×
سیاسی
شناسه خبر : 143235
تاریخ انتشار :

اختصاصی نورنیوز؛

خردادماه/ رمزگشایی از خبرسازی رسانه‌های آمریکایی در مورد توافقات جدید میان تهران و واشینگتن

موضوع قابل توجه در جریان‌سازی جدید خبری از سوی رسانه‌های آمریکایی بیش از آنکه محتوای گزارش‌های منتشر شده از سوی آنان باشد، پنهان‌سازی ادعاهای قبلی واشینگتن درباره موضوعیت نداشتن تداوم دیپلماسی با ایران پس از اغتشاشات پائیز گذشته در کشورمان در پس خبرسازی پیرامون دستیابی تهران و واشینگتن به توافقات جدید است.

نورنیوز - گروه سیاست: طی روزهای گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی با انتشار اخباری که هیچ یک از مقامات واشینگتن و تهران تاکنون آن را تأیید نکرده‌اند از گفتگو میان مقامات این کشور با دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران خبر داده‌اند.

در خبرهای منتشر شده از سوی این رسانه‌ها به فهرستی از توافقات انجام شده میان ایران و آمریکا نیز اشاره شده که تقریبا موضوعات جدیدی نیست و همواره در پیام‌های منتقل شده از سوی واسطه‌ها میان دو کشور مطرح بوده است.

رفت و آمدهای پرتعداد میان مقامات عالی کشورهای ایران، عمان و قطر طی هفته‌های اخیر نیز به نوعی موجب افزایش توجه به خبرهای تایید نشده رسانه‌های آمریکایی شده است.

البته مقامات دو کشور قطر و عمان نیز به صورت جسته و گریخته اظهاراتی را بیان داشته‌اند که بر نقش واسط آنها حداقل در موضوع تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا و آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران تاکید دارد.

موضوع قابل توجه در جریان‌سازی جدید خبری از سوی رسانه‌های آمریکایی بیش از آن که محتوای گزارش‌های منتشر شده از سوی آنان باشد، پنهان‌سازی ادعاهای قبلی واشینگتن در مورد موضوعیت نداشتن تداوم دیپلماسی با ایران پس از اغتشاشات پائیز گذشته در کشورمان در پس خبرسازی پیرامون دستیابی تهران و واشینگتن به توافقات جدید است.

در حالی که ایران همواره و در شرایط مختلف بر ضرورت تداوم گفتگو برای دستیابی به توافق با هدف رفع تحریم‌ها تاکید داشته و هیچگاه از این رویکرد راهبردی عدول نکرده، جریان‌سازی رسانه‌های غربی در مقطع کنونی به صورتی است که گویا ابتکار عمل در اختیار طرف غربی بوده و هست!

بسیار روشن است که پس از اقدامات فعال و موثر سیاسی، امنیتی، منطقه‌ای و حقوقی ایران در تداوم همکاری با آژانس، مدیریت اغتشاشات داخلی و رفع تنش کم سابقه در مراودات منطقه‌ای، اینک طرف غربی است که راهی به غیر از همراهی با ابتکارات ایران ندارد و تلاش می‌کند به ریل گذشته که حاصل آن توافقات نسبتا کامل در شهریورماه گذشته در نیویورک میان طرف ایرانی و هماهنگ‌کننده اروپایی است، بازگردد.

در این میان و با وجود رفتار سینوسی و سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در سایه اقدامات حرفه‌ای و مجدانه دیپلمات‌ها و کارشناسان فنی کشورمان در تعامل با آژانس، دو پرونده از موارد چهارگانه ادعایی آژانس بسته شده و مسیر همکاری فنی و حقوقی میان دو طرف از سنگلاخ‌های بهانه‌جویی‌های سیاسی تا حدودی فاصله گرفته است.

ناامیدی غربی‌ها از امکان وارد کردن فشار به جمهوری اسلامی از رهگذر سوءاستفاده از اغتشاشات داخلی و همچنین به بار نشستن راهبرد دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و به‌ویژه آغاز مناسبات سیاسی میان ایران و عربستان سعودی که مکمل سیاست‌های منطقه‌ای ایران به شما می‌رود همگی دلایل بسیار محکمی است که می‌تواند موجب خارج شدن طرف غربی از توهم نتیجه‌بخش بودن سیاست افزایش فشار برای امتیازگیری شده باشد.

اگرچه هیچ یک از مقامات ایران و آمریکا تاکنون خبرهای منتشره از سوی رسانه‌ها در مورد آغاز گفتگوها و دستیابی به توافق را تأیید نکرده‌اند، اما واکاوی دقیق شرایط جدیدی که ذکر آن رفت، موضوع شکل‌گیری نوعی از گفتگوی با واسطه میان تهران و واشینگتن به‌ویژه در موضوع آزادی زندانیان دو طرف و رفع انسداد از منابع مالی ایران را محتمل می‌نماید.

البته آن‌گونه که رسانه‌های آمریکایی گمانه‌زنی کرده‌اند نمی‌توان به شکل‌گیری سریع توافق در موضوعاتی که به موضوع هسته‌ای ایران مربوط است خوشبین بود، لیکن بیان این موضوع از سوی دو رسانه معتبر آمریکایی که به ارتباط با دستگاه‌های سیاسی و امنیتی آمریکا شهرت دارند، نشان می‌دهد که کاخ سفید به‌دنبال انتقال نشانه‌های مثبت برای تغییر مسیر چندماه گذشته و بازگشت به میز مذاکره‌ای است که ایران هیچ‌گاه آن را ترک نکرده است.

تحولات روزهای آینده که احتمالا بر مبنای اظهارات رئیس کل بانک مرکزی ایران و وزیر خارجه عمان با آغاز آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران در برخی کشورها، می‌تواند شتاب بیشتری بگیرد، روشن خواهد ساخت که سمت و سوی تغییرات تا چه میزان با گمانه‌زنی‌های محافل سیاسی و رسانه‌ای در داخل و خارج از کشور هم راستا خواهد بود.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
X
آگهی تبلیغاتی