×
سیاسی
شناسه خبر : 140753
تاریخ انتشار : شنبه 1402/03/13 ساعت 18:43

نورنیوز برررسی کرد؛

نقش پرهزینه و بی‌فایده ژاپن در استمرار جنگ اوکراین

برخی منابع آگاه می‌گویند؛ آمریکا که از تامین‌کنندگان اصلی مهمات جنگی برای ارتش اوکراین به شمار می‌رود، در پی آن است تا تی‌ان‌تی مورد نیاز توپ‌های 155 میلی‌متری این کشور برای رویارویی با نیروهای روسیه را از ژاپن تهیه کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رفتار مقامات آمریکایی نشان می‌دهد که آنها در صددند از جایگاه و ظرفیت سایر متحدان بین‌المللی خود در جهت تثبیت معادلات جنگ اوکراین و ناامنی در شرق اروپا استفاده کنند.

بخشی از این رویکرد معطوف به شرایط کنونی میدان نبرد و بخشی دیگر معطوف به آینده‌پژوهی مناسبات واشینگتن و متحدانش در نظام بین‌الملل است.

بر این اساس؛ آمریکایی‌ها قصد دارند بخشی از هزینه‌های بازی خطرناک خود در اوکراین را، در آینده بر دوش متحدان خود انداخته و از آنها بخواهند تا از نگاه کوتاه‌مدت نسبت به بحران اوکراین پرهیز کنند.

در همین خصوص برخی منابع آگاه می‌گویند؛ آمریکا که از تامین‌کنندگان اصلی مهمات جنگی برای ارتش اوکراین به شمار می‌رود، در پی آن است تا تی‌ان‌تی مورد نیاز توپ‌های ۱۵۵ میلی‌متری این کشور برای رویارویی با نیروهای روسیه را از ژاپن تهیه کند.

هرچند قوانین صادرات ژاپن به شرکت‌های ژاپنی اجازه نمی‌دهد برخی از اقلام نظامی، به‌ویژه اقلام کُشنده را به خارج صادر کنند، اما ظاهرا در بحبوحه کمبود مهمات، آمریکا و متحدان این کشور راه حلی برای فعال کردن فروش تی‌ان‌تی پیدا کرده‌اند!

یک منبع آگاه که در جریان مذاکرات واشینگتن و توکیو در خصوص تامین تی‌ان‌تی به اوکراین قرار دارد با اشاره به حساسیت موضوع به رویترز گفته: «راهی برای ایالات متحده آمریکا وجود دارد تا این کشور بتواند از ژاپن مواد منفجره خریداری کند.»

هم‌زمان با میزبانی این هفته ژاپن از «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا، یک منبع آگاه دیگر نیز در گفتگو با رویترز خبر اخیر را تایید کرد.

به گفته منبع دوم، توکیو به واشینگتن اعلام کرده که ژاپن اجازه دارد تی‌ان‌تی صنعتی را به فروش برساند زیرا این ماده منفجره فقط یک محصول نظامی نیست.

بر همین اساس؛ واشینگتن می‌خواهد یک شرکت ژاپنی را به بهانه تحویل‌دهی مواد منفجره به ارتش آمریکا، به زنجیره تامین تی‌ان‌تی متصل کند.

آمریکا با این اقدام می‌تواند مواد منفجره را در گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلی‌متری بسته‌بندی و در نهایت به اوکراین ارسال کند.

هرچند واشینگتن و توکیو تاکنون واکنشی به اتصال ژاپن به زنجیره تامین تی‌ان‌تی نشان نداده‌اند، اما وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به رویترز گفته؛ آمریکا با شرکای خود کار می‌کند تا مهمات مورد نیاز ارتش اوکراین را برای دفاع از این کشور تامین کند!

واقعیت ماجرا اما این است که؛ مقامات آمریکایی هنوز قادر به سنجش واقعیات جاری در جنگ اوکراین نیستند و همین مسئله نگرانی راهبردنویسانی چون کیسینجر و حتی فوکویاما را در پی داشته است.

این سردرگمی راهبردی البته به متحدان آمریکا نیز تسری پیدا کرده و آنها نیز قدرت محاسبه تبعات راهبردی، تاکتیکی و رفتاری خود را در قبال تحولات جاری در جنگ اوکراین از دست داده‌اند.

این قاعده در خصوص بازیگرانی که مانند ژاپن به واسطه انتقال سلاح درگیر بحران اوکراین می‌شوند نیز صادق است، چنانچه حتی در صورت تحقق صلح و حصول توافق سیاسی میان کی‌یف و مسکو، مناسبات آینده این بازیگران با روسیه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تحولی جدید در روابط اسلام‌آباد و داکا؛ وزیر خارجه پاکستان به بنگلادش می رود
دکتر پزشکیان قهرمانی تیم ملی نجوم و اخترفیزیک ایران را تبریک گفت
گفت‌وگوی صریح و بی‌پرده با وزیر بهداشت + فیلم
هشدار عراقچی درباره منافع ملی ایران و تلاش اروپا برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک + فیلم
تسویه مطالبات گندمکاران، معلمان و فعالان حوزه دارو در دستور کار قرار گرفت
اجبار نصب پیام‌رسان‌های داخلی روی گوشی‌های هوشمند در روسیه
جنگ 12روزه برخی اولویت‌های ما را تغییر داد
افغانستان ادعای پاکستان درباره حضور داعش در این کشور را رد کرد
جزئیات نشست اهالی فرهنگ و هنر با معاون اول رئیس‌جمهور + فیلم
دستور وزیر ورزش برای پیگیری مفقودی 2 کوه‌نورد ایرانی در قرقیزستان
ترامپ: پوتین و زلنسکی توان کنار آمدن ندارند؛ شرکت در دیدار آنها را ترجیح نمی‌دهم
تحقیقات درباره اسناد محرمانه؛ حمله اف‌بی‌آی به خانه جان بولتون
استقلال یکی از بهترین تیم‌های تاریخ را تشکیل داد
آتشفشان دماوند فعال شد؟ + فیلم
کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
وزارت امور خارجه کسب مدال در المپیاد بین‌المللی نجوم را تبریک گفت
آیا دوباره جنگ می شود؟
فضانوردان «آرتمیس 2» تمرینات ویژه‌ای را برای سفر به دور ماه آغاز کردند
آمریکا روند بررسی روادید 55 میلیون خارجی را تشدید می‌کند
فراجا: عاملان جنایت در ایرانشهر به سزای اعمالشان خواهند رسید
تصادف در محور رباط کریم - ساوه+تعداد مصدومان
سفارت آلمان در تهران باز است ؟
جیپو: بی‌صبرانه منتظر دیدار با هواداران استقلال هستم
حمله اوکراین به زیرساخت‌های نفتی روسیه در مسیر مجارستان و اسلواکی
حماس: اعلام رسمی قحطی در غزه، رسوایی بزرگ برای اسرائیل و متحدانش است
پهپادهای یمنی بار دیگر سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دادند
گفت و گو وزیر دفاع در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری
دیدار حساس مقامات ایران و آژانس در وین
جزییات حادثه دلخراش در چین/تعدادفوتی ها
آغاز دور جدید مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا مشخص شد
یاسر آسانی: خوشحالم که به بزرگ‌ترین باشگاه آسیا پیوستم + فیلم
اتحادیه اروپا: بحران قحطی در غزه جدی است؛ کمک‌های انسانی باید بی‌وقفه ارسال شود
تحولی بزرگ در باتری‌های لیتیومی؛ ظرفیت دو برابر با فناوری جدید
ترافیک سنگین در ورودی‌های مازندران
لاوروف: زمان دیدار زلنسکی و پوتین هنوز مشخص نشده است
پوستر ویژه پرسپولیس برای نبرد حساس با سپاهان رونمایی شد
یارانه نقدی کدام دهک ها در مردادماه قطع شد؟
حمله FBI به منزل جان بولتون، مشاور سابق رئیس‌جمهور آمریکا
هتریک هری کین و شب طوفانی بایرن مونیخ با 6 گل + خلاصه بازی
نقره آسیایی برای نازنین زهرا عبدالهی در تیراندازی نوجوانان
جنپو و آسانی به تهران رسیدند؛ خط حمله استقلال کامل شد
جاده کندوان مسیر شمال به جنوب یکطرفه شد
مصر و پل ایرانی وساطت!
بغداد بر حفظ کرامت انسانی و حقوق شهروندان در سلیمانیه تأکید کرد
شهادت 5 پلیس در حمله تروریستی به خودروی گشتی در ایرانشهر
خشکسالی، جدی‌ترین بحران قرن
اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش در هفته آینده
قیمت گوشت در بازار رکورد زد!
تداوم گرمای هوا در تهران تا اوایل هفته آینده
جوان محکوم به قتل در البرز فرصت دوباره زندگی یافت