×
سیاسی
شناسه خبر : 140850
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/16 ساعت 18:45

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «یسرائیل کاتس» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه از مخالفت تل‌آویو با توسعه برنامه هسته‌ای عربستان سعودی خبر داد.

کاتس در پاسخ به سوال شبکه «وای‌نت» درباره احتمال وجود برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای عربستان گفت: «اسرائیل چنین موضوعاتی را تشویق نمی‌کند و فکر نمی‌کنم اسرائیل با چنین مسایلی موافقت کند.»

نیویورک تایمز نیز مدعی شده که برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل بوده اما مقامات سعودی یا آمریکایی این موضوع را به صورت رسمی تایید نکرده‌اند.

با این حال؛ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرده که تل‌آویو دو شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط را رد کرده است.

در این خصوص چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اسرائیل به‌دلیل مخالفت با هرگونه توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی، حتی با استفاده کشوری مانند عربستان سعودی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای که حق این کشور است مخالف است.

دوم؛ اتخاذ این رویکرد نشان می‌دهد که هدف اصلی این رژیم از تلاش برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی هیچ‌گاه تعامل و همکاری بر اساس تامین منافع مشترک نبوده، بلکه رویکردی کاملا یک‌سویه و کنترل‌کننده را دنبال می‌کند.

سوم؛ بر این اساس، اصلی‌ترین هدف رژیم صهیونیستی از پیگیری سیاست برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی، ایجاد رخنه در آرمان مشترک عربی-اسلامیِ آزادی قدس و مقابله با اشغال‌گری و ظلم رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است، زیرا این آرمان مشترک به‌دلیل حمایت گسترده امت اسلامی از آن، اصلی‌ترین عامل قدرت این کشورهاست که رژیم صهیونیستی به‌شدت از آن واهمه داشته و به‌دنبال نابودسازی آن است.

چهارم؛ این رژیم و کشورهای غربی حامی آن همواره طی سال‌های گذشته با فتنه‌گری میان کشورهای اسلامی به‌ویژه پیگیری خط ایران‌هراسی، تلاش کرده‌اند دشمنی غیر واقعی از درون جهان اسلام برای ضربه زدن به انسجام و وحدت کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا از این رهگذر قدرت جهان اسلام برای دفاع از آرمان مقدس فلسطین را به چالش بکشند.

به هر شکل؛ خوشبختانه با تدبیر و درایت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روند رفع سوءتفاهم‌ها در روابط میان دو کشور که بدون تردید اثرات تعیین‌کننده‌ای در هم‌گرایی، همکاری و اتحاد سایر کشورهای اسلامی خواهد داشت، آغاز شده و با شتاب قابل توجهی در حال پیشرفت است.

جمهوری اسلامی ایران همان‌گونه که بارها رهبران آن با صراحت اعلام کرده‌اند همواره بر سیاست قوی شدن کشورهای اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فناوری و دفاعی تاکید داشته و به صورت طبیعی در روابط جدید با عربستان سعودی نیز از همین رویه تبعیت خواهد کرد.

بر همین اساس؛ به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای که یکی از پایه‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورها در زمینه‌های تولید برق، کشاورزی، پزشکی و... است در پرتو همکاری‌های نزدیک میان کشورهای اسلامی می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی ملل مسلمان از دستاوردهای گسترده صنعت هسته‌ای برای رفاه بیشتر بدون وابستگی و باج‌خواهی کشورهای غربیِ صاحب این فناوری باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
لاپید: کابینه نتانیاهو روابط بین‌المللی ما را نابود می‌کند
برتری قاطع امیرحسین فیروزپور در مقابل آزادکار اسلواکی + فیلم
سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت
زمان آغاز پیش‌فروش 3 محصول سایپا اعلام شد
درمان حمید هیراد در منزل ادامه دارد
دادستان شیراز: متخلفان مراسم هنجارشکن باغ جنت به دادگاه احضار می شوند
حذف علی مومنی از رقابت های قهرمانی جهان
نخودی به نیمه نهایی صعود کرد
قضاوت داور سریلانکایی در دیدار استقلال و الوصل
نشست امنیتی مهم به ریاست نتانیاهو برگزار می شود
تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد
پایان غیبت علیرضا بیرانوند در ترکیب تراکتور
شکست سنگین یونس امامی مقابل کشتی گیر ژاپنی
دربی منچستر؛ نبرد برای بازگشت به مسیر برد
نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی با حضور عراقچی آغاز شد
مهلت انتخاب رشته کنکور تمدید شد
چرا بازی ایران - اروگوئه لغو شد؟
رونمایی از زمین احداث 100 هزار واحد مسکن کارگری با حضور پزشکیان
نظام پرداخت دستمزد کارکنان دولت اصلاح می‌شود+جزییات
افشاگری تازه درباره نفوذ در میان تندروهای اصولگرا
پایان شبهه‌افکنی‌ تندروها با بیانیه مهم «شعام»
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آژانس
ممنوعیت برگزاری نمایشگاه در 2 هفته اول مهر
واشنگتن بی‌نقاب؛ اسرائیل اولویت، اعراب حاشیه
مهلت و زمان برگزاری آزمون وکالت اعلام شد
درخشش امامی و نخودی در مرحله نخست
سه باور نادرست درباره کاهش وزن
ایلان ماسک: پارلمان انگلیس باید منحل شود
افزایش 30 درصدی ترافیک تهران در هفته اول مهر+فیلم
صعود 46 هزار واحدی شاخص بورس و بازگشت به کانال 2.6 میلیون واحد
پلیس هشدار داد؛ موتورسواری بدون گواهینامه جرم است
سینمای ایران در آستانه انتخاب نماینده برای اسکار/5 فیلم نامزد شدند
قاچاقچی ارز پنج هزار میلیارد ریالی در تعزیرات حکومتی محکوم شد
بن بست در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 23 شهریور 1404
پدری پسرش را با چکش کشت
مصرف بنزین رکورد زد
اعتصاب غذای جهانی در 100 شهر در همبستگی با غزه
نصب رایگان کنتور هوشمند برای مشترکان خانگی و تجاری
واکنش شدید چین به رزمایش دریایی ژاپن، فیلیپین و آمریکا
جوان 39 ساله مرگ مغزی فرشته نجات بیماران شد
فرود اضطراری پرواز ازمیر به تهران در ارومیه
اولیانوف: لهستان آماده گفت‌وگو با روسیه نیست
ناوگان جهانی پایداری راهی غزه شد
خشکسالی پنجمین سال متوالی؛ سدها همچنان در وضعیت بحرانی
شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابود نشد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 23 شهریور 1404
کلثوم اکبری: اشتباه کردم!
مدیرعامل توانیر: ناترازی برق همچنان پابرجاست
مربی اسپانیایی با تجربه آسیایی به ایران می‌آید
X
آگهی تبلیغاتی