نورنیوز ـ گروه بینالملل: بر خلاف انتظار «ولودیمیر زلنسکی»، نشست اخیر وزرای دفاع ناتو در بروکسل، نقطه آشکارساز عدم عضویت قطعی اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی محسوب میشود.
در نشست بروکسل موضوع اصلی عضویت اوکراین در این پیمان نظامی مطرح شد اما نتیجه مذاکرات اصلا با آنچه رئیس جمهور متوهم اوکراین تصور میکرد منطبق نبود و گرچه شماری از کشورهای شرق اروپا خواستار دادن یک تضمین برای عضویت اوکراین بودند اما حداقل 11 کشور اروپایی با آن مخالفت کردند!
بر این اساس میتوان به قطعیت گفت که سراب نشان داده شده از سوی غرب به اوکراینیها کاملا رنگ باخته و حتی اگر اوکراین در جنگ با روسیه بر رقیب خود پیروز هم بشود که امکان آن با توجه به شرایط میدانی کاملا بعید است، جایی در پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد داشت.
همین گزاره قطعی نشان میدهد که به طریق اولی دستاورد اوکراینِ شکست خورده در جنگ مذکور چیزی دفع مطلق از ناتو نخواهد بود.
از سویی؛ گرچه در نشست اخیر بروکسل بر همگان محرز شد که اوکراین عملا عضو ناتو نخواهد شد، اما سران ناتو از جمله «ینس استولتنبرگ» دبیرکل این پیمان، در صدد تحریف و وارونهنمایی نگاه اعضای ناتو در قبال اوکراین و عضویت آن در پیمان آتلانتیک شمالی هستند.
در ابتدای جلسه اخیر وزرای دفاع ناتو این سوال مطرح شد که اوکراین چه زمانی میتواند عضو ناتو شود؟ و پاسخ اعضا این بود که به طور حتم این عضویت در طول جنگ رخ نخواهد داد، زیرا همگان بر سر آن توافق دارند و در غیر این صورت پیمان ناتو به طور اجتنابناپذیر به یک طرف جنگ تبدیل میشود، لذا هرگونه تصمیمی در این خصوص باید در آینده (ناظر به نتیجه جنگ) گرفته شود.
از آن سو؛ نتایج میدانی جنگ، خصوصا پس از شکست ضدحمله اخیر اوکراین، بیانگر عدم تحقق شرط پیروزی اوکراین در صحنه جنگ برای پذیرش در پیمان آتلانتیک شمالی است.
اکیدا باید به این نکته نیز توجه داشت که در صورت انعقاد پیمان صلح میان روسیه و اوکراین، قطعا عدم عضویت اوکراین در ناتو یکی از شروط پایان نبرد خواهد بود.
در چنین شرایطی اوکراین پس از پایان جنگ نیز وفق پیمان صلح احتمالی، نخواهد توانست عضو ناتو شود.
به عبارت گویاتر؛ نه الان و نه پس از جنگ امکان عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی وجود ندارد و فراتر از آن، روند عضویت اوکراین در ناتو و لزوم تایید این عضویت توسط همه 29 عضو این پیمان، این روند را بیش از پیش ناممکن خواهد ساخت.
برخی کشورهای اروپای شرقی مانند مجارستان و بلغارستان معتقدند عضویت رسمی اوکراین در ناتو مترادف با خلق مخاطرات امنیتی-نظامی برای همسایگان اوکراین نیز خواهد بود.
در این میان؛ سخنان ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو مبنی بر لزوم ارائه تضمینی شفاف به اوکراین در خصوص عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، نوعی نمایش کاذب و مسخره نسبت به مطالبات کییف است زیرا بنبست ایجاد شده علیه عضویت کییف در ناتو، قطعا با ارائه یک تضمین لفظی و محدود شکسته نخواهد شد.
حقیقت اما کاملا مشخص است؛ ناتو به رهبری آمریکا با سیاستهای جنگطلبانه خود، اوکراین را به زمین سوختهای تبدیل کرد و در نهایت، چشمانداز عضویت این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی را نیز به صورت کامل از بین برد. این همان نتیجه بازی چشمبسته در زمین غرب و اتکاء به آنان است!
نورنیوز