×
سیاسی
شناسه خبر : 140589
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/03/09 ساعت 20:21
رئیسی: سطح روابط ایران و ترکمنستان می‌تواند گسترش یابد

رئیسی: سطح روابط ایران و ترکمنستان می‌تواند گسترش یابد

رئیس‌جمهور روابط ایران با کشور دوست و برادر ترکمنستان را خوب توصیف کرد و گفت: سطح روابط کافی نیست و می‌تواند گسترش یابد و مرز دو کشور فرصتی برای همکاری‌ها تلقی می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست:آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی با رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان،  ضمن خوشامدگویی به «بردی محمداف» درباره نتایج مذاکرات دو جانبه، گفت: در این‌ نشست اسنادی را به امضا رساندیم که جلوه‌ای از اراده دو کشور برای توسعه روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی و تمدنی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط خوبی با کشور دوست و برادر ترکمنستان داریم، گفت: این میزان‌ از روابط کافی نیست و سطح روابط ایران و ترکمنستان می‌تواند گسترش یابد و مرز دو کشور فرصتی برای همکاری‌ها تلقی می‌شود.

آیت‌الله رئیسی، سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان را نقطه عطف همکاری ایران و ترکمنستان دانست و افزود: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.  

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همکاری بعدی دو کشور درباره گسترش روابط در حوزه آب و برق بود که دو کشور می‌توانند در این باره همکاری خوبی داشته باشند و این‌ در جهت منافع دو ملت و  کشور و منطقه لحاظ خواهد شد.  

آیت‌الله رئیسی با اشاره به فعال‌تر شدن گمرکات ایران و ترکمنستان، گفت: حمل‌ونقل و ترانزیت از حوزه‌های مهم‌ همکاری دو کشور است. پس از شیوع ویروس کرونا همکاری خوبی بین دو کشور در جهت تسهیل حمل‌ونقل صورت گرفت اما با پیگیری‌ها و دستورات، نتیجه بر این شد که گمرکات دو کشور فعال‌تر و به شکل شبانه‌روزی ترخیص کالا انجام شود. امروز هم اسنادی میان گمرکات دو کشور امضا شد.  

به گفته رئیس‌جمهور، صدور خدمات فنی- مهندسی از دیگر زمینه‌های همکاری است که بعد از این سفر افزایش خواهد یافت.

آیت‌الله رئیسی گفت: حوزه مهم دیگر کشاورزی است که دو کشور می‌توانند مورد توجه قرار دهند. همکاری‌ها در این زمینه آغاز شده و در دو سال اخیر افزایش یافته است. پس از این سفر رشد قابل توجهی خواهد داشت.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شد، مطرح کرد: در  حوزه انرژی ظرفیت مناسبی در جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان وجود دارد که می‌تواند زمینه همکاری بین کشورها را رقم زند و برای توسعه همکاری در این زمینه مصمم هستیم. سواپ گازی پس از اولین سفر من به عشق‌آباد شروع شد و این همکاری ادامه یافته و می‌تواند گام‌های بلندی را رقم بزند.  

به گفته رئیس‌جمهور، علاوه بر همکاری دو جانبه، همکاری در سازمان‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای از دیگر تصمیماتی بود که در جلسات مطرح شد و دو کشور مصمم شدند تا در سازمان ‌ای منطقه‌ای از قبیل شانگهای همکاری خود را ادامه دهند.  

آیت‌الله رئیسی گفت: در حوزه فرهنگی و تمدنی‌ گفت‌وگوهایی صورت گرفت و گام‌هایی برداشته خواهد شد زیرا این حوزه می‌تواند تأمین‌کننده نگاه دو کشور در جهت ارتقای سطح فرهنگی باشد.

رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان تأکید کرد: دیدگاه آقای بردی محمد که چند بار تکرار کردند که سیاست‌ جمهوری اسلامی را سیاست صلح و ثبات و امنیت می‌دانند و می‌تواند تضمین‌کننده صلح و ثبات در منطقه باشد، مواضع خوبی است و معتقدم که نگاه ایران به منطقه نگاه صلح و امنیت و ثبات است.

«قربانقلی بردی محمداف» رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان روز سه‌شنبه وارد تهران شد و پس از دیدار با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با آیت‌الله رئیسی دیدار کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند