایدن را تشویق کرده‌اند که تعهدات متحدان اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را در صورت عبور ایران از آستانه غنی‌سازی نظامی، تضمین کند.

این در حالی است که بسیاری از تحلیل‌گران و راهبردنویسان حوزه سیاست خارجی آمریکا نسبت به هرگونه تلاش برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه هشدار داده و آن را نماد خبط راهبردی و دیپلماتیک بزرگ کاخ سفید قلمداد کرده‌اند.

این تحلیل‌گران معتقدند که استناد به مکانیسم ماشه، منجر به تبدیل شدن صحنه بازی با ایران به آوردگاهی غیر قابل کنترل با خساراتی سخت برای طرف غربی خواهد شد و از این رو، نباید اساسا وارد چنین معادله‌ای شد. 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد