×
فرهنگی
شناسه خبر : 143244
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/26 ساعت 13:19
تولید واکسن‌های جدید در ایران با همکاری کوبا

وزیر بهداشت خبر داد؛

تولید واکسن‌های جدید در ایران با همکاری کوبا

وزیر بهداشت با اشاره به امضای تفاهم نامه‌های همکاری دو کشور ایران و کوبا در زمینه تولید واکسن، از برنامه ریزی برای افزایش تولید انواع واکسن در کشور خبر داد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، در حاشیه سفر رئیس‌جمهوری به سه کشور آمریکای لاتین، با بیان اینکه وضعیت کوبا از نظر شبکه بهداشتی مناسب است، گفت: همکاری‌های دیرینه‌ای را با کوبا از اوایل انقلاب اسلامی ایران تاکنون در حوزه ایجاد شبکه‌های بهداشتی در کشور داشتیم.

او با بیان اینکه کوبا یکی از کشور‌های پیشرفته در حوزه تولید واکسن است، افزود: در زمینه کنترل و تولید واکسن‌های کرونا هم انستیتو پاستور ایران با کشور کوبا همکاری‌های خوبی را آغاز کرد. یکی از کار‌های خوبی که در این دوران انجام شد، این بود که تکنولوژی تولید واکسن را از این کشور وارد ایران کردند. کوبا برای کنترل کرونا واکسنی به نام سوپرانا تولید کرد و در ایران هم واکسن تولید شده با همکاری این کشور پاستا کووک بود.

وزیر بهداشت در ادامه از تداوم همکاری میان ایران و کوبا در حوزه تولید واکسن‌های جدید خبر داد و گفت: ما مسئول کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و کوبا هستیم و به این دلیل همکاری‌های خود را با این کشور ادامه می‌دهیم. در سال گذشته هم از این کشور به ایران آمده بودند و از انستیتو پاستور ایران بازدید کردند و در این راستا هم توافق‌نامه‌هایی میان دو کشور صورت گرفت و امضا خواهد شد.

عین‌اللهی گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها ما قصد داریم میزان و نوع واکسن‌هایمان را افزایش دهیم تا بتوانیم واکسن‌های جدیدتری را تولید کنیم. در همین جهت یک سری مبادلات تجاری با این کشور داریم و واکسن‌های تولیدی را جز مبادلات تجاری خود قرار می‌دهیم؛ لذا با پیشنهاد انستیتو پاستور ایران و موافقت وزارت بهداشت کوبا، سعی در تولید واکسن‌های پیشرفته در کشور داریم و بیشتر هم دنبال این هستیم که انتقال تکنولوژی صورت بگیرد و تنها منتهی به بحث واردات واکسن نیست. همان‌طور که در دوران کرونا انتقال تکنولوژی انجام گرفت، امیدوار هستیم که در باقی واکسن‌ها هم این کار انجام شود.

در نشست مذاکره هیئت‌های ایران و کوبا در حوزه سلامت که با حضور وزرای بهداشت دو کشور برگزار شد، مقرر شد کارگروه مشترک علم و فناوری سلامت میان دو کشور تشکیل شود.

وزیر بهداشت گفت: مطابق این توافق، متخصصان بیوتکنولوژی کوبا و دانشمندان نانو فناوری ایران برنامه مشترک پژوهشی انجام خواهند داد.

عین‌اللهی افزود: همچنین بر اساس توافقنامه دو کشور، دارو‌های برخوردار از فناوری بالا به خصوص در درمان سرطان با همکاری ایران و کوبا تولید می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟
سفیر عراق: بغداد آماده میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا است
تشخیص 50 نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
خداحافظی احساسی گلر آلمان از مانشافت
نبویان از کدام کودتا حرف می زند؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 9 تیر 1405 + وضعیت استانها
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت