×
سیاسی
شناسه خبر : 140753
تاریخ انتشار : شنبه 1402/03/13 ساعت 18:43
نقش پرهزینه و بی‌فایده ژاپن در استمرار جنگ اوکراین

نورنیوز برررسی کرد؛

نقش پرهزینه و بی‌فایده ژاپن در استمرار جنگ اوکراین

برخی منابع آگاه می‌گویند؛ آمریکا که از تامین‌کنندگان اصلی مهمات جنگی برای ارتش اوکراین به شمار می‌رود، در پی آن است تا تی‌ان‌تی مورد نیاز توپ‌های 155 میلی‌متری این کشور برای رویارویی با نیروهای روسیه را از ژاپن تهیه کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رفتار مقامات آمریکایی نشان می‌دهد که آنها در صددند از جایگاه و ظرفیت سایر متحدان بین‌المللی خود در جهت تثبیت معادلات جنگ اوکراین و ناامنی در شرق اروپا استفاده کنند.

بخشی از این رویکرد معطوف به شرایط کنونی میدان نبرد و بخشی دیگر معطوف به آینده‌پژوهی مناسبات واشینگتن و متحدانش در نظام بین‌الملل است.

بر این اساس؛ آمریکایی‌ها قصد دارند بخشی از هزینه‌های بازی خطرناک خود در اوکراین را، در آینده بر دوش متحدان خود انداخته و از آنها بخواهند تا از نگاه کوتاه‌مدت نسبت به بحران اوکراین پرهیز کنند.

در همین خصوص برخی منابع آگاه می‌گویند؛ آمریکا که از تامین‌کنندگان اصلی مهمات جنگی برای ارتش اوکراین به شمار می‌رود، در پی آن است تا تی‌ان‌تی مورد نیاز توپ‌های ۱۵۵ میلی‌متری این کشور برای رویارویی با نیروهای روسیه را از ژاپن تهیه کند.

هرچند قوانین صادرات ژاپن به شرکت‌های ژاپنی اجازه نمی‌دهد برخی از اقلام نظامی، به‌ویژه اقلام کُشنده را به خارج صادر کنند، اما ظاهرا در بحبوحه کمبود مهمات، آمریکا و متحدان این کشور راه حلی برای فعال کردن فروش تی‌ان‌تی پیدا کرده‌اند!

یک منبع آگاه که در جریان مذاکرات واشینگتن و توکیو در خصوص تامین تی‌ان‌تی به اوکراین قرار دارد با اشاره به حساسیت موضوع به رویترز گفته: «راهی برای ایالات متحده آمریکا وجود دارد تا این کشور بتواند از ژاپن مواد منفجره خریداری کند.»

هم‌زمان با میزبانی این هفته ژاپن از «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا، یک منبع آگاه دیگر نیز در گفتگو با رویترز خبر اخیر را تایید کرد.

به گفته منبع دوم، توکیو به واشینگتن اعلام کرده که ژاپن اجازه دارد تی‌ان‌تی صنعتی را به فروش برساند زیرا این ماده منفجره فقط یک محصول نظامی نیست.

بر همین اساس؛ واشینگتن می‌خواهد یک شرکت ژاپنی را به بهانه تحویل‌دهی مواد منفجره به ارتش آمریکا، به زنجیره تامین تی‌ان‌تی متصل کند.

آمریکا با این اقدام می‌تواند مواد منفجره را در گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی‌متری بسته‌بندی و در نهایت به اوکراین ارسال کند.

هرچند واشینگتن و توکیو تاکنون واکنشی به اتصال ژاپن به زنجیره تامین تی‌ان‌تی نشان نداده‌اند، اما وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به رویترز گفته؛ آمریکا با شرکای خود کار می‌کند تا مهمات مورد نیاز ارتش اوکراین را برای دفاع از این کشور تامین کند!

واقعیت ماجرا اما این است که؛ مقامات آمریکایی هنوز قادر به سنجش واقعیات جاری در جنگ اوکراین نیستند و همین مسئله نگرانی راهبردنویسانی چون کیسینجر و حتی فوکویاما را در پی داشته است.

این سردرگمی راهبردی البته به متحدان آمریکا نیز تسری پیدا کرده و آنها نیز قدرت محاسبه تبعات راهبردی، تاکتیکی و رفتاری خود را در قبال تحولات جاری در جنگ اوکراین از دست داده‌اند.

این قاعده در خصوص بازیگرانی که مانند ژاپن به واسطه انتقال سلاح درگیر بحران اوکراین می‌شوند نیز صادق است، چنانچه حتی در صورت تحقق صلح و حصول توافق سیاسی میان کی‌یف و مسکو، مناسبات آینده این بازیگران با روسیه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران