×
سیاسی
شناسه خبر : 140850
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/16 ساعت 18:45
چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا هسته‌ای شدن عربستان رژیم صهیونیستی را نگران می‌کند؟!

به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «یسرائیل کاتس» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه از مخالفت تل‌آویو با توسعه برنامه هسته‌ای عربستان سعودی خبر داد.

کاتس در پاسخ به سوال شبکه «وای‌نت» درباره احتمال وجود برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای عربستان گفت: «اسرائیل چنین موضوعاتی را تشویق نمی‌کند و فکر نمی‌کنم اسرائیل با چنین مسایلی موافقت کند.»

نیویورک تایمز نیز مدعی شده که برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل بوده اما مقامات سعودی یا آمریکایی این موضوع را به صورت رسمی تایید نکرده‌اند.

با این حال؛ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع اسرائیلی اعلام کرده که تل‌آویو دو شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط را رد کرده است.

در این خصوص چند نکته مهم وجود دارد:

نخست؛ اسرائیل به‌دلیل مخالفت با هرگونه توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی، حتی با استفاده کشوری مانند عربستان سعودی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای که حق این کشور است مخالف است.

دوم؛ اتخاذ این رویکرد نشان می‌دهد که هدف اصلی این رژیم از تلاش برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی هیچ‌گاه تعامل و همکاری بر اساس تامین منافع مشترک نبوده، بلکه رویکردی کاملا یک‌سویه و کنترل‌کننده را دنبال می‌کند.

سوم؛ بر این اساس، اصلی‌ترین هدف رژیم صهیونیستی از پیگیری سیاست برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی، ایجاد رخنه در آرمان مشترک عربی-اسلامیِ آزادی قدس و مقابله با اشغال‌گری و ظلم رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است، زیرا این آرمان مشترک به‌دلیل حمایت گسترده امت اسلامی از آن، اصلی‌ترین عامل قدرت این کشورهاست که رژیم صهیونیستی به‌شدت از آن واهمه داشته و به‌دنبال نابودسازی آن است.

چهارم؛ این رژیم و کشورهای غربی حامی آن همواره طی سال‌های گذشته با فتنه‌گری میان کشورهای اسلامی به‌ویژه پیگیری خط ایران‌هراسی، تلاش کرده‌اند دشمنی غیر واقعی از درون جهان اسلام برای ضربه زدن به انسجام و وحدت کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا از این رهگذر قدرت جهان اسلام برای دفاع از آرمان مقدس فلسطین را به چالش بکشند.

به هر شکل؛ خوشبختانه با تدبیر و درایت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روند رفع سوءتفاهم‌ها در روابط میان دو کشور که بدون تردید اثرات تعیین‌کننده‌ای در هم‌گرایی، همکاری و اتحاد سایر کشورهای اسلامی خواهد داشت، آغاز شده و با شتاب قابل توجهی در حال پیشرفت است.

جمهوری اسلامی ایران همان‌گونه که بارها رهبران آن با صراحت اعلام کرده‌اند همواره بر سیاست قوی شدن کشورهای اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فناوری و دفاعی تاکید داشته و به صورت طبیعی در روابط جدید با عربستان سعودی نیز از همین رویه تبعیت خواهد کرد.

بر همین اساس؛ به طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای که یکی از پایه‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورها در زمینه‌های تولید برق، کشاورزی، پزشکی و... است در پرتو همکاری‌های نزدیک میان کشورهای اسلامی می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی ملل مسلمان از دستاوردهای گسترده صنعت هسته‌ای برای رفاه بیشتر بدون وابستگی و باج‌خواهی کشورهای غربیِ صاحب این فناوری باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
احتمال تعطیلی دوباره دولت آمریکا در ژانویه
گزارش تصویری | دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان البرز با رهبر انقلاب
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر رسید
عامل خطرناک داعش در بازگشت از کشور همسایه دستگیر شد
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران
X
آگهی تبلیغاتی