×
اقتصادی
شناسه خبر : 143263
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/26 ساعت 15:38
مدل جدیدی از واگذاری‌ها ارائه می‌شود

وزیر اقتصاد:

مدل جدیدی از واگذاری‌ها ارائه می‌شود

وزیر اقتصاد گفت: با توجه به خصوصی سازی‌های پرحاشبه و نحوه واگذاری‌های پر حرف و حدیثی که در گذشته وجود داشت ما تلاش کردیم تا مورد دیگری به آن‌ها اضافه نشود و موارد بزرگ خصوصی سازی امسال با شکل و شمایل جدید صورت خواهد گرفت.

نورنیوز - گروه اقتصاد: سید احسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی در نخستین گردهمایی مدیران کل استانی در سال جاری در مشهد اظهار کرد: ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی متمرکز بر چند موضوع بودیم؛ اول اینکه سعی کردیم پرونده انضباط مالی و بودجه‌ای دولت را سروسامان دهیم. وی افزود: تکالیف متعددی در مجلس بر عهده وزارت دارایی گذاشته شده بود و البته دوستان تلاش کردند بخش‌هایی از آن را به انجام برساند، اما به نظر می‌رسید طولانی شدن آن به انضباط مالی دولت ضربه می‌زد. وزیر اقتصاد ادامه داد: تلاش شد تمام دستگاه‌هایی که طبق قانون باید به حساب واحد خزانه ملزم باشند آن‌ها را ملزم به این کار کنیم، این کار در سال ۱۴۰۱ انجام شد و امیدواریم در سال ۱۴۰۲ بتوانیم به طور کامل وصول منابع را در حساب واحد خزانه داشته باشیم چرا که بخش پرداخت به ذینفع نهایی در حوزه حقوق و دستمزد سال گذشته انجام شد. خاندوزی یادآور شد: انضباط مالی دولت یکی از پرتکرارترین عبارت‌هایی بود که در برنامه ششم توسعه و همچنین بودجه‌های سالانه به آن تأکید می‌شود و امیدواریم با تحقق کامل، برای سال آینده این پرونده از روی میز برداشته شود.

وزیر اقتصاد یکی دیگر از اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی را تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار عنوان کرد و افزود هنوز هم در این زمینه هم کار‌هایی که انجام شد که بی‌سابقه است و توانستیم شیرینی سهولت مجوز‌های کسب‌وکار را در اقصی نقاط کشور بچشیم هرچند دستگاه اجرایی مقاومت‌های بسیاری داشتند، اما با تأکیدی که رئیس‌جمهور داشتند توانستیم در این زمینه به طور جدی ورود کنیم و نهاد‌های نظارتی کشور هم به خوبی کمک کردند. خاندوزی اصلاحات نظام مالیاتی را از دیگر اقدامات وزارت اقتصاد در یک و نیم سال گذشته برشمرد و افزود: به جهت مسدود شدن درگاه‌های پذیرنده کشور که بی سامان بود و به پرونده مالیاتی مقامیان متصل نبود؛ این پرونده را هم سال گذشته با همکاری بانک مرکزی تمام کردیم و امروز می‌توانیم بگوییم که هیچ درگاه پذیرنده‌ای در کشور وجود ندارد که اتصال آن به پرونده مالیاتی اشخاص مشخص نباشد. به گفته وی شفافیت مالیاتی، شناسایی فرار‌های و اجرای سامانه مقامیان و پایانه‌های فروشگاهی از جمله مواردی است که به ثمر نشست و سال گذشته سازمان امور مالیاتی به عنوان یکی از سازمان‌های برتر شناسایی و تقدیر شد.

وزیر اقتصاد درباره مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری نیز توضیح داد: همزمان با پیشبرد سیاست‌های همسایگی در کشور لازم بود ما هم تحرک بیشتری در جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم.

او ادامه داد: گزارش فروردین‌ماه که منتشر شد نشان می‌داد ۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب شده داشتیم آن هم در کنار ۴۵ مجوزی که ابطال شد چرا که دوستان را دعوت می‌کردیم هرچه سریع‌تر تعهدات را اجرایی کنند، وقتی چند بار مراجعه نکردند پرونده‌ها را باطل کردیم و به همین دلیل عددی که دست آمده پروژه‌هایی است که در کشور شروع به کار شده است.

او همچنین به پیشبرد سیاست‌های تسهیلاتی کشور نیز اشاره کرد و ادامه داد: در کنار تدابیری که بانک مرکزی برای کنترل ترازنامه بانک‌ها داشت تلاش کردیم که بانک‌های دولتی از وضعیت نابسامان کفایت سرمایه خارج شوند. خاندوزی افزود: ۳۵ هزار میلیارد تومان سال گذشته و پنجاه هزار میلیارد تومان در سه‌ماهه اول امسال افزایش سرمایه این بانک‌ها را داشتیم که قطعاً در تاریخ دو سه دهه اخیر کشور بی‌سابقه بوده است، امروز غیر از بانک ملی و سپه که آن‌ها هم وضعیت کفایت سرمایه آن‌ها بهتر شده، بانک‌های دیگر ۸ درصد قانون را دارند.

وزیر اقتصاد گفت: حمایت اعتباری از تولید و تسهیلات خرد با کمترین فشار و اخذ ضامن را در این بانک‌ها پیش بردیم.

او همچنین به اقدامات انجام شده برای شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و افزایش سرمایه به عنوان یکی دیگر از اقدامات انجام شده اشاره کرد و گفت: سعی کردیم بی‌سامانی شرکت‌های دولتی را از طریق مدیریت‌های قوی اصلاح کنیم و همچنین درباره افزایش سرمایه شرکت‌های دولتی که سهام عدالت هم در حاشیه آن مطرح بود این شرکت‌ها را ملزم کردیم که بیش از آنکه به توزیع سود علاقه‌مند باشند به افزایش سرمایه بپردازند موجب شد که میزان افزایش سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دولتی رشد چشمگیری داشته باشد. وزیر اقتصاد همچنین درباره اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه نیز گفت این هم یکی از دستاورد‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد.

او در حوزه خصوصی‌سازی و واگذاری‌ها هم گفت: با توجه به خصوصی‌سازی‌های پرحاشیه و نحوه واگذاری‌های پرحرف و حدیثی که در گذشته وجود داشت ما تلاش کردیم تا مورد دیگری به آن‌ها اضافه نشود و موارد بزرگ خصوصی‌سازی امسال با شکل و شمایل جدید صورت خواهد گرفت و امیدواریم مدل متفاوتی از واگذاری‌ها در دولت آیت‌الله رئیسی رقم بخورد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات پهپادی نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت واردن
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 31 تیر 1405 + جدول قیمت ها
فوتبال ایرانی علیه آزادی بیان
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 تیر 1405+ جدول پخش
ونس و عراقچی دو روایت، یک واقعیت
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در لردگان
اقتصادنگار | عرق ریزی شهروندان در تابستان داغ اجاره نشینی
9 مسئول حفاظت آزمون‌های نهایی به دلیل تخلف برکنار شدند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
هرمزگان به جمع استان‌های برگزارکننده آزمون نهایی پیوست