×
سیاسی
شناسه خبر : 143391
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/03/29 ساعت 13:33
آب پاکی ناتو بر دستان زلنسکی در نشست بروکسل

نورنیوز بررسی کرد؛

آب پاکی ناتو بر دستان زلنسکی در نشست بروکسل

نه الان و نه پس از جنگ امکان عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی وجود ندارد و فراتر از آن، روند عضویت اوکراین در ناتو و لزوم تایید این عضویت توسط همه 29 عضو این پیمان، این روند را بیش از پیش ناممکن خواهد ساخت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بر خلاف انتظار «ولودیمیر زلنسکی»، نشست اخیر وزرای دفاع ناتو در بروکسل، نقطه آشکارساز عدم عضویت قطعی اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی محسوب می‌شود.

در نشست بروکسل موضوع اصلی عضویت اوکراین در این پیمان نظامی مطرح شد اما نتیجه مذاکرات اصلا با آنچه رئیس جمهور متوهم اوکراین تصور می‌کرد منطبق نبود و گرچه شماری از کشورهای شرق اروپا خواستار دادن یک تضمین برای عضویت اوکراین بودند اما حداقل 11 کشور اروپایی با آن مخالفت کردند!

بر این اساس می‌توان به قطعیت گفت که سراب نشان داده شده از سوی غرب به اوکراینی‌ها کاملا رنگ باخته و حتی اگر اوکراین در جنگ با روسیه بر رقیب خود پیروز هم بشود که امکان آن با توجه به شرایط میدانی کاملا بعید است، جایی در پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد داشت.

همین گزاره قطعی نشان می‌دهد که به طریق اولی دستاورد اوکراینِ شکست خورده در جنگ مذکور چیزی دفع مطلق از ناتو نخواهد بود.

از سویی؛ گرچه در نشست اخیر بروکسل بر همگان محرز شد که اوکراین عملا عضو ناتو نخواهد شد، اما سران ناتو از جمله «ینس استولتنبرگ» دبیرکل این پیمان، در صدد تحریف و وارونه‌نمایی نگاه اعضای ناتو در قبال اوکراین و عضویت آن در پیمان آتلانتیک شمالی هستند.

در ابتدای جلسه اخیر وزرای دفاع ناتو این سوال مطرح شد که اوکراین چه زمانی می‌تواند عضو ناتو شود؟ و پاسخ اعضا این بود که به طور حتم این عضویت در طول جنگ رخ نخواهد داد، زیرا همگان بر سر آن توافق دارند و در غیر این صورت پیمان ناتو به طور اجتناب‌ناپذیر به یک طرف جنگ تبدیل می‌شود، لذا هرگونه تصمیمی در این خصوص باید در آینده (ناظر به نتیجه جنگ) گرفته شود.

از آن سو؛ نتایج میدانی جنگ، خصوصا پس از شکست ضدحمله اخیر اوکراین، بیان‌گر عدم تحقق شرط پیروزی اوکراین در صحنه جنگ برای پذیرش در پیمان آتلانتیک شمالی است.

اکیدا باید به این نکته نیز توجه داشت که در صورت انعقاد پیمان صلح میان روسیه و اوکراین، قطعا عدم عضویت اوکراین در ناتو یکی از شروط پایان نبرد خواهد بود.

در چنین شرایطی اوکراین پس از پایان جنگ نیز وفق پیمان صلح احتمالی، نخواهد توانست عضو ناتو شود.

به عبارت گویاتر؛ نه الان و نه پس از جنگ امکان عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی وجود ندارد و  فراتر از آن، روند عضویت اوکراین در ناتو و لزوم تایید این عضویت توسط همه 29 عضو این پیمان، این روند را بیش از پیش ناممکن خواهد ساخت.

برخی کشورهای اروپای شرقی مانند مجارستان و بلغارستان معتقدند عضویت رسمی اوکراین در ناتو مترادف با خلق مخاطرات امنیتی-نظامی برای همسایگان اوکراین نیز خواهد بود.

در این میان؛ سخنان ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو مبنی بر لزوم ارائه تضمینی شفاف به اوکراین در خصوص عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، نوعی نمایش کاذب و مسخره نسبت به مطالبات کی‌یف است زیرا بن‌بست ایجاد شده علیه عضویت کی‌یف در ناتو، قطعا با ارائه یک تضمین لفظی و محدود شکسته نخواهد شد.

حقیقت اما کاملا مشخص است؛ ناتو به رهبری آمریکا با سیاست‌های جنگ‌طلبانه خود، اوکراین را به زمین سوخته‌ای تبدیل کرد و در نهایت، چشم‌انداز عضویت این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی را نیز به صورت کامل از بین برد. این همان نتیجه بازی چشم‌بسته در زمین غرب و اتکاء به آنان است!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
از بین‌الحرمین تاصحن رضوی؛ انتقال هوایی پیکر رهبر شهید انقلاب به حرم مطهر رضوی
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه
استقبال بن سلمان از نخست وزیر کانادا در جده
بازسازی فوری پل آق قلا پس از حمله امریکا
پدیده لیگ، پرسپولیسی شد
رایزنی اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات
بدرقه 10میلیونی رهبر شهید در عراق
بخشودگی 100درصدی جرایم مالیاتی تا 30 تیر
پرداخت سود سپرده‌های بانکی با رفع اختلال‌
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ سایر دهک‌ها
این آمار فقط یک عدد نیست؛ یک هشدار است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 | شوک بزرگ به استقلال
نخست‌وزیر عراق: پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
اصابت 10موشک بالستیک به مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا
جنگنده اف-16 آمریکایی در آتش سوخت
تحلیلگر هندی: ادعای التماس ایران برای توافق، روایت‌سازی ترامپ است
توافق آلمان و آمریکا برای استقرار موشک‌های تاماهاوک
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
پرداخت حقوق خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
رایزنی ایران با 4 کشور برای توسعه هوش مصنوعی
افشای کشتار خانواده‌های لبنانی توسط رژیم صهیونیستی
توطئه‌های دشمن در شمال‌غرب و جنوب‌شرق کشور خنثی‌ شدند
جزئیات اصلاح نحوه محاسبه فوق‌العاده خاص حقوق کارمندان
افزایش دمای هوا در همدان
بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه درباره تنگه هرمز
«تفنگ پدری» با صدای پرواز همای منتشر شد+فیلم
توقف فعالیت 5 ایستگاه مترو مشهد به دلیل ازدحام عزاداران
رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به پایان سیاسی خود نزدیک می‌شود
واکنش کولینا به جنجال داوری در بازی آرژانتین و مصر
فاجعه در ایلام؛ جان‌باختن دو مادر در «بیمارستان کوثر»
رایزنی قطر با عربستان، ترکیه و امارات درباره تحولات منطقه
قالیباف: خروش مردم عراق، «اعلامیه خونخواهی» و مهر تأیید بر راه رهبر شهید بود
قیمت طلا و سکه امروز پنج شنبه 18 تیر 1405+ جدول
تأکید روسیه و کشورهای ساحل بر گسترش همکاری‌های امنیتی
چرا آرژانتین برای مسی «جان» می‌دهد و پرتغال رونالدو را «طرد» کرد؟