×
سیاسی
شناسه خبر : 143403
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/03/29 ساعت 17:31
چارلز سوم؛ از خود برترپنداری اَشرافی تا قدسی‌سازی نهاد سلطنت!

نورنیوز بررسی کرد؛

چارلز سوم؛ از خود برترپنداری اَشرافی تا قدسی‌سازی نهاد سلطنت!

نکته قابل توجه؛ اصرار رسانه‌های لندنی به تطهیر رفتار اَشرافی، نژادپرستانه و استبدادی باکینگهام از طریق تزیین اصول غیر دموکراتیک نهاد سلطنت در انگلیس، به عنوان یک راهبرد کلان رسانه‌ای و تبلیغاتی است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روز شنبه بار دیگر رسانه‌های انگلیسی از جمله فارسی‌زبانان لندن‌نشین، محور سوژه‌های رسانه‌ای خود را به بهانه جشن تولد «چارلز سوم»، به او و خاندان سلطنتی اختصاص دادند.

در این چارچوب، بی‌بی‌سی با پخش تصاویر مراسم جشن عنوان کرد: «چارلز سوم پادشاه بریتانیا امروز در اولین رژه ویژه نظامی به مناسبت تولدش شرکت کرد. این رژه به مناسبت هفتاد و سومین سالگرد تولد پادشاه بریتانیا در لندن برگزار شد. در این مراسم که هزاران نفر از جمله خانواده سلطنتی به تماشای آن آمده بودند، هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا بر فراز کاخ سلطنتی باکینگهام به پرواز در آمدند.»

ساعتی پیش از برگزاری این مراسم نیز، بی‌بی‌سی با انتشار تصاویری از کسانی که مشتاقان و هواداران چارلز می‌نامید، عنوان کرده بود: «امروز در لندن پایتخت بریتانیا تولد شاه چارلز سوم جشن گرفته می‌شود. این اولین جشن تولد او از زمان رسیدن به پادشاهی بریتانیا است. انتظار می‌رود شاه چارلز امروز سوار بر اسب، در کنار بیش از ۱۴۰۰ سرباز و ۲۰۰ اسب سوار در انظار عمومی حاضر شود. به دلیل گرم‌تر شدن هوای لندن، انتظار می‌رود جمعیت بیشتری امروز به نسبت مراسم تاج‌گذاری، در معابر و خیابان‌های منتهی به کاخ باکینگهام مقر رسمی پادشاه بریتانیا، حاضر شوند.»

این نوع پردازش رسانه‌ای با رفتار این رسانه‌ها در قبال مراسم تاج‌گذاری چارلز در اردیبهشت‌ و البته مراسم خاک‌سپاری الیزابت دوم در شهریور سال گذشته شباهت بسیار دارد، چنانچه این رسانه‌ها با گزارش جزء به جزء این مراسم‌ و برنامه‌ها تلاش کردند تا آنها را مراسمی خاص و انحصاری معرفی کرده و آن را نشانه فخر و برتری خاندان سلطنتی معرفی نمایند.

این الگوی واحد پوشش چنین برنامه‌ها و مراسمی از سوی رسانه‌های لندنی نشان می‌دهد که آنها ماموریت دارند تا مراسم‌ مربوط به خاندان سلطنتی از تولد و مرگ گرفته تا ازدواج و تاج‌گذاری و... را بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین تحول در عرصه جهانی معرفی کنند!

در پوشش رسانه‌ای جشن تولد اخیر نیز مانند مراسم تاج‌گذاری، ریزترین مسائل درباره این مراسم و آنچه خاندان سلطنتی و شخص چارلز انجام می‌دهند به صورت تهوع‌آوری برجسته‌سازی شده و با واژگانی چون انحصاری، تاریخی، سنتی، باستانی و... روایت‌سازی شدند.

به عبارت دقیق‌تر؛ این رسانه‌ها ماموریت دارند قداستی ویژه و منحصربه‌فرد را برای خاندان سلطنتی ایجاد کنند تا مردم انگلیس به دلیل برخورداری از این موهبت! نه تنها گلایه‌ای از بحران معیشتی و اقتصادی خود نداشته باشند، بلکه با طیب خاطر هزینه‌های این مراسم و امثال آن را نیز بپردازند.

نکته قابل توجه؛ اصرار رسانه‌های لندنی به تطهیر رفتار اَشرافی، نژادپرستانه و استبدادی باکینگهام از طریق تزیین اصول غیر دموکراتیک نهاد سلطنت در انگلیس، به عنوان یک راهبرد کلان رسانه‌ای و تبلیغاتی است.

نکته دیگر در این ریخت و پاش‌های خودخواهانه خاندان سلطنت که صدها میلیون پوند از پول مالیات دهندگان انگلیسی را به خود اختصاص می‌دهد اینکه؛ مردم انگلیس در بدترین شرایط اقتصادی به سر می‌برند و حتی پرستاران و معلمان و دیگر کارمندان دولتی برای درخواست جهت افزایش حقوق خود دست به اعتصاب می‌زنند.

از همین رو؛ نظرسنجی‌ها در انگلیس، حکایت از فاصله‌گیری تصاعدی و مستمر نسل جدید انگلیسی‌ها از نهاد سلطنت دارد.

نتایج یک نظرسنجی جدید که در ماه آوریل توسط موسسه نظرسنجی «YouGov» صورت گرفته، نشان می‌دهد که حمایت از نظام سلطنتی در بین افراد بین 18 تا 24 سال به 36 درصد کاهش یافته و این در حالی است که حدود یک دهه قبل در سال 2013 میلادی این میزان حمایت، حدود 72 درصد بوده است!

این قداست‌سازی برای سلطنت و پادشاهی در قرن بیست‌ویکم و در حالی که به اذعان نظرسنجی‌های رسمی، جمع بسیار زیادی از مردم انگلیس از جمله 78 درصد نسل جوان، مخالف نظام پادشاهی بوده و بر لزوم تشکیل جمهوری تاکید دارند صورت می‌گیرد.

بی‌دلیل نیست که نهادهای امنیتی انگلیس شدیدا نگران نفوذ فکری و اجتماعی گسترده جمهوری‌خواهان در بین نوجوانان و جوانان و در مقابل، تضعیف جایگاه سلطنت لرزان انگلیسی در بین آنها هستند.

جمهوری‌خواهی در مراسم تاج‌گذاری چارلز، خود را به خوبی نشان داد، آنجا که هزاران نفر با شعار «تو پادشاه من نیستی» خواستار پایان سلطه و جاه‌طلبی خاندان سلطنتی و تحقق نظام جمهوری بر کشورشان شدند و البته با سرکوب شدید و بازداشت‌های گسترده مواجه شدند.  

هر چند بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های انگلیسی تلاش می‌کنند با خلق تصاویر وارونه و تزیین نهاد سلطنت، مانع از تشدید این روند شوند اما تجربه یک دهه اخیر در انگلیس نشان می‌دهد که این رویکرد دروغین و مسموم تاثیری در اضمحلال سلطنت در آینده این کشور نخواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی