×
سیاسی
شناسه خبر : 143231
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/26 ساعت 10:43
ایران و کوبا با همکاری فناورانه نانو و بایوتکنولوژی توافق کردند

ایران و کوبا با همکاری فناورانه نانو و بایوتکنولوژی توافق کردند

روسای جمهور ایران و کوبا با توجه به توانمندی‌های ایران در زمینه نانوتکنولوژی و نیز توانمندی‌های کوبا در عرصه بایوتکنولوژی، با تشکیل کارگروه مشترک همکاری‌های فناورانه میان دو کشور برای همکاری‌های مکمل در این زمینه‌ها موافقت کردند.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به کوبا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، پیشنهاد کرد با توجه به توانمندی‌های ایران در زمینه نانوتکنولوژی و نیز توانمندی‌های کوبا در عرصه بایوتکنولوژی، کارگروه مشترک همکاری‌های فناورانه میان دو کشور برای همکاری‌های مکمل در این زمینه‌ها تشکیل شود که این پیشنهاد با استقبال رئیس جمهور کوبا همراه بود.

او در ابتدای سخنان خود ضمن ادای احترام به مردم مقاوم و صبور کوبا و نیز قهرمانان ملی این کشور، یاد همه کسانی که برای استقلال و آزادی این سرزمین جان خود را از دست دادند، گرامی داشت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه روابط ایران و کوبا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی متحول شد، گفت: در سال‌های سپری شده از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط دو کشور همواره رو به گسترش بوده و به‌ویژه در سال‌های اخیر و در جریان همه‌گیری کرونا، همکاری‌های سازنده‌ای در زمینه تولید واکسن و در عرصه زیست‌فناوری میان دو کشور شکل گرفت.

رئیسی با بیان اینکه ایران و کوبا اشتراکات مهمی از جمله در زمینه مبارزه برای استقلال و تلاش جهت حفظ مواضع انقلابی خود دارند، افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با همه کشورها است، اما اگر کشوری علیه منافع ملت ما اقدام کند، مقابل او خواهیم ایستاد.

ایران یکی از راه‌های موثر مقابله با تحریم‌ها را روابط گسترده با کشورهای مستقل می‌داند

او با اشاره به اینکه ملت ایران در برابر همه توطئه‌ها ایستاده و با وجود تحریم‌ها و فشارهای گسترده در مسیر پیشرفت خود متوقف نشده و تحریم‌های آمریکا را به شکست کشانده است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران یکی از راه‌های موثر برای مقابله با تحریم‌ها را روابط گسترده و نزدیک با کشورهای مستقل می‌داند.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های متقابل در ایران و کوبا از جمله در حوزه‌های زیست‌فناوری، نانوفناوری و منابع معدنی متنوع تصریح کرد: تبادل این ظرفیت‌ها و نیز مبادله تجربیات فیمابین یکی از راه‌های گسترش همکاری‌ها بین دو کشور است. دو کشور همچنین ظرفیت‌های خوبی در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و نیز همکاری برای ساخت نیروگاه برق دارند.

همکاری ما در مسیر پیشرفت می‌تواند موجب امیدواری ملت‌های مستقل و ناامیدی سلطه‌گران شود

رئیسی با بیان اینکه امیدوارم سفر بنده به کوبا و سفر شما در آینده نزدیک به تهران، گام‌های موثری در زمینه ارتقای سطح روابط دو کشور باشد، خاطرنشان کرد: فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور می‌تواند راهکارهای سریع‌تری برای عملی شدن توافقات میان دو کشور ارائه دهد.

او در پایان با تاکید بر اینکه آمریکا و قدرت‌های زورگو نمی‌توانند در برابر قدرت ملت‌های مستقل کاری از پیش ببرند، گفت: تلاش‌ها و همکاری ما در مسیر پیشرفت می‌تواند موجب امیدواری ملت‌های مستقل و ناامیدی سلطه‌گران شود.

«میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا نیز در این نشست با خوشامدگویی به رئیس جمهور کشورمان و هیئت عالی‌رتبه همراه و درخواست ابلاغ سلام و احترام وی به رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: سفر جنابعالی به کوبا بسیار پرمعنا و گواه وجود مجموعه‌ای از ارزش‌ها و دیدگاه‌های مشترک میان دو کشور است.

کشورهای مقصد سفر منطقه‌ای شما رابطه معناداری با انقلاب ایران دارند

رئیس جمهور کوبا با اشاره به سفر منطقه‌ای دکتر رئیسی به آمریکای لاتین افزود: سه کشوری که مقصد سفر منطقه‌ای شما بودند، رابطه معناداری با انقلاب ایران دارند. ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا همراه با ایران کشورهایی هستند که با مقاومت قهرمانانه خود با اقدامات مداخله‌جویانه و تحریم امپریالیسم مقابله کردند و این سفر نشانه همبستگی بین کشورهایی است می‌خواهند سبک زندگی مستقل داشته باشند.

میگل همچنین سفر رئیسی به کوبا را باعث ایجاد مسیرهای جدید همکاری دوجانبه و نیز تقویت تعاملات بین‌المللی دو کشور در راستای حل معضلات جهانی دانست و تصریح کرد: توافقاتی که در این سفر حاصل شد باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور خواهد شد و بنده شخصا اجرای این توافقات را دنبال خواهم کرد.

اطمینان دارم سفر شما به کوبا نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود

رئیس جمهور کوبا با ابراز اطمینان از اینکه سفر آیت‌الله رئیسی به کوبا نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود، گفت: روابط دو کشور بر پایه دوستی، احترام متقابل و درک مشترک از مسائل بین‌المللی استوار است و امروز زمینه‌های متنوع همکاری فیمابین در عرصه‌های تجاری، اقتصادی، نانوفناوری، زیست‌فناوری، علمی، انرژی، معدن، گردشگری و تولید مواد غذایی می‌تواند به قوام بیش از پیش این روابط بیانجامد.

میگل دیاز کانل با استقبال از سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران ایرانی در کوبا،اظهار کرد: از اینکه ایران بازیگری موثر و مهم در بازار کوبا باشد استقبال و حمایت کرده و فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را برای تحقق این اهداف دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها
آماده باش آتش‌نشانی تهران؛ سامانه 125 شبانه‌روزی فعال است
اعتراف گروسی درباره وضعیت مواد هسته‌ای ایران
بازگشایی حریم هوایی عراق به روی همه پروازها
هشدار رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت: مدارک پیش‌دبستانی‌های غیرمجاز تایید نمی‌شود
امیر حاتمی: دشمن به آتش‌بس و توافق پایبند نیست
قیمت گوشت قرمز امروز 18 خرداد 1405+ جدول
آغاز دوره نقاهت قلی‌زاده در تهران پس از عمل جراحی زانو
پزشکیان: اولویت ما امنیت ملی و آرامش مردم است
سقوط 67 هزار واحدی بورس؛ شاخص کل عقب نشست
خطر کلاهبرداری: مجرمان با اخبار داغ، شما را به سمت لینک‌های آلوده می‌کشانند.
کدام استان ها درگیر ترسالی و خشکسالی هستند؟
قدردانی حماس از پاسخ کوبنده ایران و یمن به رژیم صهیونیستی
شکار 19 تروریست در تور امنیتی ایران؛ جزئیات انهدام 4 هسته تکفیری
مسافران برای دریافت وجه بلیت‌های لغوشده اقدام کنند
هشدار سخنگوی دولت به مردم: فریب نخورید، اخبار رسمی را دنبال کنید!
نورنما | وقتی جهان برای کودکان امن نیست ...
وزارت بهداشت: همچنان در آماده‌باش کامل هستیم
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
قرارگاه خاتم: پاسخی دردناک به رژیم داده شد و توقف عملیات اعلام می‌شود
بازی تکراری تحریم؛ وقتی اروپا واقعیت حاکمیت ایران بر هرمز را نادیده می‌گیرد
قیمت نقره امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
نمایندگی ایران در وین نسبت به قطعنامه‌های ضدایرانی هشدار داد
رئیس قوه قضاییه: حمایت ملت ایران دنیا را شگفت‌زده کرد
زمان شارژ مرحله سوم اعتبار کودکان دارای سوءتغذیه اعلام شد
نورویدئو | پنتاگون علیه تل آویو؟؛ پشت پرده هشدار بی‌سابقه آمریکا
ادعای معاریو: نتانیاهو از ایران شکست سختی خورد
سفیر ایران در روسیه: اروپا از معادلات مذاکره حذف شده است
دوشنبه سیاه در شرق دور؛ خاورمیانه نبض بورس‌های جهانی را لرزاند
مشاجره خانوادگی در آزادراه کاشان حادثه آفرید
ترامپ خواستار توقف فوری جنگ ایران و اسرائیل شد
دادستانی: انتشار تصاویر اصابت پرتابه‌ها جرم است
پکن نسبت به اوضاع منطقه ابراز نگرانی عمیق کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 18 خرداد 1405 ؛ ریزش اونس جهانی
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
پیام معنادار ماسک در اوج جنگ؛ اعتراف به پیوند باستانی ایران و تنگه هرمز
بازگشت حجاج ایرانی با وجود محدودیت آسمانی ادامه دارد/ فرودگاه مشهد جایگزین تهران شد