×
سیاسی
شناسه خبر : 140363
تاریخ انتشار : جمعه 1402/03/05 ساعت 16:02
شوک اروپایی‌ها به زلنسکی و افزایش خطرِ بازی در زمین آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

شوک اروپایی‌ها به زلنسکی و افزایش خطرِ بازی در زمین آمریکا

اکنون «ولودیمیر زلنسکی» بیش از هر زمان دیگری نسبت به نگاه ابزاری آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به کشورش آگاه شده است اما این پشیمانی دیرهنگام شاید دیگر سودی برای او و مردم کشورش نداشته باشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: این روزها علائم خوبی از سوی اروپا به دولت اوکراین مخابره نمی‌شود، چه، از یک‌سو، سقوط شهر راهبردی باخموت قدرت بازی ارتش اوکراین را در مناطق شرقی خصوصا دونباس کاهش داده و از سوی دیگر، اروپا قدرت خطرپذیری ناشی از بازی کورکورانه در زمین آمریکا را از دست داده ‌است.

در همین راستا؛ طی روزهای اخیر، خبر مخالفت بسیاری از کشورهای اروپایی با استمرار معافیت محصولات کشاورزی اوکراین از تعرفه‌های گمرکی منتشر شد.

اقداماتی که تحت عنوان حذف تعرفه‌های واردات محصولات کشاورزی اوکراینی در اروپا وضع شده، اکنون تبدیل به یک چالش پایدار در اروپای واحد شده است.

اقدامات موقت مورد توافق اتحادیه اروپا به تجارت چهار محصول اوکراینی گندم، ذرت، کلزا و تخمه آفتابگردان مربوط می‌شود.

گروهی متشکل از 12 کشور اتحادیه اروپا، از جمله آلمان و فرانسه، نگرانی‌های جدی خود را از توافق اخیر در مورد ترانزیت غلات بدون تعرفه اوکراین مطرح کرده و جنجال سیاسی که بروکسل امیدوار به کنترل آن بود را دوباره شعله‌ور ساخته‌اند.

پیتشر تنها کشورهای اروپای شرقی و همسایگان اوکراین با وضع این تعرفه‌ها و استمرار این روند مخالف بودند اما چنان‌چه پیش‌بینی می‌شد، اکنون کشورهای بیشتری نگرانی خود را بابت واردات بدون تعرفه چهار محصول کشاورزی اصلی اوکراین اعلام کرده‌اند.

پیام این موضوع، به مراتب فراتر از حوزه کشاورزی و تجاری در اروپاست و به نظر می‌رسد بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر تمایلی نسبت به پرداخت هزینه‌های جنگ اوکراین ندارند.

بروز برخی اختلافات عمده میان آمریکا و اعضای اروپایی ناتو بر سر شیوه مواجهه با مسکو، در شکل‌گیری این روند بی‌تاثیر نبوده است.

برخی بازیگران اروپایی به درستی مدعی هستند سیاست‌های واشینگتن و لندن، ناتو را به سوی مواجهه با نوعی بحران غیرقابل پیش‌بینی سوق می‌دهد که عواقب و آثار ژئوپلیتیکی آن برای اروپا به مراتب سخت‌تر از آمریکا است.

از این رو کشورهایی مانند آلمان و فرانسه که اتفاقا با سیاست‌های نادرست و پُرخطر خود از آغاز جنگ اوکراین تاکنون مانع از برقراری میز مذاکرات صلح میان کی‌یف و مسکو شده بودند، اکنون بیش از پیش از دیپلماسی و اهمیت جایگاه آن در پایان دادن به جنگ سخن می‌گویند!

چالش اخیر بر سر قرارداد معافیت گمرکی محصولات اوکراینی، شوک دیگری را به رئیس جمهور اوکراین وارد ساخته و اکنون «ولودیمیر زلنسکی» بیش از هر زمان دیگری نسبت به نگاه ابزاری آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به کشورش آگاه شده است اما این پشیمانی دیرهنگام شاید دیگر سودی برای او و مردم کشورش نداشته باشد.

این قرارداد ماه گذشته پس از آن منعقد شد که لهستان، مجارستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان مدعی شدند هجوم غلات اوکراینی باعث افزایش رقابت ناعادلانه و کاهش قیمت‌ها برای کشاورزان محلی کشورهای غیر اوکراینی شده است.

این راه حل هم اکنون توسط گروه بزرگ‌تری از کشورهای عضو به چالش کشیده شده که معتقدند این توافق با قوانین تجاری بلوک مغایر است، شفافیت ندارد و نیاز به رایزنی‌های بیشتر دارد. این 12 کشور همچنین درباره تأثیر سوء احتمالی این روند بر بازارهای اروپایی هشدار داده‌اند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آیا ارتش اوکراین در دام اطلاعات نادرست غربی‌ها می‌افتد؟!
دوشنبه 1402/03/15 ساعت 18:50
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا ارتش اوکراین در دام اطلاعات نادرست غربی‌ها می‌افتد؟!
مقامات اوکراینی می‌گویند بر اساس مستندات غربی‌ها همه احتمالات در میدان نبرد از جمله پیش‌بینی واکنش روس‌ها نسبت به حمله آتی اوکراینی‌ها را در نظر گرفته‌اند، مستنداتی که اگر واقعا دارای اعتبار بود، نباید منجر به هدایت اوکراینی‌ها به نقطه کور و پیچیده کنونی می‌شد.
پیام آشکار ژرمن‌ها برای زلنسکی؛ ورود به ناتو ممنوع!
دوشنبه 1402/03/15 ساعت 17:06
نورنیوز بررسی کرد؛
پیام آشکار ژرمن‌ها برای زلنسکی؛ ورود به ناتو ممنوع!
اخیرا مسئولیت «نه» گفتن به عضویت اوکراین در ناتو بر عهده ژرمن‌ها گذاشته شده، چنانچه «آنالنا بربوک» وزیر خارجه آلمان در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو اعلام کرد که موضوع پیوستن اوکراین به این پیمان در حین جنگ مطرح نیست.
یک بام و دو هوای آمریکایی‌ها در اوکراین؛ از تشدید نبرد تا احیاء استارت!
شنبه 1402/03/13 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
یک بام و دو هوای آمریکایی‌ها در اوکراین؛ از تشدید نبرد تا احیاء استارت!
مقامات آمریکایی که خود ناقض اصلی معاهدات تسلیحاتی و هسته‌ای در جهان هستند، مدعی‌اند درصورت پای‌بندی روسیه به معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای که تا فوریه ٢٠٢٦ اعتبار دارد، آمریکا نیز به این معاهده متعهد خواهد ماند.
رازهایی درباره اوکراین که از زبان شولتز بر مَلا شد!
سه‌شنبه 1402/03/09 ساعت 15:48
نورنیوز بررسی کرد؛
رازهایی درباره اوکراین که از زبان شولتز بر مَلا شد!
سخنان شولتز بیان‌گر اهداف و دیدگاه غرب در قبال اوکراین است به این معنا که این کشور را صرفا ابزاری علیه روسیه می‌دانند که نباید درخواستی مانند سودای عضویت در ناتو داشته باشد.
نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است