×
سیاسی
شناسه خبر : 140850
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/16 ساعت 18:45
چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «یسرائیل کاتس» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه از مخالفت تل‌آویو با توسعه برنامه هسته‌ای عربستان سعودی خبر داد.

کاتس در پاسخ به سوال شبکه «وای‌نت» درباره احتمال وجود برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای عربستان گفت: «اسرائیل چنین موضوعاتی را تشویق نمی‌کند و فکر نمی‌کنم اسرائیل با چنین مسایلی موافقت کند.»

نیویورک تایمز نیز مدعی شده که برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل بوده اما مقامات سعودی یا آمریکایی این موضوع را به صورت رسمی تایید نکرده‌اند.

با این حال؛ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرده که تل‌آویو دو شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط را رد کرده است.

در این خصوص چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اسرائیل به‌دلیل مخالفت با هرگونه توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی، حتی با استفاده کشوری مانند عربستان سعودی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای که حق این کشور است مخالف است.

دوم؛ اتخاذ این رویکرد نشان می‌دهد که هدف اصلی این رژیم از تلاش برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی هیچ‌گاه تعامل و همکاری بر اساس تامین منافع مشترک نبوده، بلکه رویکردی کاملا یک‌سویه و کنترل‌کننده را دنبال می‌کند.

سوم؛ بر این اساس، اصلی‌ترین هدف رژیم صهیونیستی از پیگیری سیاست برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی، ایجاد رخنه در آرمان مشترک عربی-اسلامیِ آزادی قدس و مقابله با اشغال‌گری و ظلم رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است، زیرا این آرمان مشترک به‌دلیل حمایت گسترده امت اسلامی از آن، اصلی‌ترین عامل قدرت این کشورهاست که رژیم صهیونیستی به‌شدت از آن واهمه داشته و به‌دنبال نابودسازی آن است.

چهارم؛ این رژیم و کشورهای غربی حامی آن همواره طی سال‌های گذشته با فتنه‌گری میان کشورهای اسلامی به‌ویژه پیگیری خط ایران‌هراسی، تلاش کرده‌اند دشمنی غیر واقعی از درون جهان اسلام برای ضربه زدن به انسجام و وحدت کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا از این رهگذر قدرت جهان اسلام برای دفاع از آرمان مقدس فلسطین را به چالش بکشند.

به هر شکل؛ خوشبختانه با تدبیر و درایت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روند رفع سوءتفاهم‌ها در روابط میان دو کشور که بدون تردید اثرات تعیین‌کننده‌ای در هم‌گرایی، همکاری و اتحاد سایر کشورهای اسلامی خواهد داشت، آغاز شده و با شتاب قابل توجهی در حال پیشرفت است.

جمهوری اسلامی ایران همان‌گونه که بارها رهبران آن با صراحت اعلام کرده‌اند همواره بر سیاست قوی شدن کشورهای اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فناوری و دفاعی تاکید داشته و به صورت طبیعی در روابط جدید با عربستان سعودی نیز از همین رویه تبعیت خواهد کرد.

بر همین اساس؛ به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای که یکی از پایه‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورها در زمینه‌های تولید برق، کشاورزی، پزشکی و... است در پرتو همکاری‌های نزدیک میان کشورهای اسلامی می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی ملل مسلمان از دستاوردهای گسترده صنعت هسته‌ای برای رفاه بیشتر بدون وابستگی و باج‌خواهی کشورهای غربیِ صاحب این فناوری باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد