جوان:
فهرست «نمیشود»ها چگونه دور ریخته شد (ص۱)
جمهوری اسلامی یک گذشته بسیار نزدیک داشت که مانند یک گذشته بسیار دور، بسیاری از چیزها «نمیشود» و «نمیتوانیم» و «نمیگذارند» بود و بسیاری دیگر از چیزها «همزمان نمیشود» بود! ایران غنیسازی ۶۰ درصد را با رفع مسدودی پولها و تبادل زندانیان همزمان کردهاست و حجم اورانیوم ۶۰ درصدی را در زمانه اخراج آمریکا از منطقه به ۱۱۵ کیلو رسانده که بدون داشتن بمب، از هر بمبی بازدارندهتر است! به شانگهای و «نیمکره آمریکاییها» رفته و قرارداد بسته است. هایپرسونیک هوا میکند و همزمان سران اروپا برای «تعامل» و بهبود روابط با ایران تماس میگیرند. وزیرخارجه سعودی را به تهران آورده و بقیه حاشیهنشینهای خلیجفارس را در صف بهبود روابط نشاندهاست و فروش نفت خود را به رقم شگفتیآور برای بلومبرگ رسانده است.
هم میهن:
عصر دوستی با سعودی (ص۱)
سفر بنفرحان پس از ۹ سال قطع روابط میان دو کشور دارای اهمیت فوقالعادهای است و از جدیت دو طرف برای احیای روابط دوجانبه خبر میدهد. اکنون عربستان سعودی که به نظر میرسد از بینتیجه بودن یک دهه رویارویی و جنگ با ایران به ستوه آمده، با میانجیگری چین در حال احیای روابط خود با ایران است. چین که اکنون به همراه ژاپن مهمترین مصرفکننده انرژی خلیجفارس است به امنیت و ثبات در این منطقه علاقمند است و از کاهش تنشها در منطقه حمایت میکند. ایالات متحده آمریکا نیز که از حدود دو دهه گذشته از یک مصرفکننده بزرگ انرژی به صادرکننده انرژی بدل شده، در حال کاهش نقشهای خود در خاورمیانه است و امیدوار است بتواند هزینه کمتری برای جنگهای بیپایان غرب آسیا متحمل شود.
دنیای اقتصاد:
حریم مجاز تورم ماهانه (ص۶)
چندی پیش، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ابراز امیدواری کرده بود که نرخ تورم کاهش یابد و در سال جاری به سطح ۳۰درصد برسد. اگر این نرخ را تورم نقطهای هدف بانک مرکزی در سال جاری قرار دهیم، میتوان بررسی کرد که محدوده مجاز تورم ماهانه تا پایان سال رقم ۲درصد خواهد بود. به بیان دیگر، اگر نرخ تورم ماهانه در هر ماه به شکل متوسط از سطح ۲درصد عبور نکند، میتوان پیشبینی کرد که نرخ تورم نقطه به نقطه تا پایان سال جاری به رقم ۳۰درصد خواهد رسید. از سوی دیگر، اگر این حریم مجاز رشد قیمتها رعایت شود، نرخ تورم متوسط نیز به کمتر از ۴۰درصد خواهد رسید. بنابراین کارشناسان تاکید میکنند که اگر سیاستهای پولی و ارزی تنظیم شود و خوشبینیهای سیاسی تداوم یابد، حصول تورم ۳۰درصدی تا پایان سال دور از انتظار نیست.
ایران:
بخش خصوصی برنده سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین (ص۱۰)
در سفر رئیس جمهور به امریکای لاتین و حضور قدرتمند هیأت ایرانی در سه کشور ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه، درباره مباحث اقتصادی و همکاریهای مشترک صحبتهای مفصلی صورت گرفت و قرار شد در حوزههای معدن، کشاورزی، کشت فرا سرزمینی، پتروشیمی و... همکاریهای مشترکی دنبال شود. دولت قصد ندارد در فعالیتهای اقتصادی ورود کند و تمام امور به بخش خصوصی محول خواهد شد. لذا تمام مذاکرات صورت گرفته، برای کمک به بخش خصوصی و اجرای پروژههایی است.
خراسان:
قانون پر طمطراق جوانی جمعیت و مشکلات پیش پا افتاده (ص۲)
دو موضوع اشتغال و مسکن مهم ترین لوازم زیربنایی تشکیل هر خانوادهای و در عین حال چالش برانگیزترین دغدغه اغلب جوانان است. اما نکته دقیق تر از مو، علاوه بر مسکن و اشتغال، موضوعات ابتدایی همچون دریافت «وام ازدواج»، کمک هزینه اجاره مسکن و تسهیلات فرزندآوری است که همچنان در دست اندازهای جدی قرار دارد. مرور این مشکلات پیش روی تشکیل خانواده و فرزندآوری، نشان میدهد با وجود قانون و ده ها آیین نامه و تبصره، حتی در ارائه پیش پا افتاده ترین تسهیلات و مشوق های ازدواج دچار مشکلات عدیده هستیم. در واقع، در نوع رفتار سیستم اقتصادی و شرایطی که باید برای تنظیم گری و تسهیل ازدواج فراهم شود، نه تنها هیچ نرمشی احساس نمیشود بلکه جز دست انداز هم نمیبینیم.
کیهان:
تابستان آمد اما میوهها همچنان گران است (ص۶)
درباره گرانی میوه همیشه دلائل کلیشهای مثل بالا بودن هزینههای تولید، نقش وانتیها و گاریها و... مطرح میشود حال آنکه گرانی محصولات کشاورزی نه در بخش تولید که در سطح کلان عرضه رخ میدهد. راه به پایان رسیدن این اجحافات، تشکیل یک زنجیره تامین کارآمد و منسجم برای نزدیک کردن قیمت تولید و عرضه میوه از طریق تعاونی فراگیر ملی و حذف دلالان و سودجویان است. به این ترتیب هم کشاورزان و باغداران بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ توانمند میشوند و هم مردم با قیمتهای کمتری به میوه و دیگر محصولات غذایی دسترسی پیدا میکنند.
نورنیوز