×
سیاسی
شناسه خبر : 143231
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/26 ساعت 10:43
ایران و کوبا با همکاری فناورانه نانو و بایوتکنولوژی توافق کردند

ایران و کوبا با همکاری فناورانه نانو و بایوتکنولوژی توافق کردند

روسای جمهور ایران و کوبا با توجه به توانمندی‌های ایران در زمینه نانوتکنولوژی و نیز توانمندی‌های کوبا در عرصه بایوتکنولوژی، با تشکیل کارگروه مشترک همکاری‌های فناورانه میان دو کشور برای همکاری‌های مکمل در این زمینه‌ها موافقت کردند.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به کوبا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، پیشنهاد کرد با توجه به توانمندی‌های ایران در زمینه نانوتکنولوژی و نیز توانمندی‌های کوبا در عرصه بایوتکنولوژی، کارگروه مشترک همکاری‌های فناورانه میان دو کشور برای همکاری‌های مکمل در این زمینه‌ها تشکیل شود که این پیشنهاد با استقبال رئیس جمهور کوبا همراه بود.

او در ابتدای سخنان خود ضمن ادای احترام به مردم مقاوم و صبور کوبا و نیز قهرمانان ملی این کشور، یاد همه کسانی که برای استقلال و آزادی این سرزمین جان خود را از دست دادند، گرامی داشت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه روابط ایران و کوبا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی متحول شد، گفت: در سال‌های سپری شده از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط دو کشور همواره رو به گسترش بوده و به‌ویژه در سال‌های اخیر و در جریان همه‌گیری کرونا، همکاری‌های سازنده‌ای در زمینه تولید واکسن و در عرصه زیست‌فناوری میان دو کشور شکل گرفت.

رئیسی با بیان اینکه ایران و کوبا اشتراکات مهمی از جمله در زمینه مبارزه برای استقلال و تلاش جهت حفظ مواضع انقلابی خود دارند، افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با همه کشورها است، اما اگر کشوری علیه منافع ملت ما اقدام کند، مقابل او خواهیم ایستاد.

ایران یکی از راه‌های موثر مقابله با تحریم‌ها را روابط گسترده با کشورهای مستقل می‌داند

او با اشاره به اینکه ملت ایران در برابر همه توطئه‌ها ایستاده و با وجود تحریم‌ها و فشارهای گسترده در مسیر پیشرفت خود متوقف نشده و تحریم‌های آمریکا را به شکست کشانده است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران یکی از راه‌های موثر برای مقابله با تحریم‌ها را روابط گسترده و نزدیک با کشورهای مستقل می‌داند.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های متقابل در ایران و کوبا از جمله در حوزه‌های زیست‌فناوری، نانوفناوری و منابع معدنی متنوع تصریح کرد: تبادل این ظرفیت‌ها و نیز مبادله تجربیات فیمابین یکی از راه‌های گسترش همکاری‌ها بین دو کشور است. دو کشور همچنین ظرفیت‌های خوبی در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و نیز همکاری برای ساخت نیروگاه برق دارند.

همکاری ما در مسیر پیشرفت می‌تواند موجب امیدواری ملت‌های مستقل و ناامیدی سلطه‌گران شود

رئیسی با بیان اینکه امیدوارم سفر بنده به کوبا و سفر شما در آینده نزدیک به تهران، گام‌های موثری در زمینه ارتقای سطح روابط دو کشور باشد، خاطرنشان کرد: فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور می‌تواند راهکارهای سریع‌تری برای عملی شدن توافقات میان دو کشور ارائه دهد.

او در پایان با تاکید بر اینکه آمریکا و قدرت‌های زورگو نمی‌توانند در برابر قدرت ملت‌های مستقل کاری از پیش ببرند، گفت: تلاش‌ها و همکاری ما در مسیر پیشرفت می‌تواند موجب امیدواری ملت‌های مستقل و ناامیدی سلطه‌گران شود.

«میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا نیز در این نشست با خوشامدگویی به رئیس جمهور کشورمان و هیئت عالی‌رتبه همراه و درخواست ابلاغ سلام و احترام وی به رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: سفر جنابعالی به کوبا بسیار پرمعنا و گواه وجود مجموعه‌ای از ارزش‌ها و دیدگاه‌های مشترک میان دو کشور است.

کشورهای مقصد سفر منطقه‌ای شما رابطه معناداری با انقلاب ایران دارند

رئیس جمهور کوبا با اشاره به سفر منطقه‌ای دکتر رئیسی به آمریکای لاتین افزود: سه کشوری که مقصد سفر منطقه‌ای شما بودند، رابطه معناداری با انقلاب ایران دارند. ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا همراه با ایران کشورهایی هستند که با مقاومت قهرمانانه خود با اقدامات مداخله‌جویانه و تحریم امپریالیسم مقابله کردند و این سفر نشانه همبستگی بین کشورهایی است می‌خواهند سبک زندگی مستقل داشته باشند.

میگل همچنین سفر رئیسی به کوبا را باعث ایجاد مسیرهای جدید همکاری دوجانبه و نیز تقویت تعاملات بین‌المللی دو کشور در راستای حل معضلات جهانی دانست و تصریح کرد: توافقاتی که در این سفر حاصل شد باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور خواهد شد و بنده شخصا اجرای این توافقات را دنبال خواهم کرد.

اطمینان دارم سفر شما به کوبا نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود

رئیس جمهور کوبا با ابراز اطمینان از اینکه سفر آیت‌الله رئیسی به کوبا نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود، گفت: روابط دو کشور بر پایه دوستی، احترام متقابل و درک مشترک از مسائل بین‌المللی استوار است و امروز زمینه‌های متنوع همکاری فیمابین در عرصه‌های تجاری، اقتصادی، نانوفناوری، زیست‌فناوری، علمی، انرژی، معدن، گردشگری و تولید مواد غذایی می‌تواند به قوام بیش از پیش این روابط بیانجامد.

میگل دیاز کانل با استقبال از سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران ایرانی در کوبا،اظهار کرد: از اینکه ایران بازیگری موثر و مهم در بازار کوبا باشد استقبال و حمایت کرده و فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را برای تحقق این اهداف دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند
ماکرون: نمی‌توان ترامپ را جدی گرفت
نماینده کنگره: ترامپ بله‌ قربان‌گو می‌خواهد
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد