×
سیاسی
شناسه خبر : 140797
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/03/15 ساعت 19:30
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!

نورنیوز بررسی کرد؛

جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!

واژه‌سازی‌های تهوع‌آور با هدف تحریف حقایق و تبرئه قاتلان و جنایت‌کاران غربی، در حالی به لطف خفقان رسانه‌ای نظام سلطه صورت می‌گیرد که طی دو دهه اشغال‌گری ناتو در افغانستان، جنایات سیستماتیکی رقم خورده که رازهای بسیاری از آنها هنوز سر به مهر باقی مانده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اخبار جدیدی که این روزها در خصوص متهم شدن نیروهای استرالیایی حاضر در افغانستان به جنایت جنگی عامدانه علیه مردم این کشور جنگ‌زده به گوش می‌رسد، ابعاد تازه‌ای از جنایات غربی‌ها را نشان می‌دهد.

یک قاضی استرالیایی اخیرا طی حکمی، اتهامات «رابرتز اسمیت» سرباز کهنه‌کار استرالیایی مبنی بر اینکه او «یک جنایت‌کار جنگی، یک دروغ‌گو و یک آزارگر» در افغانستان بوده را تایید کرده و این اتهامات را کاملا صحیح دانسته است!

این اولین باری است که یک دادگاه استرالیایی اتهامات جنایات جنگی توسط نیروهای استرالیایی را ارزیابی می‌کند، از همین رو بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که در سال‌های آینده شاهد موارد بیش‌تری از این دست خواهیم بود.

در سال ۲۰۲۰، یک تحقیق مهم به نام «گزارش بریتون»، بر اساس شواهد معتبری که دریافت کرده بود اعلام کرد که سربازان استرالیایی به طور غیرقانونی ۳۹ نفر را در افغانستان کشته‌اند.

رابرتز اسمیت، یکی از این سربازان بود که اعلام شد عامدانه یک نوجوان افغان را با شلیک گلوله به قتل رسانده و یک شهروند افغان دیگر را نیز با دستانی بسته از ارتفاعی بلند به پایین پرتاب کرده که منجر به جان دادن او شده است.

نکته قابل تامل اینکه؛ محاکمه اسمیت در یک دادگاه مدنی صورت گرفته بود نه یک دادگاه نظامی!

در این میان؛ برخی منابع استرالیایی و غربی، اقدامات صورت گرفته در خصوص سلب عناوین افتخار «کهنه سرباز استرالیایی» را نشانه مواجهه‌ای شجاعانه با جنایات جنگی این سرباز قلمداد کرده‌اند تا از این رهگذر جنایات او را شخصی و نه سیستماتیک القاء کنند.

حتی شبکه بی‌بی‌سی در گزارشی هدف‌مند، تقاضای سلب مدال معتبر «صلیب ویکتوریا» از رابرتز اسمیت را تحسین کرد تا در القاء گزاره مذکور و رفع اتهام از کشورهای حاضر در اشغال افغانستان سهیم باشد.

به نظر می‌رسد؛ در ماورای صحنه‌سازی‌های تبلیغاتی صورت گرفته پس از اثبات جرم محرز کهنه‌سرباز استرالیایی، حقایق تلخ دیگری وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آنها گذشت.

یکی از این موارد، مربوط به عدم تناسب مجازات قاتلان با جرایم تکان‌دهنده‌ای است که آنها در افغانستان مرتکب شده‌اند.

سلب عناوین افتخار، قطعا حداقلی‌ترین و بی‌خاصیت‌ترین مجازاتی است که در این خصوص می‌توان در نظر گرفت، به ویژه اینکه بسیاری از کهنه‌سربازان ناتو با وجود ارتکاب انواع جنایات ضدبشری در افغانستان از جمله کشتار کودکان، زنان و نوجوانان، اکنون در کشرهای خود مشغول زندگی هستند.

نکته بعدی، استفاده از عناوین گمراه‌کننده در خصوص جنایات صورت گرفته توسط اشغال‌گران است، چنانچه بی‌بی‌سی در یکی از تفاسیر خود در این خصوص، از واژه «خطای محاسباتی» در قبال جنایات نیروهای اشغال‌گر در هدف قرار دادن مردم افغانستان استفاده کرده است!

این واژه‌سازی‌های تهوع‌آور با هدف تحریف حقایق و تبرئه قاتلان و جنایت‌کاران غربی، در حالی به لطف خفقان رسانه‌ای نظام سلطه صورت می‌گیرد که طی دو دهه اشغال‌گری ناتو در افغانستان، جنایات سیستماتیکی رقم خورده که رازهای بسیاری از آنها هنوز سر به مهر باقی مانده است.

به بیان دقیق‌تر؛ تلاش برای ساده‌سازی این جنایات از سوی رسانه‌های غربی و تقلیل آنها به اشتباهات شخصی، از خود این جنایات بدتر است، موضوعی که سال‌هاست به رویه غالب امپراتوری دروغ غربی‌ها تبدیل شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
پنج‌شنبه 1402/03/18 ساعت 14:30
نور ویدئو؛
جنایات سیستماتیک در افغانستان و پرونده‌هایی که قرار نیست باز شوند!
واژه‌سازی‌های تهوع‌آور با هدف تحریف حقایق و تبرئه قاتلان و جنایت‌کاران غربی، در حالی به لطف خفقان رسانه‌ای نظام سلطه صورت می‌گیرد که طی دو دهه اشغال‌گری ناتو در افغانستان، جنایات سیستماتیکی رقم خورده که رازهای بسیاری از آنها هنوز سر به مهر باقی مانده است.
پرده‌ای دیگر از رفتار غربی‌ها با آوارگان افغانستان
شنبه 1402/03/13 ساعت 18:22
نورنیوز بررسی کرد؛
پرده‌ای دیگر از رفتار غربی‌ها با آوارگان افغانستان
مجموعه رفتارهای ضدبشری غربی‌ها علیه پناه‌جویان و آوارگان از جمله مردم افغانستان نشان می‌دهد که خط رسانه‌های غربی با برجسته‌سازی کلیدواژه «زنان الهام‌بخش»، صرفا یک بازی و فریب تبلیغاتی است.
سرنوشت نامعلوم 230 کودک تخلیه شده از افغانستان در آمریکا
شنبه 1401/06/19 ساعت 14:55
رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت؛
سرنوشت نامعلوم 230 کودک تخلیه شده از افغانستان در آمریکا
«ان.بی.سی نیوز» گزارش داد بر اساس آمارهای اداره فدرال اسکان پناهندگان آمریکا، بیش از 230 کودک افغان انتقال یافته به آمریکا همچنان بدون سرپرست زندگی می‌کنند.
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 12:07
چرا شیشه افغانستان با دستمال کثیف آمریکا پاک نمی‌شود؟
ماهیت ساختار حاکم بر آمریکا ماهیتی غیر انسانی و بحران‌ساز است که نتیجه حاکمیت‌ آن بحران‌های بسیاری برای بخش قابل توجهی از ساکنان آمریکا و عرصه جهانی ایجاد کرده که از نمودهای آن وضعیت بحران‌زده و نابسامان افغانستان پس از 20 سال حضور آمریکا در این کشور است.
هیزم‌کشی رسانه‌های غربی برای شعله‌ور ماندن بحران‌ افغانستان
سه‌شنبه 1400/04/22 ساعت 13:36
نورنیوز بررسی کرد؛
هیزم‌کشی رسانه‌های غربی برای شعله‌ور ماندن بحران‌ افغانستان
جوسازی رسانه‌ای صورت گرفته علیه نشست تهران و نقش ایران در حل بحران افغانستان در چارچوب توجیه ابعاد جدید اشغال افغانستان در قالب اطلاعاتی و امنیتی صورت می‌گیرد تا منطقه به این باور برسد که حضور آمریکا ضروری است.
چندرسانه‌ای: پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
دوشنبه 1400/04/21 ساعت 15:03
چندرسانه‌ای: پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
عملکرد ایران و آمریکا در افغانستان؛ تفاوت از زمین تا آسمان!
دوشنبه 1400/04/21 ساعت 11:08
نورنیوز بررسی کرد؛
عملکرد ایران و آمریکا در افغانستان؛ تفاوت از زمین تا آسمان!
چرا همه طرف‌های افغانستانی ضمن تاکید بر اخراج آمریکا، بر لزوم نقش آفرینی ایران در حل بحران‌های این کشور تاکید دارند؟ پاسخ به این پرسش را می‌توان در تفاوت عملکرد ایران و آمریکا در قبال افغانستان و منطقه جستجو کرد.
پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
شنبه 1400/04/19 ساعت 11:51
نورنیوز بررسی کرد؛
پیروزی آمریکا در افغانستان از حرف تا عمل
خروج آمریکایی‌ها از افغانستان برگرفته از زنجیره شکست‌هایشان در طول 20 سال اشغال این کشور بوده که با وجود هزینه دو تریلیون و دویست و شصت میلیارد دلاری و کشته شدن 2442 کشته و بیش از 26600 نفر مجروج و معلول، یادآور منجلاب ویتنام است.
افغانستان قربانی تکرار بی‌مسئولیتی آمریکا
پنج‌شنبه 1400/04/10 ساعت 18:24
نورنیوز بررسی کرد؛
افغانستان قربانی تکرار بی‌مسئولیتی آمریکا
عدم توجه و بی‌مسئولیتی اشغالگران به وضعیت داخلی افغانستان موجب شد تا در طول 20 سال نه تنها ثبات و امنیت بر این کشور حاکم نشود بلکه گسست‌های اجتماعی، سیاسی و قومی و ساختاری در افغانستان همچون آتش زیر خاکستر شدت گرفت.
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات