×
اقتصادی
شناسه خبر : 143298
تاریخ انتشار : شنبه 1402/03/27 ساعت 14:04
کاهش رسوب کالاهای تجاری کشور به 15 درصد رسید

وزیر اقتصاد:

کاهش رسوب کالاهای تجاری کشور به 15 درصد رسید

وزیر امور اقتصادی و دارایی از کاهش رسوب کالاهای تجاری کشور به 15 درصد در ماه های نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: سید احسان خاندوزی صبح امروز شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ در حاشیه بازدید از گمرک و انبارهای منطقه ویژه اقتصادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به منظور تهیه گزارشی به هیئت دولت در خصوص وضعیت تجارت در نقاط گمرکی و مرزی کشور امروز را با بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) آغاز کردیم و بعد از آن نیز از منطقه ویژه شهید رجایی در استان هرمزگان بازدید خواهیم داشت.

او با بیان اینکه در کشور حدود ۱۶۰ میلیون تن کالای صادراتی و وارداتی در سال وارد مرزها و گمرکات کشور می شود، تصریح کرد: از این رقمحدود ۵۰۰ هزار تن به صورت رسوب در ایامی از سال وجود دارد که بعد از واردات کالای جدید در کشور توزیع می شود؛ بدین معناست که سه هزارم حجم تجارت در ایران انجام می‌گیرد و رویه متعارفی در فرآیندهای کالاهای تجاری و گمرکی کشور است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در سال جاری هیئت دولت برای تسریع بخشیدن به فرآیند کالاهای اساسی کشور و تجهیزات حوزه سلامت و دارو اقداماتی را انجام داده است، عنوان کرد: مصوبه کاهش نرخ حقوق ورودی از چهار درصد به یک درصد صادر شد، در همین راستا کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده اکثر این کالاها از ۹ درصد به یک درصد نیز کاهش یافت.

او ادامه داد: وزارت اقتصاد و گمرک ایران زمینه اخذ ضمانت نامه بجای سایر مدارک و نیز ترخیص درصدی را پیش رو قرار داد بطوری که تا ۹۰ درصد برای برخی از کالاهای اساسی و تا ۱۰۰ درصد برای شرکت های مهم کالاها به صورتی درصدی ترخیص می شوند تا ماندگاری و رسوب آن ها به حداقل برسد.

خاندوزی با عنوان اینکه در ماه های نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش رسوب در کالای تجاری کشور را داشتیم، تصریح کرد: بخشی از کالاهای اظهار نشده که در مناطق گمرکی و محوطه های بندری وجود دارد به دلیل این است که شناسه های ارزی برای تخصیص ارز خود هنوز دریافت نکرده‌اند.

او اضافه کرد: برخی کالاهای دیگر نیز به دلیل عدم دریافت استعلام دستگاه های مربوطه مانند استاندارد، قرنطینه، سازمان غذا و دارو و سایر دستگاه های مربوطه همچنان در محوطه وجود دارند.

۲۹ هزار دستگاه کولر بلاتکلیف در خوزستان

او در ادامه با بیان اینکه در برخی موارد با وجود تعیین تکلیف کالا توسط گمرک به دلیل احکام قضایی امکان خروج آن ها وجود ندارد، اذعان کرد:در خوزستان ۲۹ هزار دستگاه کولر داریم که چندین سال است به دلیل مسئله قضایی بلاتکلیف مانده و با وجود اینکه ۲ حکم قضایی گرفته اما از سال گذشته به دلیل دستور موقت این تعداد کولر همچنان بلاتکلیف مانده است که در این خصوص اگر دستگاه قضایی مساعدتی داشته باشد می توان از این ظرفیت استفاده کرد.

خاندوزی در پایان تاکید کرد: با مجموع همکاری دستگاه های مختلف حوزه قوه مقننه و قضایی رقم کاهش ۱۵ درصدی رسوب کالا در سال جاری کمتر و باعث ثبت یک رکورد جدید خواهد شد.


شادا
نظرات

آخرین اخبار
ایران در سوگ رهبر شهید
ممنوعیت اخذ دستی عوارض؛ طرح جدید برای کاهش ترافیک آزادراه‌ها
صعود قیمت نفت خام برنت به 124 دلار
قیمت نفت آمریکا از 98 دلار عبور کرد
تداوم قیمت بالای بنزین در آمریکا با وجود آتش‌بس
قیمت نفت در بازارهای جهانی بالا رفت
قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد
قیمت خودرو امروز 20 فروردین 1404؛ احتیاط در خرید و فروش
حزب‌الله به نقض آتش‌بس پاسخ داد: شهرک اشغالی المناره هدف قرار گرفت
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
حملات دشمنان به مراکز علمی، ما را به تلاش بیشتر در مسیر علم ترغیب می‌کند
الگوی سفر ایرانی‌ها از تفریح‌محور به امنیت‌محور تغییر کرد
چگونه در زمان وقوع جنگ از سلامت روان خود محافظت کنیم؟
لیلاز: مذاکرات با آمریکا زمان‌بر خواهد بود
وزیر فرهنگ: امروز صدای مردم ایران در جهان شنیده می‌شود
اسلام‌آباد خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
شهادت مامور پلیس ایرانشهر در پی حمله مسلحانه
ساخت داروی پارکینسون از بطری پلاستیکی
تاکید وزیر راه بر ضرورت بازنگری در روابط مرزی با همسایگان
گزارش‌های ضد و نقیض از تلفات اسرائیل و آمریکا در جنگ
سرمربی اتلتیکو مادرید: پیروزی مقابل بارسلونا آسان نبود
نمره دولت در مدیریت شرایط جنگی کشور چند است؟
ترافیک سنگین در محورهای شمالی همزمان با موج بازگشت مسافران
بازگشایی محور شمال به جنوب آزادراه خرم‌آباد - بروجرد
مرحله دوم شارژ اعتبار کالابرگ آغاز شد+ جزئیات
بیم و امیدهای آتش‌بس
ظرفیت‌های تعیین‌کننده تنگه هرمز برای توسعه
حاجی بابایی: امروز جهان با ایران قدرتمند و ملت یکپارچه رو به‌ رو است
گزارش تصویری| اربعین رهبر شهید انقلاب در سراسر ایران
انتشار آمار تلفات نظامیان آمریکایی در جنگ علیه ایران
خشم جهانی از ترور خبرنگار الجزیره در غزه
هیئت ایرانی برای مذاکرات امشب به اسلام آباد می رود
ابهام امنیتی، آتش‌بس و پیامدهای آن
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران؛ پایان آتش‌بس با عدم اجرای توافق
تأکید سفیر ایران در لندن: ایران با وجود بی‌اعتمادی به آمریکا آماده مذاکره است
میدان دیپلماسی و وحدت راهبردی
چرا تهدید عصر حجر به طراحی میز مذاکره با قواعد ایران تبدیل شد؟
تشدید ناامنی غذایی در پی تنش‌های خاورمیانه
آغاز آزمایش معکوس‌کردن پیری سلولی در انسان
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 فروردین+ وضعیت استانها
موج اعتراضات ضدجنگ به حملات در ایران و لبنان
هیچ‌کس در دنیا مدعی پیروزی آمریکا و ترامپ در این میدان نیست
نهادهای بین‌المللی: جنگ در خاورمیانه موجب ناامنی غذایی می‌شود
بازگشایی مسجد الاقصی پس از 40 روز/ تعرض شهرک نشینان به این مکان مقدس
کره شمالی چند آزمایش تسلیحاتی انجام داد
فرانسه حمله رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
موج محکومیت‌های بین‌المللی و رسانه‌ای در پی شهادت خبرنگار الجزیره در غزه
واشنگتن پست: آمریکا اروپا را از دست می‌دهد؛ ترامپ متهم اصلی
حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان/ بمباران شهرک «الزراریة»
سفیر پاکستان در واشنگتن: لبنان بخشی از آتش‌بس ایران و آمریکاست